Νομίζω ότι το βλέπεις πολύ επιφανειακά. Και για τις πετρελαϊκές εταιρείες θα ήταν ευκολότερο να τους έκοβαν τα κράτη έναν μισθό αντί να γαμάνε το γήινο οικοσύστημα. Θα ήταν πιο συμφέρον για όλους αν απλά τα έπαιρναν. Αλλά δεν λειτουργεί έτσι το πράγμα. Ελέγχουν πολιτικές και ολόκληρα κράτη αυτές οι εταιρείες γιατί τα κράτη δεν είναι ανεξάρτητες οντότητες, κυβερνώνται από ανθρώπους, σαν εμένα κι εσένα.ST48410 έγραψε: 25 Δεκ 2021, 23:17Με καμία λογική. Αν υπήρχε ένας τρόπος να ελέγχει κυβερνήσεις και ομάδες ειδικών σε προηγμένα κράτη ο Μπουρλά προφανώς θα υπήρχε κι ένας τρόπος να πάρει λεφτά κάτω από το τραπέζι χωρίς να το μάθει κανείς μας. Και χωρίς εμβόλιο. Χωρίς να στοχοποιείται. Λεφτά σε αυτόν τον ίδιο δηλαδή, όχι στην εταιρεία και τους επιστήμονές του. Και θα συνέφερε πολύ περισσότερο να του έκοβαν ένα μηνιάτικο από το να φέρουν τα πάνω κάτω στην ζωή των πολιτών τους τόσες χώρες.hellegennes έγραψε: 25 Δεκ 2021, 23:05Δεν βγάζει νόημα αυτό. Μαθηματικά θα ήταν οικονομικότερο ίσως, αλλά με τι λογική θα ερχόταν ένας ραντομάς και θα απαιτούσε από κράτη να του δώσουν λεφτά γιατί έτσι;ST48410 έγραψε: 23 Δεκ 2021, 20:18 Πολύ οικονομικότερα θα τους ερχόταν να έδιναν απευθείας ένα ποσό στο κτηνίατρο.
Όπως καταλαβαίνεις αν το ρίξουμε στην συνωμοσιολογία μπορούμε να λέμε κουταμάρες όλοι.
ΥΓ. Χρόνια πολλά και καλά με υγεία, πρόοδο και πολλά ενδιαφέροντα πράγματα στη ζωή σου.
Σκέψου τώρα ότι μιλάμε για ένα πράγμα με πολύ μεγαλύτερο κόστος. Και μόνο το οικονομικό κόστος είναι 10.000 φορές μεγαλύτερο από το κόστος της πανδημίας, αλλά εδώ δεν μιλάμε για οικονομικό κόστος μόνο, μιλάμε για έναν υπαρξιακό κίνδυνο για το ανθρώπινο είδος. Και παρ' όλα αυτά, οι εταιρείες αυτές κατορθώνουν να ελέγχουν πολιτικές ολόκληρων κρατών. Για να βγάζουν αυτές οι εταιρείες περισσότερο χρήμα, δεν φέρνουν απλά τα πάνω-κάτω στην ζωή των πολιτών σε τόσες χώρες, αλλά απειλούν το ίδιο το μέλλον μας.
Σύγκρινέ το τώρα αυτό με το κόστος των εμβολίων και πες μου ποιο απ' τα δυο είναι πιο εύκολο. Αν μερικές εταιρείες μπορούν να πιέζουν κράτη προς μια συγκεκριμένη πολιτική μόνο και μόνο για να βγάλουν περισσότερο χρήμα, με γνωστό υπαρξιακό κίνδυνο στον ορίζοντα, πολύ μεγαλύτερο διακύβευμα δηλαδή, πόσο δύσκολο είναι σε μερικές εταιρείες να πιέζουν κράτη να ξοδέψουν μερικά δισεκατομμύρια παραπάνω για να εμβολιαστεί το σύνολο του πληθυσμού ξανά και ξανά;