!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
Namrail

Re: Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Namrail »

Maspoli έγραψε: 16 Μαρ 2020, 09:47
Το τόνο σε μια κοινωνία τον δίνει η κυβέρνηση. Η κυβέρνηση έχει δείξει αδράνεια.
Φυσικά και έχει δείξει αδράνεια η κυβέρνηση. Δε το συζητάμε. Βέβαια μιλάμε για τη χώρα που το υπουργείο πρέπει να βγάλει ντιρεκτιβα για το καθετί, γιατί δεν μπορεί να αναμένει από τους πολίτες να δείξουν ορθολογισμό ούτε στο πιο απλό.

Τα υπόλοιπα είναι μεν υπαρκτές καταστάσεις-όχι στο βαθμό πάντως που τα περιγράφεις
Δεν ξέρω αν σου φαίνονται υπερβολικά, πάντως εγώ εχω πάνω από βδομάδα να βρω αντισηπτικα σε σούπερ. Βρίσκω διαρκώς άδεια ράφια. Το ίδιο συνέβη και σε ένα φαρμακείο που πήγα να ζητήσω και μου είπαν ότι δεν έχουν και περιμένουν από την αποθήκη να τους στείλει.

Και επίσης ξέρω τι είδαν τα μάτια μου στην περιοχή μου. Μέχρι πριν δύο μέρες το τρίγωνο μαρουσι Φιλαδέλφεια, Ηράκλειο ήταν τίγκα στον κόσμο που απολάμβανε τον ήλιο. Άρα καταλαβαίνω ότι τα ρεπορτάζ των καναλιών για σταρχιδιστες που αψηφούν τα πάντα έχουν καλή βάση.

Όλη αυτή η κατάσταση έρχεται και κουμπώνει επακριβώς με τις περιγραφές των Ιταλών για τα προεόρτια, πριν το μεγάλο ξέσπασμα. Τώρα που έγινε το κακό τραγουδάνε στα μπαλκόνια. Τη στιγμή που έπρεπε να δράσουν όμως πέταγαν αετο. Όπως ακριβώς κάνουμε κι εμείς.

Maspoli έγραψε: 16 Μαρ 2020, 09:47 -αλλά στην πράξη δίνουν άλλοθι στην κυβέρνηση για την αδράνεια και αναποτελεσματικότητά της. Σε τέτοιες καταστάσεις αυτά τα φαινόμενα ήταν πλήρως αναμενόμενα (και για να μιλήσουμε ρεαλιστικά ο βαθμός στον οποίο έγιναν είναι κατώτερος από άλλες περιοχές του κόσμου) και οι κυβερνήσεις δεν υπάρχουν για να κάνουν εκκλήσεις ή φλυαρίας νουθεσίας αλλά για να επιβάλλουν χωρίς δισταγμό ότι επιβάλλουν αυτές οι καταστάσεις.
Τα μόνα μέτρα που ίσως έπιαναν θα ήταν να βγάλει αστυνομία στους δρόμους και να πέφτει επιτόπου ξύλο στους απείθαρχους, όπως συνέβη στην Κίνα.

Αλλά αυτά τα πράγματα δεν μπορούν να γίνουν και δεν έχουν γίνει στην Ευρώπη.
Άβαταρ μέλους
vatraxos
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vatraxos »

Στον πόλεμο αυτό που τον διευθύνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όλοι μας πρέπει να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, δίχως επιφύλαξη...

Γιατί η ρημαδα η πραγματικότητα είναι πολύ πεισματάρα καμία φορά.
Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, είκοσι χρόνια σεχταρίζει
Άβαταρ μέλους
Namrail

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Namrail »

vatraxos έγραψε: 16 Μαρ 2020, 10:09 Στον πόλεμο αυτό που τον διευθύνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όλοι μας πρέπει να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, δίχως επιφύλαξη...

Δεν έχουν καμία αναλογία τα γεγονότα. Είναι εκτός τόπου και χρόνου η προσπάθεια να τα αντιστοιχίσεις.
Άβαταρ μέλους
Maspoli

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Maspoli »

Namrail έγραψε: 16 Μαρ 2020, 10:04
Το τόνο σε μια κοινωνία τον δίνει η κυβέρνηση. Η κυβέρνηση έχει δείξει αδράνεια.
Φυσικά και έχει δείξει αδράνεια η κυβέρνηση. Δε το συζητάμε. Βέβαια μιλάμε για τη χώρα που το υπουργείο πρέπει να βγάλει ντιρεκτιβα για το καθετί, γιατί δεν μπορεί να αναμένει από τους πολίτες να δείξουν ορθολογισμό ούτε στο πιο απλό.

Τα υπόλοιπα είναι μεν υπαρκτές καταστάσεις-όχι στο βαθμό πάντως που τα περιγράφεις
Δεν ξέρω αν σου φαίνονται υπερβολικά, πάντως εγώ εχω πάνω από βδομάδα να βρω αντισηπτικα σε σούπερ. Βρίσκω διαρκώς άδεια ράφια. Το ίδιο συνέβη και σε ένα φαρμακείο που πήγα να ζητήσω και μου είπαν ότι δεν έχουν και περιμένουν από την αποθήκη να τους στείλει.

Και επίσης ξέρω τι είδαν τα μάτια μου στην περιοχή μου. Μέχρι πριν δύο μέρες το τρίγωνο μαρουσι Φιλαδέλφεια, Ηράκλειο ήταν τίγκα στον κόσμο που απολάμβανε τον ήλιο. Άρα καταλαβαίνω ότι τα ρεπορτάζ των καναλιών για σταρχιδιστες που αψηφούν τα πάντα έχουν καλή βάση.

Όλη αυτή η κατάσταση έρχεται και κουμπώνει επακριβώς με τις περιγραφές των Ιταλών για τα προεόρτια, πριν το μεγάλο ξέσπασμα. Τώρα που έγινε το κακό τραγουδάνε στα μπαλκόνια. Τη στιγμή που έπρεπε να δράσουν όμως πέταγαν αετο. Όπως ακριβώς κάνουμε κι εμείς.

Maspoli έγραψε: 16 Μαρ 2020, 09:47 -αλλά στην πράξη δίνουν άλλοθι στην κυβέρνηση για την αδράνεια και αναποτελεσματικότητά της. Σε τέτοιες καταστάσεις αυτά τα φαινόμενα ήταν πλήρως αναμενόμενα (και για να μιλήσουμε ρεαλιστικά ο βαθμός στον οποίο έγιναν είναι κατώτερος από άλλες περιοχές του κόσμου) και οι κυβερνήσεις δεν υπάρχουν για να κάνουν εκκλήσεις ή φλυαρίας νουθεσίας αλλά για να επιβάλλουν χωρίς δισταγμό ότι επιβάλλουν αυτές οι καταστάσεις.
Τα μόνα μέτρα που ίσως έπιαναν θα ήταν να βγάλει αστυνομία στους δρόμους και να πέφτει επιτόπου ξύλο στους απείθαρχους, όπως συνέβη στην Κίνα.

Αλλά αυτά τα πράγματα δεν μπορούν να γίνουν και δεν έχουν γίνει στην Ευρώπη.
Στα Γιάννινα, για να μιλήσω πάνω στην προσωπική μου εμπειρία, στον ΑΒ προ δυο εβδομάδων είχαν εξαντληθεί τα ατομικά αντισηπτικά και τα πανάκια. Την ίδια μέρα στο Σκλαβενίτη είχε πανάκια και κάποια ελάχιστα ατομικά αντισηπτικά (έκανα μαλακία και δεν πήρα). Την επόμενη εβδομάδα αντισηπτικά πανάκια υπήρχαν παντού. Το πρόβλημα με το αντισηπτικό εξακολουθούσε να υπάρχει (σταμάτησαν να υπάρχουν και στον Σκλαβενίτη). Σε οποιοδήποτε άλλο προϊόν, δεν υπήρχαν ελλείψεις (τελευταία επίσκεψή μου σε supermarket ήταν την περασμένη Πέμπτη-λογικά μέσα στην εβδομάδα θα ξαναπάω). Ο κόσμος δηλαδή γενικά επέδειξε ωριμότητα-έλλειψη υπήρξε σε ένα συγκεκριμένο προϊόν (που είναι χρήσιμο για την περίσταση) και σε τίποτε άλλο. Τώρα που ξανάρχισε ο εφοδιασμός σε αυτό το προϊόν είναι λογικό κάποιοι που επί δυο βδομάδες δεν το έβρισκαν να σπεύσουν πάνω του. Την ίδια περίοδο ο αδερφός μου που είναι Αγγλία μου μεταφέρει παραδείγματα ανθρώπων εκεί που επέδραμαν σε σουπερμάρκετ για άχρηστα προϊόντα.

Πολλά μέτρα μπορούσαν να παρθούν στην αρχή και ευκολότατα. Κυβερνήσεις έχουν ρίξει ξύλο και δακρυγόνα σε γέροντες, νομίζεις θα ήταν δύσκολο να ρίξουν μερικά πρόστιμα σε καφέ ή μπαρ στην Πάτρα ή ακόμα κι ανελέητο ξύλο σε κάτι κολοπαίδια; Μετά δε θα κουνιόταν κανείς για μαλακίες.
Άβαταρ μέλους
vatraxos
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vatraxos »

Namrail έγραψε: 16 Μαρ 2020, 10:13
vatraxos έγραψε: 16 Μαρ 2020, 10:09 Στον πόλεμο αυτό που τον διευθύνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όλοι μας πρέπει να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, δίχως επιφύλαξη...

Δεν έχουν καμία αναλογία τα γεγονότα. Είναι εκτός τόπου και χρόνου η προσπάθεια να τα αντιστοιχίσεις.
Καλά, καλά
Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, είκοσι χρόνια σεχταρίζει
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

vantono έγραψε: 16 Μαρ 2020, 09:44
hellegennes έγραψε: 16 Μαρ 2020, 00:17
vantono έγραψε: 15 Μαρ 2020, 20:22 κανέλλα
Προφανώς όχι κασσία, ναι;
Δεν ηξερα καν τι είναι, τη γκούγκλαρα :lol:
Αυτό που ξέρουμε εμείς στην Ελλάδα σαν κανέλα είναι η κασσία Ινδονησίας ή Βιετνάμ. Η Κανέλα Σρι Λάνκας, η γνήσια κανέλα, είναι αυτή που έχει τις περισσότερες ευεργετικές ιδιότητες και είναι περίπου 150% ακριβότερη.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay »

hellegennes έγραψε: 16 Μαρ 2020, 10:38

Αυτό που ξέρουμε εμείς στην Ελλάδα σαν κανέλα είναι η κασσία Ινδονησίας ή Βιετνάμ. Η Κανέλα Σρι Λάνκας, η γνήσια κανέλα, είναι αυτή που έχει τις περισσότερες ευεργετικές ιδιότητες και είναι περίπου 150% ακριβότερη.
Εσύ πώς το λειτουργείς το μαγαζί αυτό το διάστημα; Ο απέναντι παντοπώλης εδώ, έχει βγει έξω μαζί με τη γυναίκα του με μάσκα και γάντια. Τους κάνω την παραγγελία απ' έξω και μπαίνουν στο μαγαζί να τη πάρουν και να μου τη δώσουν.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Άβαταρ μέλους
Nostalgia
Phorum.gr user: Nostalgia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nostalgia »

Και γενικα ρε φιλε πως πας; Υποθετω εχεις ανεβασμενο τζιρο, απο ελλειψεις πως εισαι;
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."
Άβαταρ μέλους
enterprise-psi
Υπερσυντονιστής
Phorum.gr user: enterprise-psi
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enterprise-psi »

The business man whose master plan controls the world each day,
Is blind to indications of his species slow decay.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

AlienWay έγραψε: 16 Μαρ 2020, 10:51
Εσύ πώς το λειτουργείς το μαγαζί αυτό το διάστημα; Ο απέναντι παντοπώλης εδώ, έχει βγει έξω μαζί με τη γυναίκα του με μάσκα και γάντια. Τους κάνω την παραγγελία απ' έξω και μπαίνουν στο μαγαζί να τη πάρουν και να μου τη δώσουν.
Ανοιχτή πόρτα για να μην αγγίζουν χερούλια. Προσπαθώ όσο γίνεται να τους δίνω εγώ τι χρειάζονται. Έχω αντισηπτικό στο ταμείο για τους πελάτες. Φοράω γάντια, μάσκα.

Ευτυχώς επειδή γενικά χρησιμοποιώ πολύ αντισηπτικό και το αγοράζω υπό φυσιολογικές συνθήκες με τα μπετονάκια, είχα απόθεμα για χρήση του μαγαζιού. Δυστυχώς δεν νομίζω ότι θα μου κρατήσει μέχρι το τέλος της κατάστασης. Ελπίζω σύντομα να ξαναέρθει παρτίδα.

Κατά τα άλλα, απλώς έχω γίνει λάστιχο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
enterprise-psi
Υπερσυντονιστής
Επικοινωνία:

Με μέτρο τα γάντια , ζεστή και υγρασία είναι ότι πρέπει για τον ιό .
Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay »

hellegennes έγραψε: 16 Μαρ 2020, 11:33
AlienWay έγραψε: 16 Μαρ 2020, 10:51

Ανοιχτή πόρτα για να μην αγγίζουν χερούλια. Προσπαθώ όσο γίνεται να τους δίνω εγώ τι χρειάζονται. Έχω αντισηπτικό στο ταμείο για τους πελάτες. Φοράω γάντια, μάσκα.

Ευτυχώς επειδή γενικά χρησιμοποιώ πολύ αντισηπτικό και το αγοράζω υπό φυσιολογικές συνθήκες με τα μπετονάκια, είχα απόθεμα για χρήση του μαγαζιού. Δυστυχώς δεν νομίζω ότι θα μου κρατήσει μέχρι το τέλος της κατάστασης. Ελπίζω σύντομα να ξαναέρθει παρτίδα.

Κατά τα άλλα, απλώς έχω γίνει λάστιχο.
:smt023
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Άβαταρ μέλους
Naranjita

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naranjita »

βότκες, ουισκια, ρακες και γενικα αλκοολουχα δυνατά έχετε σπίτι;

το μόνο που χρειάζεστε ειναι ζελατίνη σκόνη.

λίγο χλιαρό νερό, μια κουταλια της σούπας ζελατίνη και μόλις αρχίζει και πήζει, προσθέτουμε το αλκοολ.

δεν θα ναι τοσο δυνατό σαν το καθαρό οινόπνευμα, αλλά από το τίποτα....
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ....
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....
ΕΙΝΑΙ: ΠΡΟΔΟΤΕΣ
Άβαταρ μέλους
vantono
Phorum.gr user: vantono

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono »

Naranjita έγραψε: 16 Μαρ 2020, 11:36 βότκες, ουισκια, ρακες και γενικα αλκοολουχα δυνατά έχετε σπίτι;

το μόνο που χρειάζεστε ειναι ζελατίνη σκόνη.

λίγο χλιαρό νερό, μια κουταλια της σούπας ζελατίνη και μόλις αρχίζει και πήζει, προσθέτουμε το αλκοολ.

δεν θα ναι τοσο δυνατό σαν το καθαρό οινόπνευμα, αλλά από το τίποτα....
έχω κάτι μπουκαλάκια τσιπουρα που μου ειχε αφήσει ο πατέρας μου (ή τα ειχε ξεχασει, ουτε που ξερω πως βρίσκονται σπιτι). Προχτές ενιωθα σαν να με τσιμπάει ο λαιμος μου, πηρα το τσιπουρο και εκανα τσιπουρογαργάρες και κατάπια και λίγο. Τελικά δεν ειχα τίποτα, από την ιδέα μου με επιασε ο δήθεν πονος, αμεσως μόλις διαβασα καπου οτι ο ιός σε ξεκινάει με τσίμπημα στο λαιμό και βήχα. Έκτοτε, προτιμώ να μην πολυδιαβάζω ό,τι ξεπετιέται απο το πουθενα μπροστά μου. :lol:
Άβαταρ μέλους
enterprise-psi
Υπερσυντονιστής
Επικοινωνία:

Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”