!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Ιστορικό ρεκόρ θερμοκρασιών στον κοσμο
- Libre arbitre
- Phorum.gr user: Βασίλης
Re: Ιστορικό ρεκόρ θερμοκρασιών στον κοσμο
- Κάνουν τέτοια πράγματα οι ρωSSιστές; Είναι απλά γενοκτόνοι, οικοκτόνοι και αντιγκέι...
https://fr.m.wikipedia.org/wiki/Sp%C3%A ... l/newusers
Μια συνηθισμενη μερα απο τις δεκαδες μερες που εχω περασει στη ζωη μου με θερμοκρασια 42 βαθμων, βγηκα για 2 ωρες μεχρι την πλατεια της γειτονιας μου, καθισα εξω σε υπαιθριο καφε με ανεμιστηρα και δεν καταλαβα πολλα πραγματα απο καυσωνα. Η μαλλον καταλαβα τα λιγα λεπτα οταν περπατουσα να παω στην πλατεια και μονο οταν δεν ημουν σε σκια, γιατι στη σκια δεν υπηρχε προβλημα.
.
.
-
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης
δεν έχει υγρασία, γι αυτό παλεύεται η κατάσταση. εκτός αν δουλεύεις κάπου που δεν έχει air-condition, άρα τη έκατσες.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
- hellegennes
Μπορείς να το ποστάρεις και στο νήμα μου:Dwarven Blacksmith έγραψε: 21 Ιούλ 2023, 19:12 Το γνωστό πλέον διάγραμμα για το heat dome του Βόρειου Ατλαντικού, αλλά updated, δε σταματάει
https://twitter.com/EliotJacobson/statu ... 2440305664
viewtopic.php?p=3087774#p3087774
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Από τότε που άρχισαν οι επιστημονικές μετρήσεις, που σε κάθε μέρος είναι διαφορετικές ημερομηνίες, ακόμη και στην ίδια χώρα. Πάντως δεν άρχισαν ούτε χθες ούτε στην δεκαετία του '80.Passager έγραψε: 23 Ιούλ 2023, 12:24 Οταν λεμε ιστορικο ρεκορ τι σημαινει ; Απο τοτε που εφευρεθηκε η γραφη ;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Όταν ήσουν μπέμπης, δεν ήταν καθόλου συνηθισμένες οι μέρες με θερμοκρασία 42 βαθμών, μάλλον τελείως ανύπαρκτες ήταν. Σε ολόκληρο το νήμα προσπαθείς να πεις ότι υπήρχαν κι άλλες χρονιές με υψηλές θερμοκρασίες τα τελευταία 40 χρόνια. Ναι, υπήρχαν. Κι αυτές αποτέλεσμα της παγκόσμιας θέρμανσης είναι, που ξεκίνησε με την έλευση της βιομηχανικής επανάστασης. Παρά ταύτα, κάθε νέος καύσωνας είναι και χειρότερος. Στην Θεσσαλονίκη φέτος δεν είναι τόσο υψηλές οι θερμοκρασίες, έχουμε δει χειρότερους καύσωνες, συνολικά όμως στον πλανήτη είναι ίσως η πιο θερμή χρονιά στο ιστορικό.Αρίστος έγραψε: 23 Ιούλ 2023, 12:55 Μια συνηθισμενη μερα απο τις δεκαδες μερες που εχω περασει στη ζωη μου με θερμοκρασια 42 βαθμων, βγηκα για 2 ωρες μεχρι την πλατεια της γειτονιας μου, καθισα εξω σε υπαιθριο καφε με ανεμιστηρα και δεν καταλαβα πολλα πραγματα απο καυσωνα. Η μαλλον καταλαβα τα λιγα λεπτα οταν περπατουσα να παω στην πλατεια και μονο οταν δεν ημουν σε σκια, γιατι στη σκια δεν υπηρχε προβλημα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Libre arbitre
Κροκεές αυτή την στιγμή 44 βαθμούς ενώ η πρόβλεψη έδινε το ανώτερο 41.Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 23 Ιούλ 2023, 13:02 δεν έχει υγρασία, γι αυτό παλεύεται η κατάσταση. εκτός αν δουλεύεις κάπου που δεν έχει air-condition, άρα τη έκατσες.
Στην Κρήτη έχει ήδη ξεπεράσει τους 42 σε πολλές περιοχές.
- Κάνουν τέτοια πράγματα οι ρωSSιστές; Είναι απλά γενοκτόνοι, οικοκτόνοι και αντιγκέι...
-
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης
ο Βασίλης μπενεκος από το 1998 στον μετεωρολογικό σταθμό της μουργελας, διαφωνεί.Libre arbitre έγραψε: 23 Ιούλ 2023, 13:15Κροκεές αυτή την στιγμή 44 βαθμούς ενώ η πρόβλεψη έδινε το ανώτερο 41.Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 23 Ιούλ 2023, 13:02 δεν έχει υγρασία, γι αυτό παλεύεται η κατάσταση. εκτός αν δουλεύεις κάπου που δεν έχει air-condition, άρα τη έκατσες.![]()
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
- Libre arbitre
Δες εδώ real timeΈνοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 23 Ιούλ 2023, 13:20ο Βασίλης μπενεκος από το 1998 στον μετεωρολογικό σταθμό της μουργελας, διαφωνεί.Libre arbitre έγραψε: 23 Ιούλ 2023, 13:15Κροκεές αυτή την στιγμή 44 βαθμούς ενώ η πρόβλεψη έδινε το ανώτερο 41.Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 23 Ιούλ 2023, 13:02 δεν έχει υγρασία, γι αυτό παλεύεται η κατάσταση. εκτός αν δουλεύεις κάπου που δεν έχει air-condition, άρα τη έκατσες.![]()
https://meteo.gr/Gmap.cfm
- Libre arbitre
- Libre arbitre
Η διαφορά, είναι ότι αυτή τη φορά ο καύσωνας ξεκίνησε την Τετάρτη 12 Ιουλίου και θα τελειώσει πιθανότατα την προσεχή Πέμπτη 27 Ιουλίου όπου αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα. Θα έχει δηλαδή διάρκεια 16 ημέρες και θα είναι ο μεγαλύτερος σε διάρκεια καύσωνας, αφού έπεται εκείνος του 1998 που είχε διάρκεια 14 ημέρες.
Οι δυσκολότερες ημέρες που έρχονται θα είναι η αυριανή (Κυριακή 23/7) και η Τετάρτη (26/7) με τις θερμοκρασίες στους 43-45°C σε αρκετές περιοχές της πεδινής ηπειρωτικής χώρας. Όλες οι επόμενες βραδιές όμως θα είναι δύσκολες διότι ειδικά στις μεγαλουπόλεις θα επικρατεί δυσφορία.
Υπομονή, 4 μέρες έμειναν!
Οι δυσκολότερες ημέρες που έρχονται θα είναι η αυριανή (Κυριακή 23/7) και η Τετάρτη (26/7) με τις θερμοκρασίες στους 43-45°C σε αρκετές περιοχές της πεδινής ηπειρωτικής χώρας. Όλες οι επόμενες βραδιές όμως θα είναι δύσκολες διότι ειδικά στις μεγαλουπόλεις θα επικρατεί δυσφορία.
Υπομονή, 4 μέρες έμειναν!
Σ'το διορθωσα.Αρίστος έγραψε: 22 Ιούλ 2023, 19:25Thor έγραψε: 22 Ιούλ 2023, 14:55Ωραια, και οι γιατροι το ιδιο.Αρίστος έγραψε: 19 Ιούλ 2023, 10:30 Δεν ειχα δει οτι εκανες αυτη την παρατηρηση στον Πιθηκα, ουτε ηξερα οτι ειχες παψει να εισαι συντονιστης. Απο την αλλη δεν πηγα να σου αποδειξω κατι, σου διευκρινισα γιατι τα ειχες μπλεξει, οτι εδω μεσα μπαινω σαν απλος χρηστης, δεν γραφω σαν δημοσιογραφος. Και το εχω αναφερει και σε αλλους αυτο, ισχυει επισης και για τα σοσιαλς επωνυμων δημοσιογραφων, το τι θα πουν σε ενα διαδικτυακο καφενειο δεν τους δεσμευει σαν δημοσιογραφους, η μονη τους δεσμευση αφορα οταν αρθρογραφουν με το ονομα τους.
.
Μπαινουν, δινουν ιατρικες συμβουλες, αλλα αν πεθανει κανεις, δεν πειραζει, γιατι τις εδωσαν σε καθεστως καφενειακου χαρακτηρα.
Καμια σχεση μαγκα μου, οταν ο δημοσιογραφος δινει συμβουλες τις δινει σαν δημοσιογραφος. Ο δημοσιογραφος ειναι επηρεαστης με διπλωμα που οπου και να γραψει επηρεαζει κοσμο η ιδιοτητα του.
.
Μαλακίαν φυγείν αδύνατον.
Στου Κουνγκφού τη πόρτα, όσο θέλεις βρόντα.
Στου Κουνγκφού τη πόρτα, όσο θέλεις βρόντα.
Ωραία και ο "Αρίστος¨ τι θες να κάνει για αυτό; Να ζητήσει κατάργηση της βιομηχανικής επανάστασης;hellegennes έγραψε: 23 Ιούλ 2023, 13:13Όταν ήσουν μπέμπης, δεν ήταν καθόλου συνηθισμένες οι μέρες με θερμοκρασία 42 βαθμών, μάλλον τελείως ανύπαρκτες ήταν. Σε ολόκληρο το νήμα προσπαθείς να πεις ότι υπήρχαν κι άλλες χρονιές με υψηλές θερμοκρασίες τα τελευταία 40 χρόνια. Ναι, υπήρχαν. Κι αυτές αποτέλεσμα της παγκόσμιας θέρμανσης είναι, που ξεκίνησε με την έλευση της βιομηχανικής επανάστασης. Παρά ταύτα, κάθε νέος καύσωνας είναι και χειρότερος. Στην Θεσσαλονίκη φέτος δεν είναι τόσο υψηλές οι θερμοκρασίες, έχουμε δει χειρότερους καύσωνες, συνολικά όμως στον πλανήτη είναι ίσως η πιο θερμή χρονιά στο ιστορικό.Αρίστος έγραψε: 23 Ιούλ 2023, 12:55 Μια συνηθισμενη μερα απο τις δεκαδες μερες που εχω περασει στη ζωη μου με θερμοκρασια 42 βαθμων, βγηκα για 2 ωρες μεχρι την πλατεια της γειτονιας μου, καθισα εξω σε υπαιθριο καφε με ανεμιστηρα και δεν καταλαβα πολλα πραγματα απο καυσωνα. Η μαλλον καταλαβα τα λιγα λεπτα οταν περπατουσα να παω στην πλατεια και μονο οταν δεν ημουν σε σκια, γιατι στη σκια δεν υπηρχε προβλημα.
https://youtu.be/-VhIL6Ld9qI?t=1166 Πράξη ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Κατσαφάδου Κωνσταντίνου, Μιχαηλίδου Δόμνας, Βλαχάκου Νικολάου http://tinyurl.com/4hwb2kra
hellegennes έγραψε: 23 Ιούλ 2023, 13:13Όταν ήσουν μπέμπης, δεν ήταν καθόλου συνηθισμένες οι μέρες με θερμοκρασία 42 βαθμών, μάλλον τελείως ανύπαρκτες ήταν. Σε ολόκληρο το νήμα προσπαθείς να πεις ότι υπήρχαν κι άλλες χρονιές με υψηλές θερμοκρασίες τα τελευταία 40 χρόνια. Ναι, υπήρχαν. Κι αυτές αποτέλεσμα της παγκόσμιας θέρμανσης είναι, που ξεκίνησε με την έλευση της βιομηχανικής επανάστασης. Παρά ταύτα, κάθε νέος καύσωνας είναι και χειρότερος. Στην Θεσσαλονίκη φέτος δεν είναι τόσο υψηλές οι θερμοκρασίες, έχουμε δει χειρότερους καύσωνες, συνολικά όμως στον πλανήτη είναι ίσως η πιο θερμή χρονιά στο ιστορικό.Αρίστος έγραψε: 23 Ιούλ 2023, 12:55 Μια συνηθισμενη μερα απο τις δεκαδες μερες που εχω περασει στη ζωη μου με θερμοκρασια 42 βαθμων, βγηκα για 2 ωρες μεχρι την πλατεια της γειτονιας μου, καθισα εξω σε υπαιθριο καφε με ανεμιστηρα και δεν καταλαβα πολλα πραγματα απο καυσωνα. Η μαλλον καταλαβα τα λιγα λεπτα οταν περπατουσα να παω στην πλατεια και μονο οταν δεν ημουν σε σκια, γιατι στη σκια δεν υπηρχε προβλημα.
Oι καυσωνες του 1987 και του 2007 ηταν ΠΟΛΥ χειροτεροι επειδη και οι θερμοκρασιες ηταν ψηλοτερες και δεν υπηρχαν ενδιαμεσες μερες αναπαυλας με 38ρια οπως πιχι την Πεμπτη-Παρασκευη και οπως τη Δευτερα που μας ερχεται.
.
Thor έγραψε: 23 Ιούλ 2023, 16:40Σ'το διορθωσα.Αρίστος έγραψε: 22 Ιούλ 2023, 19:25Thor έγραψε: 22 Ιούλ 2023, 14:55
Ωραια, και οι γιατροι το ιδιο.
Μπαινουν, δινουν ιατρικες συμβουλες, αλλα αν πεθανει κανεις, δεν πειραζει, γιατι τις εδωσαν σε καθεστως καφενειακου χαρακτηρα.
Καμια σχεση μαγκα μου, οταν ο δημοσιογραφος δινει συμβουλες τις δινει σαν δημοσιογραφος. Ο δημοσιογραφος ειναι επηρεαστης με διπλωμα που οπου και να γραψει επηρεαζει κοσμο η ιδιοτητα του.
.
Και εφαγες παλι φουμο, ουτε διπλωμα εχω πιχι δελτιο της ΕΣΗΕΑ γιατι ΔΕΝ ειμαι επαγγελματιας δημοσιογραφος αλλα γραφω απο χομπυ. Η δουλεια μου ειναι διαφημιστης. Ακομη ομως και ο δημοσιογραφος της ΕΣΗΕΑ ευθυνεται για οσα υπογραφει και οχι για οσα γραφει σε ενα ανωνυμο φορουμ, στο ανωνυμο φορουμ ειναι υπολογος στους κανονες του ιδιου του φορουμ που ειναι κοινοι για ολους, το ιδιο ισχυει και για τα υπολοιπα σοσιαλς.
.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση