Naida έγραψε: 20 Αύγ 2021, 03:39
Ξαναλέω ακόμα και αυτές που είναι ελεύθερες επαγγελματίες (λέμε τώρα) δεν γουστάρουν να μπαίνει ο άλλος στο κορμί τους. Πως να το κάνουμε τώρα; άλλο που επιλέγουν τα χρήματα και το κάνουν. Αλλά δεν γουστάρουν. Ε εγώ αυτή την καθημερινότητα δεν θα την ήθελα για το παιδί μου. Προτιμώ να τα έχει και να τα ευχαριστιέται με όποιον της καβλωσει και όχι με όποιον την πληρώσει. Νομίζω είμαι σαφής.
Καλά, ο περισσότερος κόσμος δεν γουστάρει την δουλειά που κάνει. Δεν γουστάρει να ακούει μαλακίες καθημερινά από entitled πελάτες που θεωρούν ότι έχουν πάντα δίκιο, γιατί έτσι λέει το ρητό.
Δεν γουστάρει να καταστρέφει την μέση του κουβαλώντας βαριά πράγματα, όπως τσιμέντα, κιβώτια, τσουβάλια, κάσες, κτλ.
Δεν γουστάρει να τρώει στην μάπα όλο το κρύο δουλεύοντας παρκαδόρος ή να δουλεύει κάτω από τον καυτό ήλιο σε οικοδομές.
Μπορεί να μην γουστάρει να καθαρίζει τις βρωμιές που αφήνεις στο εστιατόριο ή να μαζεύει τα σκουπίδια που πετάς στους κάδους, με την σκουπιδιάρα του δήμου.
Μπορεί να μην γουστάρει να καθαρίζει σκατά ελέφαντα και κουτσουλιές αετού σε ζωολογικό κήπο.
Ίσως να μην γουστάρει να τρώει ξύλο από διαδηλωτές γιατί η δουλειά του είναι να διατηρεί την ασφάλεια και την τάξη.
Ή ίσως να μην γουστάρει να βλέπει όλη μέρα παπάρια, γιατί διάλεξε να γίνει ανδρολόγος.
Όμως είναι επιλογή. Αν είναι επιλογή, γουστάρει ή όχι, αυτή είναι η δουλειά του. Μόνο αν
δεν είναι επιλογή μετράει σαν επιχείρημα.