Δεν έβαλα γιατί δεν χρειάζεται. Είναι κάτι που προκύπτει λογικά. Δεν πρόκειται για μια οικονομική κρίση, δεν εξαφανίστηκε χρήμα. Κάποιες επιχειρήσεις σημείωσαν πτώση ή μηδενικά έσοδα αλλά αυξήθηκε η κίνηση άλλων επιχειρήσεων καθώς και η συνολική αποταμίευση. Τουτέστιν, αυτά τα περισσευούμενα χρήματα που δεν ξοδεύτηκαν πριν, θα ξοδευτούν σε κάτι άλλο αργότερα.Βλήμα έγραψε: 23 Μάιος 2020, 16:55Στην αρχή σκέφτηκα να ψάξω πηγές που θα το αντικρούουν, αλλά ύστερα λέω "γιατί να βάλω εγώ; ούτε αυτός έβαλε". Οπότε λέω κι εγώ "κάνεις λάθος, ήταν ουσιώδης η ζημιά" και καθαρίζω.hellegennes έγραψε: 23 Μάιος 2020, 13:18Η καραντίνα δεν έκανε κάποια ουσιώδη ζημιά στην οικονομία. Αυτό που θα κάνει ζημιά στην οικονομία είναι ο μειωμένος τουρισμός, που είναι ανεξάρτητο από το αν θα μπαίναμε σε καραντίνα ή όχι.Βλήμα έγραψε: 20 Μάιος 2020, 20:39 Εγώ εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω ποια είναι τα νέα δεδομένα. Αν ήταν να καταλήξουμε εδώ, προς τι η καραντίνα κι η καταστροφή που θα την ακολουθήσει;
Το πρόβλημα στην οικονομία προκύπτει από την μείωση του τουρισμού. Αυτό είναι εισαγόμενο χρήμα και σημαντικό κομμάτι της οικονομίας. Αυτό είναι που θα λείψει και αυτό θα συνέβαινε έτσι κι αλλιώς. Ή μάλλον θα ήταν χειρότερα αν γινόταν κι εδώ της Πόπης, γιατί και οι λίγοι τουρίστες που θα έρθουν τώρα, δεν θα διάλεγαν την Ελλάδα αν είχε γίνει της καραπουτανάρας, όπως στην Ιταλία. Αντιθέτως, τώρα διαφημιστήκαμε στο εξωτερικό και θα το εξαργυρώσουμε σε τουρισμό.
Αν έχεις όμως κάποια αντίθετη άποψη, θα ήθελα να την τεκμηριώσεις λογικά. Δηλαδή γιατί πιστεύεις ότι η καραντίνα (η δική μας) έκανε ζημιά στην οικονομία (την δική μας).