Το μέτρο δουλεύει κυρίως γιατί οι σακούλες ήταν ένα θέμα των ΣΜ. Εκεί είναι ο μεγάλος όγκος της κατανάλωσης. Η ένστασή μου είναι αλλού.Dwarven Blacksmith έγραψε: 25 Απρ 2019, 19:21 Το αν θα γίνει αυτό που λέει ο Χέλης μέσω ΦΠΑ ή με κάτι άλλο (τα τσιγάρα ας πούμε έχουν τελείως άλλο τρόπο φορολόγησης), είναι τεχνική λεπτομέρεια. Όχι ασήμαντη, αλλά λεπτομέρεια. Π.χ. ακόμα και η απαγόρευση μεγάλων συσκευασιών στα αναψυκτικά που έχουν κάνει κάποιες πολιτείες στις ΗΠΑ είναι τέτοια κοινωνική μηχανική.
Βέβαια μου φαίνεται αστείο που προτείνει αυτό και είναι κατά του μέτρου για τις πλαστικές σακούλες που επιβεβαιωμένα πλέον όλες οι στατιστικές λένε ότι δουλεύει. Το λέγατε και πριν πάλι δεν είμαι σίγουρος αν ήταν αυτό το νήμα.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
3 ευρώ το σουβλάκι
- hellegennes
Re: 3 ευρώ το σουβλάκι
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Το 20%; Ας πούμε ότι πλησιάζει το 20% αν το τελικό προϊόν πωλείται στην τιμή αγοράς του.shrike έγραψε: 25 Απρ 2019, 18:55 Πιστεύεις ότι ακόμα μια αύξηση ΦΠΑ θα ανέβαζε τα έσοδα από φόρους; Ήδη ο ΦΠΑ της μεγάλης κλίμακας είναι για τον τελικό καταναλωτή το 20% της αξίας του προϊόντος.
Αυτό που προτείνω εγώ θα μείωνε τα έσοδα από ΦΠΑ, υποθέτω, αν και δεν έχω αριθμούς για τα αναλυτικά ποσά ΦΠΑ από τον χαμηλό και τον υψηλό δείκτη για να κάνω τον υπολογισμό.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- shrike
- Phorum.gr user: Isildur
Τι λες μωρέ; Δεν κατάλαβα καν τι είπες ή τι δεν κατάλαβες.hellegennes έγραψε: 25 Απρ 2019, 19:38Το 20%; Ας πούμε ότι πλησιάζει το 20% αν το τελικό προϊόν πωλείται στην τιμή αγοράς του.shrike έγραψε: 25 Απρ 2019, 18:55 Πιστεύεις ότι ακόμα μια αύξηση ΦΠΑ θα ανέβαζε τα έσοδα από φόρους; Ήδη ο ΦΠΑ της μεγάλης κλίμακας είναι για τον τελικό καταναλωτή το 20% της αξίας του προϊόντος.
Αυτό που προτείνω εγώ θα μείωνε τα έσοδα από ΦΠΑ, υποθέτω, αν και δεν έχω αριθμούς για τα αναλυτικά ποσά ΦΠΑ από τον χαμηλό και τον υψηλό δείκτη για να κάνω τον υπολογισμό.
Στην τελική τιμή αγοράς ενός προϊόντος με 24% ΦΠΑ, ο ΦΠΑς δεν είναι το 20% της αξίας του; Έστω, περίπου το 20%...
- vantono
- Phorum.gr user: vantono
Απαγορευση πραγματικη πανω στο θεμα του καπνισματος (στην Ελλαδα τουλαχιστον) δεν νομιζω οτι υπηρξε ποτέ. Μεχρι σημερα δεν εφαρμοζεται στο ακεραιο αυτος ο νομος, αλλα ζει με παραθυρακια. Για τη μειωση του καπνισματος στην Ελλαδα το πιθανοτερο να ειναι η οικονομικη κριση η αιτια, παρα η απαγορευση.hellegennes έγραψε: 25 Απρ 2019, 18:01 Το κάπνισμα έχει μειωθεί από το 38% στο 27% του πληθυσμού την τελευταία δεκαετία. Και ο αριθμός των τσιγάρων έχει μειωθεί 50%. Η απαγόρευση σε συνδυασμό την αύξηση της φορολόγησης είναι οι κύριοι υπεύθυνοι.
Απο κει και περα, αυξηση του ΦΠΑ στα εν λόγώ τρόφίμα, πιστευω θα αυξανε ακομα περισσοτερο και τη φοροδιαφυγη και θα εριχνε ακομα περισσοτερο το επιπεδο διαβιωσης των χαμηλων στρωματων (μην ξεχνας οτι τα τζανκ ειναι η πιο ευκολη και οικονομικη λυση σημερα, και η αιτια του οτι οι φτωχοι σημερα δεν ειναι υποσιτισμενοι τουλαχιστον,οπως ηταν πολυ παλιοτερα). Εν ολιγοις, κακο φαγητο = καλυτερο απο καθολου φαγητο, κατα την αποψη μου.
Γενικα διαφωνω λιγο με το να σου επιβαλλει το κρατος τι θα τρως και τι οχι. Μου ακουγεται καπως. Μπορει εγω πχ να τρωω τζανκ φουντ αλλα να τρωω και τα υγιεινα μου και κατα τ αλλα να προσεχω σχετικα την υγεια μου (να ειμαι δραστηριος να γυμναζομαι γενικοτερα και να τα καιω αυτο που τρωω πχ) σε συγκριση με αλλον που ενω δεν τρωει τζανκ, εχει χαμηλη εως ανυπαρκτη δραστηριοτητα και μικρη ποικιλια τροφων.
- Dwarven Blacksmith
Δε σου επιβάλλει, σου κάνει λίγο πιο εύκολο το ένα και λίγο πιο δύσκολο το άλλο.
Αυτά για να τα κρίνεις πρέπει να πάρεις μεγάλους αριθμούς ατόμων, όχι εγώ, εσύ, η θεία.
Κάποιος που τα βλέπει όλα οικονομικά μπορεί και να στο ορίσει ως ότι το τζανκ φουντ έχει κρυφό κόστος στο σύστημα υγείας επομένως το να έχει τον ίδιο φόρο είναι πρακτικά σαν να έχει λιγότερο φόρο γιατί πρέπει να αφαιρεθεί αυτό το κόστος. Οπότε εσύ με τον αυξημένο φόρο καταργείς αυτή την επιδότηση και φανερώνεις το πραγματικό κόστος.
Δεν είναι όλα οικονομικά όμως, θέλουμε και να βγαίνουμε έξω και να βλέπουμε γκομενάρες.
Αυτά για να τα κρίνεις πρέπει να πάρεις μεγάλους αριθμούς ατόμων, όχι εγώ, εσύ, η θεία.
Κάποιος που τα βλέπει όλα οικονομικά μπορεί και να στο ορίσει ως ότι το τζανκ φουντ έχει κρυφό κόστος στο σύστημα υγείας επομένως το να έχει τον ίδιο φόρο είναι πρακτικά σαν να έχει λιγότερο φόρο γιατί πρέπει να αφαιρεθεί αυτό το κόστος. Οπότε εσύ με τον αυξημένο φόρο καταργείς αυτή την επιδότηση και φανερώνεις το πραγματικό κόστος.
Δεν είναι όλα οικονομικά όμως, θέλουμε και να βγαίνουμε έξω και να βλέπουμε γκομενάρες.
- hellegennes
Όχι. Αν αγοράζεις χοντρική ένα προϊόν 100 ευρώ καθαρά, ο ΦΠΑ είναι 24 ευρώ. Αν δεν βάλεις καθόλου κέρδος, ναι ο ΦΠΑ είναι κάτι λιγότερο από 20% της τελικής αξίας (24/124 ≅ 19,36%). Αν τώρα το προϊόν το διαθέτεις προς πώληση και όχι προς χάρισμα, θα υπάρχει κι ένα κέρδος. Ανάλογα τι είναι το προϊόν, ο ΦΠΑ θα είναι ένα 10-17% της τελικής αξίας, χοντρικά.shrike έγραψε: 25 Απρ 2019, 19:47Τι λες μωρέ; Δεν κατάλαβα καν τι είπες ή τι δεν κατάλαβες.hellegennes έγραψε: 25 Απρ 2019, 19:38Το 20%; Ας πούμε ότι πλησιάζει το 20% αν το τελικό προϊόν πωλείται στην τιμή αγοράς του.shrike έγραψε: 25 Απρ 2019, 18:55 Πιστεύεις ότι ακόμα μια αύξηση ΦΠΑ θα ανέβαζε τα έσοδα από φόρους; Ήδη ο ΦΠΑ της μεγάλης κλίμακας είναι για τον τελικό καταναλωτή το 20% της αξίας του προϊόντος.
Στην τελική τιμή αγοράς ενός προϊόντος με 24% ΦΠΑ, ο ΦΠΑς δεν είναι το 20% της αξίας του; Έστω, περίπου το 20%...
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- shrike
Τι λες μωρέ; Τι πίνεις; Από πότε τα ποσοστά μεταβάλλονται ανάλογα με την αξία; Δηλαδή, αν πουλήσεις ένα προϊόν στην καθαρή του αξία (=0 κέρδος) ο ΦΠΑ είναι το ~20% της τιμής, ενώ αν το πουλήσεις με 50% κέρδος δεν είναι το ~20% αλλά κάτι άλλο; Πόσο θέλεις να μας τρελάνεις;hellegennes έγραψε: 25 Απρ 2019, 21:54Όχι. Αν αγοράζεις χοντρική ένα προϊόν 100 ευρώ καθαρά, ο ΦΠΑ είναι 24 ευρώ. Αν δεν βάλεις καθόλου κέρδος, ναι ο ΦΠΑ είναι κάτι λιγότερο από 20% της τελικής αξίας (24/124 ≅ 19,36%). Αν τώρα το προϊόν το διαθέτεις προς πώληση και όχι προς χάρισμα, θα υπάρχει κι ένα κέρδος. Ανάλογα τι είναι το προϊόν, ο ΦΠΑ θα είναι ένα 10-17% της τελικής αξίας, χοντρικά.shrike έγραψε: 25 Απρ 2019, 19:47Τι λες μωρέ; Δεν κατάλαβα καν τι είπες ή τι δεν κατάλαβες.hellegennes έγραψε: 25 Απρ 2019, 19:38
Το 20%; Ας πούμε ότι πλησιάζει το 20% αν το τελικό προϊόν πωλείται στην τιμή αγοράς του.
Έστω ότι αγοράζω (εγώ, ο έμπορος) ένα προϊόν με καθαρή αξία 200 ευρώ. Του βάζω κι ένα ποσοστό κέρδους 50%, οπότε το πουλάω 300 + ΦΠΑ 24% = 372 ευρά. Στα 372 ευρώ, ο ΦΠΑ δεν είναι ~20% (έστω, 19,35%); Τι δεν καταλαβαίνεις;
- hellegennes
Ναι, αλλά αυτό δεν είναι ο ΦΠΑ που πληρώνει ο τελικός καταναλωτής, είναι ο ΦΠΑ που πληρώνει η καταναλωτική αλυσίδα. Αν μη κόβοντας απόδειξη αφαιρέσεις το σύνολο του ΦΠΑ (το ΦΠΑ λιανικής), το κέρδος σου θα είναι λιγότερο, γιατί ήδη έχεις καταβάλει μέρος του τελικού ΦΠΑ κατά την αγορά (και χωρίς πώληση δεν θα συμψηφιστεί). Αν δηλαδή αγοράζεις 200 ευρώ προϊόν και το πουλάς 300, άρα θες 100 ευρώ κέρδος, έχοντας αγοράσει το προϊόν 200+24% = 248 ευρώ και μη κόβοντας απόδειξη επιστρέψεις στον καταναλωτή τον τελικό ΦΠΑ (72 ευρώ), τότε θα έχεις πληρώσει 248 και θα έχεις πάρει 300. Αν επιστρέψεις μόνο την διαφορά ΦΠΑ, που είναι αυτό που στην ουσία αποδίδεις κι άρα αυτό που πληρώνει ο τελικός καταναλωτής, εσύ θα πάρεις 100 ευρώ, όπως πριν, το κράτος θα πάρει μόνο το πρώτο μέρος της συναλλαγής (48 ευρώ) κι ο καταναλωτής θα γλυτώσει την διαφορά (που είναι 24 ευρώ).shrike έγραψε: 26 Απρ 2019, 16:12Τι λες μωρέ; Τι πίνεις; Από πότε τα ποσοστά μεταβάλλονται ανάλογα με την αξία; Δηλαδή, αν πουλήσεις ένα προϊόν στην καθαρή του αξία (=0 κέρδος) ο ΦΠΑ είναι το ~20% της τιμής, ενώ αν το πουλήσεις με 50% κέρδος δεν είναι το ~20% αλλά κάτι άλλο; Πόσο θέλεις να μας τρελάνεις;hellegennes έγραψε: 25 Απρ 2019, 21:54Όχι. Αν αγοράζεις χοντρική ένα προϊόν 100 ευρώ καθαρά, ο ΦΠΑ είναι 24 ευρώ. Αν δεν βάλεις καθόλου κέρδος, ναι ο ΦΠΑ είναι κάτι λιγότερο από 20% της τελικής αξίας (24/124 ≅ 19,36%). Αν τώρα το προϊόν το διαθέτεις προς πώληση και όχι προς χάρισμα, θα υπάρχει κι ένα κέρδος. Ανάλογα τι είναι το προϊόν, ο ΦΠΑ θα είναι ένα 10-17% της τελικής αξίας, χοντρικά.shrike έγραψε: 25 Απρ 2019, 19:47
Τι λες μωρέ; Δεν κατάλαβα καν τι είπες ή τι δεν κατάλαβες.
Στην τελική τιμή αγοράς ενός προϊόντος με 24% ΦΠΑ, ο ΦΠΑς δεν είναι το 20% της αξίας του; Έστω, περίπου το 20%...![]()
Έστω ότι αγοράζω (εγώ, ο έμπορος) ένα προϊόν με καθαρή αξία 200 ευρώ. Του βάζω κι ένα ποσοστό κέρδους 50%, οπότε το πουλάω 300 + ΦΠΑ 24% = 372 ευρά. Στα 372 ευρώ, ο ΦΠΑ δεν είναι ~20% (έστω, 19,35%); Τι δεν καταλαβαίνεις;
Υπάρχει ακόμα σημείο διαφωνίας;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Κάτι πρέπει να κάνουμε να σταματήσει αυτή η κατρακύλα. Σε λίγο θα μας πετάνε γιαούρτια.
Ένα το Χελιδόνι κι η Ανοιξη ακριβή
Warn your gods about our wrath. None may stand against space marines.
Warn your gods about our wrath. None may stand against space marines.
Δεν υπάρχει κανένα παραθυράκι. Απλά δεν εφαρμόζεται ο νόμος.vantono έγραψε: 25 Απρ 2019, 20:03Απαγορευση πραγματικη πανω στο θεμα του καπνισματος (στην Ελλαδα τουλαχιστον) δεν νομιζω οτι υπηρξε ποτέ. Μεχρι σημερα δεν εφαρμοζεται στο ακεραιο αυτος ο νομος, αλλα ζει με παραθυρακια. Για τη μειωση του καπνισματος στην Ελλαδα το πιθανοτερο να ειναι η οικονομικη κριση η αιτια, παρα η απαγορευση.hellegennes έγραψε: 25 Απρ 2019, 18:01 Το κάπνισμα έχει μειωθεί από το 38% στο 27% του πληθυσμού την τελευταία δεκαετία. Και ο αριθμός των τσιγάρων έχει μειωθεί 50%. Η απαγόρευση σε συνδυασμό την αύξηση της φορολόγησης είναι οι κύριοι υπεύθυνοι.
Το αντικαπνιστικό πλαίσιο είναι ιδιαίτερα αυστηρό.
-
Γραφικός
Όσο οι παλιοί σκλάβοι (Κινέζοι, Ινδοί, Μπαγκλαντεσιανοί) ξυπνάνε κι απαιτούν τα δικαιώματά τους, τόσο η πολιτισμένη δύση ψάχνει καινούργιους (ακόμα κι ανάμεσα στους δικούς της, και δεν εννοώ μόνο τους μένοντες Ελλάδα). Πώς μπορούν να δημιουργηθούν ραγιάδες αν είναι όλοι χορτάτοι; Εσείς να πιστέψετε πως οι περίεργα υψηλοί φόροι θα μείνουν στο σουβλάκι. Αρχίσανε με τον καπνό και γέλαγαν όλοι χαιρέκακα. Μετά πήγε στο αλκοόλ, μετά στην βενζίνη, μετά στο πετρέλαιο θέρμανσης μετά στο σουβλάκι. Όταν μπει ακόμα και στο αλεύρι, οι οπαδοί του καπιταλισμού θα εξακολουθούν να λένε τα δικά τους.
Περιμένετε κι ανάσταση. ΄
Ούτε στην βδομάδα των παθών δεν έχουμε μπει ακόμα.
Γνωστοί μου φουρναρηδες δύο βδομάδες πριν παραπονιόταν για τις αυξήσεις, νομίζω κάτι έλεγε για το αμερικανικό αλεύρι ο ένας( το οποίο το χρησιμοποιούν για ψωμια και για τσουρέκια κι ο κόσμος, με τα κιλά το παίρνει)Γραφικός έγραψε: 27 Απρ 2019, 11:03 Όσο οι παλιοί σκλάβοι (Κινέζοι, Ινδοί, Μπαγκλαντεσιανοί) ξυπνάνε κι απαιτούν τα δικαιώματά τους, τόσο η πολιτισμένη δύση ψάχνει καινούργιους (ακόμα κι ανάμεσα στους δικούς της, και δεν εννοώ μόνο τους μένοντες Ελλάδα). Πώς μπορούν να δημιουργηθούν ραγιάδες αν είναι όλοι χορτάτοι; Εσείς να πιστέψετε πως οι περίεργα υψηλοί φόροι θα μείνουν στο σουβλάκι. Αρχίσανε με τον καπνό και γέλαγαν όλοι χαιρέκακα. Μετά πήγε στο αλκοόλ, μετά στην βενζίνη, μετά στο πετρέλαιο θέρμανσης μετά στο σουβλάκι. Όταν μπει ακόμα και στο αλεύρι, οι οπαδοί του καπιταλισμού θα εξακολουθούν να λένε τα δικά τους.
- shrike
Ρε φίλε, η λογική του "μισού ΦΠΑ" ίσχυε επί ΦΚΕ και (κακώς) έχει περάσει και στον ΦΠΑ. Και άντε, πέρασε σε κάποιους δεινόσαυρους που κάνανε εμπόριο πριν στεγνώσουν οι λάσπες και ακόμα το λένε για να παπαδιάσουν τους ανίδεους, το λες κι εσύ που είσαι και νέος άνθρωπος και σχετικά φρέσκος στη δουλειά (άρα έχεις ξεκινήσει κατ' ευθείαν με τα νέα δεδομένα εννοώ);hellegennes έγραψε: 27 Απρ 2019, 01:27Ναι, αλλά αυτό δεν είναι ο ΦΠΑ που πληρώνει ο τελικός καταναλωτής, είναι ο ΦΠΑ που πληρώνει η καταναλωτική αλυσίδα. Αν μη κόβοντας απόδειξη αφαιρέσεις το σύνολο του ΦΠΑ (το ΦΠΑ λιανικής), το κέρδος σου θα είναι λιγότερο, γιατί ήδη έχεις καταβάλει μέρος του τελικού ΦΠΑ κατά την αγορά (και χωρίς πώληση δεν θα συμψηφιστεί). Αν δηλαδή αγοράζεις 200 ευρώ προϊόν και το πουλάς 300, άρα θες 100 ευρώ κέρδος, έχοντας αγοράσει το προϊόν 200+24% = 248 ευρώ και μη κόβοντας απόδειξη επιστρέψεις στον καταναλωτή τον τελικό ΦΠΑ (72 ευρώ), τότε θα έχεις πληρώσει 248 και θα έχεις πάρει 300. Αν επιστρέψεις μόνο την διαφορά ΦΠΑ, που είναι αυτό που στην ουσία αποδίδεις κι άρα αυτό που πληρώνει ο τελικός καταναλωτής, εσύ θα πάρεις 100 ευρώ, όπως πριν, το κράτος θα πάρει μόνο το πρώτο μέρος της συναλλαγής (48 ευρώ) κι ο καταναλωτής θα γλυτώσει την διαφορά (που είναι 24 ευρώ).shrike έγραψε: 26 Απρ 2019, 16:12Τι λες μωρέ; Τι πίνεις; Από πότε τα ποσοστά μεταβάλλονται ανάλογα με την αξία; Δηλαδή, αν πουλήσεις ένα προϊόν στην καθαρή του αξία (=0 κέρδος) ο ΦΠΑ είναι το ~20% της τιμής, ενώ αν το πουλήσεις με 50% κέρδος δεν είναι το ~20% αλλά κάτι άλλο; Πόσο θέλεις να μας τρελάνεις;hellegennes έγραψε: 25 Απρ 2019, 21:54
Όχι. Αν αγοράζεις χοντρική ένα προϊόν 100 ευρώ καθαρά, ο ΦΠΑ είναι 24 ευρώ. Αν δεν βάλεις καθόλου κέρδος, ναι ο ΦΠΑ είναι κάτι λιγότερο από 20% της τελικής αξίας (24/124 ≅ 19,36%). Αν τώρα το προϊόν το διαθέτεις προς πώληση και όχι προς χάρισμα, θα υπάρχει κι ένα κέρδος. Ανάλογα τι είναι το προϊόν, ο ΦΠΑ θα είναι ένα 10-17% της τελικής αξίας, χοντρικά.![]()
Το προϊόν το έχεις αγοράσει όντως 200+48 ευρώ, αλλά τα 48 τα αποδίδεις στην επόμενη περιοδική ΦΠΑ, από πού κι ως πού σου στοιχίζει 248;
Το δε κέρδος σου, αν το πουλήσεις σε καθαρή αξία στον πελάτη (δηλ. 300 ευρώ) είναι ακόμα μεγαλύτερο, και όχι μικρότερο όπως λες, γιατί το κατοστάρικο της διαφοράς είναι μαύρο και αφορολόγητο. Περισσότερα κερδίζεις, όχι λιγότερα, ακόμα κι αν δεν εισπράξεις καθόλου ΦΠΑ απ' τον πελάτη.
Disclaimer:
Οι παραπάνω πληροφορίες αφορούν φαινόμενα που έχουν παρατηρηθεί στην αγορά και συζητιούνται ως υπόθεση εργασίας και μόνο. Σε καμία περίπτωση δεν συνεπάγεται ότι οι εμπλεκόμενοι στη συζήτηση ακολουθούν τέτοιες πρακτικές.
- hellegennes
Μα αφού τον ΦΠΑ αγοράς τον καταβάλλεις με την αγορά. Αφαιρείται από την περιοδική απόδοση εφόσον εμφανίζεται στα παραστατικά σου. Αν κόψεις απόδειξη, θα αποδώσεις τον συνολικό ΦΠΑ και θα αφαιρεθεί αυτός που έχεις ήδη καταβάλει. Μέχρι λοιπόν να το πουλήσεις -νόμιμα-, έχεις καταβάλει 248 ευρώ για την αγορά του.shrike έγραψε: 27 Απρ 2019, 13:17Ρε φίλε, η λογική του "μισού ΦΠΑ" ίσχυε επί ΦΚΕ και (κακώς) έχει περάσει και στον ΦΠΑ. Και άντε, πέρασε σε κάποιους δεινόσαυρους που κάνανε εμπόριο πριν στεγνώσουν οι λάσπες και ακόμα το λένε για να παπαδιάσουν τους ανίδεους, το λες κι εσύ που είσαι και νέος άνθρωπος και σχετικά φρέσκος στη δουλειά (άρα έχεις ξεκινήσει κατ' ευθείαν με τα νέα δεδομένα εννοώ);hellegennes έγραψε: 27 Απρ 2019, 01:27Ναι, αλλά αυτό δεν είναι ο ΦΠΑ που πληρώνει ο τελικός καταναλωτής, είναι ο ΦΠΑ που πληρώνει η καταναλωτική αλυσίδα. Αν μη κόβοντας απόδειξη αφαιρέσεις το σύνολο του ΦΠΑ (το ΦΠΑ λιανικής), το κέρδος σου θα είναι λιγότερο, γιατί ήδη έχεις καταβάλει μέρος του τελικού ΦΠΑ κατά την αγορά (και χωρίς πώληση δεν θα συμψηφιστεί). Αν δηλαδή αγοράζεις 200 ευρώ προϊόν και το πουλάς 300, άρα θες 100 ευρώ κέρδος, έχοντας αγοράσει το προϊόν 200+24% = 248 ευρώ και μη κόβοντας απόδειξη επιστρέψεις στον καταναλωτή τον τελικό ΦΠΑ (72 ευρώ), τότε θα έχεις πληρώσει 248 και θα έχεις πάρει 300. Αν επιστρέψεις μόνο την διαφορά ΦΠΑ, που είναι αυτό που στην ουσία αποδίδεις κι άρα αυτό που πληρώνει ο τελικός καταναλωτής, εσύ θα πάρεις 100 ευρώ, όπως πριν, το κράτος θα πάρει μόνο το πρώτο μέρος της συναλλαγής (48 ευρώ) κι ο καταναλωτής θα γλυτώσει την διαφορά (που είναι 24 ευρώ).shrike έγραψε: 26 Απρ 2019, 16:12
Τι λες μωρέ; Τι πίνεις; Από πότε τα ποσοστά μεταβάλλονται ανάλογα με την αξία; Δηλαδή, αν πουλήσεις ένα προϊόν στην καθαρή του αξία (=0 κέρδος) ο ΦΠΑ είναι το ~20% της τιμής, ενώ αν το πουλήσεις με 50% κέρδος δεν είναι το ~20% αλλά κάτι άλλο; Πόσο θέλεις να μας τρελάνεις;![]()
Το προϊόν το έχεις αγοράσει όντως 200+48 ευρώ, αλλά τα 48 τα αποδίδεις στην επόμενη περιοδική ΦΠΑ, από πού κι ως πού σου στοιχίζει 248;
Το δε κέρδος σου, αν το πουλήσεις σε καθαρή αξία στον πελάτη (δηλ. 300 ευρώ) είναι ακόμα μεγαλύτερο, και όχι μικρότερο όπως λες, γιατί το κατοστάρικο της διαφοράς είναι μαύρο και αφορολόγητο. Περισσότερα κερδίζεις, όχι λιγότερα, ακόμα κι αν δεν εισπράξεις καθόλου ΦΠΑ απ' τον πελάτη.
Και ναι, εφόσον δεν κόψεις απόδειξη δεν εμφανίζεται σαν κέρδος, άρα είναι αφορολόγητο, αλλά αυτό είναι σε δεύτερο λόγο. Εγώ ήθελα να δείξω ότι ο ΦΠΑ που καταβάλλει ο τελικός καταναλωτής αντιστοιχεί στο τμήμα που αποδίδεις εσύ λόγω πώλησης.
Παρεμπιπτόντως, δεν έχει βρεθεί ποτέ κανείς να μου πει να του κόψω κάτι απ' την τιμή μη κόβοντας απόδειξη. Υπάρχει όμως πολύ μεγάλο πλήθος που με «μαλώνει» που κόβω απόδειξη ή που λέει απ' την αρχή «μην κόβεις απόδειξη». Φυσικά λέω πάντα ότι δεν γίνεται να μην κόβω αποδείξεις γιατί θα εμφανίζω ζημιά λόγω τιμολογίων αγοράς.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 143 Απαντήσεις
- 3437 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από axilmar
-
- 7 Απαντήσεις