Θα ήταν ίδιο το επιχείρημά σου αν το τεστ κόστιζε 5000 Ευρώ;enaon έγραψε: 29 Αύγ 2020, 14:12αρα δεν είναι η υγεία πάνω από όλα τελικά ναι; Πάνω από όλα είναι το δικαίωμα στην άγνοια.ST48410 έγραψε: 29 Αύγ 2020, 14:09Δηλαδή μετά που θα γυρίσω από διακοπές και θα πάω στον ηλικιωμένο που έχω σπίτι; Άλλο τεστ;enaon έγραψε: 29 Αύγ 2020, 14:00 Επέλεξες, συνειδητά, να μην κάνεις το τεστ, για να μην έχεις την ευθύνη της γνώσης οτι είσαι φορέας. Είσαι ανεύθυνος;
Και μετά που θα γυρίσω στο γραφείο; Άλλο τεστ μην τους κολλήσω;
Δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα. Αν κάνει κάποιος από την τσέπη του το τετσ, θα το κάνει γιατί έχει σοβαρές υποψίες ότι έχει έρθει σε επαφή με κρούσμα.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Κρούσματα covid - μέλη του phorum
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Re: Ο πρώτος νεκρός
Λάθος. Επέλεξα να μην κάνω το τεστ γιατί στοιχίζει πολλά λεφτά και έχω περιορίσει τις κοινωνικές επαφές μου εγώ και όλη η οικογένεια σχεδόν στο μηδέν και όπου έμπαινα (ελάχιστα μέρη) φόραγα μάσκα ακόμα κι όταν ήμουν ο δακτυλοδεικτούμενος γελοίος του μαγαζιού και διακοπές πήγα σε ένα ερημικό μέρος που οι ελάχιστες επαφές μου με άτομα πιο κοντά από 10 μέτρα ήταν πάντα με μάσκα και όλα αυτά έγιναν σε περίοδο με πολύ λιγότερα κρούσματα.enaon έγραψε: 29 Αύγ 2020, 14:00 ασε την κοπέλα φοσι, εκείνη είναι πιο ανεύθυνη απο εσένα οκ, ας πούμε για εσένα. Επέλεξες, συνειδητά, να μην κάνεις το τεστ, για να μην έχεις την ευθύνη της γνώσης οτι είσαι φορέας.
Τώρα που βράζουμε από κρούσματα και αισθάνομαι μια βραχνάδα παρ' όλο που 99.99% είναι από τη ζέστη και την υγρασία γιατί εξακολουθώ να μην έρχομαι σε επαφή με μαλάκες, ΑΝ ήταν να ταξιδέψω (επειδή θα ΕΠΡΕΠΕ όχι για ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗ) και να έρθω σε επαφή με ομάδες υψηλού κινδύνου ναι θα έκανα τεστ.
Εδώ βέβαια δε συζητάμε καν για αυτό. Συζητάμε για περίπτωση που το τεστ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ από το πρωτόκολλο ΑΚΡΙΒΩΣ γιατί η φάση δε σήκωνε κανένα ρίσκο, και η κοπέλα επέλεξε ΝΑ ΑΓΝΟΗΣΕΙ το αποτέλεσμα, όχι να μην το πληροφορηθεί. Και εντελώς ελληνιάρικα πηγαίνεις τη συζήτηση στο αν εγώ είχα κάνει τεστ πριν βάλω την ομπρέλα μου είκοσι μέτρα από την ομπρέλα του άλλου για να καταλήξουμε "όλοι ίδιοι είστε".
Όχι δεν είμαστε.
Και για να μη νομίζεις ότι μιλάμε υποθετικά, είχα εισιτήρια για Λονδίνο 21-28 Οκτωβρίου και κλεισμένο ξενοδοχείο και άδειες και τα πάντα κανονισμένα από το Γενάρη. Δεν επέλεξα να μην κάνω τεστ και να πάω. Επέλεξα να τα αλλάξω για του χρόνου τον Ιούλιο και βλέπουμε. Παρ' όλο που θεωρούσα σημαντική εμπειρία το πρώτο μας οικογενειακό ταξίδι στο εξωτερικό και τα παιδιά έκαναν τρελά όνειρα. Οπότε από εμάς τους τέσσερις ένα τετραπλό ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ σε όποιον λέει ότι όλοι ίδιοι είμαστε.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος foscilis την 29 Αύγ 2020, 14:16, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Φυσικά ! Εδώ δέχτηκαν το οξύμωρο να τους υποδεικνύουν την ατομική ευθύνη.enaon έγραψε: 29 Αύγ 2020, 14:12
αρα δεν είναι η υγεία πάνω από όλα τελικά ναι; Πάνω από όλα είναι το δικαίωμα στην άγνοια.
οκ, άρα λες οτι μας νοιάζει να μην είμαστε φορείς και να μην κολλήσουμε τους άλλους, αρκεί να μην πληρώσουμε και να μην μας ξεβολέψει, αλλιώς σιγά, YOLO, ναι;ST48410 έγραψε: 29 Αύγ 2020, 14:12 Για την κοινωνία είναι πρόβλημα οποιοσδήποτε φέρει τον ιό και μπει σε πλοίο. Αυτό που λες δεν έκαναν τεστ ενώ μπορούσαν θα ίσχυε αν ήταν δωρεάν και αν με ένα τεστ εξασφαλιζόταν ότι δεν μπορείς να κολλήσεις ποτέ και πουθενά. Αλλιώς πριν ξαναμπείς στο πλοίο της επιστροφής θέλεις ένα τεστ ακόμα. Και αν έπαιρνες καραβάκι στις διακοπές σου για κάποια ημερήσια κρουαζιέρα κι άλλο τεστ. Βρες νησί που θα μπορούσες να τα κάνεις.
Ήταν υποχρεωτική η μάσκα όταν κόστιζε 5 ευρώ;ST48410 έγραψε: 29 Αύγ 2020, 14:13Θα ήταν ίδιο το επιχείρημά σου αν το τεστ κόστιζε 5000 Ευρώ;enaon έγραψε: 29 Αύγ 2020, 14:12αρα δεν είναι η υγεία πάνω από όλα τελικά ναι; Πάνω από όλα είναι το δικαίωμα στην άγνοια.ST48410 έγραψε: 29 Αύγ 2020, 14:09
Δηλαδή μετά που θα γυρίσω από διακοπές και θα πάω στον ηλικιωμένο που έχω σπίτι; Άλλο τεστ;
Και μετά που θα γυρίσω στο γραφείο; Άλλο τεστ μην τους κολλήσω;
Δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα. Αν κάνει κάποιος από την τσέπη του το τετσ, θα το κάνει γιατί έχει σοβαρές υποψίες ότι έχει έρθει σε επαφή με κρούσμα.
Μάσκα μπορούσε να φτιάξει ο καθένας μόνος του.
Επιχειρείς παιδαριώδεις συνειρμούς.enaon έγραψε: 29 Αύγ 2020, 14:00 ασε την κοπέλα φοσι, εκείνη είναι πιο ανεύθυνη απο εσένα οκ, ας πούμε για εσένα. Επέλεξες, συνειδητά, να μην κάνεις το τεστ, για να μην έχεις την ευθύνη της γνώσης οτι είσαι φορέας. Είσαι ανεύθυνος;
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Υποθέτω ότι δε με έχεις για τόσο γαϊδούριenaon έγραψε: 29 Αύγ 2020, 14:16οκ, άρα λες οτι μας νοιάζει να μην είμαστε φορείς και να μην κολλήσουμε τους άλλους, αρκεί να μην πληρώσουμε και να μην μας ξεβολέψει, αλλιώς σιγά, YOLO, ναι;ST48410 έγραψε: 29 Αύγ 2020, 14:12 Για την κοινωνία είναι πρόβλημα οποιοσδήποτε φέρει τον ιό και μπει σε πλοίο. Αυτό που λες δεν έκαναν τεστ ενώ μπορούσαν θα ίσχυε αν ήταν δωρεάν και αν με ένα τεστ εξασφαλιζόταν ότι δεν μπορείς να κολλήσεις ποτέ και πουθενά. Αλλιώς πριν ξαναμπείς στο πλοίο της επιστροφής θέλεις ένα τεστ ακόμα. Και αν έπαιρνες καραβάκι στις διακοπές σου για κάποια ημερήσια κρουαζιέρα κι άλλο τεστ. Βρες νησί που θα μπορούσες να τα κάνεις.
Απάντησέ μου και στην άλλη ερώτηση να σου απαντήσω συνολικά
Καταλαβαίνεις (;) τι εννοώ αλλά επιθυμείς να το υποβιβάσεις.
ναι το ίδιο θα ήταν, δεν θεωρώ οτι οι ασυμπτωματικοί μεταφέρουν τον ιο σε βαθμό ανησυχίας, πιστεύω τον ΠΟΥ.
Όποιος όμως θεωρεί οτι οι ασυμπτωματικοί μεταφέρουν όπως οι συμπτωματικοι, και ταυτόχρονα επικαλείται θεωρίες περί υπευθυνότητας και η υγεία πάνω απο όλα, δεν παει διακοπές αν δεν έχει να δώσει για να μάθει αν είναι δημόσιος κίνδυνος, αλλιώς είναι ανεύθυνος και πονηρός νομίζω.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος enaon την 29 Αύγ 2020, 14:23, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Όχι. Δεν κατάλαβα γιατί προσωπικά έχω ταχθεί από την αρχή υπέρ της χρήσης της. Φυσικά δεν θα κατηγορούσα όποιον δε φορά αν ήταν κάτι που κόστιζε υπερβολικά και δεν μπορούσε να το φτιάξει μόνος του.
Εσύ και ο enaon επιθυμείτε και προσπαθείτε να μετακινείτε μονίμως το μπαλάκι σε πιο αόριστα πεδία.
Γιατί η φιλολογία για το κόστος της μάσκας ως αποτρεπτικό μέσο χρήσης, κατέρρευσε όταν έγιναν φτηνές και προσβάσιμες οι μάσκες.
Και είναι πραγματικά θλιβερό να βλέπεις περισσότερες μάσκες στα μμμ που χρησιμοποιούνται κυρίως από ανθρώπους με μικρή οικονομική δυνατότητα (ιδίως αυτό το διάστημα) και λιγότερες ή καθόλου στους χώρους που προϋποθέτουν περισσότερο χρήμα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Με απλά λόγια προσπάθησα να σου πω ότι οι εκάστοτε λογιών συγκυρίες, εκτός της αμιγώς υγιειονομικής εικόνας, καθόριζαν πρακτικές και πολιτικές που πολύ εύκολα άλλαζαν και εξίσου εύκολα θεωρούνταν σχεδόν πανάκεια, όσο αντιφατικές κι αν ήταν.ST48410 έγραψε: 29 Αύγ 2020, 14:22Όχι. Δεν κατάλαβα γιατί προσωπικά έχω ταχθεί από την αρχή υπέρ της χρήσης της. Φυσικά δεν θα κατηγορούσα όποιον δε φορά αν ήταν κάτι που κόστιζε υπερβολικά και δεν μπορούσε να το φτιάξει μόνος του.
Βάζεις στον ίδιο κουβά όσους παίρνουν προφυλάξεις με όσους δεν παίρνουν καμμία και μιλάς για ανευθυνότητα και πονηριά;enaon έγραψε: 29 Αύγ 2020, 14:22ναι το ίδιο θα ήταν, δεν θεωρώ οτι οι ασυμπτωματικοί μεταφέρουν τον ιο σε βαθμό ανησυχίας, πιστεύω τον ΠΟΥ.
Όποιος όμως θεωρεί οτι οι ασυμπτωματικοί μεταφέρουν όπως οι συμπτωματικοι, και ταυτόχρονα επικαλείται θεωρίες περί υπευθυνότητας και η υγεία πάνω απο όλα, δεν παει διακοπές αν δεν έχει να δώσει για να μάθει αν είναι δημόσιος κίνδυνος, αλλιώς είναι ανεύθυνος και πονηρός νομίζω.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
φυσικά δεν σε έχω, έχω και άγχος μην με πάρεις στα σοβαρά γιατί είσαι είδος προς εξαφάνισηST48410 έγραψε: 29 Αύγ 2020, 14:19 Υποθέτω ότι δε με έχεις για τόσο γαϊδούρι![]()
Απάντησέ μου και στην άλλη ερώτηση να σου απαντήσω συνολικά
παρόλα αυτά, έχω τον φόσι για τόσο γαϊδούρι, όποτε τα λέω με σπόντα.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 0 Απαντήσεις
- 308 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ανδροπαραδίνομαι
-
- 1 Απαντήσεις