Σελίδα 256 από 1418

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Δημοσιεύτηκε: 18 Σεπ 2019, 11:51
από Gherschaagk
Naida έγραψε: 18 Σεπ 2019, 11:42
ΓΑΛΗ έγραψε: 18 Σεπ 2019, 10:54
perseus έγραψε: 18 Σεπ 2019, 10:31 Την παρμεζάνα την εχει τρίψει απο την λαθος πλευρα του τριφτη
Έχεις δίκιο αλλά είχα ψιλοτριμμένη και χρησιμοποίησα την ίδια και για τα αυγά και για το χιόνισμα. :lol:
Ποια αυγά;
Η κανονική καρμπονάρα γίνεται με αβγά. Όχι με κρέμα γάλακτος.

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Δημοσιεύτηκε: 18 Σεπ 2019, 11:52
από Ερμής
istoria m amartia m έγραψε: 18 Σεπ 2019, 11:44
Naida έγραψε: 18 Σεπ 2019, 11:42
ΓΑΛΗ έγραψε: 18 Σεπ 2019, 10:54

Έχεις δίκιο αλλά είχα ψιλοτριμμένη και χρησιμοποίησα την ίδια και για τα αυγά και για το χιόνισμα. :lol:
Ποια αυγά;
Δεν τρωγοταν αυτο το λασπωμενο πραγμα με την εξατμισμενη κρέμα γάλακτος και έφτιαξε δυο αυγα ματια με ψωμάκι να ντερλικώσει
Δε νομίζω οτι έκανε το έγκλημα να χρησιμοποιήσει κρέμα γάλακτος. Έχουμε ξαναπεί τα υλικα για την καρμπονάρα είναι αυγά, πεκορίνο ρομάνο, γκουαντσιαλε, πιπέρι
αλλά το γαμημένο το μάγουλο δε τρώγεται. Σα να τρως λαρδί είναι.

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Δημοσιεύτηκε: 18 Σεπ 2019, 11:55
από Naida
Gherschaagk έγραψε: 18 Σεπ 2019, 11:51
Naida έγραψε: 18 Σεπ 2019, 11:42
ΓΑΛΗ έγραψε: 18 Σεπ 2019, 10:54

Έχεις δίκιο αλλά είχα ψιλοτριμμένη και χρησιμοποίησα την ίδια και για τα αυγά και για το χιόνισμα. :lol:
Ποια αυγά;
Η κανονική καρμπονάρα γίνεται με αβγά. Όχι με κρέμα γάλακτος.
Το ξέρω καλέ. Δεν κατάλαβα είχε αβγά στη φωτό.

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Δημοσιεύτηκε: 18 Σεπ 2019, 11:56
από Gherschaagk
Naida έγραψε: 18 Σεπ 2019, 11:55
Gherschaagk έγραψε: 18 Σεπ 2019, 11:51
Naida έγραψε: 18 Σεπ 2019, 11:42

Ποια αυγά;
Η κανονική καρμπονάρα γίνεται με αβγά. Όχι με κρέμα γάλακτος.
Το ξέρω καλέ. Δεν κατάλαβα είχε αβγά στη φωτό.
Όχι μαρή, το αβγό είναι στο μακαρόνι.

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Δημοσιεύτηκε: 18 Σεπ 2019, 12:05
από ΓΑΛΗ
Δεν χρησιμοποιώ κρέμα γάλακτος.

Συνήθως βάζω κύβους από καπνιστή πανσέτα και αυγά. Απλώς προσθέτω στα χτυπημένα αυγά τριμμένο τυρί και χυλωμένο νερό από τα ζυμαρικά. Αλάτι, πιπέρι και τίποτα άλλο.

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Δημοσιεύτηκε: 18 Σεπ 2019, 12:08
από Μπίστης
Ζωχοί από χθες και πατάται τηγανηταί

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Δημοσιεύτηκε: 18 Σεπ 2019, 12:13
από Μηχανικός
Έδωσα τα υλικά και τις οδηγίες για χοιρινό με σέλινο.

Θα κρατήσουμε και λίγο σέλινο για την αυριανή φασολάδα. :D

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Δημοσιεύτηκε: 18 Σεπ 2019, 12:15
από Naida
Gherschaagk έγραψε: 18 Σεπ 2019, 11:56
Naida έγραψε: 18 Σεπ 2019, 11:55
Gherschaagk έγραψε: 18 Σεπ 2019, 11:51

Η κανονική καρμπονάρα γίνεται με αβγά. Όχι με κρέμα γάλακτος.
Το ξέρω καλέ. Δεν κατάλαβα είχε αβγά στη φωτό.
Όχι μαρή, το αβγό είναι στο μακαρόνι.
Αυτό λέω, δεν μου φάνηκε :lol:

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Δημοσιεύτηκε: 18 Σεπ 2019, 12:28
από - Casper -
ΓΑΛΗ έγραψε: 18 Σεπ 2019, 09:29
- Casper - έγραψε: 18 Σεπ 2019, 00:14 Πεθύμησα καρμπονάρα ειδικά τώρα που την βλέπω. Έχω καιρό να φάω ζυμαρικά. Θα φτιάξω αύριο μάλλον. :hebit:
Τη συγκεκριμένη την έχω φτιάξει με φέτες μπέικον (αυτό είχα) αλλά γίνεται καλύτερα με κομμάτι πανσέτας μπέικον, που το κόβεις σε κυβάκια γιατί έχει περισσότερο λίπος και δεν χρειάζεται προσθήκη άλλων λιπαρών στο τσιγάρισμα. Οι Ιταλοί βάζουν γκουαντσιάλε, που είναι χοιρινό μάγουλο αλλά δεν το βρίσκεις τόσο εύκολα. Το ίδιο ισχύει και για τα τυριά. Η κλασσική συνταγή θέλει πεκορίνο αλλά την έχω κάνει και με κεφαλοτύρι Όλυμπος και μου βγήκε μια χαρά. Αυτή έχει παρμεζάνα. Mε τα ζυμαρικά, επίσης δεν έχω θέμα. Στη χθεσινή έβαλα κλασσικά νο 5 αλλά μ' αρέσει και με λιγκουίνι, πέννες, ριγκατόνι κλπ Τα "κοντά" ζυμαρικά έχουν το θετικό ότι ανακατεύονται πολύ πιο εύκολα με τα άλλα υλικά και η καρμπονάρα θέλει καλό ανακάτεμα. Γι' αυτό δεν σωτάρω ποτέ το μπέικον σε τηγάνι αλλά σε γουοκ ή κατσαρόλα με μεγάλη βάση. Σπανίως μαγειρεύω ατομικές μερίδες. :lol:
Μου άνοιξες την όρεξη. Ευχαριστούμε και για την συνταγή :)

Εμένα μου αρέσουν πολύ οι πέννες και τα no 5. Για καρμπονάρα προτιμώ το 2ο. :vp12:




:lol:

Εικόνα

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Δημοσιεύτηκε: 18 Σεπ 2019, 13:26
από ΓΑΛΗ
- Casper - έγραψε: 18 Σεπ 2019, 12:28
ΓΑΛΗ έγραψε: 18 Σεπ 2019, 09:29
- Casper - έγραψε: 18 Σεπ 2019, 00:14 Πεθύμησα καρμπονάρα ειδικά τώρα που την βλέπω. Έχω καιρό να φάω ζυμαρικά. Θα φτιάξω αύριο μάλλον. :hebit:
Τη συγκεκριμένη την έχω φτιάξει με φέτες μπέικον (αυτό είχα) αλλά γίνεται καλύτερα με κομμάτι πανσέτας μπέικον, που το κόβεις σε κυβάκια γιατί έχει περισσότερο λίπος και δεν χρειάζεται προσθήκη άλλων λιπαρών στο τσιγάρισμα. Οι Ιταλοί βάζουν γκουαντσιάλε, που είναι χοιρινό μάγουλο αλλά δεν το βρίσκεις τόσο εύκολα. Το ίδιο ισχύει και για τα τυριά. Η κλασσική συνταγή θέλει πεκορίνο αλλά την έχω κάνει και με κεφαλοτύρι Όλυμπος και μου βγήκε μια χαρά. Αυτή έχει παρμεζάνα. Mε τα ζυμαρικά, επίσης δεν έχω θέμα. Στη χθεσινή έβαλα κλασσικά νο 5 αλλά μ' αρέσει και με λιγκουίνι, πέννες, ριγκατόνι κλπ Τα "κοντά" ζυμαρικά έχουν το θετικό ότι ανακατεύονται πολύ πιο εύκολα με τα άλλα υλικά και η καρμπονάρα θέλει καλό ανακάτεμα. Γι' αυτό δεν σωτάρω ποτέ το μπέικον σε τηγάνι αλλά σε γουοκ ή κατσαρόλα με μεγάλη βάση. Σπανίως μαγειρεύω ατομικές μερίδες. :lol:
Μου άνοιξες την όρεξη. Ευχαριστούμε και για την συνταγή :)

Εμένα μου αρέσουν πολύ οι πέννες και τα no 5. Για καρμπονάρα προτιμώ το 2ο. :vp12:
Βασικά, τις παρεκτροπές από την αυθεντική συνταγή που χρησιμοποιώ εγώ, έχω αναφέρει. Δεν είμαι σεφ και χρησιμοποιώ συνταγές που γίνονται με πιο απλά υλικά ώστε να έχω περισσότερες επιλογές στην καθημερινότητα μου. Και ακριβώς γι' αυτό χρησιμοποιώ πανσέτα μπέικον και όχι γκουαντσιάλε. Είναι πολύ καλύτερη σε γεύση και αποτέλεσμα από τις φέτες μπέικον και κάνει και για άλλες χρήσεις. Αν πρόκειται να μαγειρέψω την ίδια μέρα που την αγόρασα, την αφήνω εκτός. Διαφορετικά τη βάζω στην κατάψυξη και ναι, κόβεται πολύ εύκολα αν την αφήσεις ένα μισάωρο έξω από το ψυγείο.

Αν έχεις φέτες μπέικον θέλει και λίγο βούτυρο ή λάδι για το τσιγάρισμα.

Οπότε, η δικιά μου συνταγή (Ερμή δεν θέλω ου :P ) είναι αυτή.

1 πακέτο ζυμαρικά. Ό,τι γουστάρεις. Δεν συνιστώνται πολύ λεπτά (10άρια) ή χυλοπίτες.
Γύρω στα 300 γρ. πανσέτα μπέικον ή δυο πακέτα φέτες μπέικον σε κυβάκια.
4 με 5 αυγά (αναλόγως μεγέθους και γεύσης που θέλεις).
1 κούπα τριμμένο κίτρινο αλμυρό σκληρό τυρί.
Προαιρετικά λάδι ή βούτυρο.
Αλάτι, πιπέρι. Ιδανικά, χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Βάζω τα ζυμαρικά να βράζουν σε αλατισμένο νερό (τα 10λεπτα τα βγάζω στα 7, τα 8λεπτα τα βγάζω στα 5).
Ρίχνω σε μια άλλη κατσαρόλα/γουόκ το μπέικον να σωταριστεί αρχικά σε δυνατή φωτιά και μόλις πάρει χρώμα κατεβάζω πολύ τη θερμοκρασία. Έτσι κρατάει περισσότερο λίπος που είναι απαραίτητο για τη γεύση.
Χτυπάω τα αυγά, ρίχνω τη μισή ή τα 3/4 της κούπας του τυριού μέσα και προσθέτω μισό περίπου ποτήρι χυλωμένο νερό από τα ζυμαρικά. Πάντα κρατάω και ένα ποτήρι εξτρά, βοηθάει στην περίπτωση που θέλει περισσότερο υγρό.
Μόλις βράσουν τα μακαρόνια δεν τα στραγγίζω αλλά τα ρίχνω λίγα λίγα με λαβίδα, μέσα στο σκεύος με το μπέικον, γίνεται καλύτερο το ανακάτεμα. Όταν τελειώσω, βγάζω το σκεύος από τη φωτιά (που είναι ήδη χαμηλή) και σε ένα λεπτό περίπου ρίχνω και το μίγμα από τα αυγά και το τυρί. Ανακατεύω πολύ καλά και σερβίρω. Πιπέρι και τριμμένο τυρί κατά βούληση.

Η βάση είναι αυτή. Αν τη θέλεις πιο ελαφριά, βάλε τρία αυγά. Αν τη θες πιο αλμυρή, περισσότερο τυρί στο μείγμα ή περισσότερα γραμμάρια μπέικον. Το σίγουρο είναι ότι η κρεμώδης υφή (η φωτο είναι θαμπή και δεν φαίνεται) θέλει λίπος, δεν είναι φαγητό δίαιτας.

Αυτά και καλή σου όρεξη. :)

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Δημοσιεύτηκε: 18 Σεπ 2019, 14:05
από - Casper -
ΓΑΛΗ έγραψε: 18 Σεπ 2019, 13:26
- Casper - έγραψε: 18 Σεπ 2019, 12:28
ΓΑΛΗ έγραψε: 18 Σεπ 2019, 09:29

Τη συγκεκριμένη την έχω φτιάξει με φέτες μπέικον (αυτό είχα) αλλά γίνεται καλύτερα με κομμάτι πανσέτας μπέικον, που το κόβεις σε κυβάκια γιατί έχει περισσότερο λίπος και δεν χρειάζεται προσθήκη άλλων λιπαρών στο τσιγάρισμα. Οι Ιταλοί βάζουν γκουαντσιάλε, που είναι χοιρινό μάγουλο αλλά δεν το βρίσκεις τόσο εύκολα. Το ίδιο ισχύει και για τα τυριά. Η κλασσική συνταγή θέλει πεκορίνο αλλά την έχω κάνει και με κεφαλοτύρι Όλυμπος και μου βγήκε μια χαρά. Αυτή έχει παρμεζάνα. Mε τα ζυμαρικά, επίσης δεν έχω θέμα. Στη χθεσινή έβαλα κλασσικά νο 5 αλλά μ' αρέσει και με λιγκουίνι, πέννες, ριγκατόνι κλπ Τα "κοντά" ζυμαρικά έχουν το θετικό ότι ανακατεύονται πολύ πιο εύκολα με τα άλλα υλικά και η καρμπονάρα θέλει καλό ανακάτεμα. Γι' αυτό δεν σωτάρω ποτέ το μπέικον σε τηγάνι αλλά σε γουοκ ή κατσαρόλα με μεγάλη βάση. Σπανίως μαγειρεύω ατομικές μερίδες. :lol:
Μου άνοιξες την όρεξη. Ευχαριστούμε και για την συνταγή :)

Εμένα μου αρέσουν πολύ οι πέννες και τα no 5. Για καρμπονάρα προτιμώ το 2ο. :vp12:
Βασικά, τις παρεκτροπές από την αυθεντική συνταγή που χρησιμοποιώ εγώ, έχω αναφέρει. Δεν είμαι σεφ και χρησιμοποιώ συνταγές που γίνονται με πιο απλά υλικά ώστε να έχω περισσότερες επιλογές στην καθημερινότητα μου. Και ακριβώς γι' αυτό χρησιμοποιώ πανσέτα μπέικον και όχι γκουαντσιάλε. Είναι πολύ καλύτερη σε γεύση και αποτέλεσμα από τις φέτες μπέικον και κάνει και για άλλες χρήσεις. Αν πρόκειται να μαγειρέψω την ίδια μέρα που την αγόρασα, την αφήνω εκτός. Διαφορετικά τη βάζω στην κατάψυξη και ναι, κόβεται πολύ εύκολα αν την αφήσεις ένα μισάωρο έξω από το ψυγείο.

Αν έχεις φέτες μπέικον θέλει και λίγο βούτυρο ή λάδι για το τσιγάρισμα.

Οπότε, η δικιά μου συνταγή (Ερμή δεν θέλω ου :P ) είναι αυτή.

1 πακέτο ζυμαρικά. Ό,τι γουστάρεις. Δεν συνιστώνται πολύ λεπτά (10άρια) ή χυλοπίτες.
Γύρω στα 300 γρ. πανσέτα μπέικον ή δυο πακέτα φέτες μπέικον σε κυβάκια.
4 με 5 αυγά (αναλόγως μεγέθους και γεύσης που θέλεις).
1 κούπα τριμμένο κίτρινο αλμυρό σκληρό τυρί.
Προαιρετικά λάδι ή βούτυρο.
Αλάτι, πιπέρι. Ιδανικά, χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Βάζω τα ζυμαρικά να βράζουν σε αλατισμένο νερό (τα 10λεπτα τα βγάζω στα 7, τα 8λεπτα τα βγάζω στα 5).
Ρίχνω σε μια άλλη κατσαρόλα/γουόκ το μπέικον να σωταριστεί αρχικά σε δυνατή φωτιά και μόλις πάρει χρώμα κατεβάζω πολύ τη θερμοκρασία. Έτσι κρατάει περισσότερο λίπος που είναι απαραίτητο για τη γεύση.
Χτυπάω τα αυγά, ρίχνω τη μισή ή τα 3/4 της κούπας του τυριού μέσα και προσθέτω μισό περίπου ποτήρι χυλωμένο νερό από τα ζυμαρικά. Πάντα κρατάω και ένα ποτήρι εξτρά, βοηθάει στην περίπτωση που θέλει περισσότερο υγρό.
Μόλις βράσουν τα μακαρόνια δεν τα στραγγίζω αλλά τα ρίχνω λίγα λίγα με λαβίδα, μέσα στο σκεύος με το μπέικον, γίνεται καλύτερο το ανακάτεμα. Όταν τελειώσω, βγάζω το σκεύος από τη φωτιά (που είναι ήδη χαμηλή) και σε ένα λεπτό περίπου ρίχνω και το μίγμα από τα αυγά και το τυρί. Ανακατεύω πολύ καλά και σερβίρω. Πιπέρι και τριμμένο τυρί κατά βούληση.

Η βάση είναι αυτή. Αν τη θέλεις πιο ελαφριά, βάλε τρία αυγά. Αν τη θες πιο αλμυρή, περισσότερο τυρί στο μείγμα ή περισσότερα γραμμάρια μπέικον. Το σίγουρο είναι ότι η κρεμώδης υφή (η φωτο είναι θαμπή και δεν φαίνεται) θέλει λίπος, δεν είναι φαγητό δίαιτας.

Αυτά και καλή σου όρεξη. :)
Θα φτιάξω αύριο γιατί σήμερα ο παππούς μου έκανε γύρο από μια συνταγή που με έβαλε να του βρω :lol:

Εγώ την θέλω ταυτόχρονα ελαφριά ΚΑΙ αλμυρή. Είμαι εθισμένη στο αλάτι. :oops: Αλλά εκτοξεύονται και οι θερμίδες. Προσθέτω από πάνω.

Thaaanks! :D

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Δημοσιεύτηκε: 20 Σεπ 2019, 15:35
από ΓΑΛΗ
Πέρκα στο φούρνο με λαχανικά και γεμιστές πιπεριές με τυρόσκορδο.
Καλό βγήκε.

Εικόνα

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Δημοσιεύτηκε: 20 Σεπ 2019, 15:40
από istoria m amartia m
ΓΑΛΗ έγραψε: 20 Σεπ 2019, 15:35 Πέρκα στο φούρνο με λαχανικά και γεμιστές πιπεριές με τυρόσκορδο.
Καλό βγήκε.

Εικόνα
Την πέρκα την προσπερνάω, πιο αδιάφορη (σαν πρωτη υλη οχι η δικια σου συγκεκριμένα) απο επιχειρήματα φιλοζωων

Οι πιπεριές με το τυροσκορδο και το αρπαγμα/καρβουνιλα +1000000 με καλο ψωμακι/κρασακι/συντροφια

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Δημοσιεύτηκε: 21 Σεπ 2019, 16:18
από don't speak
Μύδια αχνιστά για πρώτη φορά :003:

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Δημοσιεύτηκε: 21 Σεπ 2019, 18:09
από Fluffy
don't speak έγραψε: 21 Σεπ 2019, 16:18 Μύδια αχνιστά για πρώτη φορά :003:
Πως σε φάνηκε σαν εμπΥρία;