!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Τα αγαπημενα σας ουισκι

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Re: Τα αγαπημενα σας ουισκι

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Volk έγραψε: 09 Δεκ 2021, 14:11
hellegennes έγραψε: 09 Δεκ 2021, 13:58 Πάμε πάλι από την αρχή. Το Talisker έχει 4 κύριες εκδόσεις που μπορείς να βρεις σχεδόν παντού, γιατί τις έχει φτιάξει για εξαγωγές: το 10άρι, το Skye, το Storm και το Port Ruighe (Πορτρί). To Storm έχει κυκλοφορήσει σε διάφορες εκδόσεις, Dark Storm, GoT, Skye Storm, ανάλογα με την χώρα για την οποία παρήχθη (στην Ελλάδα κυκλοφορούν κυρίως γερμανικές εκδόσεις). Υπάρχουν δύο εκδόσεις του Storm, 70cl και 1L. Αυτό που δείχνεις είναι του λίτρου. Η τιμή του 70cl χωρίς ΦΠΑ είναι γύρω στα 35 ευρώ, κοντά στα 45 με ΦΠΑ.

Τώρα γιατί είναι αναλογικά ακριβότερο το μπουκάλι του λίτρου; Σχεδόν πάντα είναι στα ουίσκια με μικρότερες παραγωγές, γιατί αυξάνει το κόστος εμφιάλωσης.
Το σκετο storm, δεν εχει καμια σχεση με το dark storm, δεν εχουν διαφορα μονο στα ml.
Έλεος, μαλάκα, διαφορετική εμφιάλωση του ίδιου ουισκιού είναι.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Volk

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Volk »

hellegennes έγραψε: 09 Δεκ 2021, 19:16
Volk έγραψε: 09 Δεκ 2021, 14:11
hellegennes έγραψε: 09 Δεκ 2021, 13:58 Πάμε πάλι από την αρχή. Το Talisker έχει 4 κύριες εκδόσεις που μπορείς να βρεις σχεδόν παντού, γιατί τις έχει φτιάξει για εξαγωγές: το 10άρι, το Skye, το Storm και το Port Ruighe (Πορτρί). To Storm έχει κυκλοφορήσει σε διάφορες εκδόσεις, Dark Storm, GoT, Skye Storm, ανάλογα με την χώρα για την οποία παρήχθη (στην Ελλάδα κυκλοφορούν κυρίως γερμανικές εκδόσεις). Υπάρχουν δύο εκδόσεις του Storm, 70cl και 1L. Αυτό που δείχνεις είναι του λίτρου. Η τιμή του 70cl χωρίς ΦΠΑ είναι γύρω στα 35 ευρώ, κοντά στα 45 με ΦΠΑ.

Τώρα γιατί είναι αναλογικά ακριβότερο το μπουκάλι του λίτρου; Σχεδόν πάντα είναι στα ουίσκια με μικρότερες παραγωγές, γιατί αυξάνει το κόστος εμφιάλωσης.
Το σκετο storm, δεν εχει καμια σχεση με το dark storm, δεν εχουν διαφορα μονο στα ml.
Έλεος, μαλάκα, διαφορετική εμφιάλωση του ίδιου ουισκιού είναι.

Τιποτα δεν μπορει να σε εμποδισει απο το να μιλησεις απευθειας με την εταιρια και να σου δωσουν την απαντηση σε αυτα που λες.
Whatever the mind can conceive and believe, it can achieve.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Επειδή μάλλον δεν καταλαβαίνεις τι σημαίνει διαφορετικές εμφιαλώσεις, ανεξάρτητες εμφιαλώσεις και εμφιαλώσεις για εξαγωγές, μίλα εσύ με την εταιρεία να δούμε τι θα σου πουν.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Volk

Released in 2013 as a travel retail exclusive, the Talisker Dark Storm is a direct sibling to the Talisker Storm. The difference here, besides a larger bottle size, is that the casks used to age the whisky are heavily charred. The differences between the regular Storm and this one lead us to wonder if there are any age differences between the two or other factors besides the charring. Because Talisker is operated by Diageo, who are can be very opaque with product details, not many specifics of any kind are known about the whisky.

https://www.scotchology.com/island/talisker-dark-storm
Volk

is that the casks used to age the whisky are heavily charred
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Oh, for fuck's sake, βαριέμαι να επαναλαμβάνομαι. Διαφορετική εμφιάλωση του ίδιου ουισκιού είναι.

Κατάλαβε λίγο πώς λειτουργεί η εμφιάλωση. Το αποστακτήριο παρασκευάζει παρτίδες οι οποίες ωριμάζουν είτε on site είτε εκτός, σε αποθήκες και γι' αυτόν τον λόγο μπορείς να βρεις ανεξάρτητες εμφιαλώσεις από τρίτες εταιρείες του ίδιου προϊόντος. Οι εμφιαλώσεις μπορεί να έχουν διαφορές μεταξύ τους*, οι οποίες έχουν να κάνουν καθεαυτό με την εμφιάλωση και την αποθήκευση, αλλά το προϊόν είναι ίδιο, η παρτίδα είναι ίδια, η παλαίωση είναι ίδια.

Δεν είναι ξαφνικά διαφορετικό προϊόν επειδή έχει υψηλότερο βαθμό charring μια παρτίδα βαρελιών. Για μια συγκεκριμένη αγορά μπορεί να ταιριάζει καλύτερα με το marketing γιατί αλλάζει κυρίως το χρώμα.

* γι' αυτό και μπορεί να υπάρχουν ανεξάρτητες εμφιαλώσεις π.χ. cask strength ενώ το ίδιο το αποστακτήριο δεν βγάζει cask strength για το ίδιο προϊόν.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Volk

:-?
mao mao

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mao mao »

hellegennes έγραψε: 09 Δεκ 2021, 19:15
mao mao έγραψε: 09 Δεκ 2021, 15:10

Το φθηνότερο DARK STORM 1L στην Ελλάδα έχει 71 ευρώ και στην Αγγλία 60 λίρες. Επομένως η προσφορά των 26 λιρών στα duty free είναι εκπληκτική.

DARK STORM 0.7L δεν πουλάν πουθενά. Αν το είδες κάπου παρέθεσε λινκ.
Είχε στο Mart εμφιάλωση 70cl. Δεν ξέρω αν έχει πλέον. Ξαναλέω, το Dark Storm είναι το Storm εμφιαλωμένο για διαφορετικές χώρες και έχει κυκλοφορήσει και σε 70cl και σε λίτρο.

Η τιμή που βλέπεις στα duty free είναι του κλασικού Storm ή του Dark Storm των 70cl και έχουν βάλει λάθος φωτογραφία*. Αν βέβαια δεν είναι λάθος, είναι φυσικά σούπερ προσφορά. Όχι ότι έχει νόημα να κάνεις κάβα εκτός κι αν πίνεις συνέχεια.

* δες την τιμή που έχουν το Skye.
είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό. Μάλλον έχει γίνει κάποιο λάθος. Θα μάθω σε λίγες μέρες. Κάβα δεν μπορείς να κάνεις ούτως ή άλλως, μέχρι 1λίτρο ουίσκι μπορείς να έχεις εισερχόμενος στην ΕΕ.
xioni

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από xioni »

Για άλλη μια φορά θα συμφωνήσω με τον Χέλλη. Έχει καταντήσει βαρετό. Volk, καλό είναι να σκάσεις και να μάθεις να ακούς.
Volk

Οταν ισχυει αυτο is that the casks used to age the whisky are heavily charred, αλλαζει η γευση, εχουμε αλλο προιον, οχι το ιδιο.

Τραβατε μια βολτα απο εκει, μιληστε με τους ανθρωπους και μετα ελατε παλι να γραψετε τα οσα γραφετε.
xioni

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από xioni »

Βου και Ο Βο, Δου και Ι Δι. ΒΟΔΙ.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Αυτό είναι το Lagavulin 16 ετών:

Εικόνα

Κι αυτό είναι το Lagavulin 16 ετών:

Εικόνα

Κι αυτό είναι το Lagavulin 16 ετών:

Εικόνα

Είναι τρεις διαφορετικές εμφιαλώσεις από τρεις διαφορετικούς εμφιαλωτές. Το ένα κάνει 70 λίρες, το άλλο κάνει 300 και το άλλο κάνει 750 (αυτό είναι μπουκάλι του λίτρου).
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Volk έγραψε: 10 Δεκ 2021, 20:59 Οταν ισχυει αυτο is that the casks used to age the whisky are heavily charred, αλλαζει η γευση, εχουμε αλλο προιον, οχι το ιδιο.
Και για να μην αφήσω κι αυτό αναπάντητο, η γεύση αλλάζει μεταξύ διαφορετικών ετών έτσι κι αλλιώς. Δεν θα πάρεις εμφιάλωση του 2021 που θα είναι ακριβώς ίδια με του 2016. FFS δηλαδή. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι διαφορετικό προϊόν αλλά ότι τα προϊόντα παλαίωσης δεν είναι σοκοφρέτα να είναι ίδια η γεύση για 40 χρόνια.

Μερικές φορές μάλιστα η γεύση είναι τόσο διαφορετική που δικαιωματικά μπορείς να πεις «το χάλασαν» ή «βελτιώθηκε σημαντικά».
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Volk

Πηγαμε χτες μια βολτα απο τον Σκλαβενιτη. Το ειδαμε στο ραφι, μας αρεσε το μπουκαλι. Εως τις 22:00, το ειχαμε πιει.

Δεν εχει εντονη καπνιλα, εχει αλλα διακριτικη. Εντονα τα φρουτα. Φευγει ευκολα, το πινεις πολυ ευχαριστα. Στη σελιδα τους και σε μια καρτελα που ειχε πανω στο μπουκαλι, προτεινουν ενα κοκτειλ. Το ηπιαμε σκετο, χωρις παγο. Στα 34 ευρω που κοστιζει, ειναι τιμιο. Δοκιμαστε το!

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Εικόνα

Θα το δοκιμάσω απόψε. Το πήρα γιατί δεν έχω δοκιμάσει Αμπερλούρ 12άρι, αλλά ανακάλυψα στο ταμείο ότι είχε έκπτωση (το πήρα 40 ευρώ, ενώ πάει γύρω στα 50 κανονικά). Δεν με χάλασε. Ελπίζω να μην με απογοητεύσει, αν και στο παρελθόν έχω δοκιμάσει το 18άρι και το Αμπανά (αρκετά βαρύ) και μου άφησαν ωραία γεύση.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”