!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Γενικό Επιτελείο Φόρουμ.γρ.

Συζητήσεις για τα εθνικά θέματα της Ελλάδας, τα στρατιωτικά ζητήματα και τις ένοπλες δυνάμεις.
Άβαταρ μέλους
Chainis
Phorum.gr user: Chainis

Re: Γενικό Επιτελείο Φόρουμ.γρ.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chainis »

Πάρταλος έγραψε: 15 Σεπ 2020, 18:09
Chainis έγραψε: 15 Σεπ 2020, 17:46
Και τα ντρονς, για κάθε χρήση.
Είναι το μέλλον και είμαστε ξεβρακωτοι και δεν βλέπω να ασχολούνται.
Ασχολούνται αλλά μετά από τόσα χρόνια απραγίας άλλες είναι οι άμεσες προτεραιότητες. Αν θυμάμαι καλά, έχουμε νοικιάσει 2 UAV από το Ισραήλ για 3 χρόνια, με οψιόν αγοράς :lol:
Και κάτι αμερικανικά.
Ημιμετρα όταν ο απέναντι έχει παραγωγή για κάθε χρήση.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας

Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων
Άβαταρ μέλους
Lord Brum
Phorum.gr user: coriander

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lord Brum »

Πάρταλος έγραψε: 15 Σεπ 2020, 18:09
Chainis έγραψε: 15 Σεπ 2020, 17:46
Και τα ντρονς, για κάθε χρήση.
Είναι το μέλλον και είμαστε ξεβρακωτοι και δεν βλέπω να ασχολούνται.
Ασχολούνται αλλά μετά από τόσα χρόνια απραγίας άλλες είναι οι άμεσες προτεραιότητες. Αν θυμάμαι καλά, έχουμε νοικιάσει 2 UAV από το Ισραήλ για 3 χρόνια, με οψιόν αγοράς :lol:
έχουμε και 4 δικά μας πηγασος, τώρα πόσο καλά είναι.... δεν ξέρω. Αλλά έστω και για να μεταφέρουν εικόνα ή για να δηλώνουν παρουσία καλά είναι.
Σκότωσε τον ζαίο που κρύβεις μέσα σου!
Άβαταρ μέλους
Lord Brum

Κόκκορας έγραψε: 15 Σεπ 2020, 18:17 αμα ο αμερικανος πει στον ελληνα κυριοι εδω βλεπω ακυρωθηκαν τα f35 που θα πηγαιναν στην τουρκια
αυτο ειναι υπερ σας το ξερετε καλα,αλλωστε δικοι σας εδω με φεραν προ τετελεσμενων.

αλλα που θα τα πουλησω; πηρατε και rafale
καπου πρεπει να τα δωσω και ειναι και δυσκολες εποχες!με πιεζουν και οι τουρκοι,βλεπω αρχιζουν εξομαλυνονται και τα πραγματα ε
- μα κ.τραμπ μας εμεις..
-εσεις και εμεις..μια μοιρα πρεπει να παρετε ...αλλωστε και παλια πηρατ εμιραζ πηρατε και φ16
-κοιτα και τι ωραια εχω μη επανδρωμενα εχω του κουτιου!
-μα ο διαγωνισμος..το χρεος
-οι ωραιοι εχουν χρεη..θα τα βαλουμε ρε παιδια σε μια δεκαετια ελα να σου χω και δηλωσουσα απο το στειτ ντιπαρτμεντ..βαλε εδω τζιφρα

μην σας εξαυλωσω μου θελατε και rafale κλπαιδα
-κ. προεδρε τα αγγλικα μου δεν σας ακουσα
-τα αμερικανικα παιδι μου..με ακουσα εγω.αρκει...μια τζιφρα εδω..να τι ωραια υπογραφουλα.λουκουμακι
και το ισραήλ θα πάρει παραπάνω και τα εμιράτα θα πάρουν. Δεν ξεμένουν τα τούρκικα μην ανησυχείς. άλλωστε έχουν πλήρη εργασία για παραγωγή για τα επόμενα 10 χρόνια.
Άβαταρ μέλους
Kauldron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kauldron »

Chainis έγραψε: 15 Σεπ 2020, 18:18
Lord Brum έγραψε: 15 Σεπ 2020, 18:11
Chainis έγραψε: 15 Σεπ 2020, 17:07

Μακάρι!
Κι αν πάρουν και 5 meteor για το καθένα, 30-40 καινουργιους exoset και καμιά 50δα scalp θα είναι όλα τέλεια!!!
μέχρι 4 σηκώνει το καθένα νομίζω. Και είναι ακριβοί οι άτιμοι όχι για απλά αεροπλανάκια, για τίποτε ιπτάμενα ρανταρ, τανκερς κυρίως είναι. Βέβαια το σοκ του να ξέρειες ότι ο αντίπαλος μπορεί να σεσ καταρρίψει πριν καν τον δεις είναι υπερόπλο από μόνο του
Μα δεν χρειάζεται να κουβαλάνε τον μέγιστο αριθμό, ας σηκώνονται με 2 μετεορ και 4 μικα και οι πακιδες που πετάνε τα Τουρκικά θα κάνουν μεντες . :lol:
Τίποτα δε θα κάνουν, αφού ξέρουν οτι δεν πρόκειται να φύγει απ' τη ράγα ο πύραυλος.
SeaHawk έγραψε: 01 Φεβ 2025, 14:04 Βασικα δεν υπαρχει εκρηξη
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
Άβαταρ μέλους
Orion22

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Orion22 »

Αίγαγρος έγραψε: 15 Σεπ 2020, 17:32
Αγις έγραψε: 15 Σεπ 2020, 17:05
Αίγαγρος έγραψε: 15 Σεπ 2020, 16:59 Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, η ελληνική πλευρά ζήτησε και τα 18 Rafale να είναι σε επίπεδο F3R.
με 90 % πιθανοτητα θα ειναι 18 + 6
Υπάρχει προοπτική ενίσχυσης ούτως ή άλλως, γιατί το Rafale θα είναι η αιχμή του δόρατος (κυριολεκτικά) της ΠΑ και όλων των ΕΔ.

Από εκεί και πέρα, οι αριθμοί έχουν τη δική τους λογική: 18 Rafale για την σταδιακή αντικατάσταση των 18 παλαιών Μιράζ.
Από το 2021 και μετά, όπου θα επιστρέψει το πρωτότυπο ελληνικό F-16 σε επίπεδο Viper από τις ΗΠΑ, πιστοποιημένο απο την εταιρία, θα αρχίσουν οι ομαδικές αναβαθμίσεις του στόλου των 84 α/φων, ήτοι, θα λείπουν 8 με 10 αεροσκάφη από την ενεργό δράση στα υπόστεγα της ΕΑΒ, σημαντική απώλεια σε περίπτωση κρίσης με την Τουρκία. Αυτό το κενό το λύνουν οι γαμιάδες των αιθέρων, τα Rafale, που από το 2022 θα είναι πλήρως επιχειρησιακά και το πρόγραμμα των F-16 θα βρίσκεται σε φουλ ρυθμούς χωρίς το φόβο μεγάλου κενού πίσω.
:romance-hearteyes:
εδώ σ' έχω
Ο ρόλος των RAFALE ως μαχητικών 4ης γενιάς, εντός του δικτύου Αεράμυνας της χώρας, θα είναι αντίστοιχος της Σάρισας στην Μακεδονική Φάλαγγα, δίνοντας τους την δυνατότητα του πρώτου και μακρινού πλήγματος ή FLO (First Launch Opportunity) και απαγκίστρωσης πολύ πριν απειληθούν από τα εχθρικά αεροσκάφη.

Είναι πολύ σημαντικό να οριστικοποιηθεί η έκδοση που θα παραλάβουμε και η οποία θα πρέπει να είναι τουλάχιστον F2 με προοπτική αναβάθμισης και κάλλιστα F3. O συνδυασμός του ραντάρ AESA με το σύστημα αυτοπροστασίας και ηλεκτρονικού πολέμου SPECTRA και τον αισθητήρα IRST (infrared search and track), το καθιστούν χωρίς αντίπαλο στην περιοχή, αφού τα τουρκικά F-16 δεν θα μπορούν να ενεργοποιήσουν καν το οπλικό τους σύστημα.

Η συνέργεια του RAFALE με το πυκνότερο δίκτυο αντιαεροπορικής άμυνας στην Ευρώπη, το οποίο διαθέτει η Πατρίδα μας και υπό την προστασία του οποίου θα βρίσκεται, θα έχει σαν απότοκο τα τουρκικά αεροσκάφη να απειλούνται ή ακόμη και να εμπλέκονται, άνωθεν των μικρασιατικών παραλίων.

Έχουν την δυνατότητα να φέρουν μεγάλο φορτίο έξυπνων όπλων Αέρος-Εδάφους, τα οποία με ακρίβεια και αυτόνομη καθοδήγηση, θα μπορούν να πλήττουν στρατηγικούς στόχους πολύ βαθιά στην μικρασιατική χερσόνησο. Σύμφωνα με τις εμβέλειες που αναφέρονται σε ανοικτές πηγές, οι αφέσεις θα μπορούν να γίνουν αρκετά δυτικότερα του 25ου Μεσημβρινού, με τα αεροσκάφη-φορείς να είναι προστατευμένα από το Αντιαεροπορικό δίκτυο της χώρας.

Συνολικά, η Π.Α στα επόμενα χρόνια θα μπορεί να διεξαγάγει δικτυοκεντρικές επιχειρήσεις (δίκτυα τουλάχιστον LINK-16) με την συμμετοχή αντιαεροπορικών συστημάτων, ιπτάμενων ραντάρ, αεροσκαφών RAFALE, M2000-5 και F-16 Viper. Ο παραπάνω συνδυασμός θα οδηγήσει όχι απλά σε ποιοτική υπεροχή αλλά -σε γεωπολιτικό επίπεδο- σε καθολική ανατροπή της Ισορροπίας Ισχύος στο σύμπλοκο Ελλάδας Τουρκίας.

Ο κρίσιμος παράγοντας είναι αυτός του χρόνου. Τα F-16 Viper θα αποτελέσουν ένα ικανότατο οπλικό σύστημα, το οποίο θα ήταν επαρκέστατο, με δεδομένη την εχθρική απειλή. Παρόλα αυτά, με βάση το χρονοδιάγραμμα του προγράμματος εκσυγχρονισμού, θα χρειαστούν αρκετά έτη για να δώσει αποτελέσματα, ενώ ο στόλος θα απομειώνεται, καθώς αριθμός αεροσκαφών θα πρέπει να βρίσκεται στο υπόστεγο για την ολοκλήρωση του εκσυγχρονισμού.

Αναμένουμε τις λεπτομέρειες της Συμφωνίας για να εκτιμήσουμε το χρονικό πλαίσιο που θα απαιτηθεί για την παραλαβή και την επιχειρησιακή αξιοποίησή των RAFALE. Ένας ορίζοντας 1-1,5 έτους θα μπορούσε να είναι ρεαλιστικός.

Ωστόσο, η συμφωνία για παραλαβή RAFALE θα μπορούσε ως καταλύτης να επιταχύνει τις εξελίξεις, με εκβιαστική κλιμάκωση από την Τουρκία, ώστε να προκληθεί πολεμική εμπλοκή άμεσα και πριν τις αμερικανικές εκλογές και την μελλούμενη διατάραξη της Ισορροπίας Ισχύος. Για αυτό, είναι πολύ σημαντικό η αγορά των RAFALE να συνδυαστεί ή καλύτερα να αποτελέσει το «τίμημα» για την ΡΗΤΡΑ ΑΜΥΝΤΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ από την Γαλλία, στα πλαίσια της Αμυντικής Συμφωνίας, η οποία θα έχει ΑΜΕΣΑ αποτελέσματα στην Ασφάλεια της χώρας.

Με δεδομένη την οικονομική κατάσταση της Τουρκίας και την επιφυλακτικότητα του Αμερικανικού και Δυτικού Παράγοντα (πόσο μάλλον εάν εκλεγεί ο Τζ. Μπάιντεν) προς την σημερινή Τουρκία και εφόσον δεν συμβεί αλλαγή καθεστώτος, η Τουρκία όχι μόνο δεν θα μπορέσει να ανατρέψει την κατάσταση μέσω δυτικών οπλικών συστημάτων, αλλά πολύ περισσότερο, θα δυσκολευτεί να υποστηρίξει τα ήδη υπάρχοντα αμερικανικά οπλικά συστήματα και αεροσκάφη.

Στην περίπτωση μάλιστα που η τουρκική ηγεσία αποφασίσει να στραφεί περαιτέρω προς την Ρωσία, ίσως οδηγήσει την Τουρκία οριστικά και αμετάκλητα εκτός του ΝΑΤΟ. Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν πως η απόκτηση των RAFALE μπορεί να οδηγήσει σε «τεκτονικές» αλλαγές στην γεωπολιτική κατάσταση στην περιοχή μας και στην γεωστρατηγική σκακιέρα κατ’ επέκταση.
https://www.anixneuseis.gr/%ce%b5%cf%80 ... b9-rafale/
Dolce et decorum est contra pasok.* pugnatre
@gov.gr : «You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war.»
Άβαταρ μέλους
Νon4me
Phorum.gr user: Νon4me

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νon4me »

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Κόκκορας
Phorum.gr user: Κόκορας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κόκκορας »

Lord Brum έγραψε: 15 Σεπ 2020, 18:25
Κόκκορας έγραψε: 15 Σεπ 2020, 18:17 αμα ο αμερικανος πει στον ελληνα κυριοι εδω βλεπω ακυρωθηκαν τα f35 που θα πηγαιναν στην τουρκια
αυτο ειναι υπερ σας το ξερετε καλα,αλλωστε δικοι σας εδω με φεραν προ τετελεσμενων.

καπου πρεπει να τα δωσω και ειναι και δυσκολες εποχες!με πιεζουν και οι τουρκοι,βλεπω αρχιζουν εξομαλυνονται και τα πραγματα ε
- μα κ.τραμπ μας εμεις..
-εσεις και εμεις..μια μοιρα πρεπει να παρετε ...αλλωστε και παλια πηρατ εμιραζ πηρατε και φ16
-οι ωραιοι εχουν χρεη..θα τα βαλουμε ρε παιδια σε μια δεκαετια ελα να σου χω και δηλωσουσα απο το στειτ ντιπαρτμεντ..βαλε εδω τζιφρα

-τα αμερικανικα παιδι μου..με ακουσα εγω.αρκει...μια τζιφρα εδω..να τι ωραια υπογραφουλα.λουκουμακι
και το ισραήλ θα πάρει παραπάνω και τα εμιράτα θα πάρουν. Δεν ξεμένουν τα τούρκικα μην ανησυχείς. άλλωστε έχουν πλήρη εργασία για παραγωγή για τα επόμενα 10 χρόνια.
δηλαδη θα τους καλεσουνκαποαι στιγμη στην αμερικη γνωριζοντας πως πηραμε γαλλικα και δεν θα τους πασαρουν αμερικανικα οπλα;
και f35 να μην ειναι κατι θα ναι...δεν φευγεις ετσι απο εκει.
Άβαταρ μέλους
Κόκκορας

τωρα θα πουν καποιοι συντροφοι,αχ τα οπλα,αχ η αμερικη,αχ βαχ

ενταξει ωραιες κουβεντουλες,καμια διαφωνια,αλλα για τον παραδεισο
εδω μιλαμε επι του πραγματικου.ρεαλιστες να ειμαστε

ο μητσοτακης δεν παιζει να μηνυπολογισε και κοστος στα εξοπλιστικα απο αμερικη
εξου και τα μεταχειρισμενα και τα μολις 18 rafale

θα παρακαλα να ναι του διαγωνισμου για τις φρεγατες(ηδη εχουν ακουστει πραγματα),να βγει στον αφρο
ή απλα θα ξερει ηδη πως οι αμερικανοι θα εχουν την καλυτερη προσφορα σε αυτα που ΘΑ ζητησουμε σε αυτον.
κραταει και μια πισινη για f 35
αν δεν ζητηθουν->απαιτηθουν,τοτε παμε στον συν 6 των rafale

τωρα θα πειτε επι του προχειρου σκεψεις,σαφως,αλλα με καποια βαση.οχι κουτουρου

βεβαιως εχουμε ανεξαρτησια και μαλιστα σε σχεση με την αμερικη βρισκομαστε στην καλυτερη στιγμη ever ως προς αυτην,αλλα δεν ειναι και πληρης!κανενος κρατους δεν ειναι,ουτε στην ΕΣΣΔ ηταν(πολυ περισσοτερο) ουτε στον δυτικο κοσμο
χρειαζομαστε εξαλλου ενα ωμο να κλαψουμε :lol: εχει καποιο τιμημα αυτο.
Άβαταρ μέλους
Lord Brum

Κόκκορας έγραψε: 15 Σεπ 2020, 18:48

- μα κ.τραμπ μας εμεις..

δηλαδη θα τους καλεσουνκαποαι στιγμη στην αμερικη γνωριζοντας πως πηραμε γαλλικα και δεν θα τους πασαρουν αμερικανικα οπλα;
προφανώς και θα προσπαθήσουν αν πουλήσουν κάτι. Ειδικά από τη στιγμή που μας κάνουν και δωρεές κάτι θα πάρουμε. Αλλα όχι αναγκαστικά f-35. Τουλάχιστον ας πιέσουμε για αποδεσμεύσεις υποστρατηγικών όπλων εναντίον των S400 . Αλλιώς να μην πάρουμε τίποτα παρά κανένα κράνος ξέρω γω.
Άβαταρ μέλους
Αίγαγρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αίγαγρος »

Ναι, το διάβασα σήμερα το πρώι. Δες και αυτό:

(θρεντ)

https://twitter.com/defencegreece_m/sta ... 3700107271
Spoiler
1/Following #Greece's decision to procure 18 #Rafale (12 used and 6 new F3R) #HAF we simulated a possible air confrontation of 4 x #Rafale (4 #Meteor, 2 #Mica EM, 2 #MICA IR) against 12 of their best (!) #F16 Block 50 Advanced (#PeaceOnyxIV) of #TuAF

2/ #Spectra EW suite seems to identify the incoming bogeys from 90-95 nm range , recognizing the #APG68 v9 emmisions

3/ Even if some #Meteor missiles miss they subdue and deplete the enemy's aircraft kinetic energy making the follow up attack of other Meteor missile or #Mica a certain kill

4/ Turkish #F16 didnt have any chance to come close and with enough speed to use their #Amraams effectively

5/The kill ratio was 12-0 and the simulation has been done several times with same profficiency level and typical light loadout (2 #AIM9 X, 2 #AMRAAM C7) for the #F16 of #TuAF with maximum agility #THK
Air supremacy^
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Αίγαγρος την 15 Σεπ 2020, 19:10, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Κόκκορας

λυπηρον!αφου τα συνορα δεν εχουν κρατη
και τα ψαρια ανηκουν στην θαλασσα

λυπηρον
ειστε πολεμοχαρεις,δεν αφουγκραζεστε την εποχη
και την ελληνοτουρκικηνε φιλια
Άβαταρ μέλους
Chainis

Lord Brum έγραψε: 15 Σεπ 2020, 19:04
Κόκκορας έγραψε: 15 Σεπ 2020, 18:48

προφανώς και θα προσπαθήσουν αν πουλήσουν κάτι. Ειδικά από τη στιγμή που μας κάνουν και δωρεές κάτι θα πάρουμε. Αλλα όχι αναγκαστικά f-35. Τουλάχιστον ας πιέσουμε για αποδεσμεύσεις υποστρατηγικών όπλων εναντίον των S400 . Αλλιώς να μην πάρουμε τίποτα παρά κανένα κράνος ξέρω γω.
Δεν υπάρχει περίπτωση να ξεκοπουμε από την αμερικανική αγορά όπλων για 2 λόγους κυρίως.
Ο ένας είναι ότι αποτελεί αιχμή στην τεχνολογία σε πολλούς τομείς πχ στα στελθ.
Ο άλλος είναι ότι όταν αγνοείς τον κοσμοκρατορα με κάποιον τρόπο θα το πληρώσεις ακριβά μετά.

Ως εκ τούτου πιστεύω ότι η Αμερική θα μπει σύντομα στο ΠΝ, άλλωστε έχει ενδιαφέρουσες προτάσεις και ότι προς το τέλος της δεκαετίας θα παραγγείλουμε η θα έχουμε και F35, το μοντέλο δύο πηγών μαχητικών που καθιέρωσε ο Αντρέας θα συνεχιστεί.
Αλλωστε τότε θα έχουμε αποσύρσεις που θα πρέπει να αναπληρώσουν, F4, F16 block 30.
Βλεπω τότε να παίρνουμε ακόμα μια μοίρα Rafale και μια F35.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας

Μάργκαρετ Θάτσερ:
Άβαταρ μέλους
Αίγαγρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αίγαγρος »

Η ΠΑ ζήτησε προσφορά από την Locheed Martin για την πιθανή αναβάθμιση των 38 F-16 block50 σε επίπεδο Avdanced από τα απάρτια που θα αλλάξουμε στα block52 adv.
Πολύ σημαντική εξέλιξη αν υλοποιηθεί.
Άβαταρ μέλους
Chainis

Μακάρι να είναι οικονομικά συμφέρουσα λύση και να υλοποιηθεί, θα τα φέρουμε έτσι σε καλύτερο επίπεδο από τα Τουρκικά.

Μάργκαρετ Θάτσερ:
Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x »

Εξαιρετική ανάλυση.
https://www.newsbomb.gr/ellada/ethnika/ ... -xristidis
Πάει και στο άλλο.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.
Απάντηση