!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ωδή στην Ιθάκη

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
omg kai 3 lol

Re: Ωδή στην Ιθάκη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από omg kai 3 lol »

Leporello έγραψε: 24 Αύγ 2018, 17:06
ΓΑΛΗ έγραψε: 24 Αύγ 2018, 16:36
foscilis έγραψε: 24 Αύγ 2018, 16:06 Μόνο αν πετύχει είναι ευφυής κίνηση. Πιστεύετε ότι υπάρχουν τόσο πολλοί που θα ψήφιζαν ΝΔ επειδή πήγε ξερωγω ο Ψαριανός;
Θα δείξει. Αν θεωρείς ευφυία τη χειραγώγηση των ηλίθιων, μπορεί να παίζει στο πλαίσιο "α είδατε, πήραμε και τον Ψαριανό, οπότε δεν είμαστε ακροδεξιοί, περάστε". :lol:

Κατά τη γνώμη μου, η μόνη ευφυής κίνηση θα ήταν να ξεφόρτωνε η νδ όλη την προοδευτική μούργα της σε μια χωματερή και να έπαιζε αποενοχοποιημένα στο δεξιό πεδίο.
Αν δεν το κάνει τώρα, μια ζωή θα παίζει στο περίπου ενώ οι άμωμοι θα της χρεώνουν ακροδεξιές αντιλήψεις.
Ενδιαφέρουσα άποψη κι'αυτή: να καταπιεί πίσω όσα εξέμεσε, Καμμένους, Τέρενς Κουϊκ, Καρατζαφέρηδες, ναζί, Βελόπουλους, Φαήλους κ.λ.π. Μπορεί να ξαναγίνει γιά φτύσιμο, αλλά θα έχει απενοχοποιημένη ιδεολογική ταυτότητα ρε αδελφέ!

το πιθανοτερο, ρεαλιστικοτερο και δικαιοτερο ειναι να γινει πολυδιασπαση σε 3-4 κομματιδια και ο καθενας να παει στους γνησιους εκφραστες του
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

omg kai 3 lol έγραψε: 24 Αύγ 2018, 17:14
ΓΑΛΗ έγραψε: 24 Αύγ 2018, 14:04
omg kai 3 lol έγραψε: 24 Αύγ 2018, 13:59

ειναι οξυμωρη αυτη η συζητηση ειδικα τη συγκεκριμενη χρονικη στιγμη που η νδ σε μια κινηση απελπισιας προσεταιριζεται τα αποβλητα του συριζα :wink
Αυτό σύμφωνα με τη δαιμόνια λογική του φόσι που δηλώνει ζαίος, είναι μια ευφυής κίνηση.

Καμμία σχέση με το δικό μου σκεπτικό.

Βρείτε τα μεταξύ σας. :lol:
καπου διαβασα οτι ψηνεσαι να ψηφισεις Τζημερο.. απο επαγγελματικη διαστροφή ή διαστροφη σκετο;
Βασικά δεν ψήνομαι. Είμαι ήδη γουελνταν.

Και πολιτικώς διεστραμμένη. :P
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Athina__P

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Athina__P »

foscilis έγραψε: 24 Αύγ 2018, 17:16 Η ταυτότητα της ΝΔ ποτέ δεν ήταν ακροδεξιά (δε μετράνε 2-3 γραφικοί που είχε και το ΠΑΣΟΚ και όλοι τότε) μέχρι την εκ νέου άλωσή της από τον Σαμαρά (1ο κύμα) και τα κωλομεγλειφάτα Κούλη με μακεδονομάχους (2ο κύμα). Συντηρητική ναι, τραμπο-ορμπανοκατάσταση ποτέ. Και είναι εξαιρετικά ηλίθια κίνηση που κοιτάει προς τα εκεί, αφενός επειδή υπάρχουν πολύ καλύτεροι εκφραστές αυτού του χώρου (Καρατζαφέρης, Φαήλοι, Ραχήλ) και αφετέρου επειδή υπάρχει σοβαρός λόγος που αυτοί οι εκφραστές είναι στο μισό τοις εκατό: η Ελληνική κοινωνία μπορεί να είναι διεφθαρμένη και συντηρητική με στάνταρ ακόμα και του 20ου αιώνα αλλά δεν είναι και εντελώς πεταμένη μαφιοζοκατάσταση με λαό να έχει κάνει εξελικτικά βήματα πίσω προς τον πίθηκο όπως η Πολωνία, η Ουγγαρία, η Ιταλία και το bible belt.
Πολλά κουτάκια βάζεις γέροντα στις ξένες χώρες... Ακροδεξιά ήταν η Ισπανία που είχε σύνορα τόσα χρόνια ενώ εμείς αποφασίσαμε ότι επειδή έχει θάλασσα δεν έχουμε; Ακροδεξιά και η Βρετανία επί Κάμερον που είχε το Καλαί και είπε εμείς 20.000 Σύριους αντέχουμε να πάρουμε και δεν θα τους βάλουμε να περνάνε με βαρκούλες, αλλά θα τους πάρουμε από τα χοτ σποτ κοντά στις εμπολεμες ζώνες με διαδικασίες;
Άβαταρ μέλους
Leporello
Phorum.gr user: Leporello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello »

omg kai 3 lol έγραψε: 24 Αύγ 2018, 17:19
ΓΑΛΗ έγραψε: 24 Αύγ 2018, 16:36Θα δείξει. Αν θεωρείς ευφυία τη χειραγώγηση των ηλίθιων, μπορεί να παίζει στο πλαίσιο "α είδατε, πήραμε και τον Ψαριανό, οπότε δεν είμαστε ακροδεξιοί, περάστε". :lol:

Κατά τη γνώμη μου, η μόνη ευφυής κίνηση θα ήταν να ξεφόρτωνε η νδ όλη την προοδευτική μούργα της σε μια χωματερή και να έπαιζε αποενοχοποιημένα στο δεξιό πεδίο.
Αν δεν το κάνει τώρα, μια ζωή θα παίζει στο περίπου ενώ οι άμωμοι θα της χρεώνουν ακροδεξιές αντιλήψεις.
Ενδιαφέρουσα άποψη κι'αυτή: να καταπιεί πίσω όσα εξέμεσε, Καμμένους, Τέρενς Κουϊκ, Καρατζαφέρηδες, ναζί, Βελόπουλους, Φαήλους κ.λ.π. Μπορεί να ξαναγίνει γιά φτύσιμο, αλλά θα έχει απενοχοποιημένη ιδεολογική ταυτότητα ρε αδελφέ!
το πιθανοτερο, ρεαλιστικοτερο και δικαιοτερο ειναι να γινει πολυδιασπαση σε 3-4 κομματιδια και ο καθενας να παει στους γνησιους εκφραστες του
Μα δεν έγινε αυτό; Ολους αυτούς δεν τους εξέμεσε η ΝΔ;
1.
hellegennes έγραψε: 13 Οκτ 2022, 21:35Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

ΓΑΛΗ έγραψε: 24 Αύγ 2018, 16:36

Θα δείξει. Αν θεωρείς ευφυία τη χειραγώγηση των ηλίθιων, μπορεί να παίζει στο πλαίσιο "α είδατε, πήραμε και τον Ψαριανό, οπότε δεν είμαστε ακροδεξιοί, περάστε". :lol:

Εσύ παίζεις στο πεδίο του εκσυγχρονισμένου πασοκοδημάρ ή κάτι τέτοιο. Οπότε, είναι απολύτως λογικό να αντιλαμβάνεσαι αυτό που εγώ αναφέρω ως "αποενοχοποιημένη δεξιά" ως κάτι τελείως άσχετο με αυτό που αναφέρω.
Πίστευε ό,τι θέλεις βρε αδελφέ αλλά μη μου προσάπτεις τη δική σου αντίληψη για το θέμα. Καμμία σχέση.

Ισχύει και για την -επίσης εμβριθή- ανάλυση του φόσι.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
omg kai 3 lol

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από omg kai 3 lol »

Leporello έγραψε: 24 Αύγ 2018, 17:42
omg kai 3 lol έγραψε: 24 Αύγ 2018, 17:19
Leporello έγραψε: 24 Αύγ 2018, 17:06Ενδιαφέρουσα άποψη κι'αυτή: να καταπιεί πίσω όσα εξέμεσε, Καμμένους, Τέρενς Κουϊκ, Καρατζαφέρηδες, ναζί, Βελόπουλους, Φαήλους κ.λ.π. Μπορεί να ξαναγίνει γιά φτύσιμο, αλλά θα έχει απενοχοποιημένη ιδεολογική ταυτότητα ρε αδελφέ!

οχι βεβαια τους μονους που ξεβρασε μεχρι στιγμης ειναι τους φασιστες,

υπαρχουν τα βιλαετια καραμανλικων - μητσοτακικων,

εκσυγκρονιστες νεοφιλ,

εθνικολαικιστες, χριστιανοδημοκρατες, καμμενοι που δεν λακισαν γιατι απλα δεν τους εκφραζει ο καμμενος

ολες αυτες οι τασεις περιμενουν την ευκαιρια στη γωνια να αποσχιστουν και να μπουν στη βουλη,

ειδικα με τη προοπτικη της απλης αναλογικης στον οριζοντα ηδη καποιοι ξερογλυφονται και δεν θα αργησουν εμφανιστουν απτο παρασκηνιο,

ο καμμενος τζουνιορ εκανε την αρχη πονταροντας οτι θα προβληθει και περισσοτερο, εκτοτε απο εκει που ειχε μονιμο στασιδι στον cκαι εξαφανιστηκε..
Άβαταρ μέλους
Leporello

omg kai 3 lol έγραψε: 24 Αύγ 2018, 17:52
Leporello έγραψε: 24 Αύγ 2018, 17:42
omg kai 3 lol έγραψε: 24 Αύγ 2018, 17:19το πιθανοτερο, ρεαλιστικοτερο και δικαιοτερο ειναι να γινει πολυδιασπαση σε 3-4 κομματιδια και ο καθενας να παει στους γνησιους εκφραστες του
οχι βεβαια τους μονους που ξεβρασε μεχρι στιγμης ειναι τους φασιστες,

υπαρχουν τα βιλαετια καραμανλικων - μητσοτακικων,

εκσυγκρονιστες νεοφιλ,

εθνικολαικιστες, χριστιανοδημοκρατες, καμμενοι που δεν λακισαν γιατι απλα δεν τους εκφραζει ο καμμενος

ολες αυτες οι τασεις περιμενουν την ευκαιρια στη γωνια να αποσχιστουν και να μπουν στη βουλη,

ειδικα με τη προοπτικη της απλης αναλογικης στον οριζοντα ηδη καποιοι ξερογλυφονται και δεν θα αργησουν εμφανιστουν απτο παρασκηνιο,

ο καμμενος τζουνιορ εκανε την αρχη πονταροντας οτι θα προβληθει και περισσοτερο, εκτοτε απο εκει που ειχε μονιμο στασιδι στον cκαι εξαφανιστηκε..
Mα τέτοιες τάσεις υπάρχουν σε όλα τα κόμματα. Δεν υπάρχουν π.χ. οι "53", οι διάφορες συνιστώσες, οι ΠΑΣΟΚογενείς;

Και βέβαια, δεν εξέμεσε μόνο τους φασίστες αλλά και τους ψεκασμένους. Και το μεγαλύτερο μέρος των καραμανλικών. Αρκεσε να υποστηρίξει ο Καραμανλής τον Μεϊμαράκη στις εσωκομματικές εκλογές, γιά να πάει ο τελευταίος άπατος.
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Άβαταρ μέλους
Leporello

ΓΑΛΗ έγραψε: 24 Αύγ 2018, 17:44
ΓΑΛΗ έγραψε: 24 Αύγ 2018, 16:36Θα δείξει. Αν θεωρείς ευφυία τη χειραγώγηση των ηλίθιων, μπορεί να παίζει στο πλαίσιο "α είδατε, πήραμε και τον Ψαριανό, οπότε δεν είμαστε ακροδεξιοί, περάστε". :lol:

Εσύ παίζεις στο πεδίο του εκσυγχρονισμένου πασοκοδημάρ ή κάτι τέτοιο. Οπότε, είναι απολύτως λογικό να αντιλαμβάνεσαι αυτό που εγώ αναφέρω ως "αποενοχοποιημένη δεξιά" ως κάτι τελείως άσχετο με αυτό που αναφέρω.
Πίστευε ό,τι θέλεις βρε αδελφέ αλλά μη μου προσάπτεις τη δική σου αντίληψη για το θέμα. Καμμία σχέση.

Μα πώς "θα έπαιζε αποενοχοποιημένα στο δεξιό πεδίο" αν δεν πάρει όλους αυτούς; Μόνο με Αδωνι και Βορίδη; Αντε, να μη σου την χαλάσω, ας μη πάρει πίσω τους ναζί. Αλλά δεξιά χωρίς Καμμένο, Βελόπουλο, Φαήλο κ.λ.π. δεν γίνεται.
1.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Leporello έγραψε: 24 Αύγ 2018, 18:14
ΓΑΛΗ έγραψε: 24 Αύγ 2018, 17:44
Leporello έγραψε: 24 Αύγ 2018, 17:06Ενδιαφέρουσα άποψη κι'αυτή: να καταπιεί πίσω όσα εξέμεσε, Καμμένους, Τέρενς Κουϊκ, Καρατζαφέρηδες, ναζί, Βελόπουλους, Φαήλους κ.λ.π. Μπορεί να ξαναγίνει γιά φτύσιμο, αλλά θα έχει απενοχοποιημένη ιδεολογική ταυτότητα ρε αδελφέ!

Μα πώς "θα έπαιζε αποενοχοποιημένα στο δεξιό πεδίο" αν δεν πάρει όλους αυτούς; Μόνο με Αδωνι και Βορίδη; Αντε, να μη σου την χαλάσω, ας μη πάρει πίσω τους ναζί. Αλλά δεξιά χωρίς Καμμένο, Βελόπουλο, Φαήλο κ.λ.π. δεν γίνεται.
Ε, αυτό ακριβώς εννοώ κι εγώ.
Όσο οι δεξιοί σκέφτονται σαν εκσυγχρονισμένοι πασόκοι, σαφώς και δεν γίνεται.
Αν ξεφύγουν από την κονσερβαρισμένη προοδευτικάρια σκέψη της μεταπολίτευσης, γίνεται.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Leporello

ΓΑΛΗ έγραψε: 24 Αύγ 2018, 18:20
Leporello έγραψε: 24 Αύγ 2018, 18:14
ΓΑΛΗ έγραψε: 24 Αύγ 2018, 17:44Εσύ παίζεις στο πεδίο του εκσυγχρονισμένου πασοκοδημάρ ή κάτι τέτοιο. Οπότε, είναι απολύτως λογικό να αντιλαμβάνεσαι αυτό που εγώ αναφέρω ως "αποενοχοποιημένη δεξιά" ως κάτι τελείως άσχετο με αυτό που αναφέρω.

Αν ξεφύγουν από την κονσερβαρισμένη προοδευτικάρια σκέψη, γίνεται.
Τι είναι αυτό πάλι; Εννοείς οι υπάρχοντες ΝΔδες να ... βρουν τον πραγματικό τους εαυτό; :o
1.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Leporello έγραψε: 24 Αύγ 2018, 18:22
ΓΑΛΗ έγραψε: 24 Αύγ 2018, 18:20
Leporello έγραψε: 24 Αύγ 2018, 18:14 Μα πώς "θα έπαιζε αποενοχοποιημένα στο δεξιό πεδίο" αν δεν πάρει όλους αυτούς; Μόνο με Αδωνι και Βορίδη; Αντε, να μη σου την χαλάσω, ας μη πάρει πίσω τους ναζί. Αλλά δεξιά χωρίς Καμμένο, Βελόπουλο, Φαήλο κ.λ.π. δεν γίνεται.
Τι είναι αυτό πάλι; Εννοείς οι υπάρχοντες ΝΔδες να ... βρουν τον πραγματικό τους εαυτό; :o
Δεν ξέρω τι εννοείς αναφερόμενος στον "πραγματικό τους εαυτό".

Όπως δεν ξέρω και αν κατάλαβες τι εννοώ αναφερόμενη στην "κονσερβαρισμένη προοδευτικάρια σκέψη της μεταπολίτευσης".

Αν μου εξηγήσεις τι κατάλαβες από το δεύτερο θα σου απαντήσω στο πρώτο.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Leporello

ΓΑΛΗ έγραψε: 24 Αύγ 2018, 18:30
Leporello έγραψε: 24 Αύγ 2018, 18:22
ΓΑΛΗ έγραψε: 24 Αύγ 2018, 18:20 Ε, αυτό ακριβώς εννοώ κι εγώ.

Όπως δεν ξέρω και αν κατάλαβες τι εννοώ αναφερόμενη στην "κονσερβαρισμένη προοδευτικάρια σκέψη της μεταπολίτευσης".

Ο,τι κι'αν σημαίνει το δεύτερο, προφανώς δεν αναφέρεται σε ανθρώπους αλλά σε νοοτροπία. Ασφλαώς δεν μπορώ να καταλάβω τι σημαίνει διότι μάλλον πρόκειται γιά δεξιά jargon με την οποία δεν έχω σχέση.
1.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Leporello έγραψε: 24 Αύγ 2018, 18:34
ΓΑΛΗ έγραψε: 24 Αύγ 2018, 18:30
Leporello έγραψε: 24 Αύγ 2018, 18:22 Τι είναι αυτό πάλι; Εννοείς οι υπάρχοντες ΝΔδες να ... βρουν τον πραγματικό τους εαυτό; :o

Ο,τι κι'αν σημαίνει το δεύτερο, προφανώς δεν αναφέρεται σε ανθρώπους αλλά σε νοοτροπία.
Ε ναι. Αν ήταν αμιγώς ανθρώπινη νοοτροπία με στοιχειώδη δυνατότητα διαχείρισης των εννοιών, δεν θα ήταν κονσερβαρισμένη.
Ασφλαώς δεν μπορώ να καταλάβω τι σημαίνει διότι μάλλον πρόκειται γιά δεξιά jargon με την οποία δεν έχω σχέση.
Κατανοητό. Δεν υπάρχουν οδηγίες στο κουτί.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Leporello

Εγώ πάλι, βλέπω πως συζητάς άσκοπα, ενώ θεωρητικά θα μπορούσες να πείς αυτό που θέλεις να πείς με δυό λόγια.
1.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Leporello έγραψε: 24 Αύγ 2018, 18:48 Εγώ πάλι, βλέπω πως συζητάς άσκοπα, ενώ θεωρητικά θα μπορούσες να πείς αυτό που θέλεις να πείς με δυό λόγια.
Το ξέρω. Αλλά αυτοί που δεν καταλαβαίνουν με δέκα λόγια είναι μάλλον απίθανο να καταλάβουν με δύο.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”