Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Δημοσιεύτηκε: 18 Σεπ 2019, 11:51
Η κανονική καρμπονάρα γίνεται με αβγά. Όχι με κρέμα γάλακτος.
Καλώς ήρθατε στο Phorum.com.gr Είμαστε εδώ πολλά ενεργά μέλη της διαδικτυακής κοινότητας του Phorum.gr που έκλεισε. Σας περιμένουμε όλους!
https://dev.phorum.com.gr/
Η κανονική καρμπονάρα γίνεται με αβγά. Όχι με κρέμα γάλακτος.
Δε νομίζω οτι έκανε το έγκλημα να χρησιμοποιήσει κρέμα γάλακτος. Έχουμε ξαναπεί τα υλικα για την καρμπονάρα είναι αυγά, πεκορίνο ρομάνο, γκουαντσιαλε, πιπέριistoria m amartia m έγραψε: 18 Σεπ 2019, 11:44Δεν τρωγοταν αυτο το λασπωμενο πραγμα με την εξατμισμενη κρέμα γάλακτος και έφτιαξε δυο αυγα ματια με ψωμάκι να ντερλικώσει
Το ξέρω καλέ. Δεν κατάλαβα είχε αβγά στη φωτό.Gherschaagk έγραψε: 18 Σεπ 2019, 11:51Η κανονική καρμπονάρα γίνεται με αβγά. Όχι με κρέμα γάλακτος.
Όχι μαρή, το αβγό είναι στο μακαρόνι.Naida έγραψε: 18 Σεπ 2019, 11:55Το ξέρω καλέ. Δεν κατάλαβα είχε αβγά στη φωτό.Gherschaagk έγραψε: 18 Σεπ 2019, 11:51Η κανονική καρμπονάρα γίνεται με αβγά. Όχι με κρέμα γάλακτος.
Αυτό λέω, δεν μου φάνηκεGherschaagk έγραψε: 18 Σεπ 2019, 11:56Όχι μαρή, το αβγό είναι στο μακαρόνι.Naida έγραψε: 18 Σεπ 2019, 11:55Το ξέρω καλέ. Δεν κατάλαβα είχε αβγά στη φωτό.Gherschaagk έγραψε: 18 Σεπ 2019, 11:51
Η κανονική καρμπονάρα γίνεται με αβγά. Όχι με κρέμα γάλακτος.
Μου άνοιξες την όρεξη. Ευχαριστούμε και για την συνταγήΓΑΛΗ έγραψε: 18 Σεπ 2019, 09:29Τη συγκεκριμένη την έχω φτιάξει με φέτες μπέικον (αυτό είχα) αλλά γίνεται καλύτερα με κομμάτι πανσέτας μπέικον, που το κόβεις σε κυβάκια γιατί έχει περισσότερο λίπος και δεν χρειάζεται προσθήκη άλλων λιπαρών στο τσιγάρισμα. Οι Ιταλοί βάζουν γκουαντσιάλε, που είναι χοιρινό μάγουλο αλλά δεν το βρίσκεις τόσο εύκολα. Το ίδιο ισχύει και για τα τυριά. Η κλασσική συνταγή θέλει πεκορίνο αλλά την έχω κάνει και με κεφαλοτύρι Όλυμπος και μου βγήκε μια χαρά. Αυτή έχει παρμεζάνα. Mε τα ζυμαρικά, επίσης δεν έχω θέμα. Στη χθεσινή έβαλα κλασσικά νο 5 αλλά μ' αρέσει και με λιγκουίνι, πέννες, ριγκατόνι κλπ Τα "κοντά" ζυμαρικά έχουν το θετικό ότι ανακατεύονται πολύ πιο εύκολα με τα άλλα υλικά και η καρμπονάρα θέλει καλό ανακάτεμα. Γι' αυτό δεν σωτάρω ποτέ το μπέικον σε τηγάνι αλλά σε γουοκ ή κατσαρόλα με μεγάλη βάση. Σπανίως μαγειρεύω ατομικές μερίδες.- Casper - έγραψε: 18 Σεπ 2019, 00:14 Πεθύμησα καρμπονάρα ειδικά τώρα που την βλέπω. Έχω καιρό να φάω ζυμαρικά. Θα φτιάξω αύριο μάλλον.![]()
![]()

Βασικά, τις παρεκτροπές από την αυθεντική συνταγή που χρησιμοποιώ εγώ, έχω αναφέρει. Δεν είμαι σεφ και χρησιμοποιώ συνταγές που γίνονται με πιο απλά υλικά ώστε να έχω περισσότερες επιλογές στην καθημερινότητα μου. Και ακριβώς γι' αυτό χρησιμοποιώ πανσέτα μπέικον και όχι γκουαντσιάλε. Είναι πολύ καλύτερη σε γεύση και αποτέλεσμα από τις φέτες μπέικον και κάνει και για άλλες χρήσεις. Αν πρόκειται να μαγειρέψω την ίδια μέρα που την αγόρασα, την αφήνω εκτός. Διαφορετικά τη βάζω στην κατάψυξη και ναι, κόβεται πολύ εύκολα αν την αφήσεις ένα μισάωρο έξω από το ψυγείο.- Casper - έγραψε: 18 Σεπ 2019, 12:28Μου άνοιξες την όρεξη. Ευχαριστούμε και για την συνταγήΓΑΛΗ έγραψε: 18 Σεπ 2019, 09:29Τη συγκεκριμένη την έχω φτιάξει με φέτες μπέικον (αυτό είχα) αλλά γίνεται καλύτερα με κομμάτι πανσέτας μπέικον, που το κόβεις σε κυβάκια γιατί έχει περισσότερο λίπος και δεν χρειάζεται προσθήκη άλλων λιπαρών στο τσιγάρισμα. Οι Ιταλοί βάζουν γκουαντσιάλε, που είναι χοιρινό μάγουλο αλλά δεν το βρίσκεις τόσο εύκολα. Το ίδιο ισχύει και για τα τυριά. Η κλασσική συνταγή θέλει πεκορίνο αλλά την έχω κάνει και με κεφαλοτύρι Όλυμπος και μου βγήκε μια χαρά. Αυτή έχει παρμεζάνα. Mε τα ζυμαρικά, επίσης δεν έχω θέμα. Στη χθεσινή έβαλα κλασσικά νο 5 αλλά μ' αρέσει και με λιγκουίνι, πέννες, ριγκατόνι κλπ Τα "κοντά" ζυμαρικά έχουν το θετικό ότι ανακατεύονται πολύ πιο εύκολα με τα άλλα υλικά και η καρμπονάρα θέλει καλό ανακάτεμα. Γι' αυτό δεν σωτάρω ποτέ το μπέικον σε τηγάνι αλλά σε γουοκ ή κατσαρόλα με μεγάλη βάση. Σπανίως μαγειρεύω ατομικές μερίδες.- Casper - έγραψε: 18 Σεπ 2019, 00:14 Πεθύμησα καρμπονάρα ειδικά τώρα που την βλέπω. Έχω καιρό να φάω ζυμαρικά. Θα φτιάξω αύριο μάλλον.![]()
![]()
![]()
Εμένα μου αρέσουν πολύ οι πέννες και τα no 5. Για καρμπονάρα προτιμώ το 2ο.![]()
Θα φτιάξω αύριο γιατί σήμερα ο παππούς μου έκανε γύρο από μια συνταγή που με έβαλε να του βρωΓΑΛΗ έγραψε: 18 Σεπ 2019, 13:26Βασικά, τις παρεκτροπές από την αυθεντική συνταγή που χρησιμοποιώ εγώ, έχω αναφέρει. Δεν είμαι σεφ και χρησιμοποιώ συνταγές που γίνονται με πιο απλά υλικά ώστε να έχω περισσότερες επιλογές στην καθημερινότητα μου. Και ακριβώς γι' αυτό χρησιμοποιώ πανσέτα μπέικον και όχι γκουαντσιάλε. Είναι πολύ καλύτερη σε γεύση και αποτέλεσμα από τις φέτες μπέικον και κάνει και για άλλες χρήσεις. Αν πρόκειται να μαγειρέψω την ίδια μέρα που την αγόρασα, την αφήνω εκτός. Διαφορετικά τη βάζω στην κατάψυξη και ναι, κόβεται πολύ εύκολα αν την αφήσεις ένα μισάωρο έξω από το ψυγείο.- Casper - έγραψε: 18 Σεπ 2019, 12:28Μου άνοιξες την όρεξη. Ευχαριστούμε και για την συνταγήΓΑΛΗ έγραψε: 18 Σεπ 2019, 09:29
Τη συγκεκριμένη την έχω φτιάξει με φέτες μπέικον (αυτό είχα) αλλά γίνεται καλύτερα με κομμάτι πανσέτας μπέικον, που το κόβεις σε κυβάκια γιατί έχει περισσότερο λίπος και δεν χρειάζεται προσθήκη άλλων λιπαρών στο τσιγάρισμα. Οι Ιταλοί βάζουν γκουαντσιάλε, που είναι χοιρινό μάγουλο αλλά δεν το βρίσκεις τόσο εύκολα. Το ίδιο ισχύει και για τα τυριά. Η κλασσική συνταγή θέλει πεκορίνο αλλά την έχω κάνει και με κεφαλοτύρι Όλυμπος και μου βγήκε μια χαρά. Αυτή έχει παρμεζάνα. Mε τα ζυμαρικά, επίσης δεν έχω θέμα. Στη χθεσινή έβαλα κλασσικά νο 5 αλλά μ' αρέσει και με λιγκουίνι, πέννες, ριγκατόνι κλπ Τα "κοντά" ζυμαρικά έχουν το θετικό ότι ανακατεύονται πολύ πιο εύκολα με τα άλλα υλικά και η καρμπονάρα θέλει καλό ανακάτεμα. Γι' αυτό δεν σωτάρω ποτέ το μπέικον σε τηγάνι αλλά σε γουοκ ή κατσαρόλα με μεγάλη βάση. Σπανίως μαγειρεύω ατομικές μερίδες.![]()
![]()
Εμένα μου αρέσουν πολύ οι πέννες και τα no 5. Για καρμπονάρα προτιμώ το 2ο.![]()
Αν έχεις φέτες μπέικον θέλει και λίγο βούτυρο ή λάδι για το τσιγάρισμα.
Οπότε, η δικιά μου συνταγή (Ερμή δεν θέλω ου) είναι αυτή.
1 πακέτο ζυμαρικά. Ό,τι γουστάρεις. Δεν συνιστώνται πολύ λεπτά (10άρια) ή χυλοπίτες.
Γύρω στα 300 γρ. πανσέτα μπέικον ή δυο πακέτα φέτες μπέικον σε κυβάκια.
4 με 5 αυγά (αναλόγως μεγέθους και γεύσης που θέλεις).
1 κούπα τριμμένο κίτρινο αλμυρό σκληρό τυρί.
Προαιρετικά λάδι ή βούτυρο.
Αλάτι, πιπέρι. Ιδανικά, χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Βάζω τα ζυμαρικά να βράζουν σε αλατισμένο νερό (τα 10λεπτα τα βγάζω στα 7, τα 8λεπτα τα βγάζω στα 5).
Ρίχνω σε μια άλλη κατσαρόλα/γουόκ το μπέικον να σωταριστεί αρχικά σε δυνατή φωτιά και μόλις πάρει χρώμα κατεβάζω πολύ τη θερμοκρασία. Έτσι κρατάει περισσότερο λίπος που είναι απαραίτητο για τη γεύση.
Χτυπάω τα αυγά, ρίχνω τη μισή ή τα 3/4 της κούπας του τυριού μέσα και προσθέτω μισό περίπου ποτήρι χυλωμένο νερό από τα ζυμαρικά. Πάντα κρατάω και ένα ποτήρι εξτρά, βοηθάει στην περίπτωση που θέλει περισσότερο υγρό.
Μόλις βράσουν τα μακαρόνια δεν τα στραγγίζω αλλά τα ρίχνω λίγα λίγα με λαβίδα, μέσα στο σκεύος με το μπέικον, γίνεται καλύτερο το ανακάτεμα. Όταν τελειώσω, βγάζω το σκεύος από τη φωτιά (που είναι ήδη χαμηλή) και σε ένα λεπτό περίπου ρίχνω και το μίγμα από τα αυγά και το τυρί. Ανακατεύω πολύ καλά και σερβίρω. Πιπέρι και τριμμένο τυρί κατά βούληση.
Η βάση είναι αυτή. Αν τη θέλεις πιο ελαφριά, βάλε τρία αυγά. Αν τη θες πιο αλμυρή, περισσότερο τυρί στο μείγμα ή περισσότερα γραμμάρια μπέικον. Το σίγουρο είναι ότι η κρεμώδης υφή (η φωτο είναι θαμπή και δεν φαίνεται) θέλει λίπος, δεν είναι φαγητό δίαιτας.
Αυτά και καλή σου όρεξη.![]()

Την πέρκα την προσπερνάω, πιο αδιάφορη (σαν πρωτη υλη οχι η δικια σου συγκεκριμένα) απο επιχειρήματα φιλοζωωνΓΑΛΗ έγραψε: 20 Σεπ 2019, 15:35 Πέρκα στο φούρνο με λαχανικά και γεμιστές πιπεριές με τυρόσκορδο.
Καλό βγήκε.
![]()
Πως σε φάνηκε σαν εμπΥρία;