Σελίδα 25 από 93
Re: Ti μου φτιάξανε σήμερα, η χαρά του μπούλη και της μπούλας.
Δημοσιεύτηκε: 07 Αύγ 2019, 09:02
από perseus
Με κρέμα γαλακτος και μπεικο
Re: Ti μου φτιάξανε σήμερα, η χαρά του μπούλη και της μπούλας.
Δημοσιεύτηκε: 07 Αύγ 2019, 09:56
από Ερμής
Naida έγραψε: 07 Αύγ 2019, 07:48
Ερμής έγραψε: 06 Αύγ 2019, 22:58
Naida έγραψε: 05 Αύγ 2019, 17:46
Μπολονέζ
αυθεντική
Δηλαδη;
Με συνταγή που είναι η αυθεντική,όχι η κλασική που κάνουμε εμείς εδώ.
H οποια ποια είναι;
Re: Ti μου φτιάξανε σήμερα, η χαρά του μπούλη και της μπούλας.
Δημοσιεύτηκε: 07 Αύγ 2019, 10:06
από perseus
perseus έγραψε: 07 Αύγ 2019, 09:02
Με κρέμα γαλακτος και μπεικο
Re: Ti μου φτιάξανε σήμερα, η χαρά του μπούλη και της μπούλας.
Δημοσιεύτηκε: 07 Αύγ 2019, 10:12
από Naida
Ερμής έγραψε: 07 Αύγ 2019, 09:56
Naida έγραψε: 07 Αύγ 2019, 07:48
Ερμής έγραψε: 06 Αύγ 2019, 22:58
Δηλαδη;
Με συνταγή που είναι η αυθεντική,όχι η κλασική που κάνουμε εμείς εδώ.
H οποια ποια είναι;
Εγώ την μαγειρεύω αλλιώς. Την συνταγή δεν μου την έδινε. Αλλά είχε σίγουρα τριμμένο καρότο και σέλινο.
Re: Ti μου φτιάξανε σήμερα, η χαρά του μπούλη και της μπούλας.
Δημοσιεύτηκε: 07 Αύγ 2019, 10:40
από Ερμής
Naida έγραψε: 07 Αύγ 2019, 10:12
Αλλά είχε σίγουρα τριμμένο καρότο και σέλινο.
Ας ξεκινήσομε απο τα βασικά. Με κιμά ήταν ή με ψιλοκομμένο μοσχάρι;
btw η αυθεντική μπολονεζ η αλήθεια είναι δε ξέρω πως φτιάχνεται η καταγωγή της χάνεται κάπου ανάμεσα Πλαταμώνα και Χανιώτη.
Η Bolognese αν θες να σου πω.
Re: Ti μου φτιάξανε σήμερα, η χαρά του μπούλη και της μπούλας.
Δημοσιεύτηκε: 07 Αύγ 2019, 10:48
από ΓΑΛΗ
Ερμής έγραψε: 07 Αύγ 2019, 10:40
Naida έγραψε: 07 Αύγ 2019, 10:12
Αλλά είχε σίγουρα τριμμένο καρότο και σέλινο.
Ας ξεκινήσομε απο τα βασικά. Με κιμά ήταν ή με ψιλοκομμένο μοσχάρι;
Όταν λες ψιλοκομμένο, το εννοείς κυριολεκτικά ή το μοσχάρι που έχει βράσει αρκετά και έχει γίνει ίνες;
Re: Ti μου φτιάξανε σήμερα, η χαρά του μπούλη και της μπούλας.
Δημοσιεύτηκε: 07 Αύγ 2019, 10:53
από Naida
Ερμής έγραψε: 07 Αύγ 2019, 10:40
Naida έγραψε: 07 Αύγ 2019, 10:12
Αλλά είχε σίγουρα τριμμένο καρότο και σέλινο.
Ας ξεκινήσομε απο τα βασικά. Με κιμά ήταν ή με ψιλοκομμένο μοσχάρι;
btw η αυθεντική μπολονεζ η αλήθεια είναι δε ξέρω πως φτιάχνεται η καταγωγή της χάνεται κάπου ανάμεσα Πλαταμώνα και Χανιώτη.
Η Bolognese αν θες να σου πω.
Με κιμά ήταν.
Btw εσύ πως την προφέρεις; ,ή τους την γράφεις;
Re: Ti μου φτιάξανε σήμερα, η χαρά του μπούλη και της μπούλας.
Δημοσιεύτηκε: 07 Αύγ 2019, 10:53
από Ερμής
ΓΑΛΗ έγραψε: 07 Αύγ 2019, 10:48
Ερμής έγραψε: 07 Αύγ 2019, 10:40
Naida έγραψε: 07 Αύγ 2019, 10:12
Αλλά είχε σίγουρα τριμμένο καρότο και σέλινο.
Ας ξεκινήσομε απο τα βασικά. Με κιμά ήταν ή με ψιλοκομμένο μοσχάρι;
Όταν λες ψιλοκομμένο, το εννοείς κυριολεκτικά ή το μοσχάρι που έχει βράσει αρκετά και έχει γίνει ίνες;
ψιλοκομμένο. το λεγόμενο al ragu.
Τεσπα που θέλω να καταλήξω, ισως φταίει οτι σε αυτό είμαι και πολύ περίεργος. Όταν κάτι ονομάζω αυθεντικό θέλω να είναι πράγματι αυθεντικό.
Η αυθεντική μπολονιέζικη συνταγή θέλει 3/4 ψιλοκομμένο μοσχάρι και 1/4 ψιλοκομμένα συκωτάκια κότας, αφού έχουν πρώτα βράσει σε γάλα.
Naida έγραψε: 07 Αύγ 2019, 10:53
Με κιμά ήταν.
Btw εσύ πως την προφέρεις; ,ή τους την γράφεις;
άλλο το Μπολονιέζε άλλο το μπολονεζ.
Re: Ti μου φτιάξανε σήμερα, η χαρά του μπούλη και της μπούλας.
Δημοσιεύτηκε: 07 Αύγ 2019, 11:02
από Naida
Ερμής έγραψε: 07 Αύγ 2019, 10:53
ΓΑΛΗ έγραψε: 07 Αύγ 2019, 10:48
Ερμής έγραψε: 07 Αύγ 2019, 10:40
Ας ξεκινήσομε απο τα βασικά. Με κιμά ήταν ή με ψιλοκομμένο μοσχάρι;
Όταν λες ψιλοκομμένο, το εννοείς κυριολεκτικά ή το μοσχάρι που έχει βράσει αρκετά και έχει γίνει ίνες;
ψιλοκομμένο. το λεγόμενο al ragu.
Τεσπα που θέλω να καταλήξω, ισως φταίει οτι σε αυτό είμαι και πολύ περίεργος. Όταν κάτι ονομάζω αυθεντικό θέλω να είναι πράγματι αυθεντικό.
Η αυθεντική μπολονιέζικη συνταγή θέλει 3/4 ψιλοκομμένο μοσχάρι και 1/4 ψιλοκομμένα συκωτάκια κότας, αφού έχουν πρώτα βράσει σε γάλα.
Naida έγραψε: 07 Αύγ 2019, 10:53
Με κιμά ήταν.
Btw εσύ πως την προφέρεις; ,ή τους την γράφεις;
άλλο το Μπολονιέζε άλλο το μπολονεζ.
Εγώ για μπολονέζ λέω. Μπολονιέζε δεν έχω φάει ποτέ.
Re: Ti μου φτιάξανε σήμερα, η χαρά του μπούλη και της μπούλας.
Δημοσιεύτηκε: 07 Αύγ 2019, 12:11
από ΓΑΛΗ
Ερμής έγραψε: 07 Αύγ 2019, 10:53
ΓΑΛΗ έγραψε: 07 Αύγ 2019, 10:48
Ερμής έγραψε: 07 Αύγ 2019, 10:40
Ας ξεκινήσομε απο τα βασικά. Με κιμά ήταν ή με ψιλοκομμένο μοσχάρι;
Όταν λες ψιλοκομμένο, το εννοείς κυριολεκτικά ή το μοσχάρι που έχει βράσει αρκετά και έχει γίνει ίνες;
ψιλοκομμένο. το λεγόμενο al ragu.
Τεσπα που θέλω να καταλήξω, ισως φταίει οτι σε αυτό είμαι και πολύ περίεργος. Όταν κάτι ονομάζω αυθεντικό θέλω να είναι πράγματι αυθεντικό.
Η αυθεντική μπολονιέζικη συνταγή θέλει 3/4 ψιλοκομμένο μοσχάρι και 1/4 ψιλοκομμένα συκωτάκια κότας, αφού έχουν πρώτα βράσει σε γάλα.
Έχω διαβάσει κι εγώ διάφορες
αυθεντικές συνταγές αλλά αυτή που λες τώρα τη μαθαίνω.

Αυτό που γράφεις δεν το έχω κάνει ποτέ και δεν προτίθεμαι να το κάνω. Μπορεί να είναι πεντανόστιμο αλλά κάτι δεν μου πάει.
Μετά από πειράματα πάντως με τις συνταγές για τον κιμά, έχω καταλήξει στο ότι όντως ο συνδυασμός κρεμμύδι, καρότο, σέλινο είναι ο καλύτερος και τον χρησιμοποιώ και στο κοκκινιστό μοσχάρι.
Re: Ti μου φτιάξανε σήμερα, η χαρά του μπούλη και της μπούλας.
Δημοσιεύτηκε: 07 Αύγ 2019, 12:16
από νύχτα
το καρότο το συνηθίζω κι εγώ πλέον
δίνει μια γλυκύτητα, άλλο πράγμα
Re: Ti μου φτιάξανε σήμερα, η χαρά του μπούλη και της μπούλας.
Δημοσιεύτηκε: 07 Αύγ 2019, 12:22
από Naida
ΓΑΛΗ έγραψε: 07 Αύγ 2019, 12:11
Ερμής έγραψε: 07 Αύγ 2019, 10:53
ΓΑΛΗ έγραψε: 07 Αύγ 2019, 10:48
Όταν λες ψιλοκομμένο, το εννοείς κυριολεκτικά ή το μοσχάρι που έχει βράσει αρκετά και έχει γίνει ίνες;
ψιλοκομμένο. το λεγόμενο al ragu.
Τεσπα που θέλω να καταλήξω, ισως φταίει οτι σε αυτό είμαι και πολύ περίεργος. Όταν κάτι ονομάζω αυθεντικό θέλω να είναι πράγματι αυθεντικό.
Η αυθεντική μπολονιέζικη συνταγή θέλει 3/4 ψιλοκομμένο μοσχάρι και 1/4 ψιλοκομμένα συκωτάκια κότας, αφού έχουν πρώτα βράσει σε γάλα.
Έχω διαβάσει κι εγώ διάφορες
αυθεντικές συνταγές αλλά αυτή που λες τώρα τη μαθαίνω.

Αυτό που γράφεις δεν το έχω κάνει ποτέ και δεν προτίθεμαι να το κάνω. Μπορεί να είναι πεντανόστιμο αλλά κάτι δεν μου πάει.
Μετά από πειράματα πάντως με τις συνταγές για τον κιμά, έχω καταλήξει στο ότι όντως ο συνδυασμός κρεμμύδι, καρότο, σέλινο είναι ο καλύτερος και τον χρησιμοποιώ και στο κοκκινιστό μοσχάρι.
Εγώ την κάνω με το κρεμμύδι σε φέτες και σβήνω με μπαλσάμικο και το καραμελωνω. Αλλά και με το καροτο-σελινο ήταν φοβερή αλλά σίγουρα είχε κι άλλα μέσα.
Τώρα αυτή που λέει ο Ερμής είναι άλλο πράγμα. Δεν τη γνωρίζω καν.
Re: Ti μου φτιάξανε σήμερα, η χαρά του μπούλη και της μπούλας.
Δημοσιεύτηκε: 07 Αύγ 2019, 12:44
από Ερμής
Έτσι είναι η αυθεντική απο τη Μπολόνια.
Εννοείται πως τα ελ μακαρονια με κιμά είναι απο τα αγαπημένα μου πιάτα.
Re: Ti μου φτιάξανε σήμερα, η χαρά του μπούλη και της μπούλας.
Δημοσιεύτηκε: 07 Αύγ 2019, 12:54
από Naida
Ε άρα εγώ τι έφαγα; Μπολονέζ ή μακαρόνια με κιμά; Η είναι το ίδιο;
Μπολονιέζε δεν έφαγα σίγουρα.
Re: Ti μου φτιάξανε σήμερα, η χαρά του μπούλη και της μπούλας.
Δημοσιεύτηκε: 07 Αύγ 2019, 13:10
από Cavaliere
Cas τα έχω γράψει πολλές φορές: Ragù bolognese λέγεται, και δεν έχει κιμά, αλλά ψιλοκομμένο βοδινό και συκωτάκια κότας. Τα υπόλοιπα υπάρχουν στα διάφορα χρονογραφήματά μου, περί ελληνικών λουτροπόλεων και μπολωναίζ, καθώς και οι διαμαρτυρίες του Δημάρχου της Bologna γιατί σε όλη τη ΓΗ σερβίρουν κάτι ως Bolognese χωρίς να έχει σχέση με την πόλη. Κι επίσης, τα μακαρόνια με κιμά στην Ιταλία λέγονται pasta al ragù. Στην ελληνική κουζίνα υπάρχει ένα πιάτο που λέγεται απλά και ανθρώπινα μακαρόνια με κιμά, κι είναι ιδιαίτερου στιλ και γεύσης, κι ωραιότατο.