!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Ti μου φτιάξανε σήμερα, η χαρά του μπούλη και της μπούλας.
- perseus
- Δημοσιεύσεις: 15420
- Εγγραφή: 01 Μάιος 2018, 08:58
- Phorum.gr user: Perseus
- Τοποθεσία: Ιωαννινα
Re: Ti μου φτιάξανε σήμερα, η χαρά του μπούλη και της μπούλας.
Με κρέμα γαλακτος και μπεικο
Re: Ti μου φτιάξανε σήμερα, η χαρά του μπούλη και της μπούλας.
H οποια ποια είναι;
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Re: Ti μου φτιάξανε σήμερα, η χαρά του μπούλη και της μπούλας.
Εγώ την μαγειρεύω αλλιώς. Την συνταγή δεν μου την έδινε. Αλλά είχε σίγουρα τριμμένο καρότο και σέλινο.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
Re: Ti μου φτιάξανε σήμερα, η χαρά του μπούλη και της μπούλας.
Ας ξεκινήσομε απο τα βασικά. Με κιμά ήταν ή με ψιλοκομμένο μοσχάρι;
btw η αυθεντική μπολονεζ η αλήθεια είναι δε ξέρω πως φτιάχνεται η καταγωγή της χάνεται κάπου ανάμεσα Πλαταμώνα και Χανιώτη.
Η Bolognese αν θες να σου πω.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Re: Ti μου φτιάξανε σήμερα, η χαρά του μπούλη και της μπούλας.
Όταν λες ψιλοκομμένο, το εννοείς κυριολεκτικά ή το μοσχάρι που έχει βράσει αρκετά και έχει γίνει ίνες;
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Re: Ti μου φτιάξανε σήμερα, η χαρά του μπούλη και της μπούλας.
Με κιμά ήταν.Ερμής έγραψε: 07 Αύγ 2019, 10:40
Ας ξεκινήσομε απο τα βασικά. Με κιμά ήταν ή με ψιλοκομμένο μοσχάρι;
btw η αυθεντική μπολονεζ η αλήθεια είναι δε ξέρω πως φτιάχνεται η καταγωγή της χάνεται κάπου ανάμεσα Πλαταμώνα και Χανιώτη.
Η Bolognese αν θες να σου πω.
Btw εσύ πως την προφέρεις; ,ή τους την γράφεις;
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
Re: Ti μου φτιάξανε σήμερα, η χαρά του μπούλη και της μπούλας.
ψιλοκομμένο. το λεγόμενο al ragu.ΓΑΛΗ έγραψε: 07 Αύγ 2019, 10:48Όταν λες ψιλοκομμένο, το εννοείς κυριολεκτικά ή το μοσχάρι που έχει βράσει αρκετά και έχει γίνει ίνες;
Τεσπα που θέλω να καταλήξω, ισως φταίει οτι σε αυτό είμαι και πολύ περίεργος. Όταν κάτι ονομάζω αυθεντικό θέλω να είναι πράγματι αυθεντικό.
Η αυθεντική μπολονιέζικη συνταγή θέλει 3/4 ψιλοκομμένο μοσχάρι και 1/4 ψιλοκομμένα συκωτάκια κότας, αφού έχουν πρώτα βράσει σε γάλα.
άλλο το Μπολονιέζε άλλο το μπολονεζ.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Re: Ti μου φτιάξανε σήμερα, η χαρά του μπούλη και της μπούλας.
Εγώ για μπολονέζ λέω. Μπολονιέζε δεν έχω φάει ποτέ.Ερμής έγραψε: 07 Αύγ 2019, 10:53ψιλοκομμένο. το λεγόμενο al ragu.
Τεσπα που θέλω να καταλήξω, ισως φταίει οτι σε αυτό είμαι και πολύ περίεργος. Όταν κάτι ονομάζω αυθεντικό θέλω να είναι πράγματι αυθεντικό.
Η αυθεντική μπολονιέζικη συνταγή θέλει 3/4 ψιλοκομμένο μοσχάρι και 1/4 ψιλοκομμένα συκωτάκια κότας, αφού έχουν πρώτα βράσει σε γάλα.
άλλο το Μπολονιέζε άλλο το μπολονεζ.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
Re: Ti μου φτιάξανε σήμερα, η χαρά του μπούλη και της μπούλας.
Έχω διαβάσει κι εγώ διάφορες αυθεντικές συνταγές αλλά αυτή που λες τώρα τη μαθαίνω.Ερμής έγραψε: 07 Αύγ 2019, 10:53ψιλοκομμένο. το λεγόμενο al ragu.
Τεσπα που θέλω να καταλήξω, ισως φταίει οτι σε αυτό είμαι και πολύ περίεργος. Όταν κάτι ονομάζω αυθεντικό θέλω να είναι πράγματι αυθεντικό.
Η αυθεντική μπολονιέζικη συνταγή θέλει 3/4 ψιλοκομμένο μοσχάρι και 1/4 ψιλοκομμένα συκωτάκια κότας, αφού έχουν πρώτα βράσει σε γάλα.
Μετά από πειράματα πάντως με τις συνταγές για τον κιμά, έχω καταλήξει στο ότι όντως ο συνδυασμός κρεμμύδι, καρότο, σέλινο είναι ο καλύτερος και τον χρησιμοποιώ και στο κοκκινιστό μοσχάρι.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Re: Ti μου φτιάξανε σήμερα, η χαρά του μπούλη και της μπούλας.
το καρότο το συνηθίζω κι εγώ πλέον
δίνει μια γλυκύτητα, άλλο πράγμα
δίνει μια γλυκύτητα, άλλο πράγμα
δώστε μου να πεθάνω όλους τους θανάτους
Re: Ti μου φτιάξανε σήμερα, η χαρά του μπούλη και της μπούλας.
Εγώ την κάνω με το κρεμμύδι σε φέτες και σβήνω με μπαλσάμικο και το καραμελωνω. Αλλά και με το καροτο-σελινο ήταν φοβερή αλλά σίγουρα είχε κι άλλα μέσα.ΓΑΛΗ έγραψε: 07 Αύγ 2019, 12:11Έχω διαβάσει κι εγώ διάφορες αυθεντικές συνταγές αλλά αυτή που λες τώρα τη μαθαίνω.Ερμής έγραψε: 07 Αύγ 2019, 10:53ψιλοκομμένο. το λεγόμενο al ragu.ΓΑΛΗ έγραψε: 07 Αύγ 2019, 10:48
Όταν λες ψιλοκομμένο, το εννοείς κυριολεκτικά ή το μοσχάρι που έχει βράσει αρκετά και έχει γίνει ίνες;
Τεσπα που θέλω να καταλήξω, ισως φταίει οτι σε αυτό είμαι και πολύ περίεργος. Όταν κάτι ονομάζω αυθεντικό θέλω να είναι πράγματι αυθεντικό.
Η αυθεντική μπολονιέζικη συνταγή θέλει 3/4 ψιλοκομμένο μοσχάρι και 1/4 ψιλοκομμένα συκωτάκια κότας, αφού έχουν πρώτα βράσει σε γάλα.
Αυτό που γράφεις δεν το έχω κάνει ποτέ και δεν προτίθεμαι να το κάνω. Μπορεί να είναι πεντανόστιμο αλλά κάτι δεν μου πάει.
Μετά από πειράματα πάντως με τις συνταγές για τον κιμά, έχω καταλήξει στο ότι όντως ο συνδυασμός κρεμμύδι, καρότο, σέλινο είναι ο καλύτερος και τον χρησιμοποιώ και στο κοκκινιστό μοσχάρι.
Τώρα αυτή που λέει ο Ερμής είναι άλλο πράγμα. Δεν τη γνωρίζω καν.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
Re: Ti μου φτιάξανε σήμερα, η χαρά του μπούλη και της μπούλας.
Έτσι είναι η αυθεντική απο τη Μπολόνια.
Εννοείται πως τα ελ μακαρονια με κιμά είναι απο τα αγαπημένα μου πιάτα.
Εννοείται πως τα ελ μακαρονια με κιμά είναι απο τα αγαπημένα μου πιάτα.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Re: Ti μου φτιάξανε σήμερα, η χαρά του μπούλη και της μπούλας.
Ε άρα εγώ τι έφαγα; Μπολονέζ ή μακαρόνια με κιμά; Η είναι το ίδιο;
Μπολονιέζε δεν έφαγα σίγουρα.
Μπολονιέζε δεν έφαγα σίγουρα.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
Re: Ti μου φτιάξανε σήμερα, η χαρά του μπούλη και της μπούλας.
Cas τα έχω γράψει πολλές φορές: Ragù bolognese λέγεται, και δεν έχει κιμά, αλλά ψιλοκομμένο βοδινό και συκωτάκια κότας. Τα υπόλοιπα υπάρχουν στα διάφορα χρονογραφήματά μου, περί ελληνικών λουτροπόλεων και μπολωναίζ, καθώς και οι διαμαρτυρίες του Δημάρχου της Bologna γιατί σε όλη τη ΓΗ σερβίρουν κάτι ως Bolognese χωρίς να έχει σχέση με την πόλη. Κι επίσης, τα μακαρόνια με κιμά στην Ιταλία λέγονται pasta al ragù. Στην ελληνική κουζίνα υπάρχει ένα πιάτο που λέγεται απλά και ανθρώπινα μακαρόνια με κιμά, κι είναι ιδιαίτερου στιλ και γεύσης, κι ωραιότατο.
Ordem e Progresso.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 0 Απαντήσεις
- 319 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Frappezitis
-
- 46 Απαντήσεις
- 2085 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Citroenakias
-
- 2 Απαντήσεις
- 297 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Maspoli
-
- 47 Απαντήσεις
- 877 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Frappezitis