!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Έντονη ανησυχία σε Σαντορίνη και Αμοργό από τους σεισμούς. Τα μέτρα πολιτικής προστασίας
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
- taliban
- Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας
Re: Έντονη ανησυχία σε Σαντορίνη και Αμοργό από τους σεισμούς. Τα μέτρα πολιτικής προστασίας
Ο ρόλος του Κουλη είναι ξεκαθαρα μεταφυσικός και αφορά την γκαντεμιά.
Κάνεις δεν το αμφισβητεί.
Το θέμα είναι να σταματήσει εδώ να μην σκάσει ούτε και να δώσει μεγάλο σεισμό.
Αλλά ποτε πήγε κάτι καλά να πάει και αυτό;
Κάνεις δεν το αμφισβητεί.
Το θέμα είναι να σταματήσει εδώ να μην σκάσει ούτε και να δώσει μεγάλο σεισμό.
Αλλά ποτε πήγε κάτι καλά να πάει και αυτό;
Re: Έντονη ανησυχία σε Σαντορίνη και Αμοργό από τους σεισμούς. Τα μέτρα πολιτικής προστασίας
Δεν υπάρχει ο σεισμός του 1995 στην Κοζάνη με τα 6.6 Ρίχτερ. Επίσης στην Αθήνα το 1999 ήταν 5.9 ρίχτερ και όχι 6.1seismic1 έγραψε: 05 Φεβ 2025, 22:50 Καταστροφικότεροι Σεισμοί στην Ελλάδα
(Ταξινόμηση με βάση τον ισχυρότερο σεισμό πρώτα)
26/6/1926, Ρόδος, Αρχάγγελος, 8 Ρίχτερ
11/8/1903, Κύθηρα, Μιτάτα, 7.9 Ρίχτερ
8/11/1905, Χαλκιδική, Αθως, 7.5 Ρίχτερ
9/7/1956, Αμοργός, Ποταμός, 7.5 Ρίχτερ
30/8/1926, Σπάρτη, 7.2 Ρίχτερ
30/8/1926, Πελοπόνησος, Σπάρτη, 7.2 Ρίχτερ
12/8/1953, Κεφαλλονιά, Αργοστόλι, 7.2 Ρίχτερ
25/4/1957, Ρόδος, Ρόδος, 7.2 Ρίχτερ
19/2/1968, Αγιος Ευστράτιος, 7.1 Ρίχτερ
26/9/1932, Χαλκιδική, Ιερισσός, 7 Ρίχτερ
25/2/1935, Λασίθι, Ανόγια, 7 Ρίχτερ
6/10/1947, Μεσσηνία, Πυλία, 7 Ρίχτερ
30/4/1954, Καρδίτσα, Σοφάδες, 7 Ρίχτερ
18/2/1910, Κρήτη, Χανιά, 6.9 Ρίχτερ
11/8/1904, Σάμος, Σάμος, 6.8 Ρίχτερ
24/1/1912, Κεφαλλονιά, Ασπρογέρακας, 6.8 Ρίχτερ
31/3/1965, Αιτωλία, Αγρίνιο, 6.8 Ρίχτερ
13/8/1992, Κρήτη, Ζάκρο, 6.8 Ρίχτερ
7/8/1915, Ιθάκη, Ιθάκη, 6.7 Ρίχτερ
23/8/1949, Χίος, Καρδάμυλα, 6.7 Ρίχτερ
24/2/1981, Αλκιονίδες, Περαχώρα, 6.7 Ρίχτερ
5/7/1902, Θεσσαλονίκη, Ασσυρος, 6.6 Ρίχτερ
17/11/2015, Λευκάδα, Λευκάδα, 6.5 Ρίχτερ
20/6/1978, Θεσσαλονίκη, Στίβος, 6.5 Ρίχτερ
24/5/2014, Μεταξύ Σαμοθράκης-Λήμνου, 6.5 Ρίχτερ
1/5/1967, Ιωάννινα-Αρτα, 6.4 Ρίχτερ
12/10/2013, Κρήτη, 6.4 Ρίχτερ
22/4/1928, Κόρινθος, Κόρινθος, 6.3 Ρίχτερ
5/2/1966, Λίμνη Κρεμαστών, Πετράλωνα, 6.2 Ρίχτερ
15/6/1995, Αίγιο, Αίγιο, 6.1 Ρίχτερ
7/9/1999, Αθήνα, Πάρνηθα, 6.1 Ρίχτερ
17/10/1914, Βοιωτία, Θήβα, 6 Ρίχτερ
17/5/1930, Κόρινθος, Σαρικό, 6 Ρίχτερ
20/7/1938, Αττική, Ωρωπός, 6 Ρίχτερ
13/9/1986, Καλαμάτα, Καλαμάτα, 6 Ρίχτερ
Το πιο πιθανό είναι να σκάσει το Κολουμπο κατά τη γνώμη μου. Αλλά δεν είμαι σεισμολογος και οι ειδικοί διαφωνουνε μεταξύ τους. Εγώ εμπιστεύομαι περισσότερο το Ζελελιδη που τον είχα γνωρίσει από τους ΑΝΕΛ και τον εκτιμαω.
Και ο Μητσοτάκης τι να κάνει όταν οι ειδικοί λένε διαφορετικά πράγματα μεταξύ τους?
Έπρεπε από το 1956 νσ υπάρχει εθνικό σχέδιο για τσουναμι
Επίσης δε μπορεί μια χώρα με σεισμούς και ηφαίστεια να βασίζεται στον τουρισμό. Πρέπει να άλλαξει το παραγωγικό μοντέλο της χώρας κσι έχουν ευθύνες διαχρονικά οι κυβερνήσεις. Αλλά και η αριστερά που δεν αφήνει να γίνουν βιομηχανίες και εξορυξεις
Και ο Μητσοτάκης τι να κάνει όταν οι ειδικοί λένε διαφορετικά πράγματα μεταξύ τους?
Έπρεπε από το 1956 νσ υπάρχει εθνικό σχέδιο για τσουναμι
Επίσης δε μπορεί μια χώρα με σεισμούς και ηφαίστεια να βασίζεται στον τουρισμό. Πρέπει να άλλαξει το παραγωγικό μοντέλο της χώρας κσι έχουν ευθύνες διαχρονικά οι κυβερνήσεις. Αλλά και η αριστερά που δεν αφήνει να γίνουν βιομηχανίες και εξορυξεις
-
stergiosbik
Πάντως βρίσκω πολύ παράξενο που ισχυρίζονται ότι το ηφαίστειο δεν θα επηρεαστεί από τους σεισμούς.
Σίγουρα δεν είμαι ειδικός αλλά τα ηφαίστεια δημιουργούνται κατά κύριο λόγο στα σημεία σύγκρουσης τεκτονικών πλακών,όπως συμβαίνει και στην χώρα μας που συγκρούεται η ευρωπαϊκή με την αφρικανική πλάκα.
Όλη αυτή η κίνηση του μάγματος μου φαίνεται αδύνατο να μην επηρεάσει τα ηφαίστεια στην Σαντορίνη.
Σίγουρα δεν είμαι ειδικός αλλά τα ηφαίστεια δημιουργούνται κατά κύριο λόγο στα σημεία σύγκρουσης τεκτονικών πλακών,όπως συμβαίνει και στην χώρα μας που συγκρούεται η ευρωπαϊκή με την αφρικανική πλάκα.
Όλη αυτή η κίνηση του μάγματος μου φαίνεται αδύνατο να μην επηρεάσει τα ηφαίστεια στην Σαντορίνη.
- jackie Daniels
- hellegennes
Αδύνατον δεν είναι, μπορεί να είναι άσχετα μεταξύ τους και να μην υπάρξει ουσιώδης επίδραση της σεισμικής δραστηριότητας στο ηφαίστειο.stergiosbik έγραψε: 05 Φεβ 2025, 23:37 Πάντως βρίσκω πολύ παράξενο που ισχυρίζονται ότι το ηφαίστειο δεν θα επηρεαστεί από τους σεισμούς.
Από την άλλην, όσοι λένε ότι αν εκραγεί το ηφαίστειο την γαμήσαμε νομίζω ότι πρέπει να χαλαρώσουν. Το ότι στο παρελθόν έχει δώσει κολοσιαία έκρηξη δεν συνεπάγεται ότι και η επόμενη θα είναι ανάλογη. Έχει εκραγεί και στο σχετικά πρόσφατο παρελθόν χωρίς να συμβεί κατακλυσμός. Το πόσο δυνατή θα είναι η επόμενη έκρηξη δεν μπορεί να το προβλέψει κανείς.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Otto Weininger
Σε κάθε περίπτωση δε θα τα γαμησει όλα στην Σαντορίνη;hellegennes έγραψε: 06 Φεβ 2025, 00:16Αδύνατον δεν είναι, μπορεί να είναι άσχετα μεταξύ τους και να μην υπάρξει ουσιώδης επίδραση της σεισμικής δραστηριότητας στο ηφαίστειο.stergiosbik έγραψε: 05 Φεβ 2025, 23:37 Πάντως βρίσκω πολύ παράξενο που ισχυρίζονται ότι το ηφαίστειο δεν θα επηρεαστεί από τους σεισμούς.
Από την άλλην, όσοι λένε ότι αν εκραγεί το ηφαίστειο την γαμήσαμε νομίζω ότι πρέπει να χαλαρώσουν. Το ότι στο παρελθόν έχει δώσει κολοσιαία έκρηξη δεν συνεπάγεται ότι και η επόμενη θα είναι ανάλογη. Έχει εκραγεί και στο σχετικά πρόσφατο παρελθόν χωρίς να συμβεί κατακλυσμός. Το πόσο δυνατή θα είναι η επόμενη έκρηξη δεν μπορεί να το προβλέψει κανείς.
Εννοώ ζημιές, στάχτη κλπ
Let them make the first mistake. We make the last move.
- hellegennes
Ίσως, αλλά πάλι δεν διαβάζω πουθενά να έκανε σημαντικές ζημιές το 1950, αν και η δραστηριότητα κράτησε περίπου έναν μήνα.Otto Weininger έγραψε: 06 Φεβ 2025, 00:18Σε κάθε περίπτωση δε θα τα γαμησει όλα στην Σαντορίνη;hellegennes έγραψε: 06 Φεβ 2025, 00:16Αδύνατον δεν είναι, μπορεί να είναι άσχετα μεταξύ τους και να μην υπάρξει ουσιώδης επίδραση της σεισμικής δραστηριότητας στο ηφαίστειο.stergiosbik έγραψε: 05 Φεβ 2025, 23:37 Πάντως βρίσκω πολύ παράξενο που ισχυρίζονται ότι το ηφαίστειο δεν θα επηρεαστεί από τους σεισμούς.
Εννοώ ζημιές, στάχτη κλπ
Εδώ μια αναλυτική περιγραφή της έκρηξης:
https://www.volcanodiscovery.com/santor ... ption.html
Εδώ όλο το ιστορικό του ηφαιστείου:
https://www.volcanodiscovery.com/santor ... tions.html
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- George_V
- Phorum.gr user: George_V
Εξαρταται το VEIOtto Weininger έγραψε: 06 Φεβ 2025, 00:18Σε κάθε περίπτωση δε θα τα γαμησει όλα στην Σαντορίνη;hellegennes έγραψε: 06 Φεβ 2025, 00:16Αδύνατον δεν είναι, μπορεί να είναι άσχετα μεταξύ τους και να μην υπάρξει ουσιώδης επίδραση της σεισμικής δραστηριότητας στο ηφαίστειο.stergiosbik έγραψε: 05 Φεβ 2025, 23:37 Πάντως βρίσκω πολύ παράξενο που ισχυρίζονται ότι το ηφαίστειο δεν θα επηρεαστεί από τους σεισμούς.
Εννοώ ζημιές, στάχτη κλπ
H εκρηξη του 1950 ηταν VEI-2 το οποιο για ηφαιστειακα δεδομενα ειναι ουσιαστικα μια κλανια του Ηφαιστειου και αυτη ψιλοτζουφια. Τιποτε παραπανω.
Το Ηφαιστειο της Θηρας μπορει να δωσει μεχρι VEI-7 (με το 8 να ειναι το ανωτερο στην κλιμακα. Π.χ. το Γιελοουστοουν μπορει να δωσει 8)
Δεν μπορεις να ξερεις ποσο VEI θα ειναι η εκρηξη παρα μονο οταν συμβει.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Δελτίο τύπου της Δράσης υπερ της στεγης ψευτομακεδονικου πολιτισμου το 2012, αναδημοσιευμενο στην επισημη σελίδα του Ουρανιου Τοξου http://www.florina.org/news/2012/october06_g.asp
https://www.phorum.com.gr/viewtopic.php?f=29&t=21951
https://www.phorum.com.gr/viewtopic.php?f=29&t=21951
O Ιάσωνας εμφανίστηκε?
Κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν. Οι πολίτες δεν θέλουν εξάλειψη της διαφθοράς, θέλουν περισσότερες ευκαιρίες να συμμετέχουν σ΄ αυτή. Δεν θέλουν ευνομία, θέλουν ανοχή της δικής τους ανομίας.
Θάνος Τζήμερος.
Θάνος Τζήμερος.
- Green Dragon
- Phorum.gr user: Green Dragon
Και εγώ κάτι τέτοιο φανταζόμουν, ότι τους έκανε μεγάλη ζημιά και δεν μπόρεσαν να ανακάμψουν. Όχι ότι τους έπνιξε όλους η θάλασσα.hellegennes έγραψε: 04 Φεβ 2025, 23:09Τα μεγάλα κέντρα τους ήταν παραθαλάσσια. Κατά πάσα πιθανότητα τούς γάμησε τους στόλους τους, γιατί οι Μινωίτες ήταν ναυτική δύναμη. Δεν καταστράφηκε αμέσως ο πολιτισμός τους αλλά έδωσε την ευκαιρία στους Έλληνες να πάρουν το πάνω χέρι στην κυριαρχία της μεσογείου.Green Dragon έγραψε: 02 Φεβ 2025, 22:45Πάντα θεωρούσα ηλίθια την θεωρία ότι καταστράφηκαν από το τσουνάμι. Αφού η Κρήτη είναι ορεινή, τι διάβολο, όλοι στην παραλία καθόντουσαν;Annibas έγραψε: 02 Φεβ 2025, 21:07
Από τους Μυκηναίους καταστράφηκε ο Μινωικός πολιτισμός, όχι από το ηφαίστειο.
-
stergiosbik
Στα σημεία που υπάρχουν ηφαίστεια ο φλοιός είναι πιο αδύναμος με αποτέλεσμα το μάγμα να βρίσκει διέξοδο προς την επιφάνεια.hellegennes έγραψε: 06 Φεβ 2025, 00:16Αδύνατον δεν είναι, μπορεί να είναι άσχετα μεταξύ τους και να μην υπάρξει ουσιώδης επίδραση της σεισμικής δραστηριότητας στο ηφαίστειο.stergiosbik έγραψε: 05 Φεβ 2025, 23:37 Πάντως βρίσκω πολύ παράξενο που ισχυρίζονται ότι το ηφαίστειο δεν θα επηρεαστεί από τους σεισμούς.
Μπορεί οι σεισμοί να μην επηρεάσουν άμεσα αλλά η λογική λέει ότι δεν μπορεί να μην υπάρχει κάποια επίδραση σε αυτά.
Ούτε είναι βέβαιο ότι αν εκραγεί κάποιο από αυτά η έκρηξη θα είναι μεγάλη.
Μπορεί να υπάρχει μια μικρή εκτόνωση με αμελητέες συνέπειες για τους ανθρώπους.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 0 Απαντήσεις
- 363 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ίακχος
-
- 16 Απαντήσεις