!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Πέθανε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

Πολιτικά θέματα εκτός Ελλάδας
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Re: Πέθανε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Αρίστος έγραψε: 28 Δεκ 2023, 15:36
Ερμής έγραψε: 28 Δεκ 2023, 15:32
Αρίστος έγραψε: 28 Δεκ 2023, 15:23

Η Ελλάδα που ζούμε σήμερα είναι αυτή που οραματίστηκε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε την άνοιξη του 2010...

.
Σπίτια που έχουν φτάσει σε τιμές Miami με ρεκορ στις μεταβιβάσεις και αγοραπωλησίες των, ρεκορ στην αγορά νέων(και παρα πολλών πολυτελών) αυτοκινήτων, αύξηση τουρισμού, χρόνια δηλαδή ευμάρειας (ίσως και φαινομενική για κάποιους).
Αρα γιατί Δήμιος;
Tα σπιτια τα αγοραζουν ξενοι και ειδικα Ισραηλινοι, Αραβες και Κινεζοι, τα ακριβα αυτοκινητα τα αγοραζουν παλι ξενοι και οι μαφιοζοι που πλεον αποτελουν υπολογισιμη δυναμη στο ΑΕΠ της χωρας (εχουν αγορασει ξενοδοχεια, μαγαζια της νυχτας και εμπορικες αλυσσιδες), ο τουρισμος παλι απο τους ξενους κινειται.
Τα έχουμε αναλύσει κιόλας αυτά.

Ο τουρισμός αυξήθηκε παγκοσμίως λόγω μόδας.

Φέτος οι γιορτές είχαν σημαντικότατη μείωση σε κίνηση, σε όλους τους κλάδους. Είναι νομίζω γελοίο να μιλάμε για ευμάρεια, η αγορά είναι σε χαμηλά επίπεδα πολλών ετών και δεν υπάρχει η δικαιολογία του κορωνοϊού τώρα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Bipsco έγραψε: 28 Δεκ 2023, 16:06 Ρεκόρ αύξησης του χρέους από τον Καραμανλή τον δεύτερο
https://www.ot.gr/2021/12/17/oikonomia/ ... -dis-eyro/
Το χρέος το 2004 ήταν 103% του ΑΕΠ, το 2010 ήταν 147% του ΑΕΠ και τώρα είναι 170% του ΑΕΠ ή αν το θες σε αριθμούς, 200 δις, 330 δις και τώρα 360 δις.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Ερμής έγραψε: 28 Δεκ 2023, 16:32 τα σπίτια που αγοράζουν ξένοι είναι στο κέντρο και στα νότια προάστια. Στο υπόλοιπο λεκανοπέδιο;
Ούτε η ΕΛΣΤΑΤ δεν τα γράφει αυτά. Σύμφωνα με τα στοιχεία της, η οικοδομική δραστηριότητα είναι ακόμη πολύ χαμηλή. Εδώ δεδομένα 2008 και 2022:

Εικόνα
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Οργισμένος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Οργισμένος »

hellegennes έγραψε: 28 Δεκ 2023, 22:50
Bipsco έγραψε: 28 Δεκ 2023, 16:06 Ρεκόρ αύξησης του χρέους από τον Καραμανλή τον δεύτερο
https://www.ot.gr/2021/12/17/oikonomia/ ... -dis-eyro/
Το χρέος το 2004 ήταν 103% του ΑΕΠ, το 2010 ήταν 147% του ΑΕΠ και τώρα είναι 170% του ΑΕΠ ή αν το θες σε αριθμούς, 200 δις, 330 δις και τώρα 360 δις.
το ευρω πταιει.
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...
Άβαταρ μέλους
Οργισμένος

-Γιατι δανειστηκες τοσα πολλα Τοττέ;;;
-Το χρημα φταιει οχι εγω...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Οργισμένος την 28 Δεκ 2023, 23:12, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Άβαταρ μέλους
Οργισμένος

Αμορφωτα διποδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Ναύτης έγραψε: 28 Δεκ 2023, 21:12
Αρίστος έγραψε: 28 Δεκ 2023, 21:07
Ναύτης έγραψε: 28 Δεκ 2023, 21:02 Μηδενικά επιτόκια δανεισμού, αγόρι μου, για κράτος και ιδιώτες. Για παράδειγμα, πριν την ένταξη στην ΟΝΕ το επιτόκιο για στεγαστικό δάνειο ήταν σχεδόν 30%, μετά την ένταξη στην ΟΝΕ βγήκε το σλόγκαν: "με το νοίκι αγοράζεις σπίτι".
Και 700.000 νεοι επιστημονες εκτος Ελλαδας με τη χωρα αποικια χρεους. Πλεον εχουμε απολαβες Βουλγαριας, τιμες Ελβετιας και εγκληματικοτητα Κολομβιας.

.
Ρε φίλε, επικοινωνείς; Δεν φταίει το ευρώ που είμαστε εμείς λαμόγια. Κακώς μπήκαμε στο ευρώ, αλλά δεν φταίει το ευρώ που χρεωκοπήσαμε.
Φταίει από δύο απόψεις: δημιούργησε επίπλαστη ευμάρεια με αποτέλεσμα το οικονομικό μοντέλο να ολισθαίνει ολοένα περισσότερο στην κατανάλωση από την παραγωγή και διευκόλυνε την αθρόα εισαγωγή εμπορευμάτων που σμπαράλιασε το ισοζύγιο αγαθών, φτωχαίνοντας κατ' ουσίαν την χώρα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
hellegennes

πατησιωτης έγραψε: 28 Δεκ 2023, 21:17
Ναύτης έγραψε: 28 Δεκ 2023, 21:11
πατησιωτης έγραψε: 28 Δεκ 2023, 21:05 (...) Οι Γάλλοι που την ενθάρρυναν περισσότερο δεν εγκλημάτισαν;
Οι Γάλλοι όμως πέρασαν το Μάαστριχτ από δημοψήφισμα το '92 (που πέρασε οριακά).
Θα είχε πλάκα να βγει το ΟΧΙ δεδομένου ότι αυτοί οι ίδιοι ζήτησαν το κοινό νόμισμα ως αντάλλαγμα για την ενοποίηση της Γερμανίας.Εάν ακυρωνόταν το κοινό νόμισμα ενώ είχε γίνει η ενοποίηση,τότε θα έπιαναν το λόττο οι Γερμανοί.
Μαλάκα, τρελός ο σουρεαλισμός σου. Ο μεγαλύτερος ωφελημένος του κοινού νομίσματος, δηλαδή η μεγαλύτερη εξαγωγική χώρα της ΕΕ, θα έπιανε το λότο αν δεν γινόταν το ευρώ. :smt005: :smt005: :smt005:

Μαλάκα, ειλικρινά, πού πάτε και τα βρίσκετε; :smt005: :smt005: :smt005:
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ »

hellegennes έγραψε: 28 Δεκ 2023, 23:08 επίπλαστη ευμάρεια
έχει ένα βάιμπ ονόματος νιου έιτζ συγκροτήματος
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
Άβαταρ μέλους
hellegennes

πατησιωτης έγραψε: 28 Δεκ 2023, 21:33
hellegennes έγραψε: 28 Δεκ 2023, 21:26 οικονομία δεν έχει δομικά προβλήματα και αυτά δεν τα δημιούργησε ο Καραμανλής, υπήρχαν πολλά χρόνια πριν μπούμε στην ΟΝΕ και οι Γερμανοί έκαναν την πάπια.
Δεν είναι δουλειά μιας χώρας να διορθώνει τα προβλήματα μιας άλλης αλλά εδώ υπάρχει και μια εξωφρενική κατάσταση.Τα ελλείμματα κρύβονταν και όντως οι Γερμανοί αλλά και όλοι οι άλλοι - γιατί άραγε ασχολούμαστε με τους Γερμανούς και όχι με τις άλλες 17 χώρες - δεν έκαναν φασαρία μέχρι που ο Έλληνας πρωθυπουργός ΓΑΠ τα αποκάλυψε και έπειτα ζήτησε να τον πλήρώσουν και άλλο. :lol: Αυτό για πολλούς στην Ελλάδα θεωρήθηκε φυσιολογικό. :o
Ασχολούμαστε με τους Γερμανούς γιατί αυτοί έκαναν ότι έπεσαν απ' τα σύννεφα και αυτοί δεν ήθελαν να βοηθήσουν τον -υποτίθεται- σύμμαχό τους να ανακάμψει. Όταν λέμε Γερμανούς, βέβαια, εννοούμε και τις άλλες γερμανικές φυλές που κατοικοεδρεύουν στην κεντρική Ευρώπη. Όσο η Ελλάδα ήταν πελάτης της Γερμανίας δεν υπήρχε πρόβλημα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Ζενίθεδρος έγραψε: 28 Δεκ 2023, 21:28
Αρίστος έγραψε: 28 Δεκ 2023, 21:07

Και 700.000 νεοι επιστημονες εκτος Ελλαδας με τη χωρα αποικια χρεους. Πλεον εχουμε απολαβες Βουλγαριας, τιμες Ελβετιας και εγκληματικοτητα Κολομβιας.

.
Ρε φίλε, επικοινωνείς; Δεν φταίει το ευρώ που είμαστε εμείς λαμόγια. Κακώς μπήκαμε στο ευρώ, αλλά δεν φταίει το ευρώ που χρεωκοπήσαμε.
Μην παίρνεις και όρκο. Το Ευρώ φταίει παντως 100% για την εσωτερική υποτίμηση που σε κάνει να έχεις τιμές Δανίας στα σμ, σε μια χώρα που ο βασικός μηνιάτικος μισθός είναι 3000€.
Δηλαδή νομίζεις η εξωτερική υποτίμηση είναι καλύτερη, για ρώτα τους Βενεζουελάνους.

(στο μεταξύ δεν το πιστεύω ότι κάνουμε αυτή τη συζήτηση 2023 λες και δε μεσολάβησαν όλα τα αντιμνημονιακά ξεφτιλίκια)
Δημοκράτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκράτης »

foscilis έγραψε: 28 Δεκ 2023, 23:15
Ζενίθεδρος έγραψε: 28 Δεκ 2023, 21:28
Μην παίρνεις και όρκο. Το Ευρώ φταίει παντως 100% για την εσωτερική υποτίμηση που σε κάνει να έχεις τιμές Δανίας στα σμ, σε μια χώρα που ο βασικός μηνιάτικος μισθός είναι 3000€.
Δηλαδή νομίζεις η εξωτερική υποτίμηση είναι καλύτερη, για ρώτα τους Βενεζουελάνους.

(στο μεταξύ δεν το πιστεύω ότι κάνουμε αυτή τη συζήτηση 2023 λες και δε μεσολάβησαν όλα τα αντιμνημονιακά ξεφτιλίκια)
δεν έχουν πάρει πρέφα τι ακριβώς έγινε το 11-19
πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης »

hellegennes έγραψε: 28 Δεκ 2023, 23:10
Ναύτης έγραψε: 28 Δεκ 2023, 21:11
Οι Γάλλοι όμως πέρασαν το Μάαστριχτ από δημοψήφισμα το '92 (που πέρασε οριακά).
Θα είχε πλάκα να βγει το ΟΧΙ δεδομένου ότι αυτοί οι ίδιοι ζήτησαν το κοινό νόμισμα ως αντάλλαγμα για την ενοποίηση της Γερμανίας.Εάν ακυρωνόταν το κοινό νόμισμα ενώ είχε γίνει η ενοποίηση,τότε θα έπιαναν το λόττο οι Γερμανοί.
Μαλάκα, τρελός ο σουρεαλισμός σου. Ο μεγαλύτερος ωφελημένος του κοινού νομίσματος, δηλαδή η μεγαλύτερη εξαγωγική χώρα της ΕΕ, θα έπιανε το λότο αν δεν γινόταν το ευρώ. :smt005: :smt005: :smt005:

Απαίτηση της Γαλλίας ήταν το ευρώ.Μια χαρά εξαγωγές έκαναν οι Γερμανοί και με το μάρκο και δεν είχαν να φορτωθούν όλους τους γκρινιάρηδες που πρώτα μπήκαν και μετά φώναζαν.
Άβαταρ μέλους
Scouser

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Scouser »

Ό,τι δηλαδή θα μπορούσε να προχωρήσει το ''ευρωπαϊκό πρότζεκτ'' της υποτιθέμενης ενοποίησης, το οποίο ακούμε εδώ και 70 χρόνια, χωρίς να υιοθετηθεί κοινό νόμισμα. Έπρεπε να το απαιτήσουν οι Γάλλοι, για τους δικούς τους -καθαρά εθνικούς- λόγους. :roll: Τελικά όλα αυτά τα παράσιτα της Εσπερίας που απονέμουν το ένα στο άλλο φαντεζί τίτλους για το ποιος είναι ο πιο γαμάτος Ευρωπαίος, πιστεύουν στην πραγματικότητα έστω μια πρόταση από όσες βαρύγδουπες αμπελοφιλοσοφίες αμολάνε; Αυτοί δε που είναι από πίσω τους και τους χρηματοδοτούν, πιστεύουν έστω μια συλλαβή;
In Washington, there is a new sheriff in town, and under Donald Trump’s leadership, we may disagree with your views, but we will fight to defend your right to offer it in the public square, agree or disagree.
JD Vance
Άβαταρ μέλους
hellegennes

πατησιωτης έγραψε: 29 Δεκ 2023, 00:01
hellegennes έγραψε: 28 Δεκ 2023, 23:10

Απαίτηση της Γαλλίας ήταν το ευρώ.Μια χαρά εξαγωγές έκαναν οι Γερμανοί και με το μάρκο και δεν είχαν να φορτωθούν όλους τους γκρινιάρηδες που πρώτα μπήκαν και μετά φώναζαν.
Lol! Από το 1974 ως το 1990 που υπογράφηκε το σύμφωνο ενοποίησης, οι εξαγωγές της Γερμανίας ήταν στάσιμες στο 20-22% του ΑΕΠ της. Έφτασαν το 32% όταν μπήκαμε στο ευρώ και τώρα είναι στο 50%. Κοροϊδευόμαστε;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Διεθνής πολιτική”