!!! DEVELOPMENT MODE !!!

The Lord of the Rings Amazon series

Κινηματογράφος (κριτικές και προτάσεις), θέατρο, ερμηνεία, χορός, τραγούδι, τηλεόραση, ραδιόφωνο κ.ά.
Άβαταρ μέλους
Bazoomba
Phorum.gr user: Bazoomba

Re: The Lord of the Rings Amazon series

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bazoomba »

GeorgeV, αντιλαμβανεσαι πως τα γεγονοτα της δευτερης εποχης περιγραφονται σε μια περιληψη απο τον ιδιο τον Τολκιν; Θα κανουν σειρα που θα κρατησει 2--3 επεισοδια;

Αυτονοητες οι προσθηκες και θα κριθουν απο το ποσο δενουν με το υπαρχον υλικο.
ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Φεβ 2021, 16:09 Προσωπικώς, βρίσκω πολύ πιο γελοία -και σε κάποιο βαθμό επίσης γραφική- τη μεταξωτή θολούρα του σοβαροφανούς λόγου.
Άβαταρ μέλους
kongrosian

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από kongrosian »

Bazoomba έγραψε: 25 Αύγ 2022, 13:53
Παικταρα μου αναφερομαι σε νερντουλες που ασχολουνταν με τον Τολκιν πριν ανακοινωθει η σειρα.
εδώ οι υπόλοιποι είστε νέρντουλες που ασχολούνται αφού ανακοινώθηκε η σειρά; :p2: :smt005:
Άβαταρ μέλους
George_V
Phorum.gr user: George_V

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από George_V »

Bazoomba έγραψε: 25 Αύγ 2022, 13:56 GeorgeV, αντιλαμβανεσαι πως τα γεγονοτα της δευτερης εποχης περιγραφονται σε μια περιληψη απο τον ιδιο τον Τολκιν; Θα κανουν σειρα που θα κρατησει 2--3 επεισοδια;

Μεχρι και οι ηθοποιοι το ειπαν οτι διαστρεφεται ο Τολκιεν.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Άβαταρ μέλους
Thor
Phorum.gr user: Thor

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Thor »

George_V έγραψε: 25 Αύγ 2022, 13:52
Thor έγραψε: 25 Αύγ 2022, 13:47 Ε,καλα και σεις,θελει πολλη διορθωση το αρχικο για να ειναι σοβαρο το αποτελεσμα.
Τα επεισοδια του Τζακσον εδωσαν πνοη στα παραμυθακια του Τολκιν,ηταν σαφως καλυτερα ειπωμενα απ΄τα βιβλια.
Το ιδιο μαλλον προσπαθουν να κανουν και δω,να βελτιωσουν το αρχικο κειμενο.
Οι σεναριογράφοι του σωρού θα βελτιωσουν τον καθηγητη Μεσαιωνικης Λογοτεχνιας και Γλωσσολογιας Τολκιεν?

Δε διαφωνω οτι οι ταινιες ηταν οτι καλυτερο μπορουσε να βγει αλλα ειχαν ψιλοπετσοκοψει το κειμενο και ειχαν απαλοιψει χαρακτηρες και plots με αποτελεσμα καποια πραγματα (ευτυχως οχι πολλα) να μην εχουν νοημα.

Π.χ. εκοψαν ολο το Dwarven subplot και οι Νανοι ηταν εξαφανισμένοι σε ολη την τριλογια (περαν μιας εντελως αοριστης αναφορας του Λεγκολας στο Εντορας οτι εχουν τους δικους τους πολεμους να πολεμησουν) ενω στο βιβλίο ειχαν καταφέρει να αποκρουσουν τις επιθεσεις του Σαρουμαν και του Σαουρον με αποτελεσματικο τροπο αναγκάζοντας τον Σαουρον να στραφει στην Γκοντορ (αν θυμαμαι καλα).

Eδω η ιδια η ηθοποιος που παιζει την Γκαλαντριελ στη σειρα δηλωσε πως αυτο ειναι "διαστροφη του εργου του Τολκιεν".
Ειχα την ατυχια να δω πρωτα τις ταινιες και μετα να διαβασω τα βιβλια.
Ειναι η πρωτη φορα στη ζωη μου που,ταινια ειναι καλυτερη απ'το βιβλιο,με το ζορι τα τελειωσα,πιο βαρετα,πεθαινεις.
Να'ναι καλα ο Τζακσον που μας εδωσε ενα διαμαντι βγαλμενο απο λασπες.
Μαλακίαν φυγείν αδύνατον.
Στου Κουνγκφού τη πόρτα, όσο θέλεις βρόντα.
Άβαταρ μέλους
Bazoomba

kongrosian έγραψε: 25 Αύγ 2022, 13:57
Bazoomba έγραψε: 25 Αύγ 2022, 13:53
Παικταρα μου αναφερομαι σε νερντουλες που ασχολουνταν με τον Τολκιν πριν ανακοινωθει η σειρα.
εδώ οι υπόλοιποι είστε νέρντουλες που ασχολούνται αφού ανακοινώθηκε η σειρά; :p2: :smt005:
Κοινως, normies.
ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Φεβ 2021, 16:09 Προσωπικώς, βρίσκω πολύ πιο γελοία -και σε κάποιο βαθμό επίσης γραφική- τη μεταξωτή θολούρα του σοβαροφανούς λόγου.
Άβαταρ μέλους
Thor
Phorum.gr user: Thor

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Thor »

George_V έγραψε: 25 Αύγ 2022, 14:00
Bazoomba έγραψε: 25 Αύγ 2022, 13:56 GeorgeV, αντιλαμβανεσαι πως τα γεγονοτα της δευτερης εποχης περιγραφονται σε μια περιληψη απο τον ιδιο τον Τολκιν; Θα κανουν σειρα που θα κρατησει 2--3 επεισοδια;

Μεχρι και οι ηθοποιοι το ειπαν οτι διαστρεφεται ο Τολκιεν.
Καλο ειναι αυτο,μη το βλεπεις αρνητικα.
Μαλακίαν φυγείν αδύνατον.
Στου Κουνγκφού τη πόρτα, όσο θέλεις βρόντα.
Άβαταρ μέλους
George_V

Thor έγραψε: 25 Αύγ 2022, 14:00
Thor έγραψε: 25 Αύγ 2022, 13:47 Ε,καλα και σεις,θελει πολλη διορθωση το αρχικο για να ειναι σοβαρο το αποτελεσμα.
Τα επεισοδια του Τζακσον εδωσαν πνοη στα παραμυθακια του Τολκιν,ηταν σαφως καλυτερα ειπωμενα απ΄τα βιβλια.
Οι σεναριογράφοι του σωρού θα βελτιωσουν τον καθηγητη Μεσαιωνικης Λογοτεχνιας και Γλωσσολογιας Τολκιεν?

Δε διαφωνω οτι οι ταινιες ηταν οτι καλυτερο μπορουσε να βγει αλλα ειχαν ψιλοπετσοκοψει το κειμενο και ειχαν απαλοιψει χαρακτηρες και plots με αποτελεσμα καποια πραγματα (ευτυχως οχι πολλα) να μην εχουν νοημα.

Π.χ. εκοψαν ολο το Dwarven subplot και οι Νανοι ηταν εξαφανισμένοι σε ολη την τριλογια (περαν μιας εντελως αοριστης αναφορας του Λεγκολας στο Εντορας οτι εχουν τους δικους τους πολεμους να πολεμησουν) ενω στο βιβλίο ειχαν καταφέρει να αποκρουσουν τις επιθεσεις του Σαρουμαν και του Σαουρον με αποτελεσματικο τροπο αναγκάζοντας τον Σαουρον να στραφει στην Γκοντορ (αν θυμαμαι καλα).

Eδω η ιδια η ηθοποιος που παιζει την Γκαλαντριελ στη σειρα δηλωσε πως αυτο ειναι "διαστροφη του εργου του Τολκιεν".
Ειναι η πρωτη φορα στη ζωη μου που,ταινια ειναι καλυτερη απ'το βιβλιο,με το ζορι τα τελειωσα,πιο βαρετα,πεθαινεις.
Δε διαφωνω οτι ο Τζακσον εβγαλε ενα διαμαντι.

Απλα για μενα πετσοκοψε καποια πράγματα τα οποια οδηγησαν καποια αλλα πράγματα να μην εχουν νοημα.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Άβαταρ μέλους
Bazoomba

George_V έγραψε: 25 Αύγ 2022, 14:03

Απλα για μενα πετσοκοψε καποια πράγματα τα οποια οδηγησαν καποια αλλα πράγματα να μην εχουν νοημα.
Διαμαντι; Ε οχι δα!
Μια action ταινια εκανε, το πρωτο block buster. Ο Κριστοφερ την σιχαινοταν και ελεγε πως διαστρεφει τον χαρακτηρα των βιβλιων (ρητα). Αλλα για καποιον λογο σου αρεσουν.
Δημοκράτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκράτης »

αριστούργημα έγτιαξε ο Τζάκσον , αν η σειρά του Άμαζον πιάσει έστω και το 50% από το Χόμπιτ καλά θα είναι
Άβαταρ μέλους
George_V

Bazoomba έγραψε: 25 Αύγ 2022, 14:07
George_V έγραψε: 25 Αύγ 2022, 14:03

Διαμαντι; Ε οχι δα!
Μια action ταινια εκανε, το πρωτο block buster. Ο Κριστοφερ την σιχαινοταν και ελεγε πως διαστρεφει τον χαρακτηρα των βιβλιων (ρητα). Αλλα για καποιον λογο σου αρεσουν.
Διαμαντι σκηνοθετικα, σκηνογραφικα, απο αποψη ερμηνειας κτλ. καλως πηρε οσκαρ για ολα αυτα.

Σεναριακα οπως ειπα ειχα και εχω τις ενστάσεις μου. Πετσοκοψε αρκετα πράγματα οδηγωντας σε αλλα που δεν ειχαν νοημα.

Και ο Αρχοντας και το RoP εχουν την ιδια παθογένεια που ειχε το GoT απο την 3η σεζον και μετα. Εγκατέλειψαν το lore και μπορει το αποτελεσμα να ηταν καλο σκηνοθετικα ηταν κακο σεναριακα.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Ό,τι καλύτερο όχι, αλλά αυτό το "ό,τι καλύτερο" θα απαιτούσε precedent κι αυτό δεν υπήρχε. Δεν είχε αποδείξει ποτέ έργο φαντασίας ότι μπορεί να αποδώσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια κι όμως ξόδεψαν έναν πακτωλό χρήμα και χρόνια ολόκληρα στην προετοιμασία του, φτιάχνοντας πανοπλίες, στολές, μέχρι και σκεύη οικιακής χρήσης.

Και το ότι πίστεψαν ότι θα μπορούσε να έχει τόση επιτυχία ώστε να δαπανήσουν τόσο χρόνο και χρήμα και να δώσουν τόση προσοχή στην λεπτομέρεια είναι θαύμα.

Οπότε μπορεί να μην είναι "ό,τι καλύτερο" θα μπορούσε τεχνικά και σεναριογραφικά να έχει δημιουργηθεί την εποχή που δημιουργήθηκε, αλλά το αποτέλεσμα είναι ουσιαστικά ένα παράδοξο με βάση τις συνθήκες που φτιάχτηκε, τις ανύπαρκτες προϋποθέσεις, το no name στούντιο που το διεκπεραίωσε και τον σκηνοθέτη που μέχρι εκείνην την στιγμή είχε γυρίσει μόνο μερικά σπλάτερ. Το ότι εμπιστεύθηκαν στο ανύπαρκτο στούντιο και ανύπαρκτο σκηνοθέτη όλο αυτό το βάρος είναι ένα ιστορικό παράδοξο και ότι κατάφεραν αυτήν την ποιότητα είναι το ίδιο παράδοξο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Όσο για την τριλογία του Τόλκιν, ναι είναι βαρετή. Το έχω πει πολλές φορές. Το Χόμπιτ δεν πάσχει από το ίδιο πρόβλημα, αλλά ο Άρχοντας είναι μια ατελείωτη περιγραφή των πιο ασήμαντων πραγμάτων, που ναι μεν world building κι έτσι, αλλά για όνομα του Ιλούβαταρ, είναι από τα βαρετότερα πράγματα που έχω διαβάσει στην ζωή μου.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Namrail

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Namrail »

Bazoomba έγραψε: 25 Αύγ 2022, 13:53 Παικταρα μου αναφερομαι σε νερντουλες που ασχολουνταν με τον Τολκιν πριν ανακοινωθει η σειρα. Nerd of the rings, The one ring, Varking , Corey και αλλους τυπους γνωστους στον κοσμο του φαντασυ.
Ρε μαν, αυτοί οι τύποι είναι εκείνοι που πήραν το τσεκ από την αμαζον. Ταξιδακι πληρωμένο, παρακολούθηση των επεισοδίων πριν από τους άλλους, περισσότερες θεάσεις στα κανάλια τους κ.ο.κ. Ευεργετηθηκαν, οπότε τι θα μπορούσαν να πουν, πέρα από το ότι η σειρά γαμαει και δέρνει και όλοι οφείλουν να τη δουν;

Αλλά πέρα από τους αναγνωρισμένους ή όχι νερντουλες, στο παιχνίδι μπήκαν με παρεμβαση της αμαζον και τα μεγάλα δίκτυα. Vanity fair και η λοιπή συνομοταξία μας έχει βομβαρδίσει εδώ και μήνες με άρθρα για το πόσο γαμάτη είναι η σειρά. Έχουν ρίξει χρήμα, σε ινφλουενσερς και συμβατικά μεγαλα μέσα για να περάσουν ένα συγκεκριμένο αφήγημα. Αλλά δεν τους βγαίνει.

Διότι κάθε υλικό που έχουν δώσει στη δημοσιότητα, έχει κατακλυστεί με downvotes.

Bazoomba έγραψε: 25 Αύγ 2022, 13:53 Προσωπικα, ο χαρακτηρας της Galadriel με αφηνε παντα αδιαφορο (Allwise κλπ).
Ούτε εμένα μου κάνει ιδιαίτερο γκελ ο χαρακτήρας της Γκαλαντριελ. Τη δέχομαι όμως ως βασική πρωταγωνίστρια χωρίς κανένα παράπονο, αφού στη δεύτερη και τρίτη εποχή, όντως ήταν.

Αλλά με τα σωστά χαρακτηριστικά. Παρουσίασε την ως ένα mastermind που τους παίζει όλους στα δάκτυλα και βλέπει δέκα βήματα μπροστά, που τους πιάνει όλους στον ύπνο, αφού αυτό ήταν το βασικό σημείο υπεροχής της. Μη μου την παρουσιάζεις ως στρατηγό του γκιλ γκαλαντ, γαμω την αμπαλιαση σου.
Άβαταρ μέλους
Mel

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Mel »

Άβαταρ μέλους
Bazoomba

Mel έγραψε: 26 Αύγ 2022, 11:31
ΝΕ ΤΙ;
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “7η τέχνη και Ηλ. ΜΜΕ”