!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Γιατί δεν πληρώνονται τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής;
-
Spiros252
- Διαχειριστής
- Phorum.gr user: Spiros252
Re: Γιατί δεν πληρώνονται τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής;
Ναι το έχω γράψει παραπάνω. Ή να το κόψουν από τους δικηγόρους. Είναι τεράστια η διαφορά σε σχέση με την εργασία. Εγώ έφτιαξα όλα σχεδόν τα πακέτα και έδωσα στους μισούς ψηφοφόρους χωρίς να διαμαρτυρηθεί κάποιος για λάθος. Επίσης εντόπισα 4-5 άκυρα / λάθη που δεν τα είδε η αντιπρόσωπος.
«Η παρουσία μας επιλέγει από ένα τεράστιο σύνολο μόνο σύμπαντα συμβατά με την ύπαρξή μας.
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας».
Stephen Hawking
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας».
Stephen Hawking
Τσίμπησαν την αδερφή μου (χωρίς να την έχουν ενημερώσει στη σωστή διεύθυνση - τηλέφωνο αλλά τέσπα το έμαθε ότι την έψαχναν και πήγε οικειοθελώς το βλήμα γιατί φοβήθηκε ότι θα έχει συνέπειες και έφαγε όλη τη μέρα+νύχτα χθες).
Τελικά το κόλπο είναι να μη σε βρουν να σε ενημερώσουν επισήμως και να πας να ψηφίσεις το τελευταίο τέταρτο
Τελικά το κόλπο είναι να μη σε βρουν να σε ενημερώσουν επισήμως και να πας να ψηφίσεις το τελευταίο τέταρτο
Νήφε και μέμνησο απιστείν
-
Spiros252
- Διαχειριστής
Και πάλι μπορεί να σε τσιμπήσει για την καταμέτρηση.
«Η παρουσία μας επιλέγει από ένα τεράστιο σύνολο μόνο σύμπαντα συμβατά με την ύπαρξή μας.
Stephen Hawking
Stephen Hawking
Αν σε καλέσουν μέλος και δεν πας και κάνεις καταγγελία στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για καταναγκαστική εργασία και δε σε δικαιώσουν, τότε δεν μπορεί να αναγνωριστεί από κανέναν. Το Σύνταγμα εμπεριέχει στο κείμενο του δέσμες ερμηνειών, προσφέροντας ευελιξία για να ερμηνεύεται διαφορετικά κάθε φορά ανάλογα τις ανάγκες που προκύπτουν από την εκάστοτε μελλοντική κοινωνία, έτσι επιτυγχάνει την διαχρονικότητα, με την γενικολογία του (και την πρόβλεψη της αναθεώρησης). Φυσικά, κάποιες διατάξεις είναι κλειδωμένες και δεν αλλάζουν ούτε σε μορφή κειμένου. Το Σύνταγματικό κείμενο δεν είναι γραμμικοί μαθηματικοί τύποι προτυποποιημένοι σε αναπόδραστη λογική όπως το αντιμετωπίζεις (λόγω θετικών επιστημών) είναι "ζωντανό" κείμενο, είναι συνθέσεις διαφορετικών οπτικών και ερμηνειών (οι οποίες έχουν κατηγοριοποιηθεί σε 5 κατηγορίες) μέσα στο χρόνο, είναι άλλη κουλτούρα.hellegennes έγραψε: 27 Μάιος 2019, 13:05
Το ότι δεν μπορώ να κάνω πολλά, είναι αλήθεια. Μπορώ να κάνω κάποια, πάντως.
Η ουσία είναι ότι με το γράμμα του νόμου είναι αντισυνταγματικό. Δεν μπορούμε να δεχόμαστε ότι το σύνταγμα είναι μεταφυσικό κείμενο και ερμηνεύεται κατά το δοκούν. Αν η μία απ' τις τρεις εξουσίες λέει «είναι συνταγματικά συμβατό» δεν σημαίνει ότι είναι, σημαίνει ότι το κράτος συμπεριφέρεται σαν να είναι.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος paul25 την 27 Μάιος 2019, 13:21, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
«Μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου».
Για τον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ η Επιτροπη Αναφορων του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου.
Εντάξει και να τσιμπηθείς τλχ γλιτώνεις όλη τη μέρα και μένεις στο "ενδιαφέρον" κομμάτι, κάτι είναι και αυτό
- shrike
- Phorum.gr user: Isildur
Εμένα, ένας δικός μου εδώ στο μαγαζί, πήγε χθες να ψηφίσει και ανακάλυψε ξαφνικά (ή τουλάχιστον έτσι μας είπε, αν και εδώ που τα λέμε τόσο καιρό δεν το είχε αναφέρει ποτέ οπότε μπορεί και να ισχύει) ότι είναι αναπληρωματικός εφορευτικός. Του είπαν ότι πρέπει να κάτσει οπωσδήποτε, τους είπε αποκλείεται επειδή έχει τα παιδιά στο σπίτι (παπάντζα βέβαια) κι έτσι και τον διώξανε. Δεν τον άφησαν να ψηφίσει, μου είπε. Δεν ξέρω λεπτομέρειες, θα ρωτήσω παραπάνω, αλλά αυτό που δεν ψήφισε, μού έκανε εντύπωση.argouen έγραψε: 27 Μάιος 2019, 13:17 Τσίμπησαν την αδερφή μου (χωρίς να την έχουν ενημερώσει στη σωστή διεύθυνση - τηλέφωνο αλλά τέσπα το έμαθε ότι την έψαχναν και πήγε οικειοθελώς το βλήμα γιατί φοβήθηκε ότι θα έχει συνέπειες και έφαγε όλη τη μέρα+νύχτα χθες).
-
Spiros252
- Διαχειριστής
Δεν γίνεται αυτο, να μην τον αφήσουν να ψηφίσει. Εκτός αν έφυγε μόνος του κακήν κακώς..
Stephen Hawking
Stephen Hawking
- shrike
Γι' αυτό είπα ότι δεν ξέρω λεπτομέρειες. Εδώ τον έχω, θα τον ρωτήσω σε κάποια στιγμή και θα σας πω (τι παίχτηκε, εννοώ).Spiros252 έγραψε: 27 Μάιος 2019, 13:27 Δεν γίνεται αυτο, να μην τον αφήσουν να ψηφίσει. Εκτός αν έφυγε μόνος του κακήν κακώς..
Μήπως παίζει κάτι του τύπου "αφού ψήφισες είμαστε υποχρεωμένοι να σε κρατήσουμε γιατί φαίνεται ότι ήσουν εδώ,οπότε μην ψηφίσεις και θα κάνουμε ότι δεν ήρθες καθόλου";
- shrike
Αυτό ακριβώς σκέφτηκα κι εγώ. Ακριβώς όμως...waldorf έγραψε: 27 Μάιος 2019, 13:32 Μήπως παίζει κάτι του τύπου "αφού ψήφισες είμαστε υποχρεωμένοι να σε κρατήσουμε γιατί φαίνεται ότι ήσουν εδώ,οπότε μην ψηφίσεις και θα κάνουμε ότι δεν ήρθες καθόλου";
Είπα, θα τον ρωτήσω και θα σας πω.
πηγαν να μου το κανουν μια χρονια, ειχα παει αχαραγο να ψηφισω πρωτος-πρωτος, και μου ειπαν οτι πρεπει να κατσω για εφορευτικη επειδη δεν ηρθαν κλπ.paul25 έγραψε: 27 Μάιος 2019, 12:38Να εύχεσαι που δεν έπαθες κάτι τέτοιο.taliban έγραψε: 27 Μάιος 2019, 12:18 Απ ότι μου είπαν δεν θα ξαναγίνει κλήρωση διότι είναι κοντά οι ημερομηνίες των εκλογών.
Μακάρι να μην ειναι έτσι και να βάλουν άλλους.
«Επιστράτευσαν» τυχαία ψηφοφόρους για εφορευτική επιτροπή
Πολλά είναι τα περιστατικά σε όλη την Ελλάδα όπου οι δικαστικοί αντιπρόσωποι αναγκάστηκαν να κρατήσουν με τυχαία επιλογή ως μέλη εφορευτικής επιτροπής «ανυποψίαστους» πολίτες που πήγαν να ψηφίσουν, αφού αυτοί που είχαν κληθεί επισήμως δεν παρουσιάστηκαν ποτέ.
Το σκηνικό επαναλήφτηκε σε πολλά σχολεία της Θεσσαλονίκης. Χαρακτηριστική είναι, σύμφωνα με πληροφορίες του Grtimes, η περίπτωση μιας μέλλουσας νύφης που άφησε το bachelor της στη Χαλκιδική προκειμένου να ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα σε σχολείο της Θεσσαλονίκης, με σκοπό όμως μετά να… επιστρέψει στη Χαλκιδική.
Τελικά, τα σχέδια της νύφης άλλαξαν αφού μετά από κάποιες ώρες διαπραγματεύσεων, αναγκάστηκε να καθίσει ως μέλος εφορευτικής επιτροπής.
Παρόμοιο περιστατικό σημειώθηκε και στις Σέρρες καθώς μία γυναίκα ψηφοφόρος «επιστρατεύτηκε» από τον δικαστικό αντιπρόσωπο τόσο γιατί τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής ήταν μόνο δύο - δεν προσήλθαν τα υπόλοιπα- όσο και γιατί… γκρίνιαζε για την ουρά και την ταλαιπωρία.
Σύμφωνα με το infonews24.gr, η γυναίκα πήγε να ψηφίσει στο 13ο Δημοτικό Σχολείο και αντικρίζοντας την μεγάλη ουρά από πολίτες που περίμεναν διαμαρτυρήθηκε για την καθυστέρηση.
Όταν τελικά η γυναίκα μπήκε να ψηφίσει ο δικαστικός αντιπρόσωπος αφού πήρε την ταυτότητα της, βγαίνοντας από το παραβάν αρνήθηκε να της την δώσει πίσω, την έβαλε στην τσέπη του, λέγοντας ότι «αφού το παίζεις έξυπνη σε επιτάσσω να αναλάβεις καθήκοντα εφορευτικής επιτροπής». Ο δικαστικός αντιπρόσωπος κάλεσε μάλιστα και την αστυνομία για να γίνει και επίσημα η επίταξη.
Με δυσκολία και «ουρές» γίνονται και οι εκλογές σε Λευκάδα και Καλαμάτα, λόγω έλλειψης εφορευτικών επιτροπών.
Στην Κρήτη, στο Λασίθι, κλήθηκε μία θηλάζουσα μητέρα να καθίσει στο εκλογικό κέντρο καθώς είχε οριστεί μέλος εφορευτικής επιτροπής. Η νεαρή μητέρα αναγκάστηκε να θηλάσει αλλά και ν’ αλλάξει το μωρό της μέσα στο εκλογικό κέντρο.
Σε άλλα εκλογικά κέντρα, σύμφωνα με το cretapost.gr, η διαδικασία γίνεται μόνο από τον δικαστικό αντιπρόσωπο και τους γραμματείς με τους ψηφοφόρους να καλούνται να πάρουν μόνοι τους τα ψηφοδέλτια από τον πάγκο που έχουν στηθεί.
http://www.kathimerini.gr/1025893/artic ... h-epitroph
Γι'αυτό να πηγαίνετε, κρίμα είναι να την πληρώνουν άλλοι πολίτες.
ειπα απλα "μπα, οχι" και εφυγα χαλαρος ενω μια υστερικη εσκουζε οτι πρεπει να μεινω και θα φωναξει την αστυνομια.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
- hellegennes
Δεν μπορώ να κάνω τέτοιου είδους καταγγελία, γιατί αφορά την συνταγματικότητα ενός νόμου κι αυτό μπορεί να το αποφασίσει μόνο το κράτος, διότι η αντισυνταγματικότητα είναι ο συνδυασμός πληρωμής και μη πληρωμής, όχι η αναγκαστική εργασία. Αυτήν θα την αναγνωρίσει σαν νόμιμη το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.paul25 έγραψε: 27 Μάιος 2019, 13:19 Αν σε καλέσουν μέλος και δεν πας και κάνεις καταγγελία στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για καταναγκαστική εργασία και δε σε δικαιώσουν, τότε δεν μπορεί να αναγνωριστεί από κανέναν.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Όχι! Κάνεις καταγγελία για καταναγκαστική εργασία και στο δικαστήριο ψάχνουν να δουν πως προκύπτει και αναλόγως αποφαίνονται.hellegennes έγραψε: 27 Μάιος 2019, 13:39Δεν μπορώ να κάνω τέτοιου είδους καταγγελία, γιατί αφορά την συνταγματικότητα ενός νόμου κι αυτό μπορεί να το αποφασίσει μόνο το κράτος, διότι η αντισυνταγματικότητα είναι ο συνδυασμός πληρωμής και μη πληρωμής, όχι η αναγκαστική εργασία. Αυτήν θα την αναγνωρίσει σαν νόμιμη το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.paul25 έγραψε: 27 Μάιος 2019, 13:19 Αν σε καλέσουν μέλος και δεν πας και κάνεις καταγγελία στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για καταναγκαστική εργασία και δε σε δικαιώσουν, τότε δεν μπορεί να αναγνωριστεί από κανέναν.
«Μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου».
Πάντως αν βγαίναν και ζητούσαν εθελοντές για αυτή τη δουλειά, που να γουστάρουν αυτό το είδος τζέρτζελου (σίγουρα υπάρχουν και τέτοιοι) και η δουλειά θα γινότανε και δε θα ταλαιπωρούσαν έτσι άσχετο κόσμο.
hellegennes έγραψε: 27 Μάιος 2019, 13:39Δεν μπορώ να κάνω τέτοιου είδους καταγγελία, γιατί αφορά την συνταγματικότητα ενός νόμου κι αυτό μπορεί να το αποφασίσει μόνο το κράτος, διότι η αντισυνταγματικότητα είναι ο συνδυασμός πληρωμής και μη πληρωμής, όχι η αναγκαστική εργασία. Αυτήν θα την αναγνωρίσει σαν νόμιμη το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.paul25 έγραψε: 27 Μάιος 2019, 13:19 Αν σε καλέσουν μέλος και δεν πας και κάνεις καταγγελία στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για καταναγκαστική εργασία και δε σε δικαιώσουν, τότε δεν μπορεί να αναγνωριστεί από κανέναν.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 22 Απαντήσεις
- 723 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Τζιτζιμιτζιχότζιρας
-
- 288 Απαντήσεις