!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Γιατί ο Θεός της αγάπης πήρε το κοριτσάκι από την αγκαλιά των γονιών της;

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
nyxtovios

Re: Γιατί ο Θεός της αγάπης πήρε το κοριτσάκι από την αγκαλιά των γονιών της;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nyxtovios »

nik_killthemall έγραψε: 09 Ιούλ 2021, 17:57
nyxtovios έγραψε: 03 Ιούλ 2021, 15:57
Blackdog έγραψε: 03 Ιούλ 2021, 15:19 Καλησπερα σε ολους!

Γραφτηκα μολις, γιατι θελω να συζητησω την δικη μου εντυπωση...

Η οποια ειναι οτι δεν υπαρχει η ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ για το μεταφυσικο κομματι οποιαςδηποτε θρησκειας

Αντιθετα υπαρχουν ενα σωρο αποδειξεις για την σκληροτητα της ζωης, το τυχαιο, την αδικια, το αδιστακτο της φυσης.

Γιατι μπηκατε, οσοι μπαινουν, στην διαδικασια να πιστεψετε σε ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΥΣ οπως παραδεισος, κολαση, ανασταση, αναληψη, κρινους, αγγελους κλπ, αντι να δεχτητε το προφανες, οτι ειμαστε δηλαδη μονοι μας;

Παραφραζοντας τον Επικουρο, προσωπικα θεωρω οτι ακομα και αν υπαρχει θεος μας εχει γραμμενους για να μην πω χεσμενους. Ας κανει ο καθενας οτι καλυτερο μπορει, αλλιως την βαψαμε.
Φυσικά και φαίνεται ότι είμαστε μόνοι μας, δηλαδή αν υπάρχει Θεός το σίγουρο είναι ότι δεν θέλει να μας αποκαλυφθεί άμεσα.
Ποιό το νόημα να υπάρχει απόδειξη του Θεού; Θα ήμασταν σαν τα ψαράκια στο ενυδρείο.
Τα points σου δεν είναι καθόλου καινοτόμα. Όπως είπα και πρν δεν είμαστε στο 800 μχ και δεν είναι καθόλου δείγμα εξυπνάδας πλέον η αμφισβήτηση Θεού, δογμάτων και εκκλησίας.
Και μόνο ότι αναφέρει Επίκουρο, τα ποιντς που αναφερει είναι έτη φωτός μπροστά και σε διαύγεια και σε εντιμότητα (βλ. Νίτσε)

Ίσα ίσα αυτά που λες εσύ είναι γεμάτα κωμικές αντιφάσεις αφού

- στο παρελθόν κατά τα ιεράς γραφάς σας, το θεϊκό στοιχείο μια χαρά εμφανίστηκε στους ανθρώπους, και θαυματούργησε, παραβίασε φυσικούς νόμους, παρήγγειλε ημέρες κρίσεων για τους ανθρώπους κλπ αποδεικνύοντας και τον θεό και τα χαρακτηριστικά του θεού, και φτιάχνοντας ψαράκια ενυδρείου, ενώ

- στο σήμερα παραμένει άφαντος, γιατί κατά τα λεγόμενά σου, δεν έχει νόημα, αυτό που είχε νόημα πριν 2 χιλιάδες χρόνια, δηλ. δεν έχει νόημα να θέλει να δώσει αποδείξεις και να φτιάξει ψαράκια ενυδρείου οπως εκείνα τα ψαράκια που έφτιαχνε στο παρελθόν.

Θεός που είναι πότε έτσι και πότε γιουβέτσι ... να δεις τι μου θυμίζει.

Οι περί θεού εξήγησεις των θρησκειών, δεν διαφέρουν καθόλου από την υποκρισία των πολιτικών, γι'αυτό και πορεύτηκαν χέρι χέρι για χιλιετίες.

Τη στιγμή που συμφέρει τη θρησκεία ο θεός επιθυμεί ή οργίζεται ή χαίρεται από και με τους ανθρώπους. Την επόμενη στιγμή που το συμφέρον της θρησκείας αλλάζει "άγνωσται αι βουλαι του θεού", άγνωσται οι ίδιες βουλαι που λίγο πριν ήταν γνωστές.

Τόσες χιλιετίες τσαρλατάνοι, κομπογιανίτες, απατεώνες, ψεύτες και υποκριτές αναλαμβάνουν κατ'εργολαβία να μεσολαβήσουν και να επικοινωνήσουν τον άφαντο θεό στους υπόλοιπους.

χέσε θέατρο κατούρο παράσταση ...
Τι είπα εγώ που είναι κωμική αντίφαση; Μπορείς να μου πεις;
Δεν είπα ότι είμαι της θρησκείας ούτε ότι παίρνω τοις μετρητοίς αυτά που μας λένε.
Απάντησα ότι αν υπάρχει ο Χριστιανικός Θεός μόνο έτσι μπορεί να είναι, άφαντος δηλαδή. Τώρα για τις εμφανίσεις που περιγράφει ο ένας και ο άλλος αν θέλουμε τα πιστεύουμε.
Άβαταρ μέλους
nik_killthemall

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nik_killthemall »

nyxtovios έγραψε: 09 Ιούλ 2021, 18:02
είπες αυτό :
nyxtovios έγραψε: 09 Ιούλ 2021, 18:02Φυσικά και φαίνεται ότι είμαστε μόνοι μας, δηλαδή αν υπάρχει Θεός το σίγουρο είναι ότι δεν θέλει να μας αποκαλυφθεί άμεσα.
Ποιό το νόημα να υπάρχει απόδειξη του Θεού; Θα ήμασταν σαν τα ψαράκια στο ενυδρείο.
Αυτό είναι αντίφαση για όλες τις επίγειες θρησκείες, στις οποίες και κατά αυτές, στο παρελθόν ο θεός έπραξε το ακριβώς ανάποδο από αυτό που λες (αντίφαση) !

Αυτό δεν είναι αντίφαση ΜΟΝΟ στη περίπτωση που είσαι άθρησκος αγνωστικιστής που δεν αποκλείει να υπάρχει θεός, αλλά αποκλείει αν υπαρχει να έχει την παραμικρή σχέση με τις επίγειες θρησκείες.
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.
Άβαταρ μέλους
nyxtovios

nik_killthemall έγραψε: 09 Ιούλ 2021, 18:10
είπες αυτό :
nyxtovios έγραψε: 09 Ιούλ 2021, 18:02Φυσικά και φαίνεται ότι είμαστε μόνοι μας, δηλαδή αν υπάρχει Θεός το σίγουρο είναι ότι δεν θέλει να μας αποκαλυφθεί άμεσα.
Αυτό είναι αντίφαση για όλες τις επίγειες θρησκείες, στις οποίες και κατά αυτές, στο παρελθόν ο θεός έπραξε το ακριβώς ανάποδο από αυτό που λες (αντίφαση) !

Αυτό δεν είναι αντίφαση ΜΟΝΟ στη περίπτωση που είσαι άθρησκος αγνωστικιστής που δεν αποκλείει να υπάρχει θεός, αλλά αποκλείει αν υπαρχει να έχει την παραμικρή σχέση με τις επίγειες θρησκείες.
Φυσικά δεν αποκλείω να μην υπάρχει Θεός
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nyxtovios την 09 Ιούλ 2021, 18:16, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
O I
Phorum.gr user: Ο.Ι.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από O I »

Φίλε nyxtovios ο χρήστης nik_killthemall αντιδρά γενικώς με όποιον δεν καταφρονεί τον Χριστιανικό Θεό.
Μην εκπλήσσεσαι και ειδικά όταν βλέπεις αυτή την αντίφαση: "στο παρελθόν ο θεός έπραξε"

Οπότε :102:

.,
Η μεγάλη ιδέα που έχουμε για τον εαυτό μας, είναι το μεγάλο κενό που θα πέσουμε μέσα.
Άβαταρ μέλους
nyxtovios

O I έγραψε: 09 Ιούλ 2021, 18:15 Φίλε nyxtovios ο χρήστης nik_killthemall αντιδρά γενικώς με όποιον δεν καταφρονεί τον Χριστιανικό Θεό.
Μην εκπλήσσεσαι και ειδικά όταν βλέπεις αυτή την αντίφαση: "στο παρελθόν ο θεός έπραξε"

.,
Ε εντάξει αυτές οι συζητήσεις καλό είναι να γίνονται, το θέμα είναι ότι έχουν γίνει 500 φορές εδώ μέσα και άλλες τόσες στην πραγματική μας ζωή.
Άβαταρ μέλους
O I

nyxtovios έγραψε: 09 Ιούλ 2021, 18:18
O I έγραψε: 09 Ιούλ 2021, 18:15 Φίλε nyxtovios ο χρήστης nik_killthemall αντιδρά γενικώς με όποιον δεν καταφρονεί τον Χριστιανικό Θεό.

.,
Ε εντάξει αυτές οι συζητήσεις καλό είναι να γίνονται, το θέμα είναι ότι έχουν γίνει 500 φορές εδώ μέσα και άλλες τόσες στην πραγματική μας ζωή.
Κουράζει πράγματι!
Στο παλιό σημμετείχα από 2012 μέχρι που έκλεισε ΜΟΝΟ σ' αυτή την ενότητα με 1350 δημοσιεύσεις.
Οπότε, το "ότι έχουν γίνει 500 φορές εδώ μέσα και άλλες τόσες στην πραγματική μας ζωή"αυτές τις ξεπέρασα μόνο εγώ. Έχει γίνει κουραστικό..

Τον τελευταίο καιρό λέω αυτό που έχω να πω κι όταν βλέπω ότι ο άλλος το στρέφει αλλού, απλά σταματώ η συζήτηση.

Εξάλλου, τα συγκεκριμένα μέλη που συμμετέχουν εδώ με τέτοιο μένος κατά τού Χριστιανισμού, κατ' εξακολούθηση, με τα ίδια και τα ίδια επιχειρήματα, είναι προφανέστατο ότι έχουν συγκεκριμένο σκοπό ή κόλλημα.

Αυτό υποθέτω :102:

.,
Η μεγάλη ιδέα που έχουμε για τον εαυτό μας, είναι το μεγάλο κενό που θα πέσουμε μέσα.
Άβαταρ μέλους
nik_killthemall

Απάντησα ότι αν υπάρχει ο Χριστιανικός Θεός μόνο έτσι μπορεί να είναι, άφαντος δηλαδή. Τώρα για τις εμφανίσεις που περιγράφει ο ένας και ο άλλος αν θέλουμε τα πιστεύουμε.
Και αυτό εδώ είναι αντίφαση ! Αν ο θεός δεν είναι σκέτο θεός, αλλά είναι χριστιανικός θεός όπως γράφεις, τότε αυτό που λες δεν ισχύει γιατί κατά την χριστιανική εκδοχή του θεού στο παρελθόν αυτός ο θεός δεν ήταν καθόλου άφαντος !
Άρα ο χριστιανικός θεός ΔΕΝ μπορεί να είναι μόνο έτσι (άφαντος) όπως γράφεις.

ΥΓ Παιδιά αν θεωρείτε οτι οι συζητήσεις αυτές έχουν κορεστεί και κουράζουν κατεβάστε πρόταση να κλειδωθεί η θρησκειολογια ... #ταπαμεολααφου
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nik_killthemall την 09 Ιούλ 2021, 18:35, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.
Άβαταρ μέλους
O I

Δεν υπάρχει λόγος

Συνεχίστε και βλέπουμε που θα βγει αυτό το θέατρο τού παραλόγου

.,
Blackdog

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Blackdog »

O I έγραψε: 09 Ιούλ 2021, 18:27
Κουράζει πράγματι!
Στο παλιό σημμετείχα από 2012 μέχρι που έκλεισε ΜΟΝΟ σ' αυτή την ενότητα με 1350 δημοσιεύσεις.
Οπότε, το "ότι έχουν γίνει 500 φορές εδώ μέσα και άλλες τόσες στην πραγματική μας ζωή"αυτές τις ξεπέρασα μόνο εγώ. Έχει γίνει κουραστικό..

Τον τελευταίο καιρό λέω αυτό που έχω να πω κι όταν βλέπω ότι ο άλλος το στρέφει αλλού, απλά σταματώ η συζήτηση.

Εξάλλου, τα συγκεκριμένα μέλη που συμμετέχουν εδώ με τέτοιο μένος κατά τού Χριστιανισμού, κατ' εξακολούθηση, με τα ίδια και τα ίδια επιχειρήματα, είναι προφανέστατο ότι έχουν συγκεκριμένο σκοπό ή κόλλημα.

.,
Εγω πρωτη φορα μπηκα και εχω απαιτησεις

Για την ψυχη εμπεδωσες;

Το ντιμπεητ για το "παρθενος" καταλαβες που οφειλεται;

Αν οχι θα στα ξαναπω καποια στιγμη :003:
Άβαταρ μέλους
O I

Blackdog έγραψε: 09 Ιούλ 2021, 18:36
Κουράζει πράγματι!

.,

Για την ψυχη εμπεδωσες;

Εσύ.. τώρα μπήκες
Μάλιστα :lol:

Όταν έχω το χρόνο και τη διάθεση θα σου κάνω μια εμπεριστατωμένη απάντηση για το θέμα "Ψυχή"

Όσο για το θέμα "Παρθένος, Εμμανουήλ" κλπ, μάλλον πρέπει ν' αλλάξεις ματουάλια :D

Τα λέμε εν καιρό
Μη χαθείς τώρα που μας βρήκες, ε;

.,
Άβαταρ μέλους
nik_killthemall

O I έγραψε: 09 Ιούλ 2021, 18:33 Δεν υπάρχει λόγος

Συνεχίστε και βλέπουμε που θα βγει αυτό το θέατρο τού παραλόγου

.,
Ο.Ι. Αν ψάχνεις να βρεις κάτι για το οποίο ΣΙΓΟΥΡΑ δεν υπάρχει κανένας λόγος να συμβαίνει και περιγράφεται ΠΛΗΡΩΣ από την έκφραση "θέατρο του παραλόγου" τότε αυτό είναι, το να μπαίνει κάποιος πιστός μαζί με την πίστη του, και να συμμετέχει σέ έλλογες αγορές ιδεών, για να υπερασπίσει με έλλογα επιχείρηματα την πίστη του στο υπέρλογο, δηλ. σε αυτό που είναι πέραν από τη λογική και επομένως είναι αρκετά πιο κοντά στο θέατρο του παραλόγου και αυτό αλλά και η οξύμωρη έλλογη υπεράσπισή του !

Η συμμετοχή ενός πιστού σε τέτοιες συζητήσεις θα είχε νόημα αν ο πιστός αποστασιοποιούταν από την πίστη του. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις περιγράφεται ΤΕΛΕΙΑ από το μπολντ που έγραψες !
Blackdog

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Blackdog »

O I έγραψε: 09 Ιούλ 2021, 18:43
Blackdog έγραψε: 09 Ιούλ 2021, 18:36
Κουράζει πράγματι!

.,

Για την ψυχη εμπεδωσες;

Εσύ.. τώρα μπήκες
Μάλιστα :lol:

Όταν έχω το χρόνο και τη διάθεση θα σου κάνω μια εμπεριστατωμένη απάντηση για το θέμα "Ψυχή"

Όσο για το θέμα "Παρθένος, Εμμανουήλ" κλπ, μάλλον πρέπει ν' αλλάξεις ματουάλια :D

Τα λέμε εν καιρό
Μη χαθείς τώρα που μας βρήκες, ε;

.,
Tωρα καταλαβα γιατι γραψατε πριν οτι λετε τα ιδια και τα ιδια

οκ
Άβαταρ μέλους
nyxtovios

nik_killthemall έγραψε: 09 Ιούλ 2021, 18:29
Και αυτό εδώ είναι αντίφαση ! Αν ο θεός δεν είναι σκέτο θεός, αλλά είναι χριστιανικός θεός όπως γράφεις, τότε αυτό που λες δεν ισχύει γιατί κατά την χριστιανική εκδοχή του θεού στο παρελθόν αυτός ο θεός δεν ήταν καθόλου άφαντος !
Άρα ο χριστιανικός θεός ΔΕΝ μπορεί να είναι μόνο έτσι (άφαντος) όπως γράφεις.

ΥΓ Παιδιά αν θεωρείτε οτι οι συζητήσεις αυτές έχουν κορεστεί και κουράζουν κατεβάστε πρόταση να κλειδωθεί η θρησκειολογια ... #ταπαμεολααφου
Εντάξει
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr »

Αλητάκι88 έγραψε: 03 Ιούλ 2021, 13:49 Ο θεος της αγαπης τελικα μπας και εχει και δευτερο προσωπο; Της κακιας και του μισους; Μηπως ειναι σχιζοφρενης θεος και μας δουλευει;
Πρόσεξε τώρα την κλασική παραδοξολογία του μέσου άθεου:
αποδίδει στα φυσικά φαινόμενα "κακία" και "μίσος". Δηλαδή αποδίδει στα φυσικά φαινόμενα (ασθένειες, ατυχίες κλπ) ιδιότητες του Κακού, την ίδια στιγμή που αρνείται το Καλό.

Μπορείς να εξηγήσεις γιατί συμβαίνει αυτό;
Άβαταρ μέλους
Αλητάκι88

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αλητάκι88 »

stavmanr έγραψε: 09 Ιούλ 2021, 19:41
Αλητάκι88 έγραψε: 03 Ιούλ 2021, 13:49 Ο θεος της αγαπης τελικα μπας και εχει και δευτερο προσωπο; Της κακιας και του μισους; Μηπως ειναι σχιζοφρενης θεος και μας δουλευει;
Πρόσεξε τώρα την κλασική παραδοξολογία του μέσου άθεου:
αποδίδει στα φυσικά φαινόμενα "κακία" και "μίσος". Δηλαδή αποδίδει στα φυσικά φαινόμενα (ασθένειες, ατυχίες κλπ) ιδιότητες του Κακού, την ίδια στιγμή που αρνείται το Καλό.

Μπορείς να εξηγήσεις γιατί συμβαίνει αυτό;
Δεν έχω όρεξη αυτήν την ώρα φίλε, έφυγε ο ξάδερφος μου, 52 χρόνων, με δύο παιδιά.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”