Το προκείμενο είναι ποιος θα εμβολιαστεί. Γιατί ένα μέτριο εμβόλιο είναι καλύτερο από το τίποτα γι' αυτούς που κινδυνεύουν, αλλά γι' αυτούς που δεν κινδυνεύουν είναι χρήσιμο μόνο σε 2 περιπτώσεις: όταν εμποδίζει την μετάδοση, άρα βοηθάνε οι μη ευπαθείς στην κοινή προσπάθεια αντιμετώπισης με αυτόν τον τρόπο, ή/και όταν προσδίδει μακροπρόθεσμη ανοσία, οπότε το κέρδος ισοσταθμίζει τα προβλήματα που δημιουργεί ο καθολικός εμβολιασμός.ST48410 έγραψε: 26 Δεκ 2021, 14:17Υπάρχει μια πανδημία η αιτία της οποίας είναι ένας ιός που απελευθερώθηκε κατά λάθος ή επίτηδες. Δεν μπορώ να ξέρω και δεν παίρνω θέση σε αυτό. Οι αλλαγές στη ζωή μας τεράστιες. Προφανώς όποιος μπορεί να επωφεληθεί από αυτές σε οποιοδήποτε επίπεδο, θα το προσπαθήσει. Είναι είναι πολιτικός και θέλει να λάβει κάποια μέτρα που δεν θα μπορούσε πριν, είναι είναι κολοσσός τύπου amazon και θέλει να σαρώσει τον ανταγωνισμό, είτε φτιάχνει εμβόλια και θέλει να πείσει τους πάντες ότι είναι αποτελεσματικά για να κάνει τεράστιους τζίρους. Στην προσπάθεια αυτή θα ασκήσει πίεση με νόμιμο/εμφανή τρόπο και με υπόγεια/παράνομα μέσα. Θα χρηματοδοτήσει, θα παρουσιάσει ωραιοποιημένες μελέτες, θα εκβιάσει, θα, θα.hellegennes έγραψε: 26 Δεκ 2021, 06:51 Ρε παλικάρι μου, γιατί κολλάς σε ένα όνομα; Δεν πιστεύεις ότι οι φαρμακευτικές έχουν δύναμη να ασκούν πιέσεις σε πολιτικούς; Dafuq; Τι νομίζεις ότι έχουν παραπάνω η Texaco και η BP; Δρακονιανούς μάνατζερ που κάνουν mind control στους πολιτικούς; Ή μήπως είναι οι μόνες εταιρείες που ασκούν πιέσεις για να περάσουν νομοθεσίες; Εταιρείες με τζίρους δισεκατομμυρίων πάντα έχουν επιρροή στην νομοθετική διαδικασία και στην κρατική διαχείριση.
Σε λίγο θα ξεχάσουμε ότι υπάρχουν λόμπι και χρηματοδοτούμενα think tanks.
Όλα αυτά δεκτά και δεν τα αμφισβητεί κανείς. Ωστόσο αυτό το ισχυρό λόμπι που κινεί τα νήματα σε όλες τις προηγμένες χώρες όλου του κόσμου δεν το διακρίνω στην παρούσα φάση.
Ποιος είναι ο μεγαλύτερος φαρμακέμπορος στην Ελλάδα. Ο Γιαννακόπουλος. Σύγκρινε την επιρροή του με αυτή της οικογένειας Βαρδινογιάννη. Σου δίνει την εντύπωση ότι μπορεί να ανεβοκατεβάσει κυβέρνηση και υπουργούς με την ίδια δυνατότητα που είχε η οικογένεια στο φόρτε της. Εμένα όχι. Υπάρχουν αντίστοιχοι φαρμακέμποροι στα μεγάλα δυτικά κράτη με τέτοια επιρροή; Ίσως αλλά δεν το γνωρίζω. Για τους πετρελαιάδες το ξέραμε και έχουμε ακούσει σε πάρα πολλές περιπτώσεις. Για τους φαρμακέμπορους εγώ δεν είδα να σηκώνεται ποτέ τόση σκόνη παγκοσμίως. Δεν θυμάμαι κάτι ανάλογο.
Ενδεχομένως είμαι άσχετος και φταίει αυτό. Αλλά δεν βλέπω ως λογικές τις συνδέσεις που παρουσίαζε κάθε τόσο ο Αρίστος. Πιστεύω δηλαδή ότι αρκετοί επιστήμονες πείστηκαν ότι στην παρούσα φάση το εμβόλιο είναι ένα μετρίως αποτελεσματικό όπλο αλλά το καλύτερο που διέθετες πέρσι τέτοιο εποχή με κυρίαρχη την Α.
Καταλαβαίνω τον κόσμο και τις κυβερνήσεις να σκέφτονται έτσι όταν υπήρχε η πίστη και η ελπίδα ότι συμβαίνουν και τα δυο ή έστω το ένα, αλλά πλέον ακούγεται οξύμωρο. Ξέρουμε ότι τα εμβόλια δεν κάνουν ούτε το ένα ούτε το άλλο, οπότε η προσπάθεια εμβολιασμού του συνόλου του πληθυσμού είναι όχι απλά άκαρπη αλλά επιζήμια, γιατί αμβλύνει την στόχευση εμβολιασμού των ευπαθών ομάδων.
Το γεγονός ότι αυτήν την άποψη έχουν οργανισμοί όπως ο ΠΟΥ, ενισχύει την άποψη ότι η πίεση για καθολικό εμβολιασμό δεν είναι επιστημονική αλλά πολιτικοοικονομική.