!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ti μου φτιάξανε σήμερα, η χαρά του μπούλη και της μπούλας.

Συνταγές, φαγητά, γλυκίσματα, ποτά και cocktails (μόνο για χορτάτους).
Άβαταρ μέλους
perseus
Δημοσιεύσεις: 15420
Εγγραφή: 01 Μάιος 2018, 08:58
Phorum.gr user: Perseus
Τοποθεσία: Ιωαννινα

Re: Ti μου φτιάξανε σήμερα, η χαρά του μπούλη και της μπούλας.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus »

Με κρέμα γαλακτος και μπεικο
Άβαταρ μέλους
Ερμής
Δημοσιεύσεις: 27798
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 11:00
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: Ti μου φτιάξανε σήμερα, η χαρά του μπούλη και της μπούλας.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

Naida έγραψε: 07 Αύγ 2019, 07:48
Ερμής έγραψε: 06 Αύγ 2019, 22:58
Naida έγραψε: 05 Αύγ 2019, 17:46 Μπολονέζ αυθεντική
Δηλαδη;
Με συνταγή που είναι η αυθεντική,όχι η κλασική που κάνουμε εμείς εδώ.
H οποια ποια είναι;
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
perseus
Δημοσιεύσεις: 15420
Εγγραφή: 01 Μάιος 2018, 08:58
Phorum.gr user: Perseus
Τοποθεσία: Ιωαννινα

Re: Ti μου φτιάξανε σήμερα, η χαρά του μπούλη και της μπούλας.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus »

perseus έγραψε: 07 Αύγ 2019, 09:02 Με κρέμα γαλακτος και μπεικο
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν
Δημοσιεύσεις: 60844
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 12:12

Re: Ti μου φτιάξανε σήμερα, η χαρά του μπούλη και της μπούλας.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida »

Ερμής έγραψε: 07 Αύγ 2019, 09:56
Naida έγραψε: 07 Αύγ 2019, 07:48
Ερμής έγραψε: 06 Αύγ 2019, 22:58

Δηλαδη;
Με συνταγή που είναι η αυθεντική,όχι η κλασική που κάνουμε εμείς εδώ.
H οποια ποια είναι;
:102:
Εγώ την μαγειρεύω αλλιώς. Την συνταγή δεν μου την έδινε. Αλλά είχε σίγουρα τριμμένο καρότο και σέλινο.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
Ερμής
Δημοσιεύσεις: 27798
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 11:00
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: Ti μου φτιάξανε σήμερα, η χαρά του μπούλη και της μπούλας.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

Naida έγραψε: 07 Αύγ 2019, 10:12 Αλλά είχε σίγουρα τριμμένο καρότο και σέλινο.

Ας ξεκινήσομε απο τα βασικά. Με κιμά ήταν ή με ψιλοκομμένο μοσχάρι;

btw η αυθεντική μπολονεζ η αλήθεια είναι δε ξέρω πως φτιάχνεται η καταγωγή της χάνεται κάπου ανάμεσα Πλαταμώνα και Χανιώτη.
Η Bolognese αν θες να σου πω.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ
Δημοσιεύσεις: 85273
Εγγραφή: 05 Απρ 2018, 12:19

Re: Ti μου φτιάξανε σήμερα, η χαρά του μπούλη και της μπούλας.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Ερμής έγραψε: 07 Αύγ 2019, 10:40
Naida έγραψε: 07 Αύγ 2019, 10:12 Αλλά είχε σίγουρα τριμμένο καρότο και σέλινο.

Ας ξεκινήσομε απο τα βασικά. Με κιμά ήταν ή με ψιλοκομμένο μοσχάρι;
Όταν λες ψιλοκομμένο, το εννοείς κυριολεκτικά ή το μοσχάρι που έχει βράσει αρκετά και έχει γίνει ίνες;
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν
Δημοσιεύσεις: 60844
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 12:12

Re: Ti μου φτιάξανε σήμερα, η χαρά του μπούλη και της μπούλας.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida »

Ερμής έγραψε: 07 Αύγ 2019, 10:40
Naida έγραψε: 07 Αύγ 2019, 10:12 Αλλά είχε σίγουρα τριμμένο καρότο και σέλινο.

Ας ξεκινήσομε απο τα βασικά. Με κιμά ήταν ή με ψιλοκομμένο μοσχάρι;

btw η αυθεντική μπολονεζ η αλήθεια είναι δε ξέρω πως φτιάχνεται η καταγωγή της χάνεται κάπου ανάμεσα Πλαταμώνα και Χανιώτη.
Η Bolognese αν θες να σου πω.
Με κιμά ήταν.
Btw εσύ πως την προφέρεις; ,ή τους την γράφεις;
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
Ερμής
Δημοσιεύσεις: 27798
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 11:00
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: Ti μου φτιάξανε σήμερα, η χαρά του μπούλη και της μπούλας.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

ΓΑΛΗ έγραψε: 07 Αύγ 2019, 10:48
Ερμής έγραψε: 07 Αύγ 2019, 10:40
Naida έγραψε: 07 Αύγ 2019, 10:12 Αλλά είχε σίγουρα τριμμένο καρότο και σέλινο.

Ας ξεκινήσομε απο τα βασικά. Με κιμά ήταν ή με ψιλοκομμένο μοσχάρι;
Όταν λες ψιλοκομμένο, το εννοείς κυριολεκτικά ή το μοσχάρι που έχει βράσει αρκετά και έχει γίνει ίνες;
ψιλοκομμένο. το λεγόμενο al ragu.

Τεσπα που θέλω να καταλήξω, ισως φταίει οτι σε αυτό είμαι και πολύ περίεργος. Όταν κάτι ονομάζω αυθεντικό θέλω να είναι πράγματι αυθεντικό.
Η αυθεντική μπολονιέζικη συνταγή θέλει 3/4 ψιλοκομμένο μοσχάρι και 1/4 ψιλοκομμένα συκωτάκια κότας, αφού έχουν πρώτα βράσει σε γάλα.
Naida έγραψε: 07 Αύγ 2019, 10:53

Με κιμά ήταν.
Btw εσύ πως την προφέρεις; ,ή τους την γράφεις;
άλλο το Μπολονιέζε άλλο το μπολονεζ.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν
Δημοσιεύσεις: 60844
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 12:12

Re: Ti μου φτιάξανε σήμερα, η χαρά του μπούλη και της μπούλας.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida »

Ερμής έγραψε: 07 Αύγ 2019, 10:53
ΓΑΛΗ έγραψε: 07 Αύγ 2019, 10:48
Ερμής έγραψε: 07 Αύγ 2019, 10:40


Ας ξεκινήσομε απο τα βασικά. Με κιμά ήταν ή με ψιλοκομμένο μοσχάρι;
Όταν λες ψιλοκομμένο, το εννοείς κυριολεκτικά ή το μοσχάρι που έχει βράσει αρκετά και έχει γίνει ίνες;
ψιλοκομμένο. το λεγόμενο al ragu.

Τεσπα που θέλω να καταλήξω, ισως φταίει οτι σε αυτό είμαι και πολύ περίεργος. Όταν κάτι ονομάζω αυθεντικό θέλω να είναι πράγματι αυθεντικό.
Η αυθεντική μπολονιέζικη συνταγή θέλει 3/4 ψιλοκομμένο μοσχάρι και 1/4 ψιλοκομμένα συκωτάκια κότας, αφού έχουν πρώτα βράσει σε γάλα.
Naida έγραψε: 07 Αύγ 2019, 10:53

Με κιμά ήταν.
Btw εσύ πως την προφέρεις; ,ή τους την γράφεις;
άλλο το Μπολονιέζε άλλο το μπολονεζ.
Εγώ για μπολονέζ λέω. Μπολονιέζε δεν έχω φάει ποτέ.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ
Δημοσιεύσεις: 85273
Εγγραφή: 05 Απρ 2018, 12:19

Re: Ti μου φτιάξανε σήμερα, η χαρά του μπούλη και της μπούλας.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Ερμής έγραψε: 07 Αύγ 2019, 10:53
ΓΑΛΗ έγραψε: 07 Αύγ 2019, 10:48
Ερμής έγραψε: 07 Αύγ 2019, 10:40


Ας ξεκινήσομε απο τα βασικά. Με κιμά ήταν ή με ψιλοκομμένο μοσχάρι;
Όταν λες ψιλοκομμένο, το εννοείς κυριολεκτικά ή το μοσχάρι που έχει βράσει αρκετά και έχει γίνει ίνες;
ψιλοκομμένο. το λεγόμενο al ragu.

Τεσπα που θέλω να καταλήξω, ισως φταίει οτι σε αυτό είμαι και πολύ περίεργος. Όταν κάτι ονομάζω αυθεντικό θέλω να είναι πράγματι αυθεντικό.
Η αυθεντική μπολονιέζικη συνταγή θέλει 3/4 ψιλοκομμένο μοσχάρι και 1/4 ψιλοκομμένα συκωτάκια κότας, αφού έχουν πρώτα βράσει σε γάλα.
Έχω διαβάσει κι εγώ διάφορες αυθεντικές συνταγές αλλά αυτή που λες τώρα τη μαθαίνω. :lol: Αυτό που γράφεις δεν το έχω κάνει ποτέ και δεν προτίθεμαι να το κάνω. Μπορεί να είναι πεντανόστιμο αλλά κάτι δεν μου πάει.

Μετά από πειράματα πάντως με τις συνταγές για τον κιμά, έχω καταλήξει στο ότι όντως ο συνδυασμός κρεμμύδι, καρότο, σέλινο είναι ο καλύτερος και τον χρησιμοποιώ και στο κοκκινιστό μοσχάρι.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
νύχτα
Δημοσιεύσεις: 9592
Εγγραφή: 03 Μαρ 2019, 12:18

Re: Ti μου φτιάξανε σήμερα, η χαρά του μπούλη και της μπούλας.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από νύχτα »

το καρότο το συνηθίζω κι εγώ πλέον

δίνει μια γλυκύτητα, άλλο πράγμα
δώστε μου να πεθάνω όλους τους θανάτους
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν
Δημοσιεύσεις: 60844
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 12:12

Re: Ti μου φτιάξανε σήμερα, η χαρά του μπούλη και της μπούλας.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida »

ΓΑΛΗ έγραψε: 07 Αύγ 2019, 12:11
Ερμής έγραψε: 07 Αύγ 2019, 10:53
ΓΑΛΗ έγραψε: 07 Αύγ 2019, 10:48

Όταν λες ψιλοκομμένο, το εννοείς κυριολεκτικά ή το μοσχάρι που έχει βράσει αρκετά και έχει γίνει ίνες;
ψιλοκομμένο. το λεγόμενο al ragu.

Τεσπα που θέλω να καταλήξω, ισως φταίει οτι σε αυτό είμαι και πολύ περίεργος. Όταν κάτι ονομάζω αυθεντικό θέλω να είναι πράγματι αυθεντικό.
Η αυθεντική μπολονιέζικη συνταγή θέλει 3/4 ψιλοκομμένο μοσχάρι και 1/4 ψιλοκομμένα συκωτάκια κότας, αφού έχουν πρώτα βράσει σε γάλα.
Έχω διαβάσει κι εγώ διάφορες αυθεντικές συνταγές αλλά αυτή που λες τώρα τη μαθαίνω. :lol: Αυτό που γράφεις δεν το έχω κάνει ποτέ και δεν προτίθεμαι να το κάνω. Μπορεί να είναι πεντανόστιμο αλλά κάτι δεν μου πάει.

Μετά από πειράματα πάντως με τις συνταγές για τον κιμά, έχω καταλήξει στο ότι όντως ο συνδυασμός κρεμμύδι, καρότο, σέλινο είναι ο καλύτερος και τον χρησιμοποιώ και στο κοκκινιστό μοσχάρι.
Εγώ την κάνω με το κρεμμύδι σε φέτες και σβήνω με μπαλσάμικο και το καραμελωνω. Αλλά και με το καροτο-σελινο ήταν φοβερή αλλά σίγουρα είχε κι άλλα μέσα.
Τώρα αυτή που λέει ο Ερμής είναι άλλο πράγμα. Δεν τη γνωρίζω καν.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
Ερμής
Δημοσιεύσεις: 27798
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 11:00
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: Ti μου φτιάξανε σήμερα, η χαρά του μπούλη και της μπούλας.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

Έτσι είναι η αυθεντική απο τη Μπολόνια.
Εννοείται πως τα ελ μακαρονια με κιμά είναι απο τα αγαπημένα μου πιάτα.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν
Δημοσιεύσεις: 60844
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 12:12

Re: Ti μου φτιάξανε σήμερα, η χαρά του μπούλη και της μπούλας.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida »

Ε άρα εγώ τι έφαγα; Μπολονέζ ή μακαρόνια με κιμά; Η είναι το ίδιο;
Μπολονιέζε δεν έφαγα σίγουρα.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν
Δημοσιεύσεις: 15685
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 04:07
Τοποθεσία: HH

Re: Ti μου φτιάξανε σήμερα, η χαρά του μπούλη και της μπούλας.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere »

Cas τα έχω γράψει πολλές φορές: Ragù bolognese λέγεται, και δεν έχει κιμά, αλλά ψιλοκομμένο βοδινό και συκωτάκια κότας. Τα υπόλοιπα υπάρχουν στα διάφορα χρονογραφήματά μου, περί ελληνικών λουτροπόλεων και μπολωναίζ, καθώς και οι διαμαρτυρίες του Δημάρχου της Bologna γιατί σε όλη τη ΓΗ σερβίρουν κάτι ως Bolognese χωρίς να έχει σχέση με την πόλη. Κι επίσης, τα μακαρόνια με κιμά στην Ιταλία λέγονται pasta al ragù. Στην ελληνική κουζίνα υπάρχει ένα πιάτο που λέγεται απλά και ανθρώπινα μακαρόνια με κιμά, κι είναι ιδιαίτερου στιλ και γεύσης, κι ωραιότατο.
Ordem e Progresso.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Μαγειρική”