!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Το "ποιος" είναι μονοσύλλαβο ή δισύλλαβο;
Re: Το "ποιος" είναι μονοσύλλαβο ή δισύλλαβο;
απο το να λέμε πόσο μαλάκες είναι όλοι ωραίο νήμα είναι αυτό και ας ειναι ασκοπο 
Τελικά καταλήξατε; να ξέρω κ γω τι θα λέω! Τι είναι;
- hellegennes
Φυσικά και είναι. Προφέρεται σε έναν χρόνο. Δεν υπάρχει καν «ι», είναι απαλό γάμα. Το σκληρό γάμα βρίσκεται μπροστά από το άλφα και το όμικρον (γόνατο, γαργάρα). Αυτό που λέτε δεν βγάζει νόημα. Αν ήταν «γος» θα το πρόφερες με σκληρό γάμα.sharp έγραψε: 31 Δεκ 2018, 01:26Κι όμως έτσι είναι, διαφορετικά θα ήταν γος. Δεν είναι δίφθογγος το ιο.hellegennes έγραψε: 31 Δεκ 2018, 00:55Βρε καλό μου παλικάρι, δεν υπάρχει [οι]. Είναι το ίδιο με το «γιος». Πες μας τώρα ότι προφέρεις το «γιος» σαν δισύλλαβη.
Δες ένα ακόμη:
Οι λέξεις βροχές και οχιές είναι ομοιοκατάληκτες. Πέρα από το αρχικό βρ-, η συνέχεια είναι ακριβώς ίδια στην προφορά. Ε, πόσες συλλαβές είναι το «βροχές» και πόσες το «οχιές»;
Εκτός κι αν εσείς προφέρετε το «βροχές» σαν τον Χοσέ από τις Σαββατογεννημένες.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
-
Uppercut
Όχι, δεν έγραψες αυτό, τουλάχιστον σ' εμένα.enaon έγραψε: 30 Δεκ 2018, 23:58σου έγραψα 2-3 φορές οτι όχι, μόνο όταν βαριέμαι το λέω πχιος, απίστευτο που δεν θές να το καταλάβεις.Uppercut έγραψε: 30 Δεκ 2018, 22:35 30 ανούσιες σελίδες, επειδή ενήλικες άνθρωποι μπερδεύουν τα γράμματα με τους ήχους και δεν έχουν προσέξει τον εαυτό τους όταν μιλάνε (ο enaon στα μισά του νήματος κατάλαβε ότι προφέρει τη λέξη όπως του λέγαμε ότι την προφέρει). Απίστευτο.![]()
Είπες ότι έτσι το λες κι ότι όταν δε βαριέσαι τραβάς το όμικρον που ακούγεται ηλίθιο και δεν έχει σχέση. Αλλά ξαναλέω, αν το λες αλλιώς, ιδού η Ρόδος:enaon έγραψε: 29 Δεκ 2018, 14:35έβαλα τον πάριο που έχει χειρότερη φωνήUppercut έγραψε: 29 Δεκ 2018, 14:30
Σοβαρά τώρα; Εσύ το λες "ποι-ος"; Δεν το κάνω για να σας τρολλάρω,μιας και κάποιοι διαμαρτυρήθηκαν, αλλά μπορείς να μου ρίξεις ένα "ποιος" γιατί θα μας τρελάνετε;
https://vocaroo.com/
Ή να μου βρεις κάποιον ομιλητή που το λέει έτσι σε δημόσιο λόγο, βίντεο οτιδήποτε; Πρόσεχε, όχι "ποίος", "ποιος".
Αλλά οκ, το λέω και εγώ πχιος, θεωρώ οτι το τσαλακώνω αλλά δεν ήξερα οτι είναι το σωστό πλέον αυτό, αλλά ναι, όταν δεν βαριέμαι τραβάω το όμικρον.
Φοβάσαι να πεις ένα "ποιος" με τη φωνή σου; Ο sharp μου είπε ότι τρολλάρω όταν του είπα το ίδιο. Δεν καταλαβαίνω που κολλάτε. Μήπως επειδή καταλαβαίνετε ότι λέτε μαλακίες;
Αν δε θέλετε να κάνετε αυτό μπορείτε να ποστάρετε ένα οποιοδήποτε βίντεο με ομιλητές της ελληνικής που να λένε "ποι-ος".
Είναι προφανώς μονοσύλλαβο. Υπάρχουν κάποιοι περίεργοι που μας λένε ότι το προφέρουν "ποι-ος" αλλά φοβούνται να το αποδείξουν. Εσύ ξέρεις πολύ καλά με ποιο τρόπο το προφέρεις εσύ κι οποιοσδήποτε άλλος ομιλητής τον οποίο έχει τύχει ν' ακούσεις ποτέ.
Uppercut έγραψε: 31 Δεκ 2018, 01:36 Φοβάσαι να πεις ένα "ποιος" με τη φωνή σου; Ο sharp μου είπε ότι τρολλάρω όταν του είπα το ίδιο. Δεν καταλαβαίνω που κολλάτε; Μήπως επειδή καταλαβαίνετε ότι λέτε μαλακίες;
κυρίως επειδή μου μοιάζεις λίγο κάφρος και αν το κάνω μετά θα νιώθω αδικία για όσα δεν έχω κάνει για άλλους κλπ, δεν είναι προσωπικό. Αν δεν έλεγες για μαλάκες κλπ πάλι, ίσως το έκανα
πάντως δεν ειπα αυτό που ήθελες να διαβάσεις.
- Dwarven Blacksmith
Από ότι κατάλαβα ο enaon λέει "αχ καλεεε ποιοοος;", τώρα γιατί ντρέπεται δεν ξέρω, 2019 έχουμε.
-
Uppercut
Είπες ακριβώς αυτό που είπα ότι είπες. Ότι το λες έτσι. Όχι ότι το λες όταν βαριέσαι. Αν το πες σ' άλλους ή αλλού μπορείς να το πεις. Σ' εμένα είπες ακριβώς αυτό που είπα και το ποστ στο παρέθεσα. Οπότε τρελίτσα μη πουλάς σε μένα. Πουθενά δε λέω για μαλάκες. Κι όλα αυτά τα μπλα μπλα για ένα πολύ απλά αποδείξιμο θέμα:enaon έγραψε: 31 Δεκ 2018, 01:40Uppercut έγραψε: 31 Δεκ 2018, 01:36 Φοβάσαι να πεις ένα "ποιος" με τη φωνή σου; Ο sharp μου είπε ότι τρολλάρω όταν του είπα το ίδιο. Δεν καταλαβαίνω που κολλάτε; Μήπως επειδή καταλαβαίνετε ότι λέτε μαλακίες;
κυρίως επειδή μου μοιάζεις λίγο κάφρος και αν το κάνω μετά θα νιώθω αδικία για όσα δεν έχω κάνει για άλλους κλπ, δεν είναι προσωπικό. Αν δεν έλεγες για μαλάκες κλπ πάλι, ίσως το έκανα
πάντως δεν ειπα αυτό που ήθελες να διαβάσεις.
Δε μου κάνεις προσωπική χάρη. Αποδεικνύεις τους ισχυρισμούς σου.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Uppercut την 31 Δεκ 2018, 01:46, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
τους το έβαλα και εγώ αυτό αλλά δεν τους αρέσει, καλά ο νανος μου την πέφτει οκ, ο απερκατ δεν ξέρω γιατί.
-
Uppercut
Καλά κάνατε και το βάλατε. Κι ο Πάριος όπως λέμε το λέει. Το θέμα είναι να βάλετε κάποιον που το λέει "ποι-ος".
Τότε θα έπρεπε να γράφεται βροχιές. Αυτό έχει να κάνει με εκφυλισμό, όπως συμβαίνει και με τους χρόνους των φωνηέντων.hellegennes έγραψε: 31 Δεκ 2018, 01:35
Οι λέξεις βροχές και οχιές είναι ομοιοκατάληκτες. Πέρα από το αρχικό βρ-, η συνέχεια είναι ακριβώς ίδια στην προφορά.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος sharp την 31 Δεκ 2018, 01:59, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
μπα, ειπα οτι όταν δεν βαριέμαι τραβάω το ομικρον, όταν βαριέμαι το τσαλακώνω και το λέω πχιος, ειναι μία σελίδα πριν, το έκανες εσύ παράθεση, δές το.Uppercut έγραψε: 31 Δεκ 2018, 01:44
Είπες ακριβώς αυτό που είπα ότι είπες. Ότι το λες έτσι. Όχι ότι το λες όταν βαριέσαι. Αν το πες σ' άλλους ή αλλού μπορείς να το πεις. Σ' εμένα είπες ακριβώς αυτό που είπα και το ποστ στο παρέθεσα. Οπότε τρελίτσα μη πουλάς σε μένα. Πουθενά δε λέω για μαλάκες. Κι όλα αυτά τα μπλα μπλα για ένα πολύ απλά αποδείξιμο θέμα:
αν θές να το ακούσεις, άκου πάριο
ο πάριος το λέει και με τους δύο τρόπους στο τραγούδι αυτό, και πχιος και πχι-ός.Uppercut έγραψε: 31 Δεκ 2018, 01:49 Καλά κάνατε και το βάλατε. Κι ο Πάριος όπως λέμε το λέει. Το θέμα είναι να βάλετε κάποιον που το λέει "ποι-ος".
-
νύχτα
Βιολάρης; Κόκοτας; ποιος ήταν μωρέUppercut έγραψε: 31 Δεκ 2018, 01:49 Καλά κάνατε και το βάλατε. Κι ο Πάριος όπως λέμε το λέει. Το θέμα είναι να βάλετε κάποιον που το λέει "ποι-ος".
-
Uppercut
Το αν τραβάς το όμικρον στο τέλος, που είναι εξαιρετικά περίεργο, αλλά εγώ ως προοδευτικός άνθρωπος δεν το κρίνω, δεν έχει σχέση με το αν λες "πχος" ή "ποι-ος" που είναι και το θέμα που συζητάμε.enaon έγραψε: 31 Δεκ 2018, 01:51μπα, ειπα οτι όταν δεν βαριέμαι τραβάω το ομικρον, όταν βαριέμαι το τσαλακώνω και το λέω πχιος, ειναι μία σελίδα πριν, το έκανες εσύ παράθεση, δές το.Uppercut έγραψε: 31 Δεκ 2018, 01:44
Είπες ακριβώς αυτό που είπα ότι είπες. Ότι το λες έτσι. Όχι ότι το λες όταν βαριέσαι. Αν το πες σ' άλλους ή αλλού μπορείς να το πεις. Σ' εμένα είπες ακριβώς αυτό που είπα και το ποστ στο παρέθεσα. Οπότε τρελίτσα μη πουλάς σε μένα. Πουθενά δε λέω για μαλάκες. Κι όλα αυτά τα μπλα μπλα για ένα πολύ απλά αποδείξιμο θέμα:
αν θές να το ακούσεις, άκου πάριο![]()
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 0 Απαντήσεις
- 577 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από tanipteros
-