!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Είμαι θετικός

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Re: Είμαι θετικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

Naida έγραψε: 03 Ιαν 2022, 23:40
Otto Weininger έγραψε: 03 Ιαν 2022, 23:38

Αδιάφορη η ειδικότητα του, έχω ένα σωρό συνταγές από πνευμονολογους που ο καθένας γράφει την πιπα του και τραβάμε τα μαλλιά μας.

Αγνοεί τις οδηγίες, αγνοεί τα πρωτόκολλα, αγνοεί βασικά πράγματα φαρμακοθεραπείας.

Με την κλασική δικαιολογία "να προλάβουμε" που σε ελεύθερη μετάφραση για τον ελ γιατρό είναι: "φοβάμαι να πάρω την ευθύνη, θα σε μπουκωσω με ο,τι μου έρθει"
Δηλαδή παίζει να με βλάψουν αντί να με βοηθήσουν;
Δεν ξερω τι φαρμακα σου εχει γράψει ακριβώς και τι υποκείμενα νοσήματα έχεις (αν έχεις).

Αντιβίωση όμως όπως είδες και στην οδηγία, δεν παίρνεις για να αντιμετωπίσεις ιό γιατί δεν του κάνει τίποτα. Αν υπάρχει δευτερογενής λοίμωξη, τοτε παίρνεις αυτήν που αποφασίζει ο γιατρός που έκανε την διάγνωση.
Προληπτικά ποτέ και για κανένα λόγο.

Η κορτιζόνη έδειξε ότι στα αρχικά στάδια μπορεί να κάνει πιο πολύ κακό πάρα καλό, η οποία μάλιστα όπως είδες παραπάνω επίσης, ΔΕΝ πρέπει να χορηγείται σε μη νοσηλευομενους ασθενείς.

Τα εισπνεόμενα που σου έδωσε δεν ξέρω ποια είναι αν και μπορώ να μαντέψω πάνω κάτω.

Τέλος πάντων, χαλάρωσε τώρα, όλα καλά θα πάνε, εσύ κοίτα να μετράς οξυγόνο συνέχεια και φυσικά μα ελέγχεις τον πυρετό.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
στραβοξυπνημενο χιονοπανο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από στραβοξυπνημενο χιονοπανο »

ΓΑΛΗ έγραψε: 03 Ιαν 2022, 23:43
Naida έγραψε: 03 Ιαν 2022, 23:34 Πνευμονολογος με εμπειρία σε δημόσιο νοσοκομείο είναι. Και εμένα μου φάνηκαν μπόλικα αλλά μου είπε το θέμα είναι να προλάβουμε την 8η μέρα. Δεν ξέρω. Γαμησε τα τώρα.
Την 8η μέρα σε τι;
:smt005: :smt005: :smt005:
Feindflug έγραψε: 06 Ιαν 2022, 17:49 Τύπε, λονγκ όμικρον = ο μέγα.
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida »

Otto Weininger έγραψε: 03 Ιαν 2022, 23:47

Αδιάφορη η ειδικότητα του, έχω ένα σωρό συνταγές από πνευμονολογους που ο καθένας γράφει την πιπα του και τραβάμε τα μαλλιά μας.

Αγνοεί τις οδηγίες, αγνοεί τα πρωτόκολλα, αγνοεί βασικά πράγματα φαρμακοθεραπείας.

Με την κλασική δικαιολογία "να προλάβουμε" που σε ελεύθερη μετάφραση για τον ελ γιατρό είναι: "φοβάμαι να πάρω την ευθύνη, θα σε μπουκωσω με ο,τι μου έρθει"
Δεν ξερω τι φαρμακα σου εχει γράψει ακριβώς και τι υποκείμενα νοσήματα έχεις (αν έχεις).

Αντιβίωση όμως όπως είδες και στην οδηγία, δεν παίρνεις για να αντιμετωπίσεις ιό γιατί δεν του κάνει τίποτα. Αν υπάρχει δευτερογενής λοίμωξη, τοτε παίρνεις αυτήν που αποφασίζει ο γιατρός που έκανε την διάγνωση.

Η κορτιζόνη έδειξε ότι στα αρχικά στάδια μπορεί να κάνει πιο πολύ κακό πάρα καλό, η οποία μάλιστα όπως είδες παραπάνω επίσης, ΔΕΝ πρέπει να χορηγείται σε μη νοσηλευομενους ασθενείς.

Τα εισπνεόμενα που σου έδωσε δεν ξέρω ποια είναι αν και μπορώ να μαντέψω πάνω κάτω.

Τέλος πάντων, χαλάρωσε τώρα, όλα καλά θα πάνε, εσύ κοίτα να μετράς οξυγόνο συνέχεια και φυσικά μα ελέγχεις τον πυρετό.
Οκ θα το έχω υπόψη. Σε ευχαριστώ!!
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
Τζιτζιμιτζιχότζιρας
Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Τζιτζιμιτζιχότζιρας »

ΓΑΛΗ έγραψε: 03 Ιαν 2022, 23:43
Naida έγραψε: 03 Ιαν 2022, 23:34 Πνευμονολογος με εμπειρία σε δημόσιο νοσοκομείο είναι. Και εμένα μου φάνηκαν μπόλικα αλλά μου είπε το θέμα είναι να προλάβουμε την 8η μέρα. Δεν ξέρω. Γαμησε τα τώρα.
Την 8η μέρα σε τι;
Κατά τας Γραφάς.
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
Άβαταρ μέλους
Αρχέλαος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρχέλαος »

Otto Weininger έγραψε: 03 Ιαν 2022, 23:29
Naida έγραψε: 03 Ιαν 2022, 23:25
Otto Weininger έγραψε: 03 Ιαν 2022, 23:24

Ο γιατρός σου είναι ένας επικίνδυνος μαλακας.
Γιατί;
Πρώτον γιατί αγνοεί τις επίσημες οδηγίες:

Εικόνα

Και δεύτερον γιατί αντιβίωση στην περίπτωση σου παίρνεις μόνο με σε δευτερογενή λοίμωξη, την οποία δεν είναι σε θέση να κρίνει αν την έχεις, εκτός και αν είσαι σε νοσοκομείο και το έκριναν εκεί.

Τρίτον η κορτιζόνη στα αρχικά στάδια μπορεί να τα κάνει και ακόμα χειρότερα. Εξ ου και οι οδηγίες.

Όπως είχα γράψει και πριν καιρό, για τους θανάτους που έχουμε πέραν όλων των άλλων θεμάτων, θα πρέπει εισαγγελέας και Επιτροπή να ψάξουν τον ρόλο και τις ευθύνες της πρωτοβάθμιας, διότι οι σκιτζήδες προτείνουν ο,τι τους κατέβει στο κεφάλι.
:goodpost:
"Πως μπορεί να είμαστε 20 χρόνια πίσω από την Αμερική, χωρίς αυτή να είναι 20 χρόνια μπροστά από εμάς;"
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

Αρχέλαος έγραψε: 03 Ιαν 2022, 23:56
Otto Weininger έγραψε: 03 Ιαν 2022, 23:29 Όπως είχα γράψει και πριν καιρό, για τους θανάτους που έχουμε πέραν όλων των άλλων θεμάτων, θα πρέπει εισαγγελέας και Επιτροπή να ψάξουν τον ρόλο και τις ευθύνες της πρωτοβάθμιας, διότι οι σκιτζήδες προτείνουν ο,τι τους κατέβει στο κεφάλι.
Ίσως το πιο ενδιαφέρον πράγμα που έχω διαβάσει εδώ και μέρες. Μέχρι τώρα οι περισσότεροι γιατροί (όλου του φάσματος από τον Κούβελα έως μέλη της επιτροπής), τόνιζαν στις συνεντεύξεις τους την ανάγκη δημιουργίας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Ποιος θα εξασφάλιζε όμως ότι στην πρωτοβάθμια θα ακολουθούνταν οι επίσημες οδηγίες και δεν θα έκανε καθένας του κεφαλιού του όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση;
Άβαταρ μέλους
GoBack

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBack »

ST48410 έγραψε: 04 Ιαν 2022, 00:02
Otto Weininger έγραψε: 03 Ιαν 2022, 23:29 Όπως είχα γράψει και πριν καιρό, για τους θανάτους που έχουμε πέραν όλων των άλλων θεμάτων, θα πρέπει εισαγγελέας και Επιτροπή να ψάξουν τον ρόλο και τις ευθύνες της πρωτοβάθμιας, διότι οι σκιτζήδες προτείνουν ο,τι τους κατέβει στο κεφάλι.
Ίσως το πιο ενδιαφέρον πράγμα που έχω διαβάσει εδώ και μέρες. Μέχρι τώρα οι περισσότεροι γιατροί (όλου του φάσματος από τον Κούβελα έως μέλη της επιτροπής), τόνιζαν στις συνεντεύξεις τους την ανάγκη δημιουργίας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Ποιος θα εξασφάλιζε όμως ότι στην πρωτοβάθμια θα ακολουθούνταν οι επίσημες οδηγίες και δεν θα έκανε καθένας του κεφαλιού του όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση;
Μηπως θυμασαι ποιος φορουμιτης ζητουσε ενεργοποιηση της πρωτοβαθμιας;Ποσες δικαιωσεις;
Philip Mortimer έγραψε: 14 Μαρ 2023, 22:40 Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.
Άβαταρ μέλους
Αρχέλαος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρχέλαος »

Εδώ να τονίσω ότι ο Κούβελας λέει ακριβώς τα ίδια όπως έγραψε ο φαρμακοποιός και αναφέρει και το πρωτόκολλο.
Και μάλιστα έκανε την ίδια κριτική για το τι προτείνεται για αντιβίωση στο σπίτι και για τη χρήση της κορτιζόνης.
Τα ίδια γράφονταν π.χ. από την περασμένη άνοιξη:

"Επί του παρόντος, καμία εγκεκριμένη ή υπό έρευνα από τους διεθνείς οργανισμούς θεραπεία έναντι της COVID-19 νόσου δεν συνιστάται να χορηγείται κατ` οίκον. Οι παρεμβάσεις θα πρέπει να στοχεύουν στην ανακούφιση από τα συμπτώματα και περιλαμβάνουν ανάπαυση, χορήγηση αντιπυρετικών για πυρετό και πόνο, καθώς και επαρκή διατροφή και κατάλληλη ενυδάτωση. Επίσης, δεν συνιστάται η προφυλακτική χορήγηση αντιβιοτικών, εκτός εάν υπάρχει κλινική υποψία για βακτηριδιακή λοίμωξη. Εφ` όσον έχει πραγματοποιηθεί ακτινογραφία θώρακος με ευρήματα συμβατά με πνευμονία, συστήνεται θεραπεία ως πνευμονία της κοινότητας βάσει τρεχουσών οδηγιών, εάν ο ασθενής δεν πληροί τα κριτήρια παραπομπής σε νοσοκομείο."

https://www.naftemporiki.gr/story/17038 ... e-covid-19
"Πως μπορεί να είμαστε 20 χρόνια πίσω από την Αμερική, χωρίς αυτή να είναι 20 χρόνια μπροστά από εμάς;"
Άβαταρ μέλους
ST48410

GoBack έγραψε: 04 Ιαν 2022, 00:04
Μηπως θυμασαι ποιος φορουμιτης ζητουσε ενεργοποιηση της πρωτοβαθμιας;Ποσες δικαιωσεις;
Γιατί δικαιώσεις; Εδώ φαίνεται καθαρά να υπάρχει θέμα με την απόφαση του εκάστοτε γιατρού που δεν τηρεί τα επίσημα πρωτόκολλα; Μήπως δεν έπιασα καλά τι θες να πεις;
Άβαταρ μέλους
ST48410

Αρχέλαος έγραψε: 04 Ιαν 2022, 00:08 Εδώ να τονίσω ότι ο Κούβελας λέει ακριβώς τα ίδια όπως έγραψε ο φαρμακοποιός και αναφέρει και το πρωτόκολλο.
Και μάλιστα έκανε την ίδια κριτική για το τι προτείνεται για αντιβίωση στο σπίτι και για τη χρήση της κορτιζόνης.
Τα ίδια γράφονταν π.χ. από την περασμένη άνοιξη:
Εγώ όμως δεν αναφέρομαι μόνο σε αυτό. Αναφέρομαι στο ότι από πολλούς θεωρήθηκε υπαίτια της μεγάλης θνησιμότητας στην Ελλάδα η ανύπαρκτη πρωτοβάθμια. Ενώ φαίνεται ότι κι εκεί υπό συνθήκες μπορεί να είχαμε πρόβλημα.

Με βάση το συγκεκριμένο περιστατικό μου μοιάζει εξίσου σημαντικό πρόβλημα ότι αρνούμαστε να ακολουθήσουμε οδηγίες δυσπιστώντας προς την όποια αυθεντία των επίσημων οργανισμών.
Άβαταρ μέλους
GoBack

ST48410 έγραψε: 04 Ιαν 2022, 00:08
GoBack έγραψε: 04 Ιαν 2022, 00:04

Γιατί δικαιώσεις; Εδώ φαίνεται καθαρά να υπάρχει θέμα με την απόφαση του εκάστοτε γιατρού που δεν τηρεί τα επίσημα πρωτόκολλα; Μήπως δεν έπιασα καλά τι θες να πεις;
Θελω να πω οτι αν ειχε ακολουθηθει εξαρχης το μοντελο Αρίστου,δεν θα ειχαμε τετοια φαινομενα.Αυτος ηταν που επιτακτικα ζητουσε ενεργοποιηση πρωτοβαθμιας :102:
Philip Mortimer έγραψε: 14 Μαρ 2023, 22:40 Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.
Άβαταρ μέλους
ST48410

GoBack έγραψε: 04 Ιαν 2022, 00:15 Θελω να πω οτι αν ειχε ακολουθηθει εξαρχης το μοντελο Αρίστου,δεν θα ειχαμε τετοια φαινομενα.Αυτος ηταν που επιτακτικα ζητουσε ενεργοποιηση πρωτοβαθμιας :102:
Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω. Αν είχες ενεργοποίηση πρωτοβάθμιας ο κόσμος με σύμπτωμα δεν θα καλούσε στον ΕΟΔΥ αλλά θα πήγαινε στο γιατρό της γειτονιάς/χωριού, οικογενειακό ή όπως αλλιώς θα τον λέγαμε. Θα είχες ακόμα μεγαλύτερη διαφοροποίηση στην αντιμετώπιση των περιστατικών αφού οι οδηγίες δεν θα εκπορεύονταν από ένα τηλεφωνικό κέντρο από χιλιάδες ιδιώτες.

Με άλλα λόγια. Δεν φτάνει απλώς να έχεις στελεχωμένη πρωτοβάθμια. Θα έπρεπε οι γιατροί της να τηρούν ευλαβικά της οδηγίες που εκδίδουν οι αρμόδιες υπηρεσίες πάνω από αυτούς. Αυτό πως θα το πετύχαινες; Οι μισοί εδώ θεωρούμαι ότι ξέρουμε καλύτερα από τους γιατρούς. Οι ίδιοι οι γιατροί της πρωτοβάθμιας δεν θα θεωρούσαν ότι ξέρουν καλύτερα από τους ειδικούς της επιτροπής;
Άβαταρ μέλους
ksk
Phorum.gr user: ksk

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ksk »

Naida έγραψε: 03 Ιαν 2022, 23:54

Οκ θα το έχω υπόψη. Σε ευχαριστώ!!
Οι περισσότεροι πνευμονολόγοι δίνουν εισπνεομενα...
Ήρεμα...
Παρατηρητής...
Άβαταρ μέλους
GoBack

ST48410 έγραψε: 04 Ιαν 2022, 00:21
GoBack έγραψε: 04 Ιαν 2022, 00:15 Θελω να πω οτι αν ειχε ακολουθηθει εξαρχης το μοντελο Αρίστου,δεν θα ειχαμε τετοια φαινομενα.Αυτος ηταν που επιτακτικα ζητουσε ενεργοποιηση πρωτοβαθμιας :102:
Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω. Αν είχες ενεργοποίηση πρωτοβάθμιας ο κόσμος με σύμπτωμα δεν θα καλούσε στον ΕΟΔΥ αλλά θα πήγαινε στο γιατρό της γειτονιάς/χωριού, οικογενειακό ή όπως αλλιώς θα τον λέγαμε. Θα είχες ακόμα μεγαλύτερη διαφοροποίηση στην αντιμετώπιση των περιστατικών αφού οι οδηγίες δεν θα εκπορεύονταν από ένα τηλεφωνικό κέντρο από χιλιάδες ιδιώτες.

Με άλλα λόγια. Δεν φτάνει απλώς να έχεις στελεχωμένη πρωτοβάθμια. Θα έπρεπε οι γιατροί της να τηρούν ευλαβικά της οδηγίες που εκδίδουν οι αρμόδιες υπηρεσίες πάνω από αυτούς. Αυτό πως θα το πετύχαινες; Οι μισοί εδώ θεωρούμαι ότι ξέρουμε καλύτερα από τους γιατρούς. Οι ίδιοι οι γιατροί της πρωτοβάθμιας δεν θα θεωρούσαν ότι ξέρουν καλύτερα από τους ειδικούς της επιτροπής;
Δεν ειναι προβλημα η διαφοροποιηση,το οτι γινεται διαγνωση μεσω τηλεφωνου στις περισσοτερες περιπτωσεις ειναι το θεμα.Α εβηξες τσιμπα μια αντιβιωση.
Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk »

Πάντως στην πνευμονία η κορτιζόνη κάνει κακό και όχι καλό.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”