klg έγραψε: 27 Φεβ 2022, 21:52
stavmanr έγραψε: 27 Φεβ 2022, 21:31
klg έγραψε: 27 Φεβ 2022, 21:28
Εγώ δεν είπα ποτέ στον seismic να μην ασχοληθεί. Το να διασαφήσει τι εννοεί με τις λέξεις που χρησιμοποιεί είναι ένα πολύ βασικό βήμα για τη συζήτηση.
Εδώ δεν μπαίνει η Φυσική σε διαδικασία να διασαφηνίσει αυτές τις έννοιες κι εσύ προσπαθείς να βγάλεις τον seismic λάθος;
Ο seismic χρησιμοποιεί με πολύ loose τρόπο έννοιες από τη φυσική, οι οποίες είναι καθαρά
μαθηματικές για να εκφράσει την δική του φιλοσοφική κοσμοθεωρία.
Παραπάνω όμως έγραψες ότι η φυσική δεν ασχολείται με αυτές τις έννοιες, παρά μόνο μαθηματικά.
Επομένως, ποιος είναι ο "loose τρόπος της φυσικής" αφού η φυσική δεν έχει καν τρόπο;
Όπως για παράδειγμα το αρχικό ερώτηματα του νήματος. Το είχα γράψει αρκετές φορές θα το ξαναγράψω. Ανεξαρτήτως τι πιστεύει ο seismic, η φιλοσοφική ερμηνεία του "παρατηρητή" στη φυσική δεν προϋποθέτει καμία συνείδηση και γενικά η φυσικοί (και οι φυσικοί) προσυπογράφουν σε έναν ρεαλισμό. Τώρα κάποιος μπορεί 1) να διαφωνίσει ότι αυτή είναι η σωστή descriptive ερμηνεία του τι κάνουν οι φυσικοί και η φυσική 2) να θέσει κάποια authoritative μεταφυσική αντι-ρεαλιστική θέση (κάτι που κάνει ο seismic). Εμένα προσωπικά με ενδιαφέρει πολύ το 1) και καθόλου το 2) γιατί δεν ξέρω τι ακριβώς να γράψω σε έναν τύπο που πιστεύει ότι τα πάντα είναι ένας χυλός ενέργειας και η ενέργεια είναι ο θεός του. Εννοώ τι να συζητήσουμε, αν έχει δίκιο;
Η φυσική δεν αναγνωρίζει συνείδηση. Αν έπρεπε να χρησιμοποιήσει τον όρο συνείδηση θα έπρεπε να τον προσεγγίσει με φυσικές μεθόδους.
Επομένως, κακώς μου γράφεις ότι "δεν προϋποθέτει συνείδηση". Η φυσική δεν μπορεί να πει τί είναι συνείδηση για να ασχοληθεί αν η συνείδηση είναι ο παρατηρητής ή όχι. Η φυσική δεν αποφαίνεται καν για το θέμα της συνείδησης. Δεν είναι στο πεδίο της.
Από την πλευρά μου δεν συμφωνώ με τον seismic, αλλά δεν συμφωνώ και με εσάς που προσπαθείτε να χρησιμοποιήσετε τη φυσική σε πράγματα που η φυσική δεν έχει λόγο, για να παράξετε αντίλογο προς εκείνον.