!!! DEVELOPMENT MODE !!!

που ναι οι Ιλλυριοι;

Ιστορικά γεγονότα, καταστάσεις, αναδρομές
Σκαρταδος 4

Re: που ναι οι Ιλλυριοι;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σκαρταδος 4 »

taxalata xalasa έγραψε: 16 Δεκ 2022, 19:26
Σκαρταδος 4 έγραψε: 16 Δεκ 2022, 19:18
taxalata xalasa έγραψε: 16 Δεκ 2022, 19:10

Ασε ρε πονηρε με το ιδιο ποιηματακι.

Για κάτσε να δούμε τι λέει και η Britannica αφού μας έφερες τον Αγιο Αλβανο απο την Ρωμαϊκη Βριταινία και πήγες κουβα.

Εικόνα

Αλλο ενα τρομπονι... Εφυγε και ο Σουηδος απο την Πρωκτοπολις της Σουηδίας... να εχω όλο το Trio Stooges να τρομπονιάζω ταυτόχρονα...το άλτερ-έγκω σου, βέβαια ξανάκοψε λάσπη αφότου εμφανίστηκα πάλι και αναμένω να έρθει να μας πει πάλι ότι το i liri δεν είναι το ίδιο με το il liri να του δώκω τον κουβα του κιαφτουνού....

Το κομπλεξ σας, ειναι το φαϊ μου... Ειδικά οι θρακορωμαίοι και αρμενο-ανατολίτες που νομίζουν ό,τι είναι μακεδόνες επειδή γεννήθηκαν στην ίδια γεωγραφική περιοχή που ήτανε κάποτες ο Φίλιψ ο Γκαβός...

:smt005: :smt005: :smt005:
Τέτοιες πηγές υπάρχουν και για την υπόθεση της καταγωγής από τους δακες
Το θέμα δεν είναι τι υποστηρίζει ο καθένας αλλά τι αποδείξεις φέρνει
Από την στιγμή που δεν έχουμε στοιχεία για την γλώσσα των δακων και των Ιλλυριών ότι θέλει ο καθένας γράφει
Μήπως δεν υπάρχουν και αυτοί που υποστηρίζουν ότι οι Αλβανοί καταγονται από τους Πελασγούς και μιλούν την γλώσσα τους;
Και ποιον κουβα έφαγα με τον άγιο αλβανιους των Βρετανών;
Που νομίζεις ότι ήταν από την Αλβανία;
Τέλος πάντων, σταματάω εδώ
Με τα θέλω του άλλου δεν μπορεί να τα βάλει κανείς
Με τα «δεν θελω» του αλλου μπορει να βαλει κανεις;
Αφού δεν θελετε οι Αλβανοί να είναι απόγονοι των Ιλλυριών, ενώ σας το εξηγούν με πολλούς τρόπους, θα λέτε συνέχεια και αυθαιρετα πως δεν είναι.

Αντιθετικοί και αντιδραστικοί σε οτιδήποτε άλλο.

Συμπλεγματική Μισαλλόδοξια...
Δεν φταίτε εσείς...
Εδώ καταντήσαμε και είχαμε, και καλά, έναν πρόεδρο δεμοκρατίας με παντελως ξενόγλωσσο επώνυμο και μας έλεγε την μαλάκια του περί Εθνους Ανάδελφου...
Εδώ κολλάει κυριολεκτικά η φράση «'το μάτι σου τ' αλλήθωρο που τρέχει στον κατήφορο και κάνει ντρίγκι ντράγκα σαν παλιοσακαράκα»
Εμείς γιατί να μην θέλουμε να κατάγεσαι από τους Ιλλυριούς;
Έχει καμιά διαφορά αν κατάγεσαι από αυτούς, ή κάποιον άλλον αρχαίο λαό της περιοχής;
Απλά αυτοί οι λαοί δεν άφησαν γραπτά και δεν ξέρουμε αν κάποιου η γλώσσα είναι πρόγονος της αλβανικής
Αυτά από μένα τελείως φιλικά και τέλος
Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa »

Ποιος άγιος Αλβανιους των Βρετανων βρε;

Ρωμαική Βριταινία ήτανε τότενες και ο ίδιος ήταν Ρωμαίος Πατρίκιος που ζουσε εκεί όπως και πολλοί άλλοι ρωμαίοι πολίτες σαν το Constantius Chlorus και το yo του τον γνωστό Flavius Valerius Constantinus a.k.a. Αυτιακράτωρ που είχε πεταχτά αυτιά όπως ψογάρησε και ο σουηδός για τους αλβανούς.

Γιατί να μην ήταν κι αυτός Αλβανός σαν τον Constantius ; Πάντως Αγγλο-Σάξωνας δεν ήτανε, ούτε Σκανδιναβός...
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.
Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος »

Σκαρταδος και Ταχαλασας κανονιστε να μην τσακωνεστε γιατι ειναι εμφυλιος απο αυτους που με στεναχωρουν.

.
Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Σκαρταδος 4 έγραψε: 16 Δεκ 2022, 19:30
taxalata xalasa έγραψε: 16 Δεκ 2022, 19:26
Τέτοιες πηγές υπάρχουν και για την υπόθεση της καταγωγής από τους δακες
Το θέμα δεν είναι τι υποστηρίζει ο καθένας αλλά τι αποδείξεις φέρνει
Από την στιγμή που δεν έχουμε στοιχεία για την γλώσσα των δακων και των Ιλλυριών ότι θέλει ο καθένας γράφει
Μήπως δεν υπάρχουν και αυτοί που υποστηρίζουν ότι οι Αλβανοί καταγονται από τους Πελασγούς και μιλούν την γλώσσα τους;
Με τα «δεν θελω» του αλλου μπορει να βαλει κανεις;
Αφού δεν θελετε οι Αλβανοί να είναι απόγονοι των Ιλλυριών, ενώ σας το εξηγούν με πολλούς τρόπους, θα λέτε συνέχεια και αυθαιρετα πως δεν είναι.

Αντιθετικοί και αντιδραστικοί σε οτιδήποτε άλλο.

Συμπλεγματική Μισαλλόδοξια...
Δεν φταίτε εσείς...
Εδώ καταντήσαμε και είχαμε, και καλά, έναν πρόεδρο δεμοκρατίας με παντελως ξενόγλωσσο επώνυμο και μας έλεγε την μαλάκια του περί Εθνους Ανάδελφου...
Εδώ κολλάει κυριολεκτικά η φράση «'το μάτι σου τ' αλλήθωρο που τρέχει στον κατήφορο και κάνει ντρίγκι ντράγκα σαν παλιοσακαράκα»
Εμείς γιατί να μην θέλουμε να κατάγεσαι από τους Ιλλυριούς;
Έχει καμιά διαφορά αν κατάγεσαι από αυτούς, ή κάποιον άλλον αρχαίο λαό της περιοχής;
Απλά αυτοί οι λαοί δεν άφησαν γραπτά και δεν ξέρουμε αν κάποιου η γλώσσα είναι πρόγονος της αλβανικής
Αυτά από μένα τελείως φιλικά και τέλος
Κι εγω φιλικα στα λεω.

Ουτε οι Ιθαγενείς της αμερικής άφησαν γραπτά. Λες να μην υπαρχουν σημερα σε όλη την ήπειρο;

Και δεν θέλω να είμαι Ιλλυριός, αφού δεν είμαι καν Αλβανός.
Αλλά αυτό είναι άσχετο με αν οι Αλβανοί είναι απόγονοι Ιλλυρικών ή όχι.

Δεν είναι δε και προσόν να είσαι απόγονος των Ιλλυριών... Ντουβάρια ήσαντε που δεν ξέρανε πουθε κλάνει το μπαρμπούνι και πολλοί από δαύτους δεν ξέρουν ακόμα πουθε κλάνει... Και εσύ απορείς που δεν είχανε γραπτά για να αποδείξουν κάτι στο σήμερα.

Αγράμματοι ήσαντε και τότε, αγράμματοι και μετά, αγράμματοι και πριν μερικές δεκαετίες... Όποιος μάθαινε γράμματα ήθελε να τον λένε αλλιώς... Είτε έλληνα, είτε ρωμαίο, είτε ρωμηϊό, είτε ιταλό, είτε κάτι άλλο.

Άλλο αυτό και άλλο η αυθαίρεια τουό,τι οι αλβανοί δεν έχουν σχέση με τους Ιλλυριούς...
Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Αρίστος έγραψε: 16 Δεκ 2022, 19:39 Σκαρταδος και Ταχαλασας κανονιστε να μην τσακωνεστε γιατι ειναι εμφυλιος απο αυτους που με στεναχωρουν.

.
χορευουμε αντικριστά , δεν τσακωνομαστε... τουλάχιστον εγω... δεν ξερω αν ο σκαρταδος το βλεπει ετσι.
Σκαρταδος 4

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σκαρταδος 4 »

Αρίστος έγραψε: 16 Δεκ 2022, 19:39 Σκαρταδος και Ταχαλασας κανονιστε να μην τσακωνεστε γιατι ειναι εμφυλιος απο αυτους που με στεναχωρουν.

.
Δεν είναι εμφύλιος
Βαλκανικός ειναι
Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Σκαρταδος 4 έγραψε: 16 Δεκ 2022, 21:13

.
Δεν είναι εμφύλιος
Βαλκανικός ειναι
Βλακανικος μαλλον.
Για να καταλάβεις τι έκαμες κατά του αμερόληπτου και αντικειμενικού taxalataxalasa που δεν χρειάζεται παραποιήσεις για να αποδείξει κάτι.

1. Συμμάχησες με τον «ορκισμένο» οχτρό σου, τον Δον Λοξιωτη απ την Λέρα που κυνηγά φανταστικούς ανεμόμυαλους.
2. Συμμάχησες με έναν άσχετο Σουηδό Γιωτά (gjuta > göt) από την Πρωκτόπολη (göt από Proto-Turkic *köt (“anus, buttocks”)).
3. Συμμάχησες με έναν τυχαίο Τρουμπαίο, απόγονο του 6ου στόλου των ΗΠΑ, που νομίζει ό,τι το κλάμμα (θρήνος) είναι ηρωϊσμός (θρύλος) και επιπλέον παραλογάει πως ο θρήνος είναι δίκαιος πρωταθλητής στην Γελλιάδα μας.

Μόνο για βλακανικός λογιέται τέτοιος πόλεμος, με τέτοιους συμμάχους που κατάφερες να έχεις.

:003:

Εγώ θα συνεχίσω να γελώ... έστω και μονάχος μου...
Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Άλλο ένα στοιχείο που δείχνει την ομοιότητα σημερινών Αλβανών και αρχαίων Ιλλυριών.

1. Αλβανοί.
Μαγειρική: Αλβανική συνταγή ατομικής ομελέτας.
1. Αρπάζουμε 3 αυγά από το διπλανό κοτέτσι.
2. Φτιάχνουμε την ομελέτα όπως νάναι.

2. Ιλλυριοί
Ιστορία: Α΄ Ιλλυρικός πόλεμος (229-227 π.Χ.)
Αφορμή για την ρωμαϊκή επέμβαση έδωσε η μεγάλη αύξηση των περιστατικών πειρατείας στην Αδριατική.
Η πειρατεία υποκινούνταν από την βασίλισσα Τεούτα.
Στην αναμέτρηση επικράτησαν οι Ρωμαίοι.

Οι Ιλλυριοί αρπάζανε πολλά αυγά, από τα δίπλανα κοτέτσια, από π.Χ. εποχή. Με βασιλική εντολή...

Τι άλλο στοχείο θες για να δεις ό,τι «ο λύκος κι αν εγέρασε κι άσπρισε το μαλλί του, μήτε τη γνώμη άλλαξε, μήτε την κεφαλή του · »

:smt005: :smt005: :smt005:
Άβαταρ μέλους
Sid Vicious

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Sid Vicious »

taxalata xalasa έγραψε: 16 Δεκ 2022, 21:36
Ενταξει το κανουν οι τρελοι αυτοι
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars
Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Sid Vicious έγραψε: 17 Δεκ 2022, 15:31
τρελος, ξετρελος,
το τρομπόνι σου το ελαβες κανονικά Σουηδέ Γιωτά (gjuta > göt) από την Πρωκτόπολη (göt από Proto-Turkic *köt (“anus, buttocks”))

χαλάρωσε και απεβαλε τα συμπλεγματα που εχεις για τους αδερφους σου αλβανους που ειναι συγγενεις σου και γειτονοι σου για χιλιαδες χρονια, αν τυχαινει να βαστας απ τον τοπο μας και δεν εισαι φοινικο-καρχηδονιος ή σκυθο-σλαβος ή τουρκ-αρμενιος προσφυγας.

:8)
Άβαταρ μέλους
Sid Vicious

taxalata xalasa έγραψε: 17 Δεκ 2022, 19:07
τρελος, ξετρελος,
το τρομπόνι σου το ελαβες κανονικά Σουηδέ Γιωτά (gjuta > göt) από την Πρωκτόπολη (göt από Proto-Turkic *köt (“anus, buttocks”))

χαλάρωσε και απεβαλε τα συμπλεγματα που εχεις για τους αδερφους σου αλβανους που ειναι συγγενεις σου και γειτονοι σου για χιλιαδες χρονια, αν τυχαινει να βαστας απ τον τοπο μας και δεν εισαι φοινικο-καρχηδονιος ή σκυθο-σλαβος ή τουρκ-αρμενιος προσφυγας.

Ποιο τρομπονι ρε αλαφροισκιωτε :lol:
Που επειδη υπηρχε το ονομα Αλβανιος στην Ρωμη νομιζεις πως ειναι αποδειξη υπαρξης αρχαιων Αλβανων! :smt005:
Θα δει κανας τακαναθαλαττας του μελλοντος δηλαδη οτι στην Ελλαδα του 2000 υπηρχε ονομα Σακης αρα εκει κατοικουσε ο σκυθικος λαος των Σακων θα λεει.
Για τον Dr Alban δεν μας ειπες ακομα,τελικα αλβανος ειναι;
Άβαταρ μέλους
Sid Vicious

Σκαρταδος 4 έγραψε: 16 Δεκ 2022, 18:56
Σέλευκας έγραψε: 16 Δεκ 2022, 18:52 Θα απαντήσεις ποια είναι η σχέση των αρχαίων Αλβανών με τους σημερινούς γαμώ το φελέκι μου;
Τι να απαντήσει ρε συ
Αυτός ξέρεις τι κάνει;
Είναι σαν να έχω πει εγώ ότι υπήρχε λαός δημητριοι και να σάς φέρνω συνέχεια ως απόδειξη γραπτά με το όνομα Δημήτρης
Έγραψε μια μαλακια,ε και τι έγινε;
Αντί να πει οκ λάθος μου, συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο
Αυτο ακριβως
Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Sid Vicious έγραψε: 17 Δεκ 2022, 19:17
taxalata xalasa έγραψε: 17 Δεκ 2022, 19:07

τρελος, ξετρελος,

Ποιο τρομπονι ρε αλαφροισκιωτε :lol:
Που επειδη υπηρχε το ονομα Αλβανιος στην Ρωμη νομιζεις πως ειναι αποδειξη υπαρξης αρχαιων Αλβανων! :smt005:
Θα δει κανας τακαναθαλαττας του μελλοντος δηλαδη οτι στην Ελλαδα του 2000 υπηρχε ονομα Σακης αρα εκει κατοικουσε ο σκυθικος λαος των Σακων θα λεει.
Για τον Dr Alban δεν μας ειπες ακομα,τελικα αλβανος ειναι;
που το βλεπεις το Ι (γιωτα) ρε Σουηδέ Γιωτά (gjuta > göt). Παραχαρακτη των λιθων. Αλλα θα με πεις, Γιωτάς είσαι... κότσαρες ένα γιώτα ακόμα και το έλυσες το πρόβλημά σου.

Εικόνα

Κάτσε να μάθεις και το ωραίο που προφανώς δεν νοείς για να γράφεις τέτοιες αηδίες που γράφεις.
Θα αλλάξουμε μόνο τα ονόματα στην φράση σου για να δεις πόσο γκιωνίζεις και αποδεικνυεις πως είσαι απόγονος αγράμματων αλβανών και εσύ (αν δεν εισαι φοινικο-καρχηδονιος ή σκυθο-σλαβος ή τουρκ-αρμενιος προσφυγας, οπως μαλλον είσαι)

Θα δει κανας Σουηδός Γιωτάς του μελλοντος δηλαδη οτι στην Ελλαδα του 1200 π.Χ. υπηρχε ονομα Έλενος (Héleno) αρα εκει κατοικουσε ο σκυθικος λαος των Ελένων (Helenos) θα λεει.

Σημείωση: Hélenos = Hellenes = Χελλενες = Χελληνες = Ελληνες.

:c020:

Τον κουβά σου και άειδε να γκιωνίσεις.
Άβαταρ μέλους
Sid Vicious

Ενταξει οχι Αλβανιος, Αλμπανους το Ρωμαικο ονομα και αυτο ειναι η αποδειξη υπαρξης αρχαιων αλβανων; :smt005:
Εχεις προσεξει οτι οι περισσοτεροι γελανε με αυτα που γραφεις ε;
Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Sid Vicious έγραψε: 17 Δεκ 2022, 19:44 Ενταξει οχι Αλβανιος, Αλμπανους το Ρωμαικο ονομα και αυτο ειναι η αποδειξη υπαρξης αρχαιων αλβανων; :smt005:
Εχεις προσεξει οτι οι περισσοτεροι γελανε με αυτα που γραφεις ε;
Εσύ είσαι οι περισσοτεροι... ; :003:
Και μπαϊδεwουέϊ τό,τι είσαι περισσος και περιττος είναι φανερό απ αυτά που γράφεις... αλλά το να είσαι περιττός σε συγκριτικό βαθμό και να καυχιέσαι, ξεπερνά τα όρια της αουτοβλακείας.

Είσαι άξιο techno της Βλακανικής αχταρμιοσύνης.

Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ιστορία”