Σαφέστατα, φίλε. Μπαίνει ο πελάτης, κι εσένα σου γυάλισε να έχεις και μουσική μέσα, είναι όπλο της επιχείρησής σου, δεν είσαι με τους φίλους στο σαλόνι να πίνεις ούζα. Να πληρώσεις. Ο τσάμπας πέθανε. Το βρήκαμε τώρα, όλοι γαμάτε τους καλλιτέχνες.Ασέβαστος έγραψε: 22 Μάιος 2020, 14:17δηλαδη οτι ειναι επιχειρηση και παιζει μουσικη πρεπει να πληρωνει;Cavaliere έγραψε: 22 Μάιος 2020, 14:09Καταλαβαίνω πως βασίζεσαι πάντα στο δόγμα, Βγες από πάνω με θάρρος, ακόμα και αν λες μαλακίες, αλλά εν προκειμένω το μαγζί είναι επιχείρηση , όχι σπίτι σου. Που θες και μουσική για να πουλάς γιαούρτια και μάλιστα στο τσάμπα...hellegennes έγραψε: 22 Μάιος 2020, 14:05 Όσο θράσος είναι να παίζεις μουσική στο σπίτι σου και να θέλεις να μην πληρώσεις. Oh, wait. Και στις δυο περιπτώσεις έχεις πληρώσει (αν παίζεις μουσική που έχεις αγοράσει ο ίδιος, την έχεις πληρώσει με λεφτά· αν είναι ραδιόφωνο την πληρώνεις ακούγοντας διαφημίσεις).![]()
και ο ταριφας, και ο τσαγκαρης, και ο τορναδορος; και στην οικοδομη οι μαστοροι που εχουν ραδιακι;
θα μου πεις, εγω πληρωνουμε ερτ για το μαγαζι και δεν εχουμε καν τηλεοραση, γιατι να ξαφνιαστω;
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Κραουνάκης:αυτο για μενα ειναι βιασμός ....του πνευματικού μου δικαιώματος.Θα διεκδικήσω 100.000-120.000 ευρω
Re: Κραουνάκης:αυτο για μενα ειναι βιασμός ....του πνευματικού μου δικαιώματος.Θα διεκδικήσω 100.000-120.000 ευρω
Ordem e Progresso.
Περί πνευματικών δικαιωμάτων
Για τον Hellegennes, τα καταστήματα ρούχων, οι καφετέρειες, τα εμπορικά καταστήματα παίζουν μουσική από ειδικά εγκατεστημένα συστήματα ηχείων σε όλο το κατάστημα για να μπορεί ο διαχειριστής να απολαμβάνει τη δουλειά του όπου κι αν βρίσκεται.mao mao έγραψε: 22 Μάιος 2020, 14:26Πιστεύεις οι μεγάλες αλυσίδες ρούχων που παίζουν μουσική, το κάνουν για την κάβλα τους; Δεν πιστεύεις οτι έχουν μελετήσει το θέμα; Και η επιλογή των τραγουδιών προσεκτικά επιλεγμένη είναι.hellegennes έγραψε: 22 Μάιος 2020, 14:18Ναι, έχουν κάνει πείραμα με μουσική και χωρίς μουσική και έχουν καταγράψει τις παρατηρήσεις τους και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η μουσική αυξάνει τις πωλήσεις παπουτσιών. Γιατί να διαφωνήσω μ' αυτό το πράγμα. Μου φαίνεται τρομερά πιθανό να συμβαίνει. Όπως φυσικά είναι αυτονόητο ότι θα καταλήξουν σ' αυτό το συμπέρασμα, μιας και αν μπεις για να πάρεις παπούτσια και παίζει Νίνο, που δεν σου αρέσει, φεύγεις γρήγορα από το κατάστημα χωρίς να αγοράσεις τίποτα. Αντιθέτως, αν παίζει Αρβανιτάκη, μπορεί να πάρεις και 2 και 3 ζευγάρια.mao mao έγραψε: 22 Μάιος 2020, 14:07
Εγώ πιστεύω οτι βάζουν μουσική επειδή έχουν παρατηρήσει οτι αυξάνονται οι πωλήσεις. Ειδικά αν μιλάμε για μαγαζιά με ρούχα. Ξέρω οτι θα διαφωνήσεις.
Υπάρχει κάποιος λόγος να διαφωνήσω με αυτά τα προφανή πράγματα;
Τί ψάχνεις τώρα...
Και μετά αναρωτιούνται γιατί τους τσακίζει ο εισαγγελέας (δεν αναφέρομαι στον Perseus) για το θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων.
Αν ήσουν εισαγγελέας κι άκουγες αυτή την τρελίτσα, εσύ θα του την χάριζες;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stavmanr την 22 Μάιος 2020, 14:35, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Re: Κραουνάκης:αυτο για μενα ειναι βιασμός ....του πνευματικού μου δικαιώματος.Θα διεκδικήσω 100.000-120.000 ευρω
Να κάνει κατάθεση ο κραουνακης στον δήμο Αθηναίων υπέρ Περικλέους, επειδή κοιτάει κάθε μέρα την Ακρόπολη.
Nandros έγραψε: 09 Ιουν 2024, 15:48 Αυτή την στιγμή το Ισραήλ μειώνει το πλήθος των ισλαμιστών. Κάτι καλό είναι αυτό.
.
Μαλάκα, Έλληνες μαγαζάτορες, Γιαννόπουλα και LIDL θέτε να βάλετε μυαλό.
Ordem e Progresso.
Περί πνευματικών δικαιωμάτων
Φυσικά και ο ήχος, όπως και η οπτική ενός καταστήματος συνιστούν αυτό που αποκαλούμε περιβάλλον. Εσύ, αντί για μουσική βάλε ... καρμπιρατέρ να ακούγεται από τα ηχεία, κι αντί για λουλούδια και πίνακες ζωγραφικής ή άλλα καλλιτεχνήματα βάλε στόκο.hellegennes έγραψε: 22 Μάιος 2020, 14:18Ναι, έχουν κάνει πείραμα με μουσική και χωρίς μουσική και έχουν καταγράψει τις παρατηρήσεις τους και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η μουσική αυξάνει τις πωλήσεις παπουτσιών. Γιατί να διαφωνήσω μ' αυτό το πράγμα. Μου φαίνεται τρομερά πιθανό να συμβαίνει. Όπως φυσικά είναι αυτονόητο ότι θα καταλήξουν σ' αυτό το συμπέρασμα, μιας και αν μπεις για να πάρεις παπούτσια και παίζει Νίνο, που δεν σου αρέσει, φεύγεις γρήγορα από το κατάστημα χωρίς να αγοράσεις τίποτα. Αντιθέτως, αν παίζει Αρβανιτάκη, μπορεί να πάρεις και 2 και 3 ζευγάρια.mao mao έγραψε: 22 Μάιος 2020, 14:07hellegennes έγραψε: 22 Μάιος 2020, 14:00 Πάντως απολύτως κανείς δεν μπαίνει σε κατάστημα λιανικής ή υπηρεσιών επειδή παίζει μουσική που του αρέσει. Μπαίνει για να ψωνίσει. Εξίσου κανείς δεν αποφεύγει μαγαζί που παίζει μουσική που δεν του αρέσει. Η μουσική που παίζει ή αν παίζει καθόλου παίζει ακριβώς 0 ρόλο στα έσοδα της επιχείρησης
Εγώ πιστεύω οτι βάζουν μουσική επειδή έχουν παρατηρήσει οτι αυξάνονται οι πωλήσεις. Ειδικά αν μιλάμε για μαγαζιά με ρούχα. Ξέρω οτι θα διαφωνήσεις.
Υπάρχει κάποιος λόγος να διαφωνήσω με αυτά τα προφανή πράγματα;
Είναι το απόλυτο δικαίωμά σου. Και θα ήθελα πραγματικά να το δω αυτό το πράγμα στο κατάστημά σου!
Το να προσπαθείς να αποδείξεις ότι η μουσική δεν παράγει αποτέλεσμα την ώρα που τη χρησιμοποιείς και μάλιστα υποστηρίζεις ότι τη βάζεις για να χαλαρώσεις ο ίδιος, είναι παντελώς σχιζοφρενικό. Λες κι εσύ έχεις το μοναδικό χάρισμα να απολαμβάνεις τη μουσική, ενώ οι πελάτες σου είναι όλοι θεόκουφοι και άμουσοι...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stavmanr την 22 Μάιος 2020, 14:35, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- Cecily Anne
Ραδιόφωνο, Μαντ, MTV, γιουτιουμπ (vevo).Cavaliere έγραψε: 22 Μάιος 2020, 14:03Δεν είναι κάπως θράσος να θες να παίζεις μουσική στο μαγαζί σου και να απαιτείς να μην πληρώσεις; Έχεις ξεφύγει.hellegennes έγραψε: 22 Μάιος 2020, 14:00 Την μουσική το 99% των καταστημάτων την παίζει για το ίδιο το μαγαζί, ΟΧΙ για τους πελάτες. Κανένα κομμωτήριο, κατάστημα τροφίμων, κατάστημα ηλεκτρικών, κατάστημα ένδυσης και γενικά κατάστημα λιανικής δεν παίζει μουσική σαν μέρος των υπηρεσιών του.
Όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο είναι εκτός πραγματικότητας.
Σε κάποιους πελάτες μπορεί να αρέσει η μουσική που παίζεις και σε άλλους όχι. Πάντως απολύτως κανείς δεν μπαίνει σε κατάστημα λιανικής ή υπηρεσιών επειδή παίζει μουσική που του αρέσει. Μπαίνει για να ψωνίσει. Εξίσου κανείς δεν αποφεύγει μαγαζί που παίζει μουσική που δεν του αρέσει. Η μουσική που παίζει ή αν παίζει καθόλου παίζει ακριβώς 0 ρόλο στα έσοδα της επιχείρησης.
Επαναλαμβάνω, η μουσική σαν προϊόν έχει οικονομική σημασία μόνο για μαγαζιά που η μουσική είναι μέρος του προϊόντος τους, όπως κλαμπάκια, μπαράκια και καφέ που προσελκύει κόσμο παίζοντας συγκεκριμένου τύπου μουσική.
Φυσικά και γι' αυτού του είδους τις επιχειρήσεις υπάρχει δυνητικά καλύτερο σύστημα από το υφιστάμενο γλοιώδες, όπου θα μπορούσε να αποδίδει δικαιώματα απευθείας στους κατόχους των δικαιωμάτων και όχι να μοιράζονται τα λεφτά ο Κραουνάκης, ο Μάλαμας και τα υπόλοιπα παράσιτα.
![]()
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Μια χαρά πληρώνει μέσω των διαφημίσεων που ακούει. Ο καλλιτέχνης αν δεν ήθελε να ακούγεται η μουσική του ας μην την ηχογραφούσε, να έπαιζε μόνο με την δύναμη της φωνούλας του σε live. Όμως όταν χρησιμοποιείς μια τεχνολογία (εγγραφή και αναπαραγωγή ήχου) και πολλαπλασιάζεις τα κέρδη σου μην έχεις την απαίτηση να μην εκμεταλλευτούν και οι υπόλοιποι την τεχνολογία.Cavaliere έγραψε: 22 Μάιος 2020, 14:29 Σαφέστατα, φίλε. Μπαίνει ο πελάτης, κι εσένα σου γυάλισε να έχεις και μουσική μέσα, είναι όπλο της επιχείρησής σου, δεν είσαι με τους φίλους στο σαλόνι να πίνεις ούζα. Να πληρώσεις. Ο τσάμπας πέθανε. Το βρήκαμε τώρα, όλοι γαμάτε τους καλλιτέχνες.
Nandros έγραψε: 09 Ιουν 2024, 15:48 Αυτή την στιγμή το Ισραήλ μειώνει το πλήθος των ισλαμιστών. Κάτι καλό είναι αυτό.
.
Δε με νοιάζει, ο Χατζιδάκις ας πούμε, είχε απαγορέψει να πουλάς μορταδέλλες με τη μουσική του. Χρησιμοποιείς τη μουσική ως διακόσμηση, ως υπόκρουση, αν θες να είσαι βλαχοποιοτικός στα μάτια της κυρά Γιώργαινας, και να κάνεις ευχάριστο το μαγαζί, πλήρωσε και τον μαλάκα που του βάζεις τη μουσική ως υπόκρουση να αναλύσεις τη διαφορά μεταξύ κασεριού και γραβιέρας.Cecily Anne έγραψε: 22 Μάιος 2020, 14:35Ραδιόφωνο, Μαντ, MTV, γιουτιουμπ (vevo).Cavaliere έγραψε: 22 Μάιος 2020, 14:03Δεν είναι κάπως θράσος να θες να παίζεις μουσική στο μαγαζί σου και να απαιτείς να μην πληρώσεις; Έχεις ξεφύγει.hellegennes έγραψε: 22 Μάιος 2020, 14:00 Την μουσική το 99% των καταστημάτων την παίζει για το ίδιο το μαγαζί, ΟΧΙ για τους πελάτες. Κανένα κομμωτήριο, κατάστημα τροφίμων, κατάστημα ηλεκτρικών, κατάστημα ένδυσης και γενικά κατάστημα λιανικής δεν παίζει μουσική σαν μέρος των υπηρεσιών του.
Όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο είναι εκτός πραγματικότητας.
Σε κάποιους πελάτες μπορεί να αρέσει η μουσική που παίζεις και σε άλλους όχι. Πάντως απολύτως κανείς δεν μπαίνει σε κατάστημα λιανικής ή υπηρεσιών επειδή παίζει μουσική που του αρέσει. Μπαίνει για να ψωνίσει. Εξίσου κανείς δεν αποφεύγει μαγαζί που παίζει μουσική που δεν του αρέσει. Η μουσική που παίζει ή αν παίζει καθόλου παίζει ακριβώς 0 ρόλο στα έσοδα της επιχείρησης.
Επαναλαμβάνω, η μουσική σαν προϊόν έχει οικονομική σημασία μόνο για μαγαζιά που η μουσική είναι μέρος του προϊόντος τους, όπως κλαμπάκια, μπαράκια και καφέ που προσελκύει κόσμο παίζοντας συγκεκριμένου τύπου μουσική.
Φυσικά και γι' αυτού του είδους τις επιχειρήσεις υπάρχει δυνητικά καλύτερο σύστημα από το υφιστάμενο γλοιώδες, όπου θα μπορούσε να αποδίδει δικαιώματα απευθείας στους κατόχους των δικαιωμάτων και όχι να μοιράζονται τα λεφτά ο Κραουνάκης, ο Μάλαμας και τα υπόλοιπα παράσιτα.
![]()
Ordem e Progresso.
Όταν είναι άγνωστοι δεν τους νοιάζουν τα πνευματιχαχα δικαιώματα. Αρκεί να γίνουν γνωστοί. Όταν σταματάνε να έχουν ίστρο κατσικώνονται στα όποια κέρδη μπορεί να απομυζήσουν από τα περασμένα μεγαλεία.
.
Μα δεν είπε ποτέ να μην την εκμεταλλευτούν. Το αντίθετο. Είπε ότι δεν μπορούν να είναι αποκλειστικοί εκμεταλλευτές της αναπαραγωγής του κομματιού. Έτσι, θα ήταν σα να είναι οι ιδιοκτήτες του δικαιώματος καθ' αυτοί.esu έγραψε: 22 Μάιος 2020, 14:36Μια χαρά πληρώνει μέσω των διαφημίσεων που ακούει. Ο καλλιτέχνης αν δεν ήθελε να ακούγεται η μουσική του ας μην την ηχογραφούσε, να έπαιζε μόνο με την δύναμη της φωνούλας του σε live. Όμως όταν χρησιμοποιείς μια τεχνολογία (εγγραφή και αναπαραγωγή ήχου) και πολλαπλασιάζεις τα κέρδη σου μην έχεις την απαίτηση να μην εκμεταλλευτούν και οι υπόλοιποι την τεχνολογία.Cavaliere έγραψε: 22 Μάιος 2020, 14:29 Σαφέστατα, φίλε. Μπαίνει ο πελάτης, κι εσένα σου γυάλισε να έχεις και μουσική μέσα, είναι όπλο της επιχείρησής σου, δεν είσαι με τους φίλους στο σαλόνι να πίνεις ούζα. Να πληρώσεις. Ο τσάμπας πέθανε. Το βρήκαμε τώρα, όλοι γαμάτε τους καλλιτέχνες.
Όταν ένας χρήστης παίρνει τη δημιουργία που ανήκει σε κάποιον άλλο (ιδιοκτησία) και τη χρησιμοποιεί για προσωπικό έμμεσο ή άμεσο όφελος πέφτει σε αδίκημα, όπως σε κάθε άλλη περίπτωση.
Πχ. αν σου ενοικιάσω ένα αυτοκίνητο για να μετακινείσαι προσωπικά (ιδιωτική χρήση) κι εσύ το υπενοικιάζεις δεξιά κι αριστερά ή του βάζεις επάνω διαφημίσεις του καταστήματός σου ή το χρησιμοποιείς σαν ταξί, πέφτεις σε αδίκημα κατάχρησης.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stavmanr την 22 Μάιος 2020, 14:43, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- Cecily Anne
Εχει ωραιότατη πλειλιστ στο σποτιφαι, διπλα στις μορταδέλλες ο κύριος πάντως.Cavaliere έγραψε: 22 Μάιος 2020, 14:39 Δε με νοιάζει, ο Χατζιδάκις ας πούμε, είχε απαγορέψει να πουλάς μορταδέλλες με τη μουσική του. Χρησιμοποιείς τη μουσική ως διακόσμηση, ως υπόκρουση, αν θες να είσαι βλαχοποιοτικός στα μάτια της κυρά Γιώργαινας, και να κάνεις ευχάριστο το μαγαζί, πλήρωσε και τον μαλάκα που του βάζεις τη μουσική ως υπόκρουση να αναλύσεις τη διαφορά μεταξύ κασεριού και γραβιέρας.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Τέλεια και καλά κάνει, αλλά όχι στα τσαμπέ.Cecily Anne έγραψε: 22 Μάιος 2020, 14:42Εχει ωραιότατη πλειλιστ στο σποτιφαι, διπλα στις μορταδέλλες ο κύριος πάντως.Cavaliere έγραψε: 22 Μάιος 2020, 14:39 Δε με νοιάζει, ο Χατζιδάκις ας πούμε, είχε απαγορέψει να πουλάς μορταδέλλες με τη μουσική του. Χρησιμοποιείς τη μουσική ως διακόσμηση, ως υπόκρουση, αν θες να είσαι βλαχοποιοτικός στα μάτια της κυρά Γιώργαινας, και να κάνεις ευχάριστο το μαγαζί, πλήρωσε και τον μαλάκα που του βάζεις τη μουσική ως υπόκρουση να αναλύσεις τη διαφορά μεταξύ κασεριού και γραβιέρας.
Ordem e Progresso.
Ελπίζουμε δηλαδή σε έναν καιρό που ο δημιουργός ενός έργου θα επιλέγει το ακροατήριό του, και όχι το ανάποδο! Να γυρίσει ο Οικονομοπουλος να πει τα cd μου να μην τα αγοράζουν μαύροι, ή οι ταινίες του τάδε να προβάλονται μόνο σε ευρωπαϊκά κράτη κοκCavaliere έγραψε: 22 Μάιος 2020, 14:39Δε με νοιάζει, ο Χατζιδάκις ας πούμε, είχε απαγορέψει να πουλάς μορταδέλλες με τη μουσική του.
.
δεν ειναι οπλο. μπορει και να διωχνει τους πελατες (μπορει και να παιζει χαρουλης, η πλιατσικας, η κραουνακης), γουστα του μαγαζατορα ειναι.Cavaliere έγραψε: 22 Μάιος 2020, 14:29 Σαφέστατα, φίλε. Μπαίνει ο πελάτης, κι εσένα σου γυάλισε να έχεις και μουσική μέσα, είναι όπλο της επιχείρησής σου, δεν είσαι με τους φίλους στο σαλόνι να πίνεις ούζα. Να πληρώσεις. Ο τσάμπας πέθανε. Το βρήκαμε τώρα, όλοι γαμάτε τους καλλιτέχνες.
επισης η μουσικη μπορει να χρησιμοποιηθει ως οπλο για να ριχνεις ΜΟΥΝΑΡΕΣ, τι να καμουμε, αμα μας βοηθαει ο καλλιτχενης να γαμησομε, να τον φωναζουμε να ριχνει κι αυτος εναν;
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Αφήστε τις πονηριές, εσείς θέλετε να επενδύσετε με μουσική υπόκρουση στα μαγαζιά σας χωρίς να πληρώσετε τα Δικαιώματα. Δηλαδή κατσικοκλέφτες. Πονηροί, μόλις σας πιάσουν με την κότα στα χέρια, το ρίχνετε στο κοινωνικό μήνυμα.esu έγραψε: 22 Μάιος 2020, 14:45Ελπίζουμε δηλαδή σε έναν καιρό που ο δημιουργός ενός έργου θα επιλέγει το ακροατήριό του, και όχι το ανάποδο! Να γυρίσει ο Οικονομοπουλος να πει τα cd μου να μην τα αγοράζουν μαύροι, ή οι ταινίες του τάδε να προβάλονται μόνο σε ευρωπαϊκά κράτη κοκCavaliere έγραψε: 22 Μάιος 2020, 14:39Δε με νοιάζει, ο Χατζιδάκις ας πούμε, είχε απαγορέψει να πουλάς μορταδέλλες με τη μουσική του.
Ordem e Progresso.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 22 Απαντήσεις
- 909 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από The Age of Aquarius
-