!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Πιο επιδραστικοί χρήστες του phorum

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Re: Πιο επιδραστικοί χρήστες του phorum

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

ΓΑΛΗ έγραψε: 03 Οκτ 2024, 18:22 Όταν ξεκινάει τον οποιοδήποτε διάλογο, δεν είναι διατεθειμένος να αναλύσει τα γκρίζα πεδία, ακόμη και όταν τα διακρίνει. Αν ξεκινήσει με μαύρα ή άσπρα πιόνια, θα το πάει μέχρι τέρμα. :lol:
Καταλαβαίνω ότι ο περισσότερος κόσμος με βλέπει έτσι (και εκτός φόρουμ) αλλά είναι άδικος χαρακτηρισμός. Έχω εξαιρετικά ισχυρές αλλά όχι ακλόνητες πεποιθήσεις. Συνήθως δεν μιλάω καθόλου για ένα πράγμα αν δεν έχω σχηματίσει άποψη ή αν μιλήσω θα πω ότι είναι με επιφύλαξη. Υπάρχουν αμέτρητα νήματα στο φόρουμ με εκατοντάδες σελίδες όπου δεν έχω συμμετάσχει ούτε με ένα ποστ. Είναι γιατί δεν έχω άποψη ή κάτι ουσιώδες να πω. Είναι τόσο ασπρόμαυρη κατάσταση που είτε θα με κατηγορήσουν για ισχυρογνωμοσύνη είτε ότι είμαι απόμακρος και δεν μιλάω. Είναι ίδιον του χαρακτήρα μου να μην ανακατεύομαι σε συζητήσεις για θέματα που δεν έχω άποψη.

Στα περισσότερα γεωπολιτικά θέματα ας πούμε έχω ελάχιστες γνώσεις και ασχημάτιστες απόψεις. Πολλές φορές με καταλήπτει ο νηματοθέτης σ' αυτά (Scouser) και συνηθίζω να διαβάζω τις απόψεις του. Απ' αυτήν την άποψη είναι για μένα επιδραστικός ως προς το άτομό μου. Με έχει βοηθήσει να σχηματίσω άποψη για διάφορα θέματα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

hellegennes έγραψε: 03 Οκτ 2024, 18:17
ΓΑΛΗ έγραψε: 03 Οκτ 2024, 18:13
Fata_Morgana έγραψε: 03 Οκτ 2024, 18:00
Καλά καλά οκ.
Εδώ θα διαφωνήσω με τον χέλη. Προσωπικώς θεωρώ ψυχική πάθηση το τελείως αντίθετο. Δηλαδή το να έχεις ισχυρές πεποιθήσεις και αίσθηση δικαίου για το οτιδήποτε και να θεωρείς ότι οι περισσότεροι ΠΡΕΠΕΙ να τις ενστερνίζονται και να γίνονται κάτι σαν ακόλουθοι του προφήτη. Αυτό περισσότερο ως ναρκισσιστική διαταραχή το βλέπω.

Οι ισχυρές πεποιθήσεις δοκιμάζονται στο πεδίο της αμφισβήτησης. Όποιος τρελλαίνεται με την αμφισβήτηση των απόψεων του και το εκλαμβάνει ως προσωπική προσβολή, είναι άντε γεια περίπτωση. Και η συγκεκριμένη κατηγορία είναι η πιο επιρρεπής στις κολακείες.
Δεν λέω πρέπει, λέω να θέλεις. Αν πιστεύεις ότι κάτι είναι σωστό, είναι ψυχασθένεια να μην θέλεις να το θεωρούν και οι άλλοι σωστό.

Είναι σαν να έλεγε κάποιος το 1800 "πιστεύω στην ελευθερία του ανθρώπου και την κατάργηση της δουλείας αλλά σε καμμιά περίπτωση δεν θα ήθελα να επηρεαστούν άλλοι απ' αυτό που λέω και να συμφωνήσουν μαζί μου".

Αν κάτι πιστεύεις ότι είναι σωστό, αυτομάτως είναι λογικό να θέλεις ο περισσότερος κόσμος να το θεωρεί σωστό και να διορθωθεί ένα κατά την γνώμη σου κακώς κείμενο.
Οκ, θα πω κι εγώ κάποιες πεποιθήσεις που κυκλοφορούν ευρύτατα το 2024.

"Το φύλο είναι κοινωνική κατασκευή"

"Δεν πρέπει να λέμε ότι οι γυναίκες έχουν μήτρα γιατί αυτό προκαλεί πόνο σε όσες θηλυκότητες δεν έχουν"

"Όχι στη βία, ναι στην αντιβία"

"Πιστεύω στην ελευθερία των ανθρώπων αλλά στηρίζω τη λογοκρισία των απόψεων"

κλπ

Αυτοί που τις εκφέρουν, πιθανόν να τις πιστεύουν και να θεωρούν λογικό να τις ενστερνιστούν οι περισσότεροι ή απλώς να τις παπαγαλίζουν στη χ φάση και να τις ανατρέπουν στην ψ.

Είναι κι αυτό μια μορφή ψυχολογικών θεμάτων, δεν είναι;
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

ΓΑΛΗ έγραψε: 03 Οκτ 2024, 18:38 Οκ, θα πω κι εγώ κάποιες πεποιθήσεις που κυκλοφορούν ευρύτατα το 2024.

"Δεν πρέπει να λέμε ότι οι γυναίκες έχουν μήτρα γιατί αυτό προκαλεί πόνο σε όσες θηλυκότητες δεν έχουν"

κλπ

Αυτοί που τις εκφέρουν, πιθανόν να τις πιστεύουν και να θεωρούν λογικό να τις ενστερνιστούν οι περισσότεροι ή απλώς να τις παπαγαλίζουν στη χ φάση και να τις ανατρέπουν στην ψ.

Για σένα και για μένα είναι ηλιθιότητες, αλλά γι' αυτούς σίγουρα δεν είναι και το λογικό είναι να θέλουν οι άλλοι να συμφωνήσουν μαζί τους. Είναι εξόχως αντιφατικό να θεωρείς ότι κάτι είναι σωστό και ταυτόχρονα να μην θέλεις και οι άλλοι να το θεωρούν σωστό.

Νομίζω ότι αυτό που λες ψυχική ασθένεια στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι να θέλει κάποιος όχι να πειστείς ότι αυτός έχει δίκιο αλλά να σε εξαναγκάσει να το αποδεχτείς. Δεν θα έφτανα στο σημείο να το ονομάσω ψυχική ασθένεια αλλά ναι, είναι βαρέως προβληματικό, αντιπαραγωγικό και αντίθετο στις αρχές του διαλόγου και της επιστήμης.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

hellegennes έγραψε: 03 Οκτ 2024, 18:43
ΓΑΛΗ έγραψε: 03 Οκτ 2024, 18:38 Οκ, θα πω κι εγώ κάποιες πεποιθήσεις που κυκλοφορούν ευρύτατα το 2024.

κλπ

Για σένα και για μένα είναι ηλιθιότητες, αλλά γι' αυτούς σίγουρα δεν είναι και το λογικό είναι να θέλουν οι άλλοι να συμφωνήσουν μαζί τους. Είναι εξόχως αντιφατικό να θεωρείς ότι κάτι είναι σωστό και ταυτόχρονα να μην θέλεις και οι άλλοι να το θεωρούν σωστό.

Νομίζω ότι αυτό που λες ψυχική ασθένεια στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι να θέλει κάποιος όχι να πειστείς ότι αυτός έχει δίκιο αλλά να σε εξαναγκάσει να το αποδεχτείς. Δεν θα έφτανα στο σημείο να το ονομάσω ψυχική ασθένεια αλλά ναι, είναι βαρέως προβληματικό, αντιπαραγωγικό και αντίθετο στις αρχές του διαλόγου και της επιστήμης.
Δεν αναφέρθηκα σε ψυχική ασθένεια αλλά σε ψυχολογικά προβλήματα. Ο όρος "ψυχική ασθένεια" ήταν δικός σου.

Κατά τα άλλα, εγώ δεν βρίσκω αντιφατικό το να πιστεύω "αυτό" ακόμη και αν οι άλλοι πιστεύουν κάτι "άλλο". Ούτε θεωρώ ως λογικό ή κοινωνικό χρέος το να επιβάλλω την άποψη μου σε όποιους δεν συμφωνούν. Με λίγα λόγια δεν έχω το σύνδρομο του σωτήρα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΑΛΗ την 03 Οκτ 2024, 18:56, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

ΓΑΛΗ έγραψε: 03 Οκτ 2024, 18:48 Δεν αναφέρθηκα σε ψυχική ασθένεια αλλά σε ψυχολογικά προβλήματα. Ο όρος "ψυχική ασθένεια" ήταν δικός σου.
Χωρίς να θέλω να γίνομαι pedantic (ψέματα, θέλω), yes you did:
hellegennes έγραψε: 03 Οκτ 2024, 02:29 Είναι ψυχική πάθηση να μην θέλεις οι άνθρωποι να ενστερνίζονται τις ιδέες σου.
Εδώ θα διαφωνήσω με τον χέλη. Προσωπικώς θεωρώ ψυχική πάθηση το τελείως αντίθετο... Αυτό περισσότερο ως ναρκισσιστική διαταραχή το βλέπω.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

hellegennes έγραψε: 03 Οκτ 2024, 18:54 Χωρίς να θέλω να γίνομαι pedantic (ψέματα, θέλω), yes you did:
τι εχεις πάθει παιδί μου; Δεν εννοούσε οτι δεν το ειπε, σιγά μην θυμόταν, ότι είναι καταπληκτική ήθελε να πει.

θες να σου κανω ιδιαίτερα στα γυναικεία;
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

hellegennes έγραψε: 03 Οκτ 2024, 18:54
ΓΑΛΗ έγραψε: 03 Οκτ 2024, 18:48 Δεν αναφέρθηκα σε ψυχική ασθένεια αλλά σε ψυχολογικά προβλήματα. Ο όρος "ψυχική ασθένεια" ήταν δικός σου.
Χωρίς να θέλω να γίνομαι pedantic (ψέματα, θέλω), yes you did:
hellegennes έγραψε: 03 Οκτ 2024, 02:29 Είναι ψυχική πάθηση να μην θέλεις οι άνθρωποι να ενστερνίζονται τις ιδέες σου.
Εδώ θα διαφωνήσω με τον χέλη. Προσωπικώς θεωρώ ψυχική πάθηση το τελείως αντίθετο... Αυτό περισσότερο ως ναρκισσιστική διαταραχή το βλέπω.
Μα είναι ναρκισσιστική διαταραχή το να θέλεις όλοι να ενστερνίζονται τις ιδέες σου. Ήδη αναφέρθηκα στο σύνδρομο του σωτήρα.

Απλώς το σχόλιο μου για τα ψυχολογικά προβλήματα αναφερόταν σε άλλο ποστ. Ο όρος ψυχική ασθένεια ή πάθηση ήταν δικός σου. Αν θες να τον κρατήσουμε, χωρίς πιο σοφτ αναφορές, κανένα πρόβλημα. :)
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

enaon έγραψε: 03 Οκτ 2024, 18:59
hellegennes έγραψε: 03 Οκτ 2024, 18:54 Χωρίς να θέλω να γίνομαι pedantic (ψέματα, θέλω), yes you did:
τι εχεις πάθει παιδί μου; Δεν εννοούσε οτι δεν το ειπε, σιγά μην θυμόταν, ότι είναι καταπληκτική ήθελε να πει.

Κι εσύ κι ο χέλης με λατρεύετε, ζουζούνια.

:)
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Fata_Morgana

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fata_Morgana »

SeaHawk έγραψε: 03 Οκτ 2024, 18:18 Fata_Morgana
Nαι ρε παιδι μου αλλο σε ρωταω
Μηπως σε ειχε επηρεασει με αυτα που εγραφε για τον κοβιντ και οταν ειδες τον δικο σου να μπαινει στο νοσοκομειο σκεφτηκες "τι μαλακιες διαβαζα";
Δε με παρακολουθείς :011:
Άβαταρ μέλους
Fata_Morgana

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fata_Morgana »

hellegennes έγραψε: 03 Οκτ 2024, 18:26
Fata_Morgana έγραψε: 03 Οκτ 2024, 18:15 Ο χελης με επηρέαζε όμορφα με τα γραπτά του στο παλιό μπορεί και στο καινούριο. Ακόμα και όταν ήταν επίμονος και μόνος απέναντι σε 10 που μπορεί να ήταν και λάθος αλλά ήταν τόσο αυθεντία για μένα που έλεγα δε μπορεί ο χελης ξέρει τι λεει.
Ειλικρινά, έχεις μπερδέψει τόσες έννοιες στο κεφάλι σου που δεν υπάρχει περίπτωση να ξεμπλεχτούν ποτέ. Τι σχέση έχει το να θεωρείς κάποιον αυθεντία, με το να είναι επιδραστικός; Είναι τελείως άσχετες μεταξύ τους λέξεις.

Καταρχήν η λέξη "αυθεντία" είναι περισσότερο αρνητική παρά θετική. Συχνά την χρησιμοποιούμε για να ορίσουμε ότι κάποιος είναι έγκυρος, αλλά αφενός στην επιστήμη δεν υπάρχει αυθεντία, αφετέρου η λέξη σημαίνει "απόλυτη εξουσία", εξ ου και ο αφέντης (<αυθέντης<αυθεντία).

Επιδραστικός όσον αφορά το άτομό σου (γιατί αυτό είναι το θέμα του νήματος) είναι κάποιος που έχει επηρεάσει τον τρόπο που σκέφτεσαι. Δεν χρειάζεται να το έχει κάνει πάνω από μία φορά στην ζωή του. Μπορεί να είναι και μόνο μια ατάκα του. Δεν υπάρχει "ήταν επιδραστικός και τώρα δεν είναι" όπως δεν υπάρχει "ήταν ορφανός και τώρα δεν είναι".
Ναι μπορεί να είναι επιδραστικός και να μην είναι πια.
Άβαταρ μέλους
Ανδροπαραδίνομαι
Phorum.gr user: Λατ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ανδροπαραδίνομαι »

enaon έγραψε: 03 Οκτ 2024, 18:59
:vp27:
Casp έγραψε: 29 Νοέμ 2024, 01:17Ερωτας ειναι να ερωτευεσαι το οτι μπορεις να τον κανεις ο,τι θελεις
Άβαταρ μέλους
βοθρατζης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από βοθρατζης »

Υπάρχει και η περίπτωση όταν συμμετέχεις σε μια συζήτηση να μην έχεις πραγματικά κατασταλάξει στο τι πρέπει να είναι το σωστό και μέσα από την συζήτηση να βρεις την ευκαιρία να ξαναδείς τα πράγματα πιο ήρεμα πιο συνολικά και να αποκτήσεις άποψη.
Προτιμώ να διαμορφώνω απόψεις παρά να πηγαίνω σε τελειωμένες θέσεις
Αυτό βέβαια ισχύει για διλήμματα που συναντάμε στην καθημερινότητα και όχι για θέσεις και στάσεις ζωής
“Success is not about winning every battle, but about having the strength to keep fighting”?
Άβαταρ μέλους
marabou

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από marabou »

Είναι υπερβολή να λέτε πως είναι ψυχική διαταραχή και μάλιστα να την προσδιορίζετε, το να θέλεις να ενστερνίζονται τις ιδέες σου ή το αντίθετο. Είναι θεμιτά και το ένα και το άλλο.
Σαν άνθρωπος είναι ο Θεός σας. Δεν τον θέλω.
Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon »

ΓΑΛΗ έγραψε: 03 Οκτ 2024, 19:04 Μα είναι ναρκισσιστική διαταραχή το να θέλεις όλοι να ενστερνίζονται τις ιδέες σου. Ήδη αναφέρθηκα στο σύνδρομο του σωτήρα.

Απλώς το σχόλιο μου για τα ψυχολογικά προβλήματα αναφερόταν σε άλλο ποστ. Ο όρος ψυχική ασθένεια ή πάθηση ήταν δικός σου. Αν θες να τον κρατήσουμε, χωρίς πιο σοφτ αναφορές, κανένα πρόβλημα. :)
Μάλλον δεν το διατυπώνεις σωστά, δε νομίζω ότι δεν το καταλαβαίνεις.

Είναι απολύτως φυσιολογικό να θέλεις οι άλλοι να συμφωνούν μαζί σου για θέματα για τα οποία είσαι σίγουρος.

Δεν είναι φυσιολογικό να αποκτάς εμμονή στο να συμφωνήσουν οι άλλοι μαζί σου και να κινείς γη και ουρανό για να το πετύχεις, για σημαντικά αλλά ακόμα και για ασήμαντα πράγματα, π.χ. αν είναι πιο νόστιμο το πορτοκάλι από το μανταρίνι.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Green Dragon έγραψε: 04 Οκτ 2024, 07:49
ΓΑΛΗ έγραψε: 03 Οκτ 2024, 19:04 Μα είναι ναρκισσιστική διαταραχή το να θέλεις όλοι να ενστερνίζονται τις ιδέες σου. Ήδη αναφέρθηκα στο σύνδρομο του σωτήρα.

Μάλλον δεν το διατυπώνεις σωστά, δε νομίζω ότι δεν το καταλαβαίνεις.

Είναι απολύτως φυσιολογικό να θέλεις οι άλλοι να συμφωνούν μαζί σου για θέματα για τα οποία είσαι σίγουρος.

Δεν είναι φυσιολογικό να αποκτάς εμμονή στο να συμφωνήσουν οι άλλοι μαζί σου και να κινείς γη και ουρανό για να το πετύχεις, για σημαντικά αλλά ακόμα και για ασήμαντα πράγματα, π.χ. αν είναι πιο νόστιμο το πορτοκάλι από το μανταρίνι.
Έχεις δίκιο, δεν το διατύπωσα με σαφήνεια. Ναι, είναι φυσιολογικό να θέλει κάποιος να συμφωνούν όλοι ή έστω η πλειοψηφία με τις απόψεις του, αρκεί αυτό να γίνεται με ελεύθερη βούληση και όχι ως καταναγκαστικό έργο.
Εδώ θα διαφωνήσω με τον χέλη. Προσωπικώς θεωρώ ψυχική πάθηση το τελείως αντίθετο. Δηλαδή το να έχεις ισχυρές πεποιθήσεις και αίσθηση δικαίου για το οτιδήποτε και να θεωρείς ότι οι περισσότεροι ΠΡΕΠΕΙ να τις ενστερνίζονται και να γίνονται κάτι σαν ακόλουθοι του προφήτη. Αυτό περισσότερο ως ναρκισσιστική διαταραχή το βλέπω.

Οι ισχυρές πεποιθήσεις δοκιμάζονται στο πεδίο της αμφισβήτησης. Όποιος τρελλαίνεται με την αμφισβήτηση των απόψεων του και το εκλαμβάνει ως προσωπική προσβολή, είναι άντε γεια περίπτωση. Και η συγκεκριμένη κατηγορία είναι η πιο επιρρεπής στις κολακείες.
Με λίγα λόγια, δεν είμαι κατά της οποιασδήποτε αντίθετης με τη δική μου άποψης, ασχέτως αν αυτό με επηρεάζει προσωπικά ή όχι.

Είμαι κατά της λογοκρισίας και της επιβολής της "σωστής" άποψης με κατασταλτικά μέσα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”