Σελίδα 29 από 41

Re: Ζαχαροπλαστεία που έγιναν θεσμός

Δημοσιεύτηκε: 26 Σεπ 2019, 14:40
από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Ερμής έγραψε: 26 Σεπ 2019, 09:53 τα δύο γνωστά ζαχαροπλαστεία των νοτίων.
Ώπα. 'Εκτος από τον ναό του προφιτερόλ στην αμφιθέας, ποιό είναι το έτερο;

Re: Ζαχαροπλαστεία που έγιναν θεσμός

Δημοσιεύτηκε: 26 Σεπ 2019, 14:46
από Ερμής
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 26 Σεπ 2019, 14:40
Ερμής έγραψε: 26 Σεπ 2019, 09:53 τα δύο γνωστά ζαχαροπλαστεία των νοτίων.
Ώπα. 'Εκτος από τον ναό του προφιτερόλ στην αμφιθέας, ποιό είναι το έτερο;
το παλετ ρε

Re: Ζαχαροπλαστεία που έγιναν θεσμός

Δημοσιεύτηκε: 26 Σεπ 2019, 14:48
από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Α, ναι! Το είχα ξεχάσει. Καλαμακίου :smt023

Re: Ζαχαροπλαστεία που έγιναν θεσμός

Δημοσιεύτηκε: 25 Νοέμ 2019, 12:25
από Ερμής
Χθες ειχαμε χαρές στο σπίτι και είχα παραγγείλει τούρτα gianduja/fragola απο το Umami στην Ερυθραία.
Ίσως οτι καλύτερο έχω δοκιμάσει στη ζωή μου στον τομέα του.
Ο καράμπαψ πάστρι σεφ Δ.Αλέρτας αποδεικνύει οτι ειναι μπάι φαρ ο κορυφαίος στην Ελλάδα.



Εικόνα

Ανάμεσα στις αιθέριες κρέμες δε βρίσκεται παντεσπάνι, αλλά βάφλα :romance-hearteyes:

Re: Ζαχαροπλαστεία που έγιναν θεσμός

Δημοσιεύτηκε: 17 Ιαν 2020, 21:15
από The Rebel
15/01/2020

Εικόνα

Η ιστορία του θρυλικού ζαχαροπλαστείου:
Το 1890 ο ιδρυτής της εταιρείας μας Βασίλειος Χ. Βάρσος έφυγε από την Καστριώτισσα, Φωκίδος με τον αδελφό του και ήρθαν στην Αθήνα.

Στην ηλικία των 16, άνοιξε ένα κατάστημα παραγωγής γάλακτος στην γωνία των οδών Πανεπιστημίου και Σανταρόζα στην Αθήνα.

https://www.facebook.com/varsoskifisia/ ... =3&theater

Το 1910, ο Βάρσος άκμαζε καθώς απασχολούσε 24 άτομα προσωπικό και είχε ένα από τα μεγαλύτερα ψυγεία της εποχής με 20 παγοκολώνες.

Το 1922 αποφασίστηκε να μεταφερθεί η επιχείρηση στο κέντρο της Κηφισιάς γιατί εκείνη την εποχή οι κάτοικοι της είχαν την μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη.

Κατά την διάρκεια των σκληρών χρόνων της Γερμανικής κατοχής πολλοί Αθηναίοι ήρθαν να ζήσουν στην Κηφισιά, μιας και ήταν πιο εύκολο να βρουν φαγητό. Κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου το καθαρό γάλα ήταν πολύ δυσεύρετο αφού συνήθως ήταν νερωμένο.

https://www.facebook.com/varsoskifisia/ ... 71/?type=3

Ο Βάρσος, από σεβασμό προς τους πελάτες του, λάμβανε το γάλα από τους παραγωγούς και το διένειμε αμέσως στους πελάτες του εξασφαλίζοντας έτσι ότι ήταν αγνό και καθαρό. Αυτή η υπεύθυνη στάση και η ειλικρίνεια δημιούργησε πολλούς σταθερούς και αποκλειστικούς πελάτες.

Ο Κωνσταντίνος Βάρσος έδωσε μια νέα ώθηση στην εταιρεία, καθώς για πρώτη φορά στην Ελλάδα, εισήγαγε αγελάδες από την Ολλανδία. Μια Ολλανδική αγελάδα απέδιδε 35 - 40 κιλά γάλα, ενώ μια Ελληνική απέδιδε 8 - 10 κιλά. Φυσικά, οι Ολλανδοί πουλούσαν μόνο αγελάδες και όχι ταύρους ώστε να διατηρηθεί η αποκλειστικότητα τους.

Ο Κωνσταντίνος μιας και ήταν ένας πολύ έξυπνος επιχειρηματίας, κατάφερε να αγοράσει κάποιες έγκυες αγελάδες κατά την διάρκεια των ταξιδιών του στην Ολλανδία.

Οι περισσότερες από αυτές έχασαν τα μικρά τους κατά την διάρκεια του ταξιδιού τους με ατμόπλοιο, αλλά από τα λίγα που σώθηκαν, κατάφερε να πάρει δύο ταύρους.

Έτσι του δόθηκε η δυνατότητα να αναπαράγει και να βελτιώσει το γένος, κάτι που ήταν μια επανάσταση για την διαχείριση των αγροκτημάτων και την παραγωγή γάλακτος.

Το 1965, ο Γιώργος και ο Βασίλης Βάρσος ανέλαβαν την διαχείριση, και η ανάπτυξη και η πρόοδος της εταιρείας συνεχίστηκε. Λόγω του τεράστιου πλήθους κόσμου που συσσωρεύτηκε για να ψωνίσει από το Βάρσο, χρειάστηκε η προστασία της αστυνομίας διότι οι πελάτες είχαν φτάσει μέχρι την Πλατεία της Κηφισιάς (Τροχονόμο).

Την περίοδο 1967-1968 η εταιρεία αγόρασε μηχανήματα, των οποίων η χρήση είχε ως αποτέλεσμα μια κατά πολύ βελτιωμένη διαδικασία παραγωγής και μια ακόμα υψηλότερη ποιότητα του τελικού προϊόντος. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Γερμανοί αντέγραψαν συνδυασμούς και χρήσεις των μηχανημάτων κατά την διάρκεια μίας από τις επισκέψεις τους στο εργαστήριο και μετά ενσωμάτωσαν αυτές τις αλλαγές στις νέες μηχανές τους.

Το 1980 τo κατάστημα Βάρσος είναι το πρώτο στην Ελλάδα που κάνει εγκατάσταση μικροβιολογικού εργαστηρίου για την παραγωγή γάλακτος από τον καθηγητή διδακτορικού κο Ιωάννου. Η βελτίωση επήλθε κάνοντας διανομή ατμού στους 170 βαθμούς Κελσίου σε όλα τα μηχανήματα.

https://www.facebook.com/varsoskifisia/ ... =3&theater

Πέθανε ο Βασίλης Βάρσος του θρυλικού ζαχαροπλαστείου.
https://www.newsbeast.gr/greece/arthro/ ... oplasteioy
https://www.newsbeast.gr/greece/arthro/ ... ko-grafeio

Re: Ζαχαροπλαστεία που έγιναν θεσμός

Δημοσιεύτηκε: 19 Ιαν 2020, 07:37
από Ορέστης 35
Που κανουν ωραιο γλυκο οπερα;

Re: Ζαχαροπλαστεία που έγιναν θεσμός

Δημοσιεύτηκε: 29 Ιαν 2020, 12:07
από Gherschaagk
Εικόνα

Θα μου ανέβει ο ζάχαρος.

Re: Ζαχαροπλαστεία που έγιναν θεσμός

Δημοσιεύτηκε: 04 Απρ 2020, 14:18
από Daje
Τα ζαχαροπλαστεια τι νοημα εχει να ειναι ανοιχτα εν μεσω κορωνοιου?
Εχουν περασει τοσες ημερες και πρεπει να εχω δει μεσα σε καταστημα 1 πελατη το πολυ!
Εκτιθεται το προσωπικο σε κινδυνο διχως λογο...
Τα λεω αυτα ως ultra γλυκατζης.

Re: Ζαχαροπλαστεία που έγιναν θεσμός

Δημοσιεύτηκε: 04 Απρ 2020, 14:20
από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Θα περάσω από μικέ όταν βγω για περίπατο απόψε

Re: Ζαχαροπλαστεία που έγιναν θεσμός

Δημοσιεύτηκε: 04 Απρ 2020, 16:44
από Ερμής
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 04 Απρ 2020, 14:20 Θα περάσω από μικέ όταν βγω για περίπατο απόψε


ψήνεσαι για προφ της αμφιθέας αρχηγέ μου;

Re: Ζαχαροπλαστεία που έγιναν θεσμός

Δημοσιεύτηκε: 04 Απρ 2020, 17:21
από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Ερμής έγραψε: 04 Απρ 2020, 16:44
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 04 Απρ 2020, 14:20 Θα περάσω από μικέ όταν βγω για περίπατο απόψε


ψήνεσαι για προφ της αμφιθέας αρχηγέ μου;
νουβέλ ε; :romance-hearteyes: δυστυχώς μου πέφτει μακρυά σήμερα με τη βρόχα

Re: Ζαχαροπλαστεία που έγιναν θεσμός

Δημοσιεύτηκε: 04 Απρ 2020, 17:36
από Ερμής
Προλαβαίνουμε όσο είναι ακόμη ανοιχτό😍

Re: Ζαχαροπλαστεία που έγιναν θεσμός

Δημοσιεύτηκε: 04 Απρ 2020, 17:46
από don't speak
Ερμής έγραψε: 25 Νοέμ 2019, 12:25 Χθες ειχαμε χαρές στο σπίτι και είχα παραγγείλει τούρτα gianduja/fragola απο το Umami στην Ερυθραία.
Ίσως οτι καλύτερο έχω δοκιμάσει στη ζωή μου στον τομέα του.
Ο καράμπαψ πάστρι σεφ Δ.Αλέρτας αποδεικνύει οτι ειναι μπάι φαρ ο κορυφαίος στην Ελλάδα.



Εικόνα

Ανάμεσα στις αιθέριες κρέμες δε βρίσκεται παντεσπάνι, αλλά βάφλα :romance-hearteyes:
Αυτό το "βάφλα" μπορείς να το διευκρινίσεις;

Re: Ζαχαροπλαστεία που έγιναν θεσμός

Δημοσιεύτηκε: 04 Απρ 2020, 19:13
από Ερμής
Από όσο θυμάμαι γιατί πάει και καιρός ήταν κάτι ανάμεσα σε βαφλα και παντεσπάνι. Βαφλα μου την είπε ο ζαχαροπλάστης πάντως. Άπαιχτο Το αποτέλεσμα πάντως. Νο1 με διάφορα

Re: Ζαχαροπλαστεία που έγιναν θεσμός

Δημοσιεύτηκε: 21 Μάιος 2020, 21:24
από Ερμής
Είπα σήμερα να δώσω μια ακόμη ευκαιρία στη Μέλισσα στο Περιστέρι.
Χωρίς πολλά λόγια και φιοριτούρες. Εμμενω στην άποψη μου ότι είναι ο ορισμός του overrated