Σελίδα 26 από 41
Re: Ζαχαροπλαστεία που έγιναν θεσμός
Δημοσιεύτηκε: 30 Μαρ 2019, 19:36
από Naida
Πήγα κέντρο και επιτέλους πήγα στο τσουρεαλ και πήρα προφιτερόλ. Εγώ πήρα με σοκολάτα γάλακτος και ο φίλος που είμασταν μαζί με κρέμα πιπεροριζα. Δοκίμασα λίγο από αυτό με πιπεροριζα και μ' άρεσε περισσότερο από το δικό μου. Του έδωσα το δικό μου, πήρα το δικό του με απλές συνοπτικές,δημοκρατικές διαδικασίες
Το καλύτερο προφιτερόλ μετά από αυτό που είχα φάει πριν χρόνια σε ένα μαγαζί στον Ταυρο που εκλεισε. Δεν ήταν και πολύ ακριβό.
Re: Ζαχαροπλαστεία που έγιναν θεσμός
Δημοσιεύτηκε: 30 Μαρ 2019, 19:37
από Al Bundy
Η "ΧΑΡΑ" στα Πατήσια.
Re: Ζαχαροπλαστεία που έγιναν θεσμός
Δημοσιεύτηκε: 30 Μαρ 2019, 19:41
από Χαοτικός
Re: Ζαχαροπλαστεία που έγιναν θεσμός
Δημοσιεύτηκε: 31 Μαρ 2019, 00:13
από Tarkovsky
διατηρεί τα ίδια επίπεδα φρεσκότητας
εδώ και πάνω από δεκαετία, όμως, βάζει πλέον σαντιγί στη γαλατόπιτα - άμα ήθελα κορνέ, θα γύρευα κορνέ

Re: Ζαχαροπλαστεία που έγιναν θεσμός
Δημοσιεύτηκε: 31 Μαρ 2019, 00:16
από Al Bundy
Tarkovsky έγραψε: 31 Μαρ 2019, 00:13
διατηρεί τα ίδια επίπεδα φρεσκότητας
εδώ και πάνω από δεκαετία, όμως, βάζει πλέον σαντιγί στη γαλατόπιτα - άμα ήθελα κορνέ, θα γύρευα κορνέ
Εμείς πηγαίναμε για το παγωτό.
Re: Ζαχαροπλαστεία που έγιναν θεσμός
Δημοσιεύτηκε: 31 Μαρ 2019, 00:22
από Tarkovsky
Ξυπόλητος Πρίγκιψ έγραψε: 31 Μαρ 2019, 00:16
Tarkovsky έγραψε: 31 Μαρ 2019, 00:13
διατηρεί τα ίδια επίπεδα φρεσκότητας
εδώ και πάνω από δεκαετία, όμως, βάζει πλέον σαντιγί στη γαλατόπιτα - άμα ήθελα κορνέ, θα γύρευα κορνέ
Εμείς πηγαίναμε για το παγωτό.
ναι, μάνα μου
καϊμάκι με βάση γαλα(κ)τόπιτα αντί εκμέκ
Re: Ζαχαροπλαστεία που έγιναν θεσμός
Δημοσιεύτηκε: 31 Μαρ 2019, 00:36
από Al Bundy
Tarkovsky έγραψε: 31 Μαρ 2019, 00:22
Ξυπόλητος Πρίγκιψ έγραψε: 31 Μαρ 2019, 00:16
Tarkovsky έγραψε: 31 Μαρ 2019, 00:13
διατηρεί τα ίδια επίπεδα φρεσκότητας
εδώ και πάνω από δεκαετία, όμως, βάζει πλέον σαντιγί στη γαλατόπιτα - άμα ήθελα κορνέ, θα γύρευα κορνέ
Εμείς πηγαίναμε για το παγωτό.
ναι, μάνα μου
καϊμάκι με βάση γαλα(κ)τόπιτα αντί εκμέκ
Ε ναι ρε...ουπς...τώρα το είδα!
Σαντιγύ στη γαλατόπιτα;
ΓΑΜΩ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ!
Re: Ζαχαροπλαστεία που έγιναν θεσμός
Δημοσιεύτηκε: 31 Μαρ 2019, 01:01
από Ελβετός Τραπεζίτης
Naida έγραψε: 30 Μαρ 2019, 19:36
Πήγα κέντρο και επιτέλους πήγα στο τσουρεαλ και πήρα προφιτερόλ. Εγώ πήρα με σοκολάτα γάλακτος και ο φίλος που είμασταν μαζί με κρέμα πιπεροριζα. Δοκίμασα λίγο από αυτό με πιπεροριζα και μ' άρεσε περισσότερο από το δικό μου. Του έδωσα το δικό μου, πήρα το δικό του με απλές συνοπτικές,δημοκρατικές διαδικασίες
Το καλύτερο προφιτερόλ μετά από αυτό που είχα φάει πριν χρόνια σε ένα μαγαζί στον Ταυρο που εκλεισε. Δεν ήταν και πολύ ακριβό.
Αθήνα μένεις ; Γιατί είχα την εντύπωση οτι εισαι στην Θεσ/νίκη ;

Re: Ζαχαροπλαστεία που έγιναν θεσμός
Δημοσιεύτηκε: 31 Μαρ 2019, 01:08
από Naida
Ελβετός Τραπεζίτης έγραψε: 31 Μαρ 2019, 01:01
Naida έγραψε: 30 Μαρ 2019, 19:36
Πήγα κέντρο και επιτέλους πήγα στο τσουρεαλ και πήρα προφιτερόλ. Εγώ πήρα με σοκολάτα γάλακτος και ο φίλος που είμασταν μαζί με κρέμα πιπεροριζα. Δοκίμασα λίγο από αυτό με πιπεροριζα και μ' άρεσε περισσότερο από το δικό μου. Του έδωσα το δικό μου, πήρα το δικό του με απλές συνοπτικές,δημοκρατικές διαδικασίες
Το καλύτερο προφιτερόλ μετά από αυτό που είχα φάει πριν χρόνια σε ένα μαγαζί στον Ταυρο που εκλεισε. Δεν ήταν και πολύ ακριβό.
Αθήνα μένεις ; Γιατί είχα την εντύπωση οτι εισαι στην Θεσ/νίκη ;
Εγώ;.ούτε καν.
Περαστική έχω περάσει από Θεσσαλονίκη πηγαίνοντας Χαλκιδική.
Και νόμιζα μπήκες να μου την πεις για το Τσου στο Σουρεαλ

Re: Ζαχαροπλαστεία που έγιναν θεσμός
Δημοσιεύτηκε: 31 Μαρ 2019, 01:24
από Ελβετός Τραπεζίτης
Naida έγραψε: 31 Μαρ 2019, 01:08
Ελβετός Τραπεζίτης έγραψε: 31 Μαρ 2019, 01:01
Naida έγραψε: 30 Μαρ 2019, 19:36
Πήγα κέντρο και επιτέλους πήγα στο τσουρεαλ και πήρα προφιτερόλ. Εγώ πήρα με σοκολάτα γάλακτος και ο φίλος που είμασταν μαζί με κρέμα πιπεροριζα. Δοκίμασα λίγο από αυτό με πιπεροριζα και μ' άρεσε περισσότερο από το δικό μου. Του έδωσα το δικό μου, πήρα το δικό του με απλές συνοπτικές,δημοκρατικές διαδικασίες
Το καλύτερο προφιτερόλ μετά από αυτό που είχα φάει πριν χρόνια σε ένα μαγαζί στον Ταυρο που εκλεισε. Δεν ήταν και πολύ ακριβό.
Αθήνα μένεις ; Γιατί είχα την εντύπωση οτι εισαι στην Θεσ/νίκη ;
Εγώ;.ούτε καν.
Περαστική έχω περάσει από Θεσσαλονίκη πηγαίνοντας Χαλκιδική.
Και νόμιζα μπήκες να μου την πεις για το Τσου στο Σουρεαλ
Σοβαρά τωρα, κάτι δικό σου είχα διαβάσει παλαιότερα και μου είχε μείνει η ιδέα οτι είσαι γεννημα θρέμα θεσσαλονικιά

Re: Ζαχαροπλαστεία που έγιναν θεσμός
Δημοσιεύτηκε: 31 Μαρ 2019, 01:34
από Naida
Ελβετός Τραπεζίτης έγραψε: 31 Μαρ 2019, 01:24
Naida έγραψε: 31 Μαρ 2019, 01:08
Ελβετός Τραπεζίτης έγραψε: 31 Μαρ 2019, 01:01
Αθήνα μένεις ; Γιατί είχα την εντύπωση οτι εισαι στην Θεσ/νίκη ;
Εγώ;.ούτε καν.
Περαστική έχω περάσει από Θεσσαλονίκη πηγαίνοντας Χαλκιδική.
Και νόμιζα μπήκες να μου την πεις για το Τσου στο Σουρεαλ
Σοβαρά τωρα, κάτι δικό σου είχα διαβάσει παλαιότερα και μου είχε μείνει η ιδέα οτι είσαι γεννημα θρέμα θεσσαλονικιά
Μήπως με μπερδεύεις με κάποια άλλη;
Re: Ζαχαροπλαστεία που έγιναν θεσμός
Δημοσιεύτηκε: 31 Μαρ 2019, 01:42
από Ελβετός Τραπεζίτης
Οχι, αλλά δεν έχει καμία σημασία που είσαι ή που μένεις.
Re: Ζαχαροπλαστεία που έγιναν θεσμός
Δημοσιεύτηκε: 30 Απρ 2019, 21:48
από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Επιτέλους έκανα αυτοψία στο αθηναϊκό choureal!
Λοιπόν, έχομε και λέμε. Καταρχήν δεν είναι σαν τα κλασικά προφ που τα παίρνεις από το ψυγείο. Στο φτίαχνουν εκείνη τη στιγμή: έχει φούρνο που βγάζει σου, είναι ένας τύπος που τους βάζει κρέμα ζαχαροπλαστικής, και κάτι κορίτσια που περιχύνουν την σοκολάτα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα εξής ενδιαφέροντα: έχει κριτσανιστή υφή καθώς τα σου δεν προλαβαίνουν να μαλακώσουν κάτω από την σοκολάτα. Επίσης μπορείς να επιλέξεις να βάλεις έξτρα κρέμα γύρω από τα σου (όπως κάνουν στο νουβέλ) ή να μην επιλέξεις. Ενώ έχει διαφορετικές επιλογές σοκολάτας (κλασική μπίτερ, γάλακτος, λευκή μπλιαχ, πραλίνα και κάτι άλλα περίεργα). Τέλος έχει και τόπινγκς όπως φουντούκια, αμύγδαλα κλπ. Δηλαδή εάν θες δεν το κάνεις σαν το κλασσικο προφ. Εγώ το έφτιαξα με τη στάνταρ συνταγή, δλδ μπίτερ σοκολάτα χωρίς τόπινγκς. Η σοκολάτα είναι κορυφαία. Τα σου φρεσκότατα (αν και η κριτσανιστή υφή στην αρχή με ξένισε). Το μόνο παράπονο είναι ότι το ατομικό κυπελλάκι θα μπορούσε να είναι λίγο μεγαλύτερο (τιμή 3.5 ευρώ)
tl;dr: γαμάει!
Re: Ζαχαροπλαστεία που έγιναν θεσμός
Δημοσιεύτηκε: 30 Απρ 2019, 22:24
από Naida
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 30 Απρ 2019, 21:48
Επιτέλους έκανα αυτοψία στο αθηναϊκό choureal!
Λοιπόν, έχομε και λέμε. Καταρχήν δεν είναι σαν τα κλασικά προφ που τα παίρνεις από το ψυγείο. Στο φτίαχνουν εκείνη τη στιγμή: έχει φούρνο που βγάζει σου, είναι ένας τύπος που τους βάζει κρέμα ζαχαροπλαστικής, και κάτι κορίτσια που περιχύνουν την σοκολάτα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα εξής ενδιαφέροντα: έχει κριτσανιστή υφή καθώς τα σου δεν προλαβαίνουν να μαλακώσουν κάτω από την σοκολάτα. Επίσης μπορείς να επιλέξεις να βάλεις έξτρα κρέμα γύρω από τα σου (όπως κάνουν στο νουβέλ) ή να μην επιλέξεις. Ενώ έχει διαφορετικές επιλογές σοκολάτας (κλασική μπίτερ, γάλακτος, λευκή μπλιαχ, πραλίνα και κάτι άλλα περίεργα). Τέλος έχει και τόπινγκς όπως φουντούκια, αμύγδαλα κλπ. Δηλαδή εάν θες δεν το κάνεις σαν το κλασσικο προφ. Εγώ το έφτιαξα με τη στάνταρ συνταγή, δλδ μπίτερ σοκολάτα χωρίς τόπινγκς. Η σοκολάτα είναι κορυφαία. Τα σου φρεσκότατα (αν και η κριτσανιστή υφή στην αρχή με ξένισε). Το μόνο παράπονο είναι ότι το ατομικό κυπελλάκι θα μπορούσε να είναι λίγο μεγαλύτερο (τιμή 3.5 ευρώ)
tl;dr:
γαμάει!
Yeap. Με την πιπεροριζα εμένα μ' αρεσε περισσότερο. Και τα σου που ήταν τραγανά επίσης μου άρεσαν.
Re: Ζαχαροπλαστεία που έγιναν θεσμός
Δημοσιεύτηκε: 30 Απρ 2019, 23:30
από Ορέστης 35
εχετε δοκιμασει τσιμνυ κεηκ; εμενα δε μου αρεσε