Re: Θέσε ενα ερώτημα στον απο κάτω.
Δημοσιεύτηκε: 15 Φεβ 2024, 22:30
Αν είχα τα φράγκα, Καραϊβική.
Πώς αξιολογείς τον εαυτό σου;
Πώς αξιολογείς τον εαυτό σου;
Καλώς ήρθατε στο Phorum.com.gr Είμαστε εδώ πολλά ενεργά μέλη της διαδικτυακής κοινότητας του Phorum.gr που έκλεισε. Σας περιμένουμε όλους!
https://dev.phorum.com.gr/
πληροφοριοδότης μαμάς μαρίας έγραψε: 15 Φεβ 2024, 22:02Εγώ φιλενάδα στους μπιφτεκοκιοφτέδες βάζω λίγο ξύδι για να σπάσουν οι ίνες του κρέατος. Το ούζο πιθανότατα λειτουργεί πέρα από αρωματικό και προς αυτήν την κατεύθυνση. Μια φορά φτιάχνω και για τηγάνι και για φούρνο, απλώς στα τηγανητά βάζω δυόσμο, ενώ στα φούρνου, μίγμα για ψητά/κιμά από Χασιώτη, που επίσης έχει πολύ ωραίο αποξηραμένο σκόρδο (το φρέσκο ή θα γίνει πολύ βαρύ στο τηγάνι ή δεν θα ψηθεί επαρκώς στον φούρνο, οπότε το περιορίζω στα φαγητά κατσαρόλας. Επίσης ένα κόλπο του Άκη που εγκρίνω αν υπάρχει άνεση χρόνου, είναι στο ψωμί (εγώ κάνω ψίχουλα στο μουλτι ψωμί του τοστ χωρίς συντηρητικά, η μουλιασμένο ψίχα δεν μου αρέσει και θέλει περισσότερο ανακάτεμα να ομογενοποιηθεί με το μίγμα) όπως το χτυπάς στο μουλτι να βάζεις μέσα να χτυπηθεί και ελαφρώς τσιγαρισμενο κρεμμύδι. Το κέρδος είναι ότι το ψωμί παίρνει μεγάλη νοστιμιά και κυρίως δεν μένουν κομμάτια κρεμμύδι που δεν πλάθονται τέλεια και καραδοκούν ρωγμές στο ψήσιμο. Ούζο είναι δύσκολο να βάλω γιατί θα προλάβω να το πιω. Χικ.Juno έγραψε: 15 Φεβ 2024, 21:49Βεβαίως!![]()
Εάν προετοιμάζουμε το φαγητό από το προηγούμενο βράδυ, γίνεται γρήγορα το επόμενο πρωί και το βρίσκουμε έτοιμο το μεσημέρι.
Δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο το κρέας να είναι μαριναρισμενο, τα όσπρια μουλιασμένα και τα μπιφτέκια πλασμένα.
"Γιατί κεφτεδάκια από ΙΚΕΑ;"
Ψήνομαι, ψήνομαιJuno έγραψε: 15 Φεβ 2024, 23:07 Μου αρέσει το blue cheese, αλλα με μέτρο, επειδή έχει πάρα πολύ δυνατή γεύση.
Δεν ξέρω με τι συνδυάζεται, αλλά εμένα μου αρέσει με κρεατικά.
Μαγειρεύεις καθημερινά (σχεδόν καθημερινά τουλάχιστον) ή έχεις χτίσει τα delivery της γειτονιάς;
πληροφοριοδότης μαμάς μαρίας έγραψε: 15 Φεβ 2024, 22:02Εγώ φιλενάδα στους μπιφτεκοκιοφτέδες βάζω λίγο ξύδι για να σπάσουν οι ίνες του κρέατος. Το ούζο πιθανότατα λειτουργεί πέρα από αρωματικό και προς αυτήν την κατεύθυνση. Μια φορά φτιάχνω και για τηγάνι και για φούρνο, απλώς στα τηγανητά βάζω δυόσμο, ενώ στα φούρνου, μίγμα για ψητά/κιμά από Χασιώτη, που επίσης έχει πολύ ωραίο αποξηραμένο σκόρδο (το φρέσκο ή θα γίνει πολύ βαρύ στο τηγάνι ή δεν θα ψηθεί επαρκώς στον φούρνο, οπότε το περιορίζω στα φαγητά κατσαρόλας. Επίσης ένα κόλπο του Άκη που εγκρίνω αν υπάρχει άνεση χρόνου, είναι στο ψωμί (εγώ κάνω ψίχουλα στο μουλτι ψωμί του τοστ χωρίς συντηρητικά, η μουλιασμένο ψίχα δεν μου αρέσει και θέλει περισσότερο ανακάτεμα να ομογενοποιηθεί με το μίγμα) όπως το χτυπάς στο μουλτι να βάζεις μέσα να χτυπηθεί και ελαφρώς τσιγαρισμενο κρεμμύδι. Το κέρδος είναι ότι το ψωμί παίρνει μεγάλη νοστιμιά και κυρίως δεν μένουν κομμάτια κρεμμύδι που δεν πλάθονται τέλεια και καραδοκούν ρωγμές στο ψήσιμο. Ούζο είναι δύσκολο να βάλω γιατί θα προλάβω να το πιω. Χικ.Juno έγραψε: 15 Φεβ 2024, 21:49
Βεβαίως!![]()
Εάν προετοιμάζουμε το φαγητό από το προηγούμενο βράδυ, γίνεται γρήγορα το επόμενο πρωί και το βρίσκουμε έτοιμο το μεσημέρι.
Δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο το κρέας να είναι μαριναρισμενο, τα όσπρια μουλιασμένα και τα μπιφτέκια πλασμένα.![]()
Το ούζο όμως εκτός από αυτό που είπες, δίνει και άλλη γεύση. Προσπάθησε να το δοκιμάσεις.
Εμένα μου αρέσει να καταλαβαίνω το σκόρδο στο φαγητό. Και μου άρεσε αυτό με το τσιγαρισμένο κρεμμύδι στο ψωμί, θα το δοκιμάσω.
"Γιατί κεφτεδάκια από ΙΚΕΑ;"
Πάντως δικαιολογείται ο Airman68, επειδή μένει στο UK. Δεν είναι μόνον το σπιτικό φαγητό, είναι και οι πρώτες ύλες για να το φτιάξεις.
Γυρίστε πίσω βρε παιδιά, τι τρώτε εκεί στα ξένα;
Αν είναι θέμα εργασίας, ψάξτε κάτι στην υπόλοιπη Μεσόγειο. Ιταλία, Νότια Γαλλία, Ισπανία.