!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Είμαι θετικός

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Re: Είμαι θετικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

GoBack έγραψε: 04 Ιαν 2022, 00:28 Δεν ειναι προβλημα η διαφοροποιηση,το οτι γινεται διαγνωση μεσω τηλεφωνου στις περισσοτερες περιπτωσεις ειναι το θεμα.Α εβηξες τσιμπα μια αντιβιωση.
OΚ. Κατανοητό το τι θέλεις να πεις.
Άβαταρ μέλους
Τζιτζιμιτζιχότζιρας
Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Τζιτζιμιτζιχότζιρας »

GoBack έγραψε: 04 Ιαν 2022, 00:15 Θελω να πω οτι αν ειχε ακολουθηθει εξαρχης το μοντελο Αρίστου,δεν θα ειχαμε τετοια φαινομενα.Αυτος ηταν που επιτακτικα ζητουσε ενεργοποιηση πρωτοβαθμιας :102:
Τι διάολο είναι το "μοντέλο Αριστου"; :lol: (τι άλλο θα διαβάσουμε στο Ίδρυμα...)

Επίσης τι είναι η "ενεργοποίηση της πρωτοβάθμιας";
Κάτι σαν την ενεργοποίηση του ιχωρος ;
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
Άβαταρ μέλους
GoBack

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBack »

Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 04 Ιαν 2022, 00:35
GoBack έγραψε: 04 Ιαν 2022, 00:15 Θελω να πω οτι αν ειχε ακολουθηθει εξαρχης το μοντελο Αρίστου,δεν θα ειχαμε τετοια φαινομενα.Αυτος ηταν που επιτακτικα ζητουσε ενεργοποιηση πρωτοβαθμιας :102:
Τι διάολο είναι το "μοντέλο Αριστου"; :lol: (τι άλλο θα διαβάσουμε στο Ίδρυμα...)

Επίσης τι είναι η "ενεργοποίηση της πρωτοβάθμιας";
Κάτι σαν την ενεργοποίηση του ιχωρος ;
Θα αποκαλυφθει οταν ερθει η ωρα
Philip Mortimer έγραψε: 14 Μαρ 2023, 22:40 Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.
Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS »

ST48410 έγραψε: 04 Ιαν 2022, 00:30
GoBack έγραψε: 04 Ιαν 2022, 00:28 Δεν ειναι προβλημα η διαφοροποιηση,το οτι γινεται διαγνωση μεσω τηλεφωνου στις περισσοτερες περιπτωσεις ειναι το θεμα.Α εβηξες τσιμπα μια αντιβιωση.
OΚ. Κατανοητό το τι θέλεις να πεις.
Δίκιο έχει, εδώ εμένα η προηγούμενη παιδίατρος μας έκανε διάγνωση μέσω τηλ κ μας έδωσε αντιβίωση για τον μικρό κ μας είπε ότι δε χρειάζεται να τον δει. Που ήταν μηνών τότε. Το παιδί είχε βρογχιολιτιδα κ χαμηλό οξυγόνο κ νοσηλευτηκε ενώ αυτή μας έλεγε να τον κρατήσουμε σπιτι. Ευτυχώς τον καταλάβαμε από την ταχυπνοια κ πήγαμε καρφί νοσοκομείο. Στο νοσοκομείο ήταν άψογοι. Προ κορώνα αυτά
Άβαταρ μέλους
ST48410

EKPLIKTIKOS έγραψε: 04 Ιαν 2022, 00:40 Δίκιο έχει, εδώ εμένα η προηγούμενη παιδίατρος μας έκανε διάγνωση μέσω τηλ κ μας έδωσε αντιβίωση για τον μικρό κ μας είπε ότι δε χρειάζεται να τον δει. Που ήταν μηνών τότε. Το παιδί είχε βρογχιολιτιδα κ χαμηλό οξυγόνο κ νοσηλευτηκε ενώ αυτή μας έλεγε να τον κρατήσουμε σπιτι. Ευτυχώς τον καταλάβαμε από την ταχυπνοια κ πήγαμε καρφί νοσοκομείο. Στο νοσοκομείο ήταν άψογοι. Προ κορώνα αυτά
Καμία αντίρρηση για το προβληματικό της τηλεφωνικής διάγνωσης. Είχα κι εγώ ανάλογο περιστατικό την περασμένη εβδομάδα και κινδύνεψε το παιδάκι. Σώθηκε στο παρά πέντε με εισαγωγή. Δεν πάω να υποβαθμίσω την αξία της εξέτασης που θα κάνει ο γιατρός που σε δει, θα σε ακροασθεί κλπ. Απλά μου φαίνεται ότι το πρόβλημα του να συντογογραφήσει ό,τι του έρχεται στο κεφάλι αγνοώντας επίσημες οδηγίες θα το είχες και τότε και μάλλον σε εντονότερο βαθμό. Η πρωτοβάθμια ωστόσο θα έλυνε και προ πανδημίας ένα σωρό άλλα ζητήματα.
Άβαταρ μέλους
Τζιτζιμιτζιχότζιρας

ST48410 έγραψε: 04 Ιαν 2022, 00:21
Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω. Αν είχες ενεργοποίηση πρωτοβάθμιας ο κόσμος με σύμπτωμα δεν θα καλούσε στον ΕΟΔΥ αλλά θα πήγαινε στο γιατρό της γειτονιάς/χωριού, οικογενειακό ή όπως αλλιώς θα τον λέγαμε. Θα είχες ακόμα μεγαλύτερη διαφοροποίηση στην αντιμετώπιση των περιστατικών αφού οι οδηγίες δεν θα εκπορεύονταν από ένα τηλεφωνικό κέντρο από χιλιάδες ιδιώτες.

Με άλλα λόγια. Δεν φτάνει απλώς να έχεις στελεχωμένη πρωτοβάθμια. Θα έπρεπε οι γιατροί της να τηρούν ευλαβικά της οδηγίες που εκδίδουν οι αρμόδιες υπηρεσίες πάνω από αυτούς. Αυτό πως θα το πετύχαινες; Οι μισοί εδώ θεωρούμαι ότι ξέρουμε καλύτερα από τους γιατρούς. Οι ίδιοι οι γιατροί της πρωτοβάθμιας δεν θα θεωρούσαν ότι ξέρουν καλύτερα από τους ειδικούς της επιτροπής;
Η πρωτοβάθμια δεν γίνεται απο τη μια μέρα στην άλλη. Στο ΗΒ το 80% είναι gp (γενικοί γιατροί) και το 20 ειδικοί. Στην Ελλαδα οι γενικοί γιατροί είναι ένα μικρό ποσοστό του συνόλου. Επιπλέον οι παλιότεροι από αυτούς είναι αυτοί που απλά ποτέ δεν έκαναν ειδικότητα, ενώ η πλειοψηφία εισήλθε στην ειδικότητα όταν άνοιξαν πολλές θέσεις και ταυτόχρονα αναγνωρίστηκαν τα πτυχία Ρουμανίας, Βουλγαρίας, Τσεχίας/Σλοβακίας κλπ .
Με ότι σημαίνουν τα παραπάνω για την ποιότητα της πρώτης ύλης για πρωτοβάθμια...
Σε κάθε περίπτωση, αν θέλουμε μοντέλο Αγγλίας , αυτό μπορεί να γίνει σε βάθος 20ετιας. Με προγραμματισμό και σχέδιο να αντιστραφεί η πυραμίδα των ειδικοτήτων και να υπάρχει υποχρεωτική πρώτη προσέλευση στον οικογενειακό γιατρό.
Διαφορετικά, ο άλλος που δεν ακούει γιατί να μην πάει κατευθείαν σε έναν ΩΡλ και να προτιμήσει κάποιον γενικό γιατρό;

Επίσης, για τί είδους πρωτοβάθμια μιλάμε;
Δημόσια ή ιδιωτική;
Με υποχρεωτική εγγραφή στον γιατρό της περιοχής η ελεύθερη επιλογή;
Αν μιλάμε για ελεύθερη επιλογή και ιδιώτες, το πρόβλημα της υπερσυνταγογράφησης και της "προληπτικής αντιβίωσης" θα παραμένει.
Γιατί ο ιδιώτης φοβάται πως αν για παράδειγμα δε δώσει αντιβίωση, ο ασθενής δεν βελτιωθεί σε 2 μέρες και πάει σε άλλο γιατρό που θα δώσει , θα χάσει τον πελάτη. Παρόλο που απλά έκανε τον κύκλο ο ιός ο ασθενής θα πιστέψει πως τον έκανε καλά ο δεύτερος γιατρός.
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
Άβαταρ μέλους
στραβοξυπνημενο χιονοπανο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από στραβοξυπνημενο χιονοπανο »

Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 04 Ιαν 2022, 00:50
ST48410 έγραψε: 04 Ιαν 2022, 00:21
Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω. Αν είχες ενεργοποίηση πρωτοβάθμιας ο κόσμος με σύμπτωμα δεν θα καλούσε στον ΕΟΔΥ αλλά θα πήγαινε στο γιατρό της γειτονιάς/χωριού, οικογενειακό ή όπως αλλιώς θα τον λέγαμε. Θα είχες ακόμα μεγαλύτερη διαφοροποίηση στην αντιμετώπιση των περιστατικών αφού οι οδηγίες δεν θα εκπορεύονταν από ένα τηλεφωνικό κέντρο από χιλιάδες ιδιώτες.

Με άλλα λόγια. Δεν φτάνει απλώς να έχεις στελεχωμένη πρωτοβάθμια. Θα έπρεπε οι γιατροί της να τηρούν ευλαβικά της οδηγίες που εκδίδουν οι αρμόδιες υπηρεσίες πάνω από αυτούς. Αυτό πως θα το πετύχαινες; Οι μισοί εδώ θεωρούμαι ότι ξέρουμε καλύτερα από τους γιατρούς. Οι ίδιοι οι γιατροί της πρωτοβάθμιας δεν θα θεωρούσαν ότι ξέρουν καλύτερα από τους ειδικούς της επιτροπής;
Η πρωτοβάθμια δεν γίνεται απο τη μια μέρα στην άλλη. Στο ΗΒ το 80% είναι gp (γενικοί γιατροί) και το 20 ειδικοί. Στην Ελλαδα οι γενικοί γιατροί είναι ένα μικρό ποσοστό του συνόλου. Επιπλέον οι παλιότεροι από αυτούς είναι αυτοί που απλά ποτέ δεν έκαναν ειδικότητα, ενώ η πλειοψηφία εισήλθε στην ειδικότητα όταν άνοιξαν πολλές θέσεις και ταυτόχρονα αναγνωρίστηκαν τα πτυχία Ρουμανίας, Βουλγαρίας, Τσεχίας/Σλοβακίας κλπ .
Με ότι σημαίνουν τα παραπάνω για την ποιότητα της πρώτης ύλης για πρωτοβάθμια...
Σε κάθε περίπτωση, αν θέλουμε μοντέλο Αγγλίας , αυτό μπορεί να γίνει σε βάθος 20ετιας. Με προγραμματισμό και σχέδιο να αντιστραφεί η πυραμίδα των ειδικοτήτων και να υπάρχει υποχρεωτική πρώτη προσέλευση στον οικογενειακό γιατρό.
Διαφορετικά, ο άλλος που δεν ακούει γιατί να μην πάει κατευθείαν σε έναν ΩΡλ και να προτιμήσει κάποιον γενικό γιατρό;

Δημόσια ή ιδιωτική;
Αν μιλάμε για ελεύθερη επιλογή και ιδιώτες, το πρόβλημα της υπερσυνταγογράφησης και της "προληπτικής αντιβίωσης" θα παραμένει.
Γιατί ο ιδιώτης φοβάται πως αν για παράδειγμα δε δώσει αντιβίωση, ο ασθενής δεν βελτιωθεί σε 2 μέρες και πάει σε άλλο γιατρό που θα δώσει , θα χάσει τον πελάτη. Παρόλο που απλά έκανε τον κύκλο ο ιός ο ασθενής θα πιστέψει πως τον έκανε καλά ο δεύτερος γιατρός.
ωραία όλα αυτά αλλά σε ρώτησα κάτι και με έγραψες :p2:
Feindflug έγραψε: 06 Ιαν 2022, 17:49 Τύπε, λονγκ όμικρον = ο μέγα.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 04 Ιαν 2022, 00:50 Η πρωτοβάθμια δεν γίνεται απο τη μια μέρα στην άλλη. Στο ΗΒ το 80% είναι gp (γενικοί γιατροί) και το 20 ειδικοί. Στην Ελλαδα οι γενικοί γιατροί είναι ένα μικρό ποσοστό του συνόλου. Επιπλέον οι παλιότεροι από αυτούς είναι αυτοί που απλά ποτέ δεν έκαναν ειδικότητα, ενώ η πλειοψηφία εισήλθε στην ειδικότητα όταν άνοιξαν πολλές θέσεις και ταυτόχρονα αναγνωρίστηκαν τα πτυχία Ρουμανίας, Βουλγαρίας, Τσεχίας/Σλοβακίας κλπ .

Δημόσια ή ιδιωτική;
Δεν ξέρω αν η πρωτοβάθμια της Αγγλία θεωρείται παράδειγμα προς μίμηση και αν έγινε πρόσφατα ή ήταν έτσι και τα προηγούμενα χρόνια. Τα χρόνια που έζησα εκεί (αρχές του αιώνα) και τις φορές που την χρειάστηκα (όχι για κάτι ιδιαίτερα σοβαρό) έχω τις χείριστες των εντυπώσεων. Μπορεί όμως να έτυχε.
Άβαταρ μέλους
Τζιτζιμιτζιχότζιρας

στραβοξυπνημενο χιονοπανο έγραψε: 04 Ιαν 2022, 00:51 [
ωραία όλα αυτά αλλά σε ρώτησα κάτι και με έγραψες :p2:
Τι;
Επίσης ποιος διάολο εισαι;
Διαβάζω κάθε φορά στραβοχυμενο μουνοπανο.
Άβαταρ μέλους
Τζιτζιμιτζιχότζιρας

ST48410 έγραψε: 04 Ιαν 2022, 00:53
Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 04 Ιαν 2022, 00:50 Η πρωτοβάθμια δεν γίνεται απο τη μια μέρα στην άλλη. Στο ΗΒ το 80% είναι gp (γενικοί γιατροί) και το 20 ειδικοί. Στην Ελλαδα οι γενικοί γιατροί είναι ένα μικρό ποσοστό του συνόλου. Επιπλέον οι παλιότεροι από αυτούς είναι αυτοί που απλά ποτέ δεν έκαναν ειδικότητα, ενώ η πλειοψηφία εισήλθε στην ειδικότητα όταν άνοιξαν πολλές θέσεις και ταυτόχρονα αναγνωρίστηκαν τα πτυχία Ρουμανίας, Βουλγαρίας, Τσεχίας/Σλοβακίας κλπ .

Δημόσια ή ιδιωτική;
Δεν ξέρω αν η πρωτοβάθμια της Αγγλία θεωρείται παράδειγμα προς μίμηση και αν έγινε πρόσφατα ή ήταν έτσι και τα προηγούμενα χρόνια. Τα χρόνια που έζησα εκεί (αρχές του αιώνα) και τις φορές που την χρειάστηκα (όχι για κάτι ιδιαίτερα σοβαρό) έχω τις χείριστες των εντυπώσεων. Μπορεί όμως να έτυχε.
Μετά τον πόλεμο έγινε. Σίγουρα έχει πολλά μειονεκτήματα. Νομίζω τα τελευταία χρόνια έχει χειροτερέψει η κατάσταση.
Θα μας τα έλεγε καλύτερα ο ταλαίπωρος αν δεν ήταν τόσο δεξιός και θατσερικος.
Άβαταρ μέλους

Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 04 Ιαν 2022, 00:55

Τι;

viewtopic.php?f=13&t=36779&p=2289437#p2289437

https://www.xo.gr/profile/profile-906875676/el/
Άβαταρ μέλους

Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 04 Ιαν 2022, 00:57 Θα μας τα έλεγε καλύτερα ο ταλαίπωρος αν δεν ήταν τόσο δεξιός και θατσερικος.
και εξαφανισμένος
Άβαταρ μέλους
ST48410

Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 04 Ιαν 2022, 00:57 Μετά τον πόλεμο έγινε. Σίγουρα έχει πολλά μειονεκτήματα. Νομίζω τα τελευταία χρόνια έχει χειροτερέψει η κατάσταση.
Θα μας τα έλεγε καλύτερα ο ταλαίπωρος αν δεν ήταν τόσο δεξιός και θατσερικος.
Τα δύο πράγματα που μου χτύπησαν άσχημα ήταν ότι η πρώτη επαφή γινόταν με νοσοκόμα που συμπλήρωνε ερωτηματολόγιο σε υπολογιστή. Υπέθετα για να βγάλει μια πρώτη άκρη του τι και πως μέχρι να σε παραπέμψει. Εδώ στα επείγοντα σε βλέπει γιατρός αν όχι γιατροί. Μου φάνταζε αυτό ως χοντρή υποβάθμιση.

Το δεύτερο ήταν ότι για ακραίο πονόδοντο μου βρήκαν γιατρό σε μια απόσταση που ισοδυναμούσε με το Αθήνα Βόλος, αλλιώς 6 μήνες μετά στην περιοχή μου. Βέβαια για να είμαστε δίκαιοι αν έκανες το πρώτο ραντεβού και έμπαινες στο σύστημα, μετά σου προγραμμάτιζαν ετήσια ή εξαμηνιαία προληπτικά check-ups. Αλλά και πάλι αυτό φάνταζε κακή κατανομή πόρων. Να αφήνεις τον άλλο να υποφέρει με το επείγον επειδή υπερφορτώνεις το σύστημα με τους προληπτικούς ελέγχους; Δεν ξέρω...
Άβαταρ μέλους
Τζιτζιμιτζιχότζιρας

στραβοξυπνημενο χιονοπανο έγραψε: 04 Ιαν 2022, 00:58

Τι;

Και τι είμαι ; Ο εοδυ η ο παπάς της ενορίας;
Άβαταρ μέλους

Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 04 Ιαν 2022, 01:05
στραβοξυπνημενο χιονοπανο έγραψε: 04 Ιαν 2022, 00:58

Τι;

Και τι είμαι ; Ο εοδυ η ο παπάς της ενορίας;
δεν ρωτάω για μένα, εγώ τα ξέρω :102:
έχω μία φίλη που ρωτάει
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”