!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Κάναμε εμβόλιο για να μην υποστούμε αυτές τις οριζόντιες μαλακίες είπαμε.

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Ζενίθεδρος
Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
Επικοινωνία:

Re: Κάναμε εμβόλιο για να μην υποστούμε αυτές τις οριζόντιες μαλακίες είπαμε.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζενίθεδρος »

Το «παράδειγμα» του Ισραήλ ξεπέρασε το ορόσημο του 1.000.000 κρουσμάτων του SARS-CoV-2

https://www.in.gr/2021/08/25/b-science/ ... ars-cov-2/
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

θεούληδες, όποιος τους αναφέρει για να πει οτι το εμβόλιο δεν δουλεύει, πάει για μαλλί και ξέρουμε τι θα γίνει ε;
Το Ισραήλ μειώνει σταδιακά το ηλικιακό όριο για τη χορήγηση 3ης δόσης στον πληθυσμό του, αψηφώντας την έκκληση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας να υπάρξει μορατόριουμ στις αναμνηστικές δόσεις, ώστε να μπορέσουν να διανεμηθούν περισσότερα εμβόλια στις φτωχότερες χώρες, όπου τα επίπεδα ανοσοποίησης είναι ακόμη πολύ χαμηλά.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ αντέταξε ωστόσο τα επιχειρήματα ότι η χορήγηση αυτών των δόσεων στο Ισραήλ των εννέα εκατομμυρίων κατοίκων δεν θα επηρεάσει την παγκόσμια διαθεσιμότητα παρά ελάχιστα και ότι θα επιτρέψει να διαπιστωθεί πόσο αποτελεσματική είναι η 3η δόση.
Άβαταρ μέλους
alekhine
Phorum.gr user: alekhine

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από alekhine »

hellegennes έγραψε: 25 Αύγ 2021, 03:01 Επίσης παίζει δυνατά κάποια μαγαζιά -ειδικά τα συνοικιακά- να μην τηρούν ευλαβικά την απαγόρευση και να μπάζουν μεικτές παρέες. Τότε θα έχουμε τον foscilis να κλαίγεται γιατί ο Μπάμπης ο μπαράκιας για να μην χάσει πελατεία δολοφονεί κόσμο.
ακομα και να τηρουν ευλαβικα την απαγορευση απο την στιγμη που τα νεα μετρα επιτρεπουν 100% πληροτητα σε εμβολιασμενους η νοσησαντες αναμενεται να γινει χαμος
πατησιωτης έγραψε: 10 Μαρ 2021, 20:59 Ο Σημίτης είναι η συνέχεια του Κωνσταντίνου Καραμανλή,στην Ευρώπη,στα ελληνοτουρκικά,στο ανήκομεν εις την Δύσιν,στην οικονομία,παντού.
Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS »

hellegennes έγραψε: 25 Αύγ 2021, 01:28
Μικρότερη πυκνότητα έχει, αλλά η Δανία συνολικά όντως είχε πολύ μικρότερη θνησιμότητα. Όμως η Δανία μπήκε σε καραντίνα. Δεν μπήκε;
Eχεις δίκιο για την πυκνότητα, δε θυμόμουν καλά :smt023

Η Δανία μπήκε σε καραντίνα την άνοιξη του 2020 όπως οι περισσότερες χώρες.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/COVID-1 ... in_Denmark
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

EKPLIKTIKOS έγραψε: 25 Αύγ 2021, 12:40
hellegennes έγραψε: 25 Αύγ 2021, 01:28
Μικρότερη πυκνότητα έχει, αλλά η Δανία συνολικά όντως είχε πολύ μικρότερη θνησιμότητα. Όμως η Δανία μπήκε σε καραντίνα. Δεν μπήκε;
Eχεις δίκιο για την πυκνότητα, δε θυμόμουν καλά :smt023

Η Δανία μπήκε σε καραντίνα την άνοιξη του 2020 όπως οι περισσότερες χώρες.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/COVID-1 ... in_Denmark
Ναι, η Δανία θυμάμαι να έδρασε γρήγορα. Το θέμα εδώ είναι ότι η Δανία είχε καλύτερη στρατηγική και η καραντίνα της λειτούργησε, γιατί δεν είχε μεγάλη διασπορά. Αν έχεις μεγάλη διασπορά, είναι αργά για καραντίνες. Το μόνο που κάνεις είναι να καταστρέφεις την οικονομία.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Echelon
Phorum.gr user: selinoid

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Echelon »

stergiosbik έγραψε: 24 Αύγ 2021, 20:36
Gherschaagk έγραψε: 24 Αύγ 2021, 19:27 Ξέρω ανεμβολίαστη μαμά που δουλεύει σε πολυκατάστημα. Ο άντρας της δεν ξέρω πού δουλεύει.

Πέρυσι πλήρωνε τα σελφ τεστ του παιδιού της γιατί δεν εμπιστευόταν τις μπατονέτες. Μια απορία την έχω για το τι θα κάνει φέτος.
Το έχω ξαναγράψει.
Ξέρω ανεμβολιαστο γιατρό που τα χει κάνει πλακάκια με μια νοσοκόμα επίσης αντιεμβολιαστρια έτσι ώστε να πάει να εμβολιαστεί δήθεν αλλά η δόση θα πάει στα σκουπίδια.
Όταν του είπα "Ρε παπάρα πας καλά;Μέχρι και την άδεια μπορεί να σου πάρουν αν σε πάρουν χαμπάρι." απλά γελουσε αυταρεσκα.
Εγώ πάντως όταν έκανα το εμβόλιο είχε μέσα και δεύτερη νοσοκόμα, ίσως προϊσταμένη, που κατέγραφε τα στοιχεία μου και πιθανόν επέβλεπε κα την διαδικασία; Και αυτή στο κόλπο; Ή θα της ρίξουν κανένα καθαρτικό στο νερό για να φύγει για τουαλέτα όταν έρθει η σειρά του δικού σου;
stergiosbik

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stergiosbik »

Echelon έγραψε: 25 Αύγ 2021, 14:14
Gherschaagk έγραψε: 24 Αύγ 2021, 19:27 Ξέρω ανεμβολίαστη μαμά που δουλεύει σε πολυκατάστημα. Ο άντρας της δεν ξέρω πού δουλεύει.

Πέρυσι πλήρωνε τα σελφ τεστ του παιδιού της γιατί δεν εμπιστευόταν τις μπατονέτες. Μια απορία την έχω για το τι θα κάνει φέτος.
Το έχω ξαναγράψει.
Ξέρω ανεμβολιαστο γιατρό που τα χει κάνει πλακάκια με μια νοσοκόμα επίσης αντιεμβολιαστρια έτσι ώστε να πάει να εμβολιαστεί δήθεν αλλά η δόση θα πάει στα σκουπίδια.
Όταν του είπα "Ρε παπάρα πας καλά;Μέχρι και την άδεια μπορεί να σου πάρουν αν σε πάρουν χαμπάρι." απλά γελουσε αυταρεσκα.
Εγώ πάντως όταν έκανα το εμβόλιο είχε μέσα και δεύτερη νοσοκόμα, ίσως προϊσταμένη, που κατέγραφε τα στοιχεία μου και πιθανόν επέβλεπε κα την διαδικασία; Και αυτή στο κόλπο; Ή θα της ρίξουν κανένα καθαρτικό στο νερό για να φύγει για τουαλέτα όταν έρθει η σειρά του δικού σου;
Παραβλέπω την εξυπνάδα και απαντώ.
Δεν είναι όλα τα εμβολιαστικα κέντρα το ίδιο.
Εκεί που εμβολιαστηκα εγώ ήταν μόνο μια γιατρός και μια νοσοκόμα.
Άρα ναι,γίνεται πανευκολα.
Ο γιατρός που σου λεω είναι γιατρός σε κέντρο υγείας οπότε στο χαλαρό μπορεί να συνεννοηθεί με νοσοκόμα μιας και είναι τρεις κι ο κούκος εκεί.
Echelon
Phorum.gr user: selinoid

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Echelon »

stergiosbik έγραψε: 25 Αύγ 2021, 14:45

Το έχω ξαναγράψει.
Ο γιατρός που σου λεω είναι γιατρός σε κέντρο υγείας οπότε στο χαλαρό μπορεί να συνεννοηθεί με νοσοκόμα μιας και είναι τρεις κι ο κούκος εκεί.
Άρα υπήρχε και σε εσένα τρίτο πρόσωπο στην διαδικασία. Σε αυτούς πως θα γίνει; Θα κάνει το εμβόλιο η νοσοκόμα και μετά θα σφυρίξει στην προϊστάμενη ότι ο τάδε εμβολιάστηκε; Σε βρήκε ευκολόπιστο ο γιατρός και σε δουλεύει.
stergiosbik

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stergiosbik »

Echelon έγραψε: 25 Αύγ 2021, 14:51
stergiosbik έγραψε: 25 Αύγ 2021, 14:45

Άρα υπήρχε και σε εσένα τρίτο πρόσωπο στην διαδικασία. Σε αυτούς πως θα γίνει; Θα κάνει το εμβόλιο η νοσοκόμα και μετά θα σφυρίξει στην προϊστάμενη ότι ο τάδε εμβολιάστηκε; Σε βρήκε ευκολόπιστο ο γιατρός και σε δουλεύει.
Είσαι και αργοστροφος ρε άνθρωπε.
Το εμβόλιο θα το κάνει στο κέντρο υγείας που εργάζεται.
Έχει κανονίσει δηλαδή να συμπέσει η βάρδια του με την βάρδια της νοσοκόμας.
Την μέρα που θα εμβολιάζουν τον κόσμο οι δυο τους,θα δηλώσουν ότι έκανε και ο γιατρός το δικό του εμβόλιο.
Τι δεν καταλαβαίνεις;
Οι δυο τους θα είναι.
nowhere

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nowhere »

αληθινή ιστορία.αν είναι όλοι μιλημένοι γιατί πρέπει να είναι εκεί αυτός που δεν θα κάνει το εμβόλιο?
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

enaon έγραψε: 25 Αύγ 2021, 07:34 χοντρικά όμως η χαρτογράφηση ενος συστήματος πολλων αγνώστων χωρίς να εκβιαστεί το συμπέρασμα...
Ευχαριστώ για την απάντηση. Νομίζω κατάλαβα. Πρωτύτερα είχα την εντύπωση ότι διαφωνείς στην ευκολία της τεχνικής υλοποίησης μιας τέτοιας εφαρμογής γιαυτό και επέμεινα κάπως πεισματικά.

Η ένστασή σου βρίσκεται στο ότι συγκεντρώνοντας στοιχεία χωρίς να λάβουμε υπόψη τις σωστές παραμέτρους θα καταλήξουμε σε λάθος συμπεράσματα. Συμφωνώ, Προφανώς έχεις δίκιο. Αν κάναμε μια καταγραφή με μόνο ηλικία και φύλο, τα αποτελέσματα θα ήταν μάλλον άχρηστα. Δεν γνωρίζω αν οι παράμετροι είναι κοινά αποδεκτές στον επιστημονικό κόσμο. Εγώ έβαλα έτσι πρόχειρα κάποιες που μου φαίνονται λογικές. Θα μπορούσε ίσως κάποιος να ρωτήσει τον Ιωαννίδη (αυτός δεν ειδικεύεται σε τέτοιες μελέτες;) και 2-3 άλλους ειδικούς και να καταλήξει τι πρέπει να ελεγχθεί στατιστικά προκειμένου να έχουμε μια χοντρική εκτίμηση της δράσης των εμβολίων στον γενικό πληθυσμό. Αυτό δεν μπορεί να είναι μυστική ή ανύπαρκτη γνώση αφού γίνονται έρευνες επί δεκαετίες για διάφορα εμβόλια αλλά και πάνω από ένα χρόνο για τα συγκεκριμένα. Αν λοιπόν οι σωστές παράμετροι είναι τόσες που να είναι μη πρακτικό ένα τέτοιο ερωτηματολόγιο (αν θα θελε πχ πολύπλοκες και ακριβές εξετάσεις σε κάθε νεκρό), τότε ίσως έχει νόημα να μη γίνει πρόχειρα μια τέτοια μελέτη. Εγώ πάλι υποψιάζομαι ότι άλλοι είναι οι λόγοι που δεν έχουν δοθεί στοιχεία μέχρι σήμερα και μάλλον περισσότερο πολιτικής φύσεως.

Να εξηγήσω και λίγο παραπάνω. Τα εμβόλια καλώς η κακώς παρουσιάστηκαν ως το όπλο για την επιστροφή στον προηγούμενο τρόπο ζωής. Για να γίνει αυτό πρέπει να λειτουργούν μαζικά και για μεγάλο αριθμό του πληθυσμού. Αν μου πεις δεν γίνεται να έχεις σωστά αποτελέσματα αν δεν κάνεις λεπτομερείς εξετάσεις αίματος και ανάλυση DNA ενός εκάστου για να δεις γιατί δεν δούλεψε στην τάδε περίπτωση, τότε θα σου πω πως αν υποψιάζεσαι πως λειτουργεί κάτω από πολύ ειδικές προϋποθέσεις, δεν θα έπρεπε εξαρχής να το έχεις προτείνει για ευρεία χρήση από τον γενικό πληθυσμό αλλά από αυτούς που τηρούν τις προϋποθέσεις.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Στην παρέα μου πάντως είχαμε αποφασίσει ότι απλώς δεν θα βγαίνουμε έξω αν υπάρχει υποχρέωση να είναι όλοι εμβολιασμένοι για να καθίσουν. Μόνο ένας από την παρέα μου είναι εμβολιασμένος. Τελικά μπήκε σε καραντίνα. Είναι ο μόνος από την παρέα που κόλλησε.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Αρχέλαος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρχέλαος »

Τα ευτράπελα των νέων μέτρων

Τα θολά σημεία στις εξαγγελίες δημιουργούν έντονο προβληματισμό. Πρώτον, υπάρχει η αντίφαση ότι ενώ το εμβόλιο δεν είναι υποχρεωτικό για τους εργαζόμενους της εστίασης, δεν ισχύει το ίδιο για τους πελάτες. Έτσι για παράδειγμα, ανεμβολίαστος εργαζόμενος στην κουζίνα ενός εστιατορίου μπορεί να προσέρχεται στη δουλειά του με αρνητικό rapid test, αλλά δεν μπορεί να πάει στο ρεπό του να πιει έναν καφέ ή να φάει κάπου.

Δεύτερον υπάρχει το κενό του τι θα θεωρηθεί ανοιχτός ή κλειστός χώρος. Οι επαγγελματίες ζητούν διευκρινήσεις εάν οι σκεπαστοί χώροι στο εξωτερικό των μαγαζιών θα θεωρηθούν κλειστοί ή ανοιχτοί χώροι. Πολλές επιχειρήσεις κυρίως ταχυφαγεία, δεν διαθέτουν τραπέζια σε κλειστούς χώρους, αλλά έχουν σκέπαστρα ή άλλες κατασκευές οι οποίες θα μπορούσαν να θεωρηθούν κλειστοί χώροι, και να αποκλείονται οι ανεμβολίαστοι.

Τρίτον, οι πελάτες που θα υφίστανται τις ερωτήσεις για το αν είναι ή όχι εμβολιασμένοι, είναι δεδομένο ότι θα ρωτούν και αυτοί με τη σειρά τους, τους εργαζόμενους και τους επαγγελματίες το ίδιο. Όπως αναφέρουν επαγγελματίες αυτό συμβαίνει ήδη, γεγονός που δημιουργεί συχνά δυσάρεστες καταστάσεις.
«Άτυπο lockdown»

Δεν είναι λίγοι οι επαγγελματίες που μιλούν για ένα «άτυπο» lockdown που θα γονατίσει τον ήδη τραυματισμένο προϋπολογισμό της επιχείρησής τους, τη στιγμή μάλιστα που δεν θα δοθεί περαιτέρω ενίσχυση.

Επισημαίνουν, ότι για να εφαρμόσουν τα νέα μέτρα θα χρειαστούν σίγουρα τουλάχιστον έναν ακόμα υπάλληλο που θα είναι επιφορτισμένος με τον ρόλο του «ελεγκτή». Πέρα από το οικονομικό κόστος μιας τέτοιας κίνησης, όλοι συμφωνούν ότι δεν είναι εύκολο να παίξουν τον ρόλο του αστυνομικού.

Διαβάστε επίσης: Εστίαση – «Είναι δύσκολο να μετατραπούμε σε αστυνόμους για να ελέγχουμε τους πελάτες» λένε οι επιχειρηματίες

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΒΕ και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ), Γιώργος Καββαθάς υπολογίζει πως οι απώλειες θα ξεπεράσουν το 50%.
Οι απώλειες θα ξεπεράσουν το 50%

«Όταν έχουμε έναν στους δύο ανεμβολίαστους, αυτό εκ των πραγμάτων δημιουργεί πρόβλημα στον κλάδο στο επίπεδο της δυναμικότητας που μπορεί να χάσει. Αυτό που βλέπουμε στους χώρους που είναι αποκλειστικά Covid Free, εκεί οι παρέες που είναι μεικτές αποχωρούν», δήλωσε. Και όπως υποστήριξε «η λύση είναι τα μηχανήματα καθαρισμού του αέρα στους εσωτερικούς χώρους, που καταστρέφουν όλους τους ιούς σε ποσοστό σε ποσοστό 99%. Είχαμε να πει από την άνοιξη να βγει ένα πρόγραμμα χρηματοδότησης, όπως είχαμε ζητήσει ως Ομοσπονδία Εστιατόρων».

Τα προβλήματα που δημιουργούνται είναι τεράστια και θέτουν σε κίνδυνο την βιωσιμότητα εκατοντάδων επιχειρήσεων που άντεξαν το προηγούμενο διάστημα εξαντλώντας κάθε δυνατότητα που είχαν. Το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις δουλέψαν 1,5 μήνα το καλοκαίρι δεν είναι ικανή συνθήκη για να ισοσκελίσει τις απώλειες των 15 προηγούμενων μηνών». Οι επιχειρηματίες της εστίασης καλούν για άλλη μια φορά την κυβέρνηση να παράσχει αντισταθμιστικά μέτρα στον κλάδο δεδομένου ότι τίθενται και πάλι περιορισμοί στο καθεστώς λειτουργίας των επιχειρήσεων μέχρι και τον Μάρτιο.

Διαβάστε επίσης: Νέα μέτρα – Έτσι θα λειτουργήσουν θέατρα, συναυλίες και σινεμά από τις 13 Σεπτεμβρίου

Λινού: Τα μέτρα χρειάζονται πολλές διευκρινήσεις

Στα νέα μέτρα αναφέρθηκε και η καθηγήτρια επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού, επισημαίνοντας ότι τα νέα περιοριστικά μέτρα χρειάζονται πολλές διευκρινήσεις είναι δύσκολο να καταλάβουμε πως θα εφαρμοστούν ενώ χρειάζεται χρόνος για να δούμε εάν θα αποδώσουν.

Μιλώντας στο Mega σημείωσε ότι το ερώτημα δεν είναι εάν είναι σωστό το lockdown στους ανεμβολίαστους αλλά εάν είναι προς τη σωστή κατεύθυνση η πρόσβαση των εμβολιασμένων σε διάφορες δραστηριότητες. Όπως χαρακτηριστικά είπε, εάν οι επιχειρηματίες επιλέξουν να δέχονται μόνο εμβολιασμένους πελάτες θα μπορούν να έχουν 100% χωρητικότητα στα καταστήματά τους, γεγονός που θα αποτελεί κίνδυνο καθώς θα προκληθεί συνωστισμός.

Οι εμβολιασμένοι, όπως είπε, μεταδίδουν τον κοροναϊό και σε συνθήκες συνωστισμού σε επιχειρήσεις αμιγώς για εμβολιασμένους, θα κάνουν διασπορά της νόσο στις οικογένειές τους, τα ΜΜΕ και τους χώρους εργασίας. Η καθηγήτρια επιδημιολογίας επεσήμανε ότι με τη μετάλλαξη Δέλτα έχουμε, πλέον, ένα ιό που δεν τον γνωρίζουμε. Οι εμβολιασμένοι, όπως είπε, θα αντιμετωπίσουν τη νόσο με ήπια συμπτώματα αλλά το πόσο τη μεταδίδουν εξαρτάται από τον συνωστισμό και τη χρήση μάσκας.

https://www.in.gr/2021/08/25/greece/est ... gelmaties/
"Πως μπορεί να είμαστε 20 χρόνια πίσω από την Αμερική, χωρίς αυτή να είναι 20 χρόνια μπροστά από εμάς;"
Άβαταρ μέλους
nik_killthemall

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nik_killthemall »

Κάθε προσπαθεια διαχωρισμου ομαδων που ετσι κι αλλιως μεταδιδουν αμφοτερες θα εχει νομοτελειακα τετοια κωμικα κενα. Έτσι κι αλλιως για το κομματικο θεαθηναι ειναι ολα αυτα, στο λοκνταουν θα γινουν λα αερας ...
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.
Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay »

Ο πνιγμένος απ' τα μαλλιά του πιάνεται.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”