Φυσικά και έχει δείξει αδράνεια η κυβέρνηση. Δε το συζητάμε. Βέβαια μιλάμε για τη χώρα που το υπουργείο πρέπει να βγάλει ντιρεκτιβα για το καθετί, γιατί δεν μπορεί να αναμένει από τους πολίτες να δείξουν ορθολογισμό ούτε στο πιο απλό.Maspoli έγραψε: 16 Μαρ 2020, 09:47
Το τόνο σε μια κοινωνία τον δίνει η κυβέρνηση. Η κυβέρνηση έχει δείξει αδράνεια.
Δεν ξέρω αν σου φαίνονται υπερβολικά, πάντως εγώ εχω πάνω από βδομάδα να βρω αντισηπτικα σε σούπερ. Βρίσκω διαρκώς άδεια ράφια. Το ίδιο συνέβη και σε ένα φαρμακείο που πήγα να ζητήσω και μου είπαν ότι δεν έχουν και περιμένουν από την αποθήκη να τους στείλει.Maspoli έγραψε: 16 Μαρ 2020, 09:47
Τα υπόλοιπα είναι μεν υπαρκτές καταστάσεις-όχι στο βαθμό πάντως που τα περιγράφεις
Και επίσης ξέρω τι είδαν τα μάτια μου στην περιοχή μου. Μέχρι πριν δύο μέρες το τρίγωνο μαρουσι Φιλαδέλφεια, Ηράκλειο ήταν τίγκα στον κόσμο που απολάμβανε τον ήλιο. Άρα καταλαβαίνω ότι τα ρεπορτάζ των καναλιών για σταρχιδιστες που αψηφούν τα πάντα έχουν καλή βάση.
Όλη αυτή η κατάσταση έρχεται και κουμπώνει επακριβώς με τις περιγραφές των Ιταλών για τα προεόρτια, πριν το μεγάλο ξέσπασμα. Τώρα που έγινε το κακό τραγουδάνε στα μπαλκόνια. Τη στιγμή που έπρεπε να δράσουν όμως πέταγαν αετο. Όπως ακριβώς κάνουμε κι εμείς.
Τα μόνα μέτρα που ίσως έπιαναν θα ήταν να βγάλει αστυνομία στους δρόμους και να πέφτει επιτόπου ξύλο στους απείθαρχους, όπως συνέβη στην Κίνα.Maspoli έγραψε: 16 Μαρ 2020, 09:47 -αλλά στην πράξη δίνουν άλλοθι στην κυβέρνηση για την αδράνεια και αναποτελεσματικότητά της. Σε τέτοιες καταστάσεις αυτά τα φαινόμενα ήταν πλήρως αναμενόμενα (και για να μιλήσουμε ρεαλιστικά ο βαθμός στον οποίο έγιναν είναι κατώτερος από άλλες περιοχές του κόσμου) και οι κυβερνήσεις δεν υπάρχουν για να κάνουν εκκλήσεις ή φλυαρίας νουθεσίας αλλά για να επιβάλλουν χωρίς δισταγμό ότι επιβάλλουν αυτές οι καταστάσεις.
Αλλά αυτά τα πράγματα δεν μπορούν να γίνουν και δεν έχουν γίνει στην Ευρώπη.