!!! DEVELOPMENT MODE !!!

«Ελληνάρας» παρκάρει σε θέση ΑμεΑ- δείτε τι απαντά όταν του κάνουν παρατήρηση.....

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Re: «Ελληνάρας» παρκάρει σε θέση ΑμεΑ- δείτε τι απαντά όταν του κάνουν παρατήρηση.....

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

Δε νομιζω οτι υφίσταται καν θέμα. Ένας άνθρωπος που χρήζει βοηθείας, πρέπει να έχει την ευκολία να μπορεί να εξυπηρετηθεί.
Εμείς μπορούμε να περπατήσουμε και 100 μέτρα αν δε παρκάρουμε διπλα, ένας άνθρωπος με κινητική δυσκολία δε την έχει. Το ίδιο ισχύει και για γυναίκες σε εγκυμοσύνη.
Η γυναίκα μου προχθές ανέβηκε με τα ΜΜΜ στο κέντρο και μου είπε πόσο καλλιεργημένος λαός είμαστε σε αυτά τα θέματα. Αλλά φταίει και αυτή, της το είπα, να μην προσπαθεί να είναι σωστή στον τουρκαλβανικό απόπατό και αντί να πάρει το τανκ και να το παρκάρει όπου γουστάρει με την αιτιολογία της εγκυμοσύνης, θέλησε να είναι σωστη.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ

Re: «Ελληνάρας» παρκάρει σε θέση ΑμεΑ- δείτε τι απαντά όταν του κάνουν παρατήρηση.....

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ »

Belisarius έγραψε: 04 Απρ 2019, 12:06 Πάντως υπάρχει ένα θεματάκι.
Τυχαίνει το πάρκινγκ να είναι κατειλημμένο όλο εκτός από 3-5 θέσεις ΑΜΕΑ. Σε αυτή τη περίπτωση θα πρέπει να δικαιούσαι να παρκάρεις στις θέσεις αυτές.
:e040: :e040:
Άβαταρ μέλους
Belisarius
Phorum.gr user: Belisarius

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Belisarius »

ΓΑΛΗ έγραψε: 04 Απρ 2019, 13:31 [Δεν είναι θέμα ηθικής "ανωτερότητας" αλλά λογικής. Γιατί όπως έγραψες
Δεν συμπεριλαμβάνεσαι εσύ Γαλή. Εσύ επιχειρηματολογείς και μάλιστα δε διαφωνώ σε κάτι.
Άβαταρ μέλους
ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ

Σοβαρα τωρα θελεις επιχειρηματα γιατι οι θεσεις για ΑΜΕΑ πρεπει να ειναι μονο για ΑΜΕΑ?
Άβαταρ μέλους
Belisarius

Ερμής έγραψε: 04 Απρ 2019, 13:32 Δε νομιζω οτι υφίσταται καν θέμα. Ένας άνθρωπος που χρήζει βοηθείας, πρέπει να έχει την ευκολία να μπορεί να εξυπηρετηθεί.
Εμείς μπορούμε να περπατήσουμε και 100 μέτρα αν δε παρκάρουμε διπλα, ένας άνθρωπος με κινητική δυσκολία δε την έχει. Το ίδιο ισχύει και για γυναίκες σε εγκυμοσύνη.
Κοίτα Ερμή το θέμα όπως το θέτω μάλλον αφορά στατιστική και τεχνολογία συστημάτων αυτοματισμού παρά κατανόηση για τα προβήματα των ανθρώπων. Το ζήτημα είναι αν μπορεί να υπάρξει ρύθμιση όπως αυτή που αναφέρω. Η απάντηση είναι μάλλον όχι με τα παρόντα δεδομένα.
Στο μέλλον όμως αν η διαχείριση γίνεται αυτοματοποιημένα (π.χ. από ρομπότ) όπου μπορεί να εξαλειφθεί η ανεύθυνη ανθρώπινη συμπεριφορά, ενδεχομένως το πρόγραμμα να συνυπολογίζει τη πιθανότητα να καλυφθούν οι θέσεις και να ελευθερώνει ή να δεσμεύει αναλόγως θέσεις για ΑΜΕΑ.
brb και tyt
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από brb και tyt »

Του ζήτησε άδεια. Τα ΑΜΕΑ έχουν κάρτα για τα λεωφορεία οπότε μετράει κι αυτή.

Ο τύπος αντί να φύγει τσαμπουκαλέφτηκε κιόλας. Τελείως στόκος.
Ο Λεωνίδας, ο Κολοκοτρώνης και οι Ταγματασφαλίτες
Γάταρος έγραψε: 05 Φεβ 2019, 15:27
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Belisarius έγραψε: 04 Απρ 2019, 13:15
hellegennes έγραψε: 04 Απρ 2019, 12:54 Το πάρκινγκ στο ΣΜ δεν είναι αυτόματο δικαίωμά σου, είναι προνόμιο. Δεν ξέρω γιατί το θεωρείς δεδομένο.
Δεν ισχυρίστηκα κάτι τέτοιο.
hellegennes έγραψε: 04 Απρ 2019, 12:54Να σύρεις τον κώλο σου και να παρκάρεις πιο κάτω. Αλλιώς να πας αλλού ή να έρθεις άλλη ώρα. Δεν μπορεί να περιστρέφονται όλα γύρω από την μέγιστη δυνατή άνεσή σου (τεμπελοκωλίαση, βασικά).
Επειδή όλοι έχετε μια τάση να μου σέρνετε το κώλο μέχρι τη θέση πάρκινγκ, διευκρινίζω ότι προσωπικά περπατάω ως το σούπερ μάρκετ και γενικά έχω μόνο μοτοσυκλέτα. Συνεπώς δεν είναι κάτι που με αφορά προσωπικά ούτε κατ ελάχιστο.
hellegennes έγραψε: 04 Απρ 2019, 12:54 Οι θέσεις για ΑμέΑ συνήθως καθορίζονται ποσοστιαία με ρύθμιση ελάχιστης δυνατής πρόβλεψης.
Η πρόβλεψη φαίνεται πως δεν είναι σωστή. Το να κάνουμε ότι δεν υπάρχουν οι άδειες θέσεις ενώ υπάρχουν είναι ανόητο. Είναι ανόητο και ως σπατάλη χώρου και πόρων. Προσοχή! Εγώ λέω ότι όταν υπάρχουν πολλές κενές να αφήνονται 1-2 και όχι να καταλαμβάνονται όλες. Μπορώ να δεχτώ π.χ. ότι είναι δύσκολο να υπάρξει έλεγχος για την σωστή εφαρμογή της ρύθμισης και να διασφαλιστεί ότι δε θα υπάρξει κατάχρηση. Πόσο μάλλον τη στιγμή που υπάρχει πρόβλημα και σήμερα με την υπάρχουσα ρύθμιση.
Δεν αναφέρεται απαραίτητα σε εσένα προσωπικά το «να σύρεις τον κώλο σου». Δεν ξέρω αν οδηγείς για να το πω. Σχηματικά το λέω. Η σπατάλη χώρου και πόρων αφορά τον ιδιώτη που φτιάχνει το πάρκινγκ. Δικό του πρόβλημα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ

Belisarius να σε ρωτησω κατι? Ας υποθεσουμε οτι γινοταν οπως το λες. Δηλαδη αν ολες οι θεσεις ηταν γεματες, μπορουσες να παρκαρεις σε θεσεις αμεα. Αν μετα αδειαζαν καποιες θεσεις και ερχοταν η αστυνομια, θα ειχε δικαιωμα να σε γραψει εφοσον υπαρχουν κενες θεσεις ή οχι?
Άβαταρ μέλους
Belisarius

ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε: 04 Απρ 2019, 14:03 Σοβαρα τωρα θελεις επιχειρηματα γιατι οι θεσεις για ΑΜΕΑ πρεπει να ειναι μονο για ΑΜΕΑ?
Αν έχεις να προσθέσεις κάτι σε όσα έχουν ήδη ειπωθεί θα είχε ενδιαφέρον. Θα το ήθελα.
Pirate7G

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Pirate7G »

Ακριβώς αυτές τις νοοτροπίες έχει δημουργήσει η δεξιά, τόσες δεκαετίες, στην Ελλάδα. Ο κάθενας για την πάρτη του, βλέποντας τα πάντα ως τσιφλίκι του, τους άλλους ως κατώτερους και υποδεέστερους ξαι χωρίς κανέναν σεβασμό, καμια παιδεία και κανένα ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο.
Δεν τσακιζω το φρύδι μου
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Αυτή είναι νοοτροπία ΠΑΣΟΚ, όχι δεξιάς.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ

Belisarius έγραψε: 04 Απρ 2019, 14:11
ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε: 04 Απρ 2019, 14:03 Σοβαρα τωρα θελεις επιχειρηματα γιατι οι θεσεις για ΑΜΕΑ πρεπει να ειναι μονο για ΑΜΕΑ?
Αν έχεις να προσθέσεις κάτι σε όσα έχουν ήδη ειπωθεί θα είχε ενδιαφέρον. Θα το ήθελα.
μα σου εκανα μια ερωτηση
Belisarius να σε ρωτησω κατι? Ας υποθεσουμε οτι γινοταν οπως το λες. Δηλαδη αν ολες οι θεσεις ηταν γεματες, μπορουσες να παρκαρεις σε θεσεις αμεα. Αν μετα αδειαζαν καποιες θεσεις και ερχοταν η αστυνομια, θα ειχε δικαιωμα να σε γραψει εφοσον υπαρχουν κενες θεσεις ή οχι?
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ την 04 Απρ 2019, 14:16, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Πάνας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πάνας »

Belisarius οι μοτοσυκλέτες μερικές φορές είναι χειρότερες από τα αυτοκίνητα έτσι όπως παρκάρουν και ειδικά επάνω σε πεζοδρόμια με πλάκες για τυφλούς και ράμπες ΑΜΕΑ, εγώ προσωπικά προσέχω πάντα πως παρκάρω για να μην ενοχλώ, μπορεί να την αφήσω και 200 μέτρα μακρυά αν δεν μπορώ να την παρκάρω σωστά.
Όλα μας αγγίζουν.
the end
Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria »

hellegennes έγραψε: 04 Απρ 2019, 14:14 Αυτή είναι νοοτροπία ΠΑΣΟΚ, όχι δεξιάς.
το ίδιο λέμε
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
Άβαταρ μέλους
Belisarius

hellegennes έγραψε: 04 Απρ 2019, 14:08 Δεν αναφέρεται απαραίτητα σε εσένα προσωπικά το «να σύρεις τον κώλο σου». Δεν ξέρω αν οδηγείς για να το πω. Σχηματικά το λέω. Η σπατάλη χώρου και πόρων αφορά τον ιδιώτη που φτιάχνει το πάρκινγκ. Δικό του πρόβλημα.
Εγώ εξηγούμαι για να μη παρεξηγούμαι. :D
Κατά τα άλλα, η διαχείριση του χώρου από τον ιδιώτη και το αν ο ΑΜΕΑ θα βρει να παρκάρει είναι δικό τους πρόβλημα (τουλάχιστον μέχρι να αποκτήσω πάρκινγκ στην επιχείρηση μου ή να γίνω ΑΜΕΑ). Νομίζω όμως ότι δεν είναι κακό να συζητάμε γενικά για το πως θα γίνεται η βέλτιστη διαχείριση.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”