!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Γενικό Επιτελείο Φόρουμ.γρ.

Συζητήσεις για τα εθνικά θέματα της Ελλάδας, τα στρατιωτικά ζητήματα και τις ένοπλες δυνάμεις.
Άβαταρ μέλους
Kauldron

Re: Γενικό Επιτελείο Φόρουμ.γρ.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kauldron »

vatraxos έγραψε: 14 Σεπ 2020, 15:01
Αίγαγρος έγραψε: 14 Σεπ 2020, 14:53 Αλλού διαβάζω ότι το F3-O4T μπορεί να φέρει Meteor, αλλά δεν αξιοποιεί πλήρως τις δυνατότητές του, καθώς το R έχει πιο αναβαθμισμένο λογισμικό,αξιποιώντας καλύτερα το AESA για καλύτερο εγκλωβισμό εχθρικού α/φους. Τέσπα, θα δούμε, και ούτως ή άλλως τα 6 νέα που θα πάρει η χώρα θα είναι στο τελευταίο επίπεδο R.
Πάντως η σελίδα του κατασκευαστή από την οποία έβαλα παράθεση, δεν αναφέρει τους meteor για αυτή την έκδοση.
https://www.dassault-aviation.com/en/de ... d-weapons/
SeaHawk έγραψε: 01 Φεβ 2025, 14:04 Βασικα δεν υπαρχει εκρηξη
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x »

Beria έγραψε: 14 Σεπ 2020, 14:42
sys3x έγραψε: 14 Σεπ 2020, 14:38
Beria έγραψε: 14 Σεπ 2020, 14:04

Αυτό το βιολάκι, με την αφαίρεση εθνικότητας σε όποιον δεν τα γράφει όπως μας αρέσει, μήπως να το κόβαμε;
Για την ακρίβεια δεν αφαίρεσε κάτι τέτοιο, ούτε έχει αυτήν την δυνατότητα, βέβαια, είπε κάτι διαφορετικό.
Κι εσύ έχεις ψιλοχεσει τη φωλιτσα εσχάτως.
Μη με κουρδιζεις

Υγ. Λυσσιαξες να γίνω συντονιστής, εσύ μου φαίνεται θα την πληρώσεις για το κακό που μου 'κανες
Λάθος, εγώ ΟΦΕΙΛΩ να την πληρώσω και το ΑΠΑΙΤΩ κιόλα μάλιστα να είναι από δικό σου κλικ.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.
Άβαταρ μέλους
Thor
Phorum.gr user: Thor

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Thor »

Beria έγραψε: 14 Σεπ 2020, 14:04
Thor έγραψε: 14 Σεπ 2020, 13:56
stavmanr έγραψε: 14 Σεπ 2020, 13:51

Τα ελληνικά. Εσύ πού μπερδεύτηκες με τα δικά σας που δεν είναι και δικά μας;
Α,Ελληνας εισαι;
Γιατι μεχρι στιγμης δεν δικαιολογεις αυτο το τιτλο.
Αυτό το βιολάκι, με την αφαίρεση εθνικότητας σε όποιον δεν τα γράφει όπως μας αρέσει, μήπως να το κόβαμε;
Καταρχας δεν ειμαι ληξιαρχος,να το ξεκαθαρισουμε.
Αφου το ξεκαθαρισαμε αυτο να σου πω το εξης και κλεινω.
Αν δεν το εχεις καταλαβει,που δεν νομιζω δηλαδη,εισαι εξυπνος ανθρωπος,η χωρα δεχεται ααυμμετρο πολεμο σε ολα τα επιπεδα.
Ως εκ τουτου,οποιος γραφει κατα της χωρας μας,θα αντιμετωπιζεται και αναλογα.
Ειτε σου αρεσει,ειτε οχι.
Ημουν σαφης;
Μαλακίαν φυγείν αδύνατον.
Στου Κουνγκφού τη πόρτα, όσο θέλεις βρόντα.
Άβαταρ μέλους
Chainis
Phorum.gr user: Chainis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chainis »

vatraxos έγραψε: 14 Σεπ 2020, 15:01
Αίγαγρος έγραψε: 14 Σεπ 2020, 14:53 Αλλού διαβάζω ότι το F3-O4T μπορεί να φέρει Meteor, αλλά δεν αξιοποιεί πλήρως τις δυνατότητές του, καθώς το R έχει πιο αναβαθμισμένο λογισμικό,αξιποιώντας καλύτερα το AESA για καλύτερο εγκλωβισμό εχθρικού α/φους. Τέσπα, θα δούμε, και ούτως ή άλλως τα 6 νέα που θα πάρει η χώρα θα είναι στο τελευταίο επίπεδο R.
Πάντως η σελίδα του κατασκευαστή από την οποία έβαλα παράθεση, δεν αναφέρει τους meteor για αυτή την έκδοση.
Σε στρατιωτικό σαιτ είδα ότι για να τους ρίχνουν χρειάζονται μια αναβάθμιση του λιγισμικου μόνο χωρίς ανάγκη μηχανικών αλλαγών πουθενά.
Αν αγοράσουμε κι αν είναι αρκετοί κι αν η αναβάθμιση αυτή είναι φτηνή μπορεί να τους έχουν κι αυτά.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας

Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων
Άβαταρ μέλους
Αίγαγρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αίγαγρος »

Η αναβάθμιση πρέπει να αφορά το σύνολο των Rafale σε επίπεδο F4, μετά το 2024, για ομογενοποίηση του στόλου και για κορυφαία επίδοση.
stergiosbik

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stergiosbik »

Αίγαγρος έγραψε: 14 Σεπ 2020, 15:14 Η αναβάθμιση πρέπει να αφορά το σύνολο των Rafale σε επίπεδο F4, μετά το 2024, για ομογενοποίηση του στόλου και για κορυφαία επίδοση.
Πώς έρχεστε στα λόγια μου σιγά σιγά!
Θα πάρουμε μαχητικά και σε 3 χρονακια αναβάθμιση!!!
Τα λεφτοδεντρα γαμωτο που είναι να πάω να μαζέψω κι εγώ ξανά ευρώ;
Άβαταρ μέλους
Κόκκορας
Phorum.gr user: Κόκορας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κόκκορας »

εξαρταται με τι κοστος μας εδωσε τα μεταχειρισμενα

αν τα εδωσε επι πινακιου φακης οπως διαδιδεται και μας δινει και F3 ε δεν γινεται να του ζηταμε και ....διηπειρωτικους.
ολο κι ολο 6 νεα παιρνουμε
Άβαταρ μέλους
Maspoli

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Maspoli »

stergiosbik έγραψε: 14 Σεπ 2020, 15:53
Αίγαγρος έγραψε: 14 Σεπ 2020, 15:14 Η αναβάθμιση πρέπει να αφορά το σύνολο των Rafale σε επίπεδο F4, μετά το 2024, για ομογενοποίηση του στόλου και για κορυφαία επίδοση.
F-35 δεν πρόκειται να πάρει η χώρα, όσο και και να γκρινιάζεις. Και πολύ καλώς δεν παίρνει. Χώνεψέ το. Το κόστος της αναβάθμισης των μεταχειρισμένων Ραφάλ και το αν είναι οικονομική επιλογή έχει να κάνει και με την τιμή προμήθειάς τους την οποία ούτε εγώ την ξέρω ούτε εσύ με βεβαιότητα.
Άβαταρ μέλους
Αίγαγρος

Με αυτό το σκεπτικό να μην ξάνα πάρουμε τίποτα, γιατί ούτως ή άλλως ό,τι και να πάρουμε θα χρειαστεί αναβάθμιση στο μέλλον. :102:

Ό,τι μαχητικό και να πάρεις, θα χρειαστεί αναβάθμιση στο μέλλον. Όπως αναβαθίσαμε τα -5. ή τα Viper.
Όλα τα οπλικά κάποια στιγμή φτάνουν σε ένα τέλμα, που περαιτέρω αναβάθμιση δεν αξίζει γιατί η πλατφόρμα έχει γεράσει (π.χ. τα Mirage 2000 EGM/BGM). Αυτό όμως δεν πρέπει να αποτελεί τροχοπέδι για νέους εξοπλισμούς, αλλιώς δεν κάνεις ποτέ το τεχνολογικό άλμα. Και τα Ραφάλ είναι άλμα που δεν μπορεί να σου προσφέρει καμία αναβάθμιση αεροσκάφους που υπηρετεί σήμερα στην ΠΑ.
Όταν παίρνεις ένα μαχητικό, κάνεις επένδυση, και έχεις στο μυαλό σου ότι στο μέλλον θα χρειαστεί αναβάθμιση αν θες να είσαι αξιόμαχος.

υ.γ. Δική μου επιθυμία εξέφρασα, η ΠΑ μπορεί να αποφασίσει να τα διατηρήσει όλα π.χ. σε ένα επίπεδο F3R γιατί έτσι θα είναι ευχαρηστιμένη.
Άβαταρ μέλους
τεν τεν
Phorum.gr user: τεν τεν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από τεν τεν »

Συγγνώμη, οι μετεορ ειδατε ποσο κοστίζουν; μέχρι και οι γάλλοι έχουν μικρό αριθμό.
Ολιγόστευαν οι σκύλοι,
και Αλλά εφώναζαν, Αλλά
και των Χριστιανών τα χείλη
φωτιά εφώναζαν, φωτιά.
Άβαταρ μέλους
Κόκκορας
Phorum.gr user: Κόκορας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κόκκορας »

και εξι αεροπλανα που θα τα φορουν ειναι οκ
Άβαταρ μέλους
Αίγαγρος

Περίπου 2,5-3 εκ. έκαστος πύραυλος. 50 αρκούν, κυρίως για στόχους υψηλής αξίας :p
Άβαταρ μέλους
τεν τεν
Phorum.gr user: τεν τεν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από τεν τεν »

Κόκκορας έγραψε: 14 Σεπ 2020, 16:41 και εξι αεροπλανα που θα τα φορουν ειναι οκ
Αυτό λέω και εγώ. Δεν μπορούμε να έχουμε αριθμούς για να τους φέρουν και τα 18. Για επιλεγμένους στόχους τα 6 είναι μια χαρά.

https://twitter.com/Ioannis_Nikitas/sta ... 32416?s=20
Ολιγόστευαν οι σκύλοι,
και Αλλά εφώναζαν, Αλλά
και των Χριστιανών τα χείλη
φωτιά εφώναζαν, φωτιά.
Zelda

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Zelda »

Δεν ειναι τρομερο το κοστος αναβαθμισης αν παρουμε την εκδοση που γραφουν
Μεγαλο μερος των αναβαθμισεων αφορα software και οχι hardware

Το μεγαλο προβλημα θα ηταν αν παιρναμε ραφαλ με ρανταρ PESA και χρειαζοταν μετα αναβαθμιση σε AESA
Άβαταρ μέλους
Αίγαγρος

Στην Αθήνα βρίσκονται από σήμερα το πρωί οι Γάλλοι. Πυρετώδεις είναι οι διαπραγματεύσεις αφού όπως όλα δείχνουν η υπογραφή της σύμβασης θα είναι σε χρόνο ρεκόρ.

«Tα Rafale εισάγουν τη ΠΑ στην εποχή των ραντάρ AESA» σημείωνε αξιωματικός της ΠΑ στον γράφοντα. Η ίδια υψηλόβαθμη πηγή της ΠΑ τόνιζε στο DefenceReview.gr πως έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία για την επιλογή και την εκπαίδευση της πρώτης ομάδας πιλότων στη Γαλλία.

Σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε τα 6 καινούργια αεροσκάφη της ΠΑ θα είναι έκδοσης F3R και 12 τα μεταχειρισμένα έκδοσης F3-O4T όλα με ραντάρ AESA, IRST και σύστημα αυτοπροστασίας SPECTRA. Φυσικά η ΠΑ μπορεί να ομογενοποιήσει στον στόλο των γαλλικών Rafale στο επίπεδο λογισμικού F3-R και μεταγενέστερα στο επίπεδο F4.

Στην έκδοση F3-R το Rafale ενσωματώνει σημαντικές βελτιώσεις όπως το ραντάρ RBE-2AA, τεχνολογίας ηλεκτρονικής σάρωσης (AESA), την πιστοποίηση των βλημάτων αερομαχίας MICA NG (New Generation) και Meteor (μέγιστου βεληνεκούς άνω των 100 χιλιομέτρων), των κατευθυνόμενων βομβών AASM (Armement Air-Sol Modulaire) και των ατρακτιδίων εντοπισμού, αναγνώρισης και κατάδειξης (λέιζερ) στόχων TALIOS και τακτικής και στρατηγικής αναγνώρισης AEROS. Επίσης, το Rafale F3-R ενσωματώνει αυτόματο σύστημα αποφυγής πρόσκρουσης στο έδαφος.
https://defencereview.gr/oi-ekdoseis-to ... vei-i-pol/
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εθνικά Θέματα”