!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Re: Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Nostalgia έγραψε: 16 Μαρ 2020, 10:57
hellegennes έγραψε: 16 Μαρ 2020, 10:38
vantono έγραψε: 16 Μαρ 2020, 09:44
Δεν ηξερα καν τι είναι, τη γκούγκλαρα :lol:
Αυτό που ξέρουμε εμείς στην Ελλάδα σαν κανέλα είναι η κασσία Ινδονησίας ή Βιετνάμ. Η Κανέλα Σρι Λάνκας, η γνήσια κανέλα, είναι αυτή που έχει τις περισσότερες ευεργετικές ιδιότητες και είναι περίπου 150% ακριβότερη.
Και γενικα ρε φιλε πως πας; Υποθετω εχεις ανεβασμενο τζιρο, απο ελλειψεις πως εισαι;
Από τζίρο έτσι κι αλλιώς είμαι κοντά στα όρια που επιτρέπει ο χώρος και το ωράριό μου, χωρίς να τρέχω πάνω-κάτω σαν αλλόφρων. Αυτές τις μέρες όμως τρέχω πάνω-κάτω σαν αλλόφρων. Δεν είναι μόνο η αυξημένη κίνηση λόγω φόβου, είναι που έκλεισαν και όλα μα όλα τα μαγαζιά της γειτονιάς και δεν έχουν πού να πάνε για καφέ, φαγητό, κτλ, και έχουν λυσσάξει στα πατατάκια, τα σνακ, τα γλυκά και τους ξηρούς καρπούς*.

Πάντως, αν εξαιρέσεις το οινόπνευμα και οτιδήποτε που περιέχει την λέξη Dettol που έχουν εξαφανιστεί από την αγορά, δεν έχω ελλείψεις γιατί είμαι καλά οργανωμένος και έχω standby προμηθευτές για τα πάντα.

Χθες το βράδυ έδωσα και τις τελευταίες αλκοολούχες λοσιόν που είχα (95 βαθμών) και ο τύπος που τις πήρε (2 είχαν μείνει) έκλαιγε που τις είχα 1,20 κι όχι 5-6 ευρώ που έβρισκε σε βενζινάδικα. :lol:

Στο καπάκι έχω κι έναν πελάτη που μου παραγγέλνει κάτι κουλές ποσότητες τύπου 150 κιλά τραχανά (ευτυχώς αυτά παίζουν παράδοση σε μια μέρα και μου τα φέρνουν), 150 κιλά ρύζι και πάει λέγοντας.

* Χθες ήρθε ένα ζευγάρι άσχετων και ψώνισε 40 ευρώ σε γαριδάκια και πατατάκια. Τους διαβεβαίωσα ότι δεν θα κλείσουν τα εργοστάσια. :lol:
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
elchav

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από elchav »

Covid-19 έγραψε: 16 Μαρ 2020, 08:54 Άγγλοι
25.000 σαρδέλες χτες στο Μάντσεστερ.
Η χαρά μου!

https://www.facebook.com/stereophonics/ ... 015465348/
προς υπεράσπιση τους, και οι 25.000 θα κολλήσουν κορονοϊό ακούγοντας μουσικάρες

Άγνωστος Πατέρας Χελώνων
Άβαταρ μέλους
vantono
Phorum.gr user: vantono

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono »

enterprise-psi έγραψε: 16 Μαρ 2020, 11:45 Παγκόσμια ξεφτίλα

https://www.reddit.com/r/worldnews/comm ... urce=share
έχω σταματήσει εντελώς πια να ασχολούμαι απο χτες, με αυτό. Εχω βλαστημήσει ό,τι αβλαστήμητο ειχα αφήσει ποτέ μου, και οι Αχπου'σαιρεΣταλινιές μου έχουν βαρέσει λεβελ too high to measure.
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης »

Naranjita έγραψε: 16 Μαρ 2020, 11:36 βότκες, ουισκια, ρακες και γενικα αλκοολουχα δυνατά έχετε σπίτι;

το μόνο που χρειάζεστε ειναι ζελατίνη σκόνη.

λίγο χλιαρό νερό, μια κουταλια της σούπας ζελατίνη και μόλις αρχίζει και πήζει, προσθέτουμε το αλκοολ.

δεν θα ναι τοσο δυνατό σαν το καθαρό οινόπνευμα, αλλά από το τίποτα....
Έχουμε για να τα πιούμε. Σιγά μην τα χαλάσουμε για αηδίες. Βάλτε φωτιστικό αν θέλετε να φτιάχνετε μαντζουνια και αφήστε τα μπουκάλια μας.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
Άβαταρ μέλους
Naranjita

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naranjita »

vantono έγραψε: 16 Μαρ 2020, 11:41
Naranjita έγραψε: 16 Μαρ 2020, 11:36 βότκες, ουισκια, ρακες και γενικα αλκοολουχα δυνατά έχετε σπίτι;

λίγο χλιαρό νερό, μια κουταλια της σούπας ζελατίνη και μόλις αρχίζει και πήζει, προσθέτουμε το αλκοολ.

έχω κάτι μπουκαλάκια τσιπουρα που μου ειχε αφήσει ο πατέρας μου (ή τα ειχε ξεχασει, ουτε που ξερω πως βρίσκονται σπιτι). Προχτές ενιωθα σαν να με τσιμπάει ο λαιμος μου, πηρα το τσιπουρο και εκανα τσιπουρογαργάρες και κατάπια και λίγο. Τελικά δεν ειχα τίποτα, από την ιδέα μου με επιασε ο δήθεν πονος, αμεσως μόλις διαβασα καπου οτι ο ιός σε ξεκινάει με τσίμπημα στο λαιμό και βήχα. Έκτοτε, προτιμώ να μην πολυδιαβάζω ό,τι ξεπετιέται απο το πουθενα μπροστά μου. :lol:
όλοι έχουμε αυτά τα τσιμπηματάκια δέκα μέρες τώρα. από τα απολυμαντικά θα είναι.

:D
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ....
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....
ΕΙΝΑΙ: ΠΡΟΔΟΤΕΣ
Άβαταρ μέλους
Nostalgia
Phorum.gr user: Nostalgia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nostalgia »

hellegennes έγραψε: 16 Μαρ 2020, 11:46
Nostalgia έγραψε: 16 Μαρ 2020, 10:57
hellegennes έγραψε: 16 Μαρ 2020, 10:38

Αυτό που ξέρουμε εμείς στην Ελλάδα σαν κανέλα είναι η κασσία Ινδονησίας ή Βιετνάμ. Η Κανέλα Σρι Λάνκας, η γνήσια κανέλα, είναι αυτή που έχει τις περισσότερες ευεργετικές ιδιότητες και είναι περίπου 150% ακριβότερη.
Και γενικα ρε φιλε πως πας; Υποθετω εχεις ανεβασμενο τζιρο, απο ελλειψεις πως εισαι;
Από τζίρο έτσι κι αλλιώς είμαι κοντά στα όρια που επιτρέπει ο χώρος και το ωράριό μου, χωρίς να τρέχω πάνω-κάτω σαν αλλόφρων. Αυτές τις μέρες όμως τρέχω πάνω-κάτω σαν αλλόφρων. Δεν είναι μόνο η αυξημένη κίνηση λόγω φόβου, είναι που έκλεισαν και όλα μα όλα τα μαγαζιά της γειτονιάς και δεν έχουν πού να πάνε για καφέ, φαγητό, κτλ, και έχουν λυσσάξει στα πατατάκια, τα σνακ, τα γλυκά και τους ξηρούς καρπούς*.

Πάντως, αν εξαιρέσεις το οινόπνευμα και οτιδήποτε που περιέχει την λέξη Dettol που έχουν εξαφανιστεί από την αγορά, δεν έχω ελλείψεις γιατί είμαι καλά οργανωμένος και έχω standby προμηθευτές για τα πάντα.

Χθες το βράδυ έδωσα και τις τελευταίες αλκοολούχες λοσιόν που είχα (95 βαθμών) και ο τύπος που τις πήρε (2 είχαν μείνει) έκλαιγε που τις είχα 1,20 κι όχι 5-6 ευρώ που έβρισκε σε βενζινάδικα. :lol:

Στο καπάκι έχω κι έναν πελάτη που μου παραγγέλνει κάτι κουλές ποσότητες τύπου 150 κιλά τραχανά (ευτυχώς αυτά παίζουν παράδοση σε μια μέρα και μου τα φέρνουν), 150 κιλά ρύζι και πάει λέγοντας.

* Χθες ήρθε ένα ζευγάρι άσχετων και ψώνισε 40 ευρώ σε γαριδάκια και πατατάκια. Τους διαβεβαίωσα ότι δεν θα κλείσουν τα εργοστάσια. :lol:
Ωραιος! :lol:
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."
Άβαταρ μέλους
vantono
Phorum.gr user: vantono

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono »

Κορονοϊός: Σε ποια περίπτωση θα εφαρμοστεί γενική απαγόρευση κυκλοφορίας
Υστερα και από τα τελευταία κρούσματα παραλογισμού.

Σχέδια για γενική απαγόρευση της κυκλοφορίας θα επεξεργαστούν οι αρμόδιες Αρχές, σε περίπτωση που συνεχιστούν τα εκατοντάδες περιστατικά μη συμμόρφωσης μερίδας πολιτών στα μέτρα που εξαγγέλθηκαν για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού.
Αυτό αναφέρουν αρμόδιες πηγές, ύστερα και από τα τελευταία κρούσματα παραλογισμού, με τους πολίτες που βγήκαν βόλτα σε παραλίες, γέμισαν πάρκα και γήπεδα και προκάλεσαν συνωστισμό στα σούπερ μάρκετ.

Πρόκειται για το έσχατο και πιο αυστηρό μέτρο, το οποίο θα τεθεί σε εφαρμογή υπό δύο προϋποθέσεις:

Η πρώτη είναι η εξάπλωση του ιού να ενταθεί το επόμενο διάστημα και το δεύτερο, μία μερίδα πολιτών να συνεχίσει να μη συμμορφώνεται στα μέτρα, ακόμα και μετά τις συστάσεις των τελευταίων 24ώρων. Σημειώνεται, πάντως, ότι την Κυριακή παρατηρήθηκε μεγαλύτερη συμμόρφωση σε σχέση με το Σάββατο, ενώ μεγάλο «στοίχημα» είναι τι θα συμβεί σήμερα που αρκετά καταστήματα (όπως τα σούπερ μάρκετ και άλλα) είναι ανοικτά.

Πρόκειται, σε κάθε περίπτωση, για μία δύσκολη απόφαση για την κυβέρνηση, καθώς θα φέρει νέες επιπτώσεις στην αγορά, κάτι βέβαια που δεν θα ληφθεί υπόψη εάν το μέτρο κριθεί απαραίτητο για λόγους δημόσιας υγείας.
Στην εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας θα συμβάλουν κυρίως οι αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες θα ελέγχουν την τήρηση της εφαρμογής του.

https://www.huffingtonpost.gr/entry/apa ... nuwtZ5B-0M
Άβαταρ μέλους
elchav

ΙΕΡΟΣΥΛΙΑ!

Βan
Άγνωστος Πατέρας Χελώνων
Άβαταρ μέλους
enterprise-psi
Υπερσυντονιστής
Phorum.gr user: enterprise-psi
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enterprise-psi »

The business man whose master plan controls the world each day,
Is blind to indications of his species slow decay.
Άβαταρ μέλους
elchav

hellegennes έγραψε: 16 Μαρ 2020, 11:46 * Χθες ήρθε ένα ζευγάρι άσχετων και ψώνισε 40 ευρώ σε γαριδάκια και πατατάκια. Τους διαβεβαίωσα ότι δεν θα κλείσουν τα εργοστάσια. :lol:
σήμερα θα έρθουν για κωλόχαρτο
αν τα έφαγαν ολα, θα τους πάει επική τσέρλα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος elchav την 16 Μαρ 2020, 11:56, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άγνωστος Πατέρας Χελώνων
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Άβαταρ μέλους
Lugozzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lugozzi »

Dwarven Blacksmith έγραψε: 16 Μαρ 2020, 11:55
:smt005: :smt005: :smt005:
:smt005:
FIGHT! FIGHT! FIGHT!
Άβαταρ μέλους
vatraxos
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vatraxos »

vantono έγραψε: 16 Μαρ 2020, 11:51
Κορονοϊός: Σε ποια περίπτωση θα εφαρμοστεί γενική απαγόρευση κυκλοφορίας
Υστερα και από τα τελευταία κρούσματα παραλογισμού.

Σχέδια για γενική απαγόρευση της κυκλοφορίας θα επεξεργαστούν οι αρμόδιες Αρχές, σε περίπτωση που συνεχιστούν τα εκατοντάδες περιστατικά μη συμμόρφωσης μερίδας πολιτών στα μέτρα που εξαγγέλθηκαν για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού.
Αυτό αναφέρουν αρμόδιες πηγές, ύστερα και από τα τελευταία κρούσματα παραλογισμού, με τους πολίτες που βγήκαν βόλτα σε παραλίες, γέμισαν πάρκα και γήπεδα και προκάλεσαν συνωστισμό στα σούπερ μάρκετ.

Πρόκειται για το έσχατο και πιο αυστηρό μέτρο, το οποίο θα τεθεί σε εφαρμογή υπό δύο προϋποθέσεις:

Η πρώτη είναι η εξάπλωση του ιού να ενταθεί το επόμενο διάστημα και το δεύτερο, μία μερίδα πολιτών να συνεχίσει να μη συμμορφώνεται στα μέτρα, ακόμα και μετά τις συστάσεις των τελευταίων 24ώρων. Σημειώνεται, πάντως, ότι την Κυριακή παρατηρήθηκε μεγαλύτερη συμμόρφωση σε σχέση με το Σάββατο, ενώ μεγάλο «στοίχημα» είναι τι θα συμβεί σήμερα που αρκετά καταστήματα (όπως τα σούπερ μάρκετ και άλλα) είναι ανοικτά.

Πρόκειται, σε κάθε περίπτωση, για μία δύσκολη απόφαση για την κυβέρνηση, καθώς θα φέρει νέες επιπτώσεις στην αγορά, κάτι βέβαια που δεν θα ληφθεί υπόψη εάν το μέτρο κριθεί απαραίτητο για λόγους δημόσιας υγείας.
Στην εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας θα συμβάλουν κυρίως οι αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες θα ελέγχουν την τήρηση της εφαρμογής του.

https://www.huffingtonpost.gr/entry/apa ... nuwtZ5B-0M
Βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος.

Τι νοημα έχει να προσπαθούμε να πείσουμε τον κόσμο να μη συνωστίζεται στα σούπερ μάρκετ όταν πολλαπλάσιοι πηγαίνουν στη δουλειά τους κανονικά;
Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, είκοσι χρόνια σεχταρίζει
Άβαταρ μέλους
Naranjita

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naranjita »

elchav έγραψε: 16 Μαρ 2020, 11:53

ΙΕΡΟΣΥΛΙΑ!

Βan
ε καλα εσυ πιες το.

jello shots λέγονται.

:003:
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ....
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....
ΕΙΝΑΙ: ΠΡΟΔΟΤΕΣ
Άβαταρ μέλους
Lugozzi