Μωρέ καλά σας κάνουν, σας έχουν βρει χιπστεροψωνακια και καλα σας κάνουν, δεν σας λυπάμαι καθόλου!
25 ΝΑ ΤΟ ΠΑΝΕ ΤΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ
Δεν δίνει πόνο γιατί η θερμοκρασία μένει σχεδόν σταθερή. Και δεν πάει από το 18 στο 21 αλλά από το 20,5 στο 21. Επίσης το ότι ο θερμοστάτης λέει 21,5 δεν σημαίνει πως σε όλα τα σημεία του σπιτιού έχουμε 21,5. Πάντα έχεις απώλειες.Ερμής έγραψε: 04 Φεβ 2023, 14:37Στο 21.5 όμως για να φτάσει δίνει πολύ πόνο. Τι να σου πω, ο καυστηρατζης μου έχει πει να το έχω στο 18 και τα βράδια* να το κατεβάζω στο 13-14 διότι από το 20 και πάνω καίει απίστευτα πολύ. Βέβαια παίζει ρόλο σε τι όροφο μένεις συν τα τετραγωνικάGherschaagk έγραψε: 04 Φεβ 2023, 14:25Κι όμως είναι το πιο αποτελεσματικό και οικονομικό σύστημα. Αν το έκλεινα το βράδυ, κι έφτανε στους 16 το πρωί, μέχρι να φτάσει 21,5 θα έκαιγε πολύ περισσότερο. Τώρα κάνει ένα τσακ στο 3ωρο με τα σώματα να είναι χλιαρά και ανεβάζει πάλι στην επιθυμητή θερμοκρασία. Για την τσέπη μου το κάνω.
Τώρα είδα αυτό που έγραψε πως αυτό συμβαίνει για ένα δύο δωμάτιο. Ναι έτσι ισχύει.
*σκέψου πως τα βράδια που είσαι σκεπασμένος αυτό θα καεί σχεδόν μόνιμα.
Επίσης τις ώρες που δεν είσαι σπίτι.
Αυτά είναι αμοιβαία
Μόνο που αυτό λέω, εγώ τουλάχιστον, σιγά τα ωα με το κρύο που θα έχει.ΓΑΛΗ έγραψε: 04 Φεβ 2023, 15:55 Ρε σεις, τί Δευτέρα πρωί; Όσες φορές ήταν να ανεβούμε σε βουνήσιο σπίτι με κανονικό χιόνι και όχι πεντάποντες ή δεκάποντες χιονάτες γόβες, πηγαίναμε δυο τρεις μέρες πριν για να φτυαρίσουμε μέχρι την πόρτα εισόδου και να ανάψουμε τζάκια κλπ για να επανέλθει σε στοιχειώδη θερμοκρασία επιβίωσης.![]()
Η ωρομετρηση είναι το χειρότερο σύστημα. Το ξέρουμε, το ζήσαμε.Ερμής έγραψε: 04 Φεβ 2023, 15:36Πετρέλαιο έχω. Και όχι δεν υπάρχει αυτόνομος καυστηρας/δεξαμενή. Μετράει η εταιρεία ώρες και πληρώνουμε ανάλογα κάθε μήνα. Με βάση τις ώρες που το είχα κάψει το υπολογίσαμε στα 300 λίτρα ετησίωςenaon έγραψε: 04 Φεβ 2023, 15:34 η αυτόνομη θερμανση θέλει υποδομή σε σωληνώσεις και τοπικό καυστήρα. Τέτοιο εχεις ερμή, υγραερίου στο μπαλκόνι κάπου κλπ; Τότε τι σημασία εχει που εισαι στον 7ο;
Το καλύτερο απ'όλα είναι ο δικός σου καυστήρας. Εμείς είχαμε φτάσει στο σημείο να μας απειλούν πως δεν συμφέρει η λειτουργία του λέβητα και ήθελαν να τον κλείσουν και να μην γεμίσουν ξανά τη δεξαμενή. Γέννησα καλοκαίρι και στην συνέλευση του Οκτωβρίου έλεγαν στον άντρα μου πως δεν είναι όλοι μπουρζουάδες σαν κι αυτόν να θέλουν θέρμανση στο σπίτι τους. Όλα πληρωμένα στην ώρα τους εν τω μεταξύ.Ερμής έγραψε: 04 Φεβ 2023, 16:10 Εντάξει δε γίνεται αλλιώς όμως.
Αν και με βάση του τι πλήρωσες για να βάλεις πετρέλαιο; βγαίνει στο τέλος σωστά
Αυτό, έλα να το πεις στο Λιτόχωρο με ανοιχτά παράθυρα......................Gherschaagk έγραψε: 04 Φεβ 2023, 16:06Μόνο που αυτό λέω, εγώ τουλάχιστον, σιγά τα ωα με το κρύο που θα έχει.ΓΑΛΗ έγραψε: 04 Φεβ 2023, 15:55 Ρε σεις, τί Δευτέρα πρωί; Όσες φορές ήταν να ανεβούμε σε βουνήσιο σπίτι με κανονικό χιόνι και όχι πεντάποντες ή δεκάποντες χιονάτες γόβες, πηγαίναμε δυο τρεις μέρες πριν για να φτυαρίσουμε μέχρι την πόρτα εισόδου και να ανάψουμε τζάκια κλπ για να επανέλθει σε στοιχειώδη θερμοκρασία επιβίωσης.![]()
Επίσης αυτό που περιγράφεις δεν είναι τίποτα, σε ότι αφορά εσωτερική θερμοκρασία σπιτιού, ο άντρας μου όταν πάει στο χωριό του ξέρει πως μέχρι να φύγει για πίσω, το σπίτι, που είναι κλειστό από τέλη Αυγούστου, δεν θα προλάβει να ζεσταθεί γιατί απλούστατα δεν γίνεται μέσα σε δύο μέρες. Δεν τον πειράζει, ξέρει τι να περιμένει.
Όσο για το σχολείο, είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν για να μην γυρίσει κανένας γονιός να πει πως τα είχαν για 6 ώρες στους 10 βαθμούς κελσίου να κάνουν μάθημα.
Εγώ για ποιο λόγο να το πω; Ούτε πηγαίνω στον διευθυντή για να μαλώσω μαζί του όπως κάνουν μερικοί άλλοι.Στύγιος έγραψε: 04 Φεβ 2023, 16:21Αυτό, έλα να το πεις στο Λιτόχωρο με ανοιχτά παράθυρα......................Gherschaagk έγραψε: 04 Φεβ 2023, 16:06Μόνο που αυτό λέω, εγώ τουλάχιστον, σιγά τα ωα με το κρύο που θα έχει.ΓΑΛΗ έγραψε: 04 Φεβ 2023, 15:55 Ρε σεις, τί Δευτέρα πρωί; Όσες φορές ήταν να ανεβούμε σε βουνήσιο σπίτι με κανονικό χιόνι και όχι πεντάποντες ή δεκάποντες χιονάτες γόβες, πηγαίναμε δυο τρεις μέρες πριν για να φτυαρίσουμε μέχρι την πόρτα εισόδου και να ανάψουμε τζάκια κλπ για να επανέλθει σε στοιχειώδη θερμοκρασία επιβίωσης.![]()
Επίσης αυτό που περιγράφεις δεν είναι τίποτα, σε ότι αφορά εσωτερική θερμοκρασία σπιτιού, ο άντρας μου όταν πάει στο χωριό του ξέρει πως μέχρι να φύγει για πίσω, το σπίτι, που είναι κλειστό από τέλη Αυγούστου, δεν θα προλάβει να ζεσταθεί γιατί απλούστατα δεν γίνεται μέσα σε δύο μέρες. Δεν τον πειράζει, ξέρει τι να περιμένει.
Όσο για το σχολείο, είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν για να μην γυρίσει κανένας γονιός να πει πως τα είχαν για 6 ώρες στους 10 βαθμούς κελσίου να κάνουν μάθημα.
Ποιος από όλους είσαι στην φώτο, τύπε;

Έχω κάνει άπειρες σβούρες με παγετό και χιόνι παλιότερα για να φτάσω σχολείο, τα θυμάμαι και ανατριχιάζω , πάλι καλά που δεν σκοτώθηκα.Gherschaagk έγραψε: 04 Φεβ 2023, 16:29Εγώ για ποιο λόγο να το πω; Ούτε πηγαίνω στον διευθυντή για να μαλώσω μαζί του όπως κάνουν μερικοί άλλοι.Στύγιος έγραψε: 04 Φεβ 2023, 16:21Αυτό, έλα να το πεις στο Λιτόχωρο με ανοιχτά παράθυρα......................Gherschaagk έγραψε: 04 Φεβ 2023, 16:06
Μόνο που αυτό λέω, εγώ τουλάχιστον, σιγά τα ωα με το κρύο που θα έχει.