Οχι, δεν συμπεριλαμβάνεται. Οι εβραίοι θεωρούντο εχθροί των Γερμανών, κατα των Χίτλερ. Εθνικοσοσιαλιστης δεν σημαίνει απαραίτητα αντισημίτης.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 17 Οκτ 2019, 17:07εγώ θα ήθελα να μου πεις αν μέσα στα "συστατικά" της κοσμοθεωρίας (γιατί περί αυτού πρόκειται, όχι απλά για ιδεολογία) του εθνικοσοσιαλισμού, συμπεριλαμβάνεται και ο αφανισμός των ΕβραίωνΟθωμανέλλην έγραψε: 17 Οκτ 2019, 16:21Για όρισε μου λιγο τον εθνικοσοσιαλισμο, σε παρακαλώ.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 17 Οκτ 2019, 14:52 είναι πολύ απλό αυτό που λέει ο vatraxos
η ναζιστική ιδεολογία είναι εγκληματική διότι στον πυρήνα της έχει επιδιώξεις που είναι από μόνες τους εγκληματικές - οι στόχοι των ναζι προϋποθέτουν το έγκλημα, δεν γίνεται να επιτευχθούν αλλιώς, στόχοι και έγκλημα ταυτίζονται
ο κομμουνισμός από την άλλη έχει επιδιώξεις και αιτήματα που δεν προϋποθέτουν το έγκλημα, διακρίνονται από τους τρόπους που προσπαθεί ο καθένας να τις πετύχει
γιατί αν συμπεριλαμβάνεται κάτι τέτοιο (στο Αγών μου ο Χίτλερ μιλάει ξεκάθαρα), τότε αυτός που ασπάζεται τον εθνικοσοσιαλισμό ασπάζεται επί της ουσίας εκτός των άλλων και μία γενοκτονία για να επιτευχθεί το όραμα του ιδεατού τους Κόσμου
γι'αυτό και γράφω πως η ναζιστική θεωρία προϋποθέτει το έγκλημα
κάτι ακόμα
η κομμουνιστική ιδεολογία δεν καταδικάζει ανθρώπους για τη καταγωγή τους, τη φυλή τους κτλ, δηλαδή για πράγματα που είναι έξω από τις δυνάμεις τους - που δεν τα επέλεξαν, για χαρακτηριστικά τα οποία τους ορίζουν από τη γέννησή τους
οι ναζί από την άλλη σκότωναν ακόμα και μωρά λόγω της φυλετικής τους καταγωγής
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Απολογίες χρυσής αυγής
-
Georg Von Balkanen
Re: Απολογίες χρυσής αυγής
- ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
- Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
ωραία, θα ήθελα να μου προτείνεις κάποια θεμελιακά κείμενα του εθνικοσοσιαλισμού γιατί απ'ότι φαίνεται εγώ θεωρώ πως η ιδεολογία ουσιαστικά θεμελιώνεται από το Αγών μουΟθωμανέλλην έγραψε: 17 Οκτ 2019, 17:28Οχι, δεν συμπεριλαμβάνεται. Οι εβραίοι θεωρούντο εχθροί των Γερμανών, κατα των Χίτλερ. Εθνικοσοσιαλιστης δεν σημαίνει απαραίτητα αντισημίτης.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 17 Οκτ 2019, 17:07εγώ θα ήθελα να μου πεις αν μέσα στα "συστατικά" της κοσμοθεωρίας (γιατί περί αυτού πρόκειται, όχι απλά για ιδεολογία) του εθνικοσοσιαλισμού, συμπεριλαμβάνεται και ο αφανισμός των Εβραίων
γιατί αν συμπεριλαμβάνεται κάτι τέτοιο (στο Αγών μου ο Χίτλερ μιλάει ξεκάθαρα), τότε αυτός που ασπάζεται τον εθνικοσοσιαλισμό ασπάζεται επί της ουσίας εκτός των άλλων και μία γενοκτονία για να επιτευχθεί το όραμα του ιδεατού τους Κόσμου
κάτι ακόμα
η κομμουνιστική ιδεολογία δεν καταδικάζει ανθρώπους για τη καταγωγή τους, τη φυλή τους κτλ, δηλαδή για πράγματα που είναι έξω από τις δυνάμεις τους - που δεν τα επέλεξαν, για χαρακτηριστικά τα οποία τους ορίζουν από τη γέννησή τους
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Τζίμης Πανούσης
-
Georg Von Balkanen
Δεν θεμελιώνεται πουθενά. Εθνικοσοσιαλισμος οπως και ο φασισμός δεν εχουν ιδεολογικό υπόβαθρο, δεν υπάρχει κάποια φιλοσοφική διάσταση οπως για παράδειγμα με τον κομμουνισμό.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 17 Οκτ 2019, 17:44ωραία, θα ήθελα να μου προτείνεις κάποια θεμελιακά κείμενα του εθνικοσοσιαλισμού γιατί απ'ότι φαίνεται εγώ θεωρώ πως η ιδεολογία ουσιαστικά θεμελιώνεται από το Αγών μουΟθωμανέλλην έγραψε: 17 Οκτ 2019, 17:28Οχι, δεν συμπεριλαμβάνεται. Οι εβραίοι θεωρούντο εχθροί των Γερμανών, κατα των Χίτλερ. Εθνικοσοσιαλιστης δεν σημαίνει απαραίτητα αντισημίτης.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 17 Οκτ 2019, 17:07
εγώ θα ήθελα να μου πεις αν μέσα στα "συστατικά" της κοσμοθεωρίας (γιατί περί αυτού πρόκειται, όχι απλά για ιδεολογία) του εθνικοσοσιαλισμού, συμπεριλαμβάνεται και ο αφανισμός των Εβραίων
κάτι ακόμα
Στο βιβλίο του Χίτλερ γινεται μια αναδιατύπωση ιδεών της προγενέστερης γερμανικής δεξιας βλ. lebensraum και ενας αχταρμάς των πεποιθήσεων του Χίτλερ. Δεν ειναι εθνικοσοσιαλισμος αυτο. Αυτό ηταν το πολιτικό πρόγραμμα του και τι ακριβως τον ωθησε ούτως ώστε να το υλοποιήσει.
- ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
- Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
κάποιος (δεν θυμάμαι ποιος) στη ναζιστική Γερμανία είχε πει πως υπάρχουν τόσες εθνικοσοσιαλιστικές θεωρίες όσοι και οι εθνικοσοσιαλιστέςΟθωμανέλλην έγραψε: 17 Οκτ 2019, 17:49Δεν θεμελιώνεται πουθενά. Εθνικοσοσιαλισμος οπως και ο φασισμός δεν εχουν ιδεολογικό υπόβαθρο, δεν υπάρχει κάποια φιλοσοφική διάσταση οπως για παράδειγμα με τον κομμουνισμό.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 17 Οκτ 2019, 17:44ωραία, θα ήθελα να μου προτείνεις κάποια θεμελιακά κείμενα του εθνικοσοσιαλισμού γιατί απ'ότι φαίνεται εγώ θεωρώ πως η ιδεολογία ουσιαστικά θεμελιώνεται από το Αγών μουΟθωμανέλλην έγραψε: 17 Οκτ 2019, 17:28
Οχι, δεν συμπεριλαμβάνεται. Οι εβραίοι θεωρούντο εχθροί των Γερμανών, κατα των Χίτλερ. Εθνικοσοσιαλιστης δεν σημαίνει απαραίτητα αντισημίτης.
Στο βιβλίο του Χίτλερ γινεται μια αναδιατύπωση ιδεών της προγενέστερης γερμανικής δεξιας βλ. lebensraum και ενας αχταρμάς των πεποιθήσεων του Χίτλερ. Δεν ειναι εθνικοσοσιαλισμος αυτο. Αυτό ηταν το πολιτικό πρόγραμμα του και τι ακριβως τον ωθησε ούτως ώστε να το υλοποιήσει.
αν είναι να μιλήσουμε σε αυτή τη βάση τότε εθνικοσοσιαλιστές είναι όλοι και κανένας
εγώ θεωρώ πως ναζι είναι αυτοί που ασπάζονται τη θεωρία του Χίτλερ όπως αυτή διατυπώνεται στο βιβλίο του
άλλωστε δε νομίζω να βρεις κάποιον που αυτοπροσδιορίζεται ως εθνικοσοσιαλιστής και να μην ενστερνίζεται τις απόψεις του Χίτλερ ή να μην υποστηρίζει το πρόγραμμα που εφαρμόστηκε στη Γερμανία τουλάχιστον το 33-39
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Τζίμης Πανούσης
-
Georg Von Balkanen
Αυτό είναι δίκη σου διαπίστωση και εν παση περίπτωση επειδη το νημα αφορά την χρυσή αυγή, αυτοί εθνικιστές δηλωνουν, οποτε...ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 17 Οκτ 2019, 17:55κάποιος (δεν θυμάμαι ποιος) στη ναζιστική Γερμανία είχε πει πως υπάρχουν τόσες εθνικοσοσιαλιστικές θεωρίες όσοι και οι εθνικοσοσιαλιστέςΟθωμανέλλην έγραψε: 17 Οκτ 2019, 17:49Δεν θεμελιώνεται πουθενά. Εθνικοσοσιαλισμος οπως και ο φασισμός δεν εχουν ιδεολογικό υπόβαθρο, δεν υπάρχει κάποια φιλοσοφική διάσταση οπως για παράδειγμα με τον κομμουνισμό.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 17 Οκτ 2019, 17:44
ωραία, θα ήθελα να μου προτείνεις κάποια θεμελιακά κείμενα του εθνικοσοσιαλισμού γιατί απ'ότι φαίνεται εγώ θεωρώ πως η ιδεολογία ουσιαστικά θεμελιώνεται από το Αγών μου
αν είναι να μιλήσουμε σε αυτή τη βάση τότε εθνικοσοσιαλιστές είναι όλοι και κανένας
εγώ θεωρώ πως ναζι είναι αυτοί που ασπάζονται τη θεωρία του Χίτλερ όπως αυτή διατυπώνεται στο βιβλίο του
άλλωστε δε νομίζω να βρεις κάποιον που αυτοπροσδιορίζεται ως εθνικοσοσιαλιστής και να μην ενστερνίζεται τις απόψεις του Χίτλερ ή να μην υποστηρίζει το πρόγραμμα που εφαρμόστηκε στη Γερμανία τουλάχιστον το 33-39
- Τρελός_του_Χωριού
- Phorum.gr user: Τρελός_του_Χωριού
Απλά μία διευκρίνηση σχετικά με το τι γράφτηκε από εμένα και το τι ακολούθησε.
Αναφέρομαι σε ό,τι θα τονιστεί παρακάτω.

Ας αναδημοσιεύσω τη συγκεκριμένη παράγραφο, με υπογράμμιση και τονισμό όπου χρειάζονται:Golden Age έγραψε: 17 Οκτ 2019, 16:32Απο που κι ως αυτό το σύνθημα ήταν...σύνθημα της ΧΑ και μάλιστα..."βασικό"; Επειδή υπήρξε ένα άρθρο με αυτό τον τίτλο;Τρελός_του_Χωριού έγραψε: 17 Οκτ 2019, 16:23 Δηλαδή, εδώ δεν διερευνάται αν είναι το φασιστικό σύνθημα Credere, Obbedire, Combattere, αλλά αν
αυτό, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, βασικό σύνθημα του συγκεκριμένου κόμματος σχετίζεται ή όχι με την ύπαρξη ή μη ύπαρξη μίας
απόλυτης πειθαρχίας και την ύπαρξη ή μη ύπαρξη μίας τυφλής υπακοής στις εντολές των ανωτέρων.![]()
Αυτή η ρήση ήταν άγνωστη στον κόσμο της ΧΑ, όχι..."σύνθημά της".
Επίσης τα περι "απόλυτης πειθαρχείας" είναι η επιτομή της γελοιότητας. Ακόμη και με τα "ιδεολογικά" που προσπάθησαν να "δέσουν" τη σκευωρία, δεν έχει βάση το σκεπτικό. Ακόμη στο ίδιο το ιστορικό φασιστικό ή το ιστορικό ναζιστικό κόμμα, υπήρχαν διαφωνίες στελεχών με τις ηγεσίες.
Καλό βράδυ σε όλους!Τρελός_του_Χωριού έγραψε: 17 Οκτ 2019, 16:23 Τέλος, όταν γίνεται ερώτηση από την έδρα για ένα άρθρο με ένα συγκεκριμένο τρίπτυχο, αυτό δεν γίνεται από κάποιο φιλολογικό
ή ιστορικό ενδιαφέρον. Δηλαδή, εδώ δεν διερευνάται αν είναι το φασιστικό σύνθημα Credere, Obbedire, Combattere, αλλά αν
αυτό, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, βασικό σύνθημα του συγκεκριμένου κόμματος σχετίζεται ή όχι με την ύπαρξη ή μη ύπαρξη μίας
απόλυτης πειθαρχίας και την ύπαρξη ή μη ύπαρξη μίας τυφλής υπακοής στις εντολές των ανωτέρων. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, δεν
αναφέρεται μονάχα, για παράδειγμα, το περιεχόμενο ενός δημοσιευμένου άρθρου από το 2005, και όχι από τη δεκαετία του ’80, αλλά
και το περιεχόμενο ενός βίντεο ομιλητών σε ορκωμοσία δοκίμων μελών από το 2011, το οποίο κατασχέθηκε από το ηλεκτρονικό αρχείο κατηγορουμένου. Άρα, τέτοιου είδους στοιχεία λαμβάνονται υπόψη στο πλαίσιο διερεύνησης συγκεκριμένων κατηγοριών.
Non est ad astra mollis e terris via
Αν δεν κάνω λάθος το Combattere, σημαίνει "να πολεμάς", "να αγωνίζεσαι". Η έννοια του αγώνα από πού κι ως πού σημαίνει αναγκαστικά κάτι βίαιο? Όταν όλα τα κόματα μιλάνε για "αγωνες" και "ταξική πάλη" (το ΚΚΕ, ενδεχομένως και το πασόκ τώρα που αριστέρεψε), αυτό σημαίνει ένοπλο/βίαιο αγώνα?Τρελός_του_Χωριού έγραψε: 17 Οκτ 2019, 19:14 Απλά μία διευκρίνηση σχετικά με το τι γράφτηκε από εμένα και το τι ακολούθησε.
Ας αναδημοσιεύσω τη συγκεκριμένη παράγραφο, με υπογράμμιση και τονισμό όπου χρειάζονται:Golden Age έγραψε: 17 Οκτ 2019, 16:32Απο που κι ως αυτό το σύνθημα ήταν...σύνθημα της ΧΑ και μάλιστα..."βασικό"; Επειδή υπήρξε ένα άρθρο με αυτό τον τίτλο;Τρελός_του_Χωριού έγραψε: 17 Οκτ 2019, 16:23 Δηλαδή, εδώ δεν διερευνάται αν είναι το φασιστικό σύνθημα Credere, Obbedire, Combattere, αλλά αν
απόλυτης πειθαρχίας και την ύπαρξη ή μη ύπαρξη μίας τυφλής υπακοής στις εντολές των ανωτέρων.![]()
Επίσης τα περι "απόλυτης πειθαρχείας" είναι η επιτομή της γελοιότητας. Ακόμη και με τα "ιδεολογικά" που προσπάθησαν να "δέσουν" τη σκευωρία, δεν έχει βάση το σκεπτικό. Ακόμη στο ίδιο το ιστορικό φασιστικό ή το ιστορικό ναζιστικό κόμμα, υπήρχαν διαφωνίες στελεχών με τις ηγεσίες.
Καλό βράδυ σε όλους!Τρελός_του_Χωριού έγραψε: 17 Οκτ 2019, 16:23 Τέλος, όταν γίνεται ερώτηση από την έδρα για ένα άρθρο με ένα συγκεκριμένο τρίπτυχο, αυτό δεν γίνεται από κάποιο φιλολογικό
ή ιστορικό ενδιαφέρον. Δηλαδή, εδώ δεν διερευνάται αν είναι το φασιστικό σύνθημα Credere, Obbedire, Combattere, αλλά αν
απόλυτης πειθαρχίας και την ύπαρξη ή μη ύπαρξη μίας τυφλής υπακοής στις εντολές των ανωτέρων. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, δεν
αναφέρεται μονάχα, για παράδειγμα, το περιεχόμενο ενός δημοσιευμένου άρθρου από το 2005, και όχι από τη δεκαετία του ’80, αλλά
και το περιεχόμενο ενός βίντεο ομιλητών σε ορκωμοσία δοκίμων μελών από το 2011, το οποίο κατασχέθηκε από το ηλεκτρονικό αρχείο κατηγορουμένου. Άρα, τέτοιου είδους στοιχεία λαμβάνονται υπόψη στο πλαίσιο διερεύνησης συγκεκριμένων κατηγοριών.![]()
Όταν ο Παμίστας έριξε την καρατιά στον μπάτσο (και πολλά άλλα τέτοια παραδείγματα υπάρχουν), έγινε έρευνα αν αυτό έγινε με εντολή/προτροπή του Κουτσούμπα, ή όποιου άλλου είναι εκεί αρχηγός, επειδή προτρέπουν σε "αγώνες" και "πάλη"?
Φυσικά και ΔΕΝ σχετίζεται με κάποια απόλυτη πειθαρχία και τυφλη υπακοή. Προφανώς οποιοδήποτε μέλος είναι ελεύθερο να πράξει όπως νομίζει, και προφανώς το κάνει, και ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΑ είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ στον Αρχηγό του όποιου κόμματος να έχει 24 ώρες το 24ωρο υπό τον έλεγχό του όλα τα μέλη ενός κόμματος.
Βλέπουμε τους ειαγγελείς να πασχίζουν να βγάλουν οτι ο Μιχαλολιάκος ή ο Λαγός έδωσαν εντολή για δολοφονία του Φύσσα (λες και ο Φύσσας ήταν κάποιο σημαντικό πρόσωπο που εμπόδιζε τη ΧΑ). Αυτός ο ισχυρισμός είναι εντελώς κωμικός, και αστήρικτος. Σε καμία από τις συνομιλίες δε βγήκε κάτι τέτοιο, μάλλον το αντίθετο, αφού και οι ίδιοι οι ΧΑτες βρέθηκαν εξ απήνης.
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
Διότι στην κομμουνιστική περίπτωση θέτεις το βασικό ζητούμενο του κομμουνισμού στα κοινωνικοπαραγωγικά ζητήματα και αποστασιοποιείσαι από τα εγκλήματα που θα προκύψουν από την υλοποίηση του χ προγράμματος, ενώ στη ναζιστική περίπτωση θέτεις ως βασικό ζητούμενο την εξόντωση όλων των Εβραίων, αγνοώντας πλήρως το όποιο κοινωνικό-παραγωγικό πρόγραμμα έχει. Δηλαδή ξεκινάς από το έγκλημα που προέκυψε από την εφαρμογή του μοντέλου.vatraxos έγραψε: 17 Οκτ 2019, 14:46Διότι;ΓΑΛΗ έγραψε: 17 Οκτ 2019, 14:37Είναι τελείως ανισόρροπο το λογικό σχήμα που έβαλες.vatraxos έγραψε: 17 Οκτ 2019, 14:23 Με το ΑΝ δε γράφεται ιστορία και σε κάθε περίπτωση, τη συγκεκριμένη ιδεολογία ασπάζονται οι χρυσαυγίτες, όχι κάποια εναλλακτική της μορφή που ενδεχομένως μπορούσε να έχει.
Μην το κουράζουμε. Εγώ ως κομμουνιστής θεωρώ ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε κοινωνικοοικονομικό μετασχηματισμό της κοινωνίας στη βάση της αλλαγής των παραγωγικών σχέσεων. Αν κάποιος στο όνομα αυτής της επιδίωξης διαπράττει εγκλήματα, δεν είμαι κι εγώ εγκληματίας.
Αν εγώ ήμουν ναζιστής θα θεωρούσα ότι οι Εβραίοι πρέπει να εξαφανιστούν μέχρι ενός. Αν δεν το δεχόμουν, δε θα ήμουν ναζιστής, θα ήμουν κάτι άλλο.
Και είναι σαφέστατο ότι στη ναζιστική Γερμανία δεν είχαν συμμετάσχει όλοι στην εξόντωση των Εβραίων. Αυτοί τι ήταν, σύμφωνα με το σκεπτικό σου;
Γιατί αυτό που γράφεις "αν το δεχόμουν θα..." είναι τελείως αόριστο. Τι σημαίνει "δέχομαι"; Συμφωνώ, συμμετέχω ενεργά, κάνω τα στραβά μάτια, δεν το εγκρίνω αλλά το αποδέχομαι ως παράπλευρη απώλεια του σκοπού, τι ακριβώς; συμπλήρωσε ό,τι θέλεις.
Και σύγκρινε το με ό,τι δέχτηκαν ή δεν δέχτηκαν οι κομμουνιστές.
Σου προκύπτει ισόρροπο σχήμα;
ΥΓ. Αυτή η "λογική" γενικώς, παίζει σε πολλά πλαίσια, εκτός της όποιας σύγκρισης μεταξύ κομμουνιστών και ναζιστών και ακριβώς γι' αυτό το αναφέρω.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Το είπα ότι το ανοίγουμε πολύ το θέμα, αλλά ευχαρίστως να απαντήσω.ΓΑΛΗ έγραψε: 17 Οκτ 2019, 19:39 Διότι στην κομμουνιστική περίπτωση θέτεις το βασικό ζητούμενο του κομμουνισμού στα κοινωνικοπαραγωγικά ζητήματα και αποστασιοποιείσαι από τα εγκλήματα που θα προκύψουν από την υλοποίηση του χ προγράμματος, ενώ στη ναζιστική περίπτωση θέτεις ως βασικό ζητούμενο την εξόντωση όλων των Εβραίων, αγνοώντας πλήρως το όποιο κοινωνικό-παραγωγικό πρόγραμμα έχει. Δηλαδή ξεκινάς από το έγκλημα που προέκυψε από την εφαρμογή του μοντέλου.
Και είναι σαφέστατο ότι στη ναζιστική Γερμανία δεν είχαν συμμετάσχει όλοι στην εξόντωση των Εβραίων. Αυτοί τι ήταν, σύμφωνα με το σκεπτικό σου;
Γιατί αυτό που γράφεις "αν το δεχόμουν θα..." είναι τελείως αόριστο. Τι σημαίνει "δέχομαι"; Συμφωνώ, συμμετέχω ενεργά, κάνω τα στραβά μάτια, δεν το εγκρίνω αλλά το αποδέχομαι ως παράπλευρη απώλεια του σκοπού, τι ακριβώς; συμπλήρωσε ό,τι θέλεις.
ΥΓ. Αυτή η "λογική" γενικώς, παίζει σε πολλά πλαίσια, εκτός της όποιας σύγκρισης μεταξύ κομμουνιστών και ναζιστών και ακριβώς γι' αυτό το αναφέρω.
Ανέφερα προηγουμένως ότι σε κάθε κοινωνικοοικονομικό μετασχηματισμό η μεταβολή περιείχε βία. Ο ναζισμός δεν αμφισβητεί τις υφιστάμενες παραγωγικές σχέσεις, δεν καταργεί την ανθρώπινη εκμετάλλευση, δεν καταργεί τις τάξεις, εξ ου και κατηγοριοποιειται ως παραφυάδα (η αποκρουστικότερη) του καπιταλισμού και όχι ως ιδιαίτερο κοινωνικοοικονομικό σύστημα.
Δε θέτω εγώ ως βασικό ζητούμενο την υπεροχή της Αρίας φυλής έναντι των υπολοίπων και την φυσική εξόντωση των Εβραίων. Οι ναζί το έκαναν και στη θεωρία και στην πράξη. Ούτε, ασφαλώς εξισώνονται οι ευθύνες όσων συμμετείχαν στην εξόντωση των Εβραίων με αυτούς που δεν ενήργησαν προς τούτο. Είπα ότι διαφέρει το τι πιστεύει ο καθένας σε σχέση με το τι πράττει προς αυτή την κατεύθυνση.
Αυτό που ζούμε σήμερα, ο καπιταλισμός, προέκυψε από μία σειρά εγκλημάτων, σφάχτηκαν ευγενείς, αυτοκράτορες κλπ. Στη γενική εικόνα όμως ουδείς σήμερα αμφιβάλλει ότι μέσα από αυτή τη βίαιη διαδικασία η ανθρωπότητα προχώρησε μπροστά.
Μπορείς να πεις το ίδιο για το ναζισμό;
Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, είκοσι χρόνια σεχταρίζει
Βάτραχε, έγραψα κάτι για ανισόρροπο λογικό σχήμα, ζήτησες διευκρινήσεις, τις έδωσα.vatraxos έγραψε: 17 Οκτ 2019, 20:39Το είπα ότι το ανοίγουμε πολύ το θέμα, αλλά ευχαρίστως να απαντήσω.ΓΑΛΗ έγραψε: 17 Οκτ 2019, 19:39 Διότι στην κομμουνιστική περίπτωση θέτεις το βασικό ζητούμενο του κομμουνισμού στα κοινωνικοπαραγωγικά ζητήματα και αποστασιοποιείσαι από τα εγκλήματα που θα προκύψουν από την υλοποίηση του χ προγράμματος, ενώ στη ναζιστική περίπτωση θέτεις ως βασικό ζητούμενο την εξόντωση όλων των Εβραίων, αγνοώντας πλήρως το όποιο κοινωνικό-παραγωγικό πρόγραμμα έχει. Δηλαδή ξεκινάς από το έγκλημα που προέκυψε από την εφαρμογή του μοντέλου.
Ανέφερα προηγουμένως ότι σε κάθε κοινωνικοοικονομικό μετασχηματισμό η μεταβολή περιείχε βία. Ο ναζισμός δεν αμφισβητεί τις υφιστάμενες παραγωγικές σχέσεις, δεν καταργεί την ανθρώπινη εκμετάλλευση, δεν καταργεί τις τάξεις, εξ ου και κατηγοριοποιειται ως παραφυάδα (η αποκρουστικότερη) του καπιταλισμού και όχι ως ιδιαίτερο κοινωνικοοικονομικό σύστημα.
Δε θέτω εγώ ως βασικό ζητούμενο την υπεροχή της Αρίας φυλής έναντι των υπολοίπων και την φυσική εξόντωση των Εβραίων. Οι ναζί το έκαναν και στη θεωρία και στην πράξη. Ούτε, ασφαλώς εξισώνονται οι ευθύνες όσων συμμετείχαν στην εξόντωση των Εβραίων με αυτούς που δεν ενήργησαν προς τούτο. Είπα ότι διαφέρει το τι πιστεύει ο καθένας σε σχέση με το τι πράττει προς αυτή την κατεύθυνση.
Αυτό που ζούμε σήμερα, ο καπιταλισμός, προέκυψε από μία σειρά εγκλημάτων, σφάχτηκαν ευγενείς, αυτοκράτορες κλπ. Στη γενική εικόνα όμως ουδείς σήμερα αμφιβάλλει ότι μέσα από αυτή τη βίαιη διαδικασία η ανθρωπότητα προχώρησε μπροστά.
Μπορείς να πεις το ίδιο για το ναζισμό;
Πιθανόν να διαφωνείς με την εξήγηση μου, αλλά προσωπικώς δεν επιχείρησα κάποια σύγκριση μεταξύ ναζισμού και κομμουνισμού. Ανέφερα μόνον το μέτρο και τον τρόπο που χρησιμοποίησες για τη σύγκριση δύο στοιχείων.
Αλλά τόσο η απάντηση όσο και η ερώτηση σου, βασίζεται στο ίδιο σκεπτικό.
Οπότε, ό,τι και να πω δεν θα' χει νόημα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Δεν μπήκα καν σε κόπο να απαντήσω στο "αφελές" σχόλιο του Γκόλντεν περί τυχαίου άρθρου της δεκαετίας του '80.Τρελός_του_Χωριού έγραψε: 17 Οκτ 2019, 19:14 Απλά μία διευκρίνηση σχετικά με το τι γράφτηκε από εμένα και το τι ακολούθησε.
Τρελός_του_Χωριού έγραψε: 17 Οκτ 2019, 16:23 Τέλος, όταν γίνεται ερώτηση από την έδρα για ένα άρθρο με ένα συγκεκριμένο τρίπτυχο, αυτό δεν γίνεται από κάποιο φιλολογικό
και το περιεχόμενο ενός βίντεο ομιλητών σε ορκωμοσία δοκίμων μελών από το 2011, το οποίο κατασχέθηκε από το ηλεκτρονικό αρχείο κατηγορουμένου. Άρα, τέτοιου είδους στοιχεία λαμβάνονται υπόψη στο πλαίσιο διερεύνησης συγκεκριμένων κατηγοριών.
Το έκανες εσύ.
Κι εκείνος απάντησε με κομμουνισμούς, κοσμογονίες, αστρικά συστήματα κλπ. Δηλαδή ακριβώς όπως συνηθίζουν να απαντούν τα στελέχη της Χ.Α. όταν δεν ξέρουν τί να πουν.
- Golden Age
Υπάρχει σε ένα βίντεο άρα ήταν....βασικό σύνθημα
-
alexandros 21
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 17 Οκτ 2019, 17:07εγώ θα ήθελα να μου πεις αν μέσα στα "συστατικά" της κοσμοθεωρίας (γιατί περί αυτού πρόκειται, όχι απλά για ιδεολογία) του εθνικοσοσιαλισμού, συμπεριλαμβάνεται και ο αφανισμός των ΕβραίωνΟθωμανέλλην έγραψε: 17 Οκτ 2019, 16:21Για όρισε μου λιγο τον εθνικοσοσιαλισμο, σε παρακαλώ.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 17 Οκτ 2019, 14:52 είναι πολύ απλό αυτό που λέει ο vatraxos
η ναζιστική ιδεολογία είναι εγκληματική διότι στον πυρήνα της έχει επιδιώξεις που είναι από μόνες τους εγκληματικές - οι στόχοι των ναζι προϋποθέτουν το έγκλημα, δεν γίνεται να επιτευχθούν αλλιώς, στόχοι και έγκλημα ταυτίζονται
ο κομμουνισμός από την άλλη έχει επιδιώξεις και αιτήματα που δεν προϋποθέτουν το έγκλημα, διακρίνονται από τους τρόπους που προσπαθεί ο καθένας να τις πετύχει
κάτι ακόμα
Ας παραβλεψουμε το γεγονος οτι η κομμουνιστικη ιδεολογια καταδικαζει (και φυσικα εξολοθρευσε εκατομμυρια) ανθρωπους για πραγματα που ειναι μεσα στις δυναμεις τους πχ αποκτηση ιδιοκτησιας και ας παμε στο κατα ποσο δεν καταδικαζει ανθρωπους για πραγματα που ειναι εξω απο τις δυναμεις τους οπως φυλη ,ψυχικη και σωματικη υγεια κτλ
Ἰουδαῖοι, Νέγροι, Σλάβοι καὶ ἄλλες νανοφυλές: Μάρξ, Ἔνγκελς, Προυντόν, Μπακούνιν
Posted on 9 Ιουλίου 2017 by Χρονογραφίες
Τὰ τελευταῖα χρόνια οἱ Ἀναρχικοὶ καὶ οἱ Ἀριστεροὶ στὴν Ἑλλάδα ἐπιδίδονται σὲ μία ἀκατάσχετη κι ἐνίοτε ἁδρὰ χρηματοδοτούμενη φλυαρία περὶ «ρατσισμοῦ» καὶ ἀντισημιτισμοῦ. Ἄλλωστε, πιστεύουν ὅτι κατέχουν τὸ ἀποκλειστικὸ προνόμιο νὰ ὁρίζουν αὐτοὶ μόνον τί σημαίνει ρατσισμὸς καὶ φασισμός. Ἐπειδὴ ἔχουν ξεχάσει κάποια δικά τους κείμενα, προκύπτει ἡ ἀνάγκη νὰ δειχτεῖ μέσα ἀπὸ μαρξικὰ καὶ ἀναρχικὰ κείμενα ὅτι Ἀριστεροί, Ναζιστὲς καὶ Ἀκροδεξιοὶ ἔχουν κοινὸ χαρακτηριστικὸ τὸ μίσος γιὰ τοὺς Ἑβραίους, ἀλλὰ καὶ γιὰ τοὺς τριτοκοσμικούς............................................................
https://chronographiae.wordpress.com/20 ... 82-%CE%BD/
Εθνικομπολσεβικισμός
Ο Εθνικομπολσεβικισμός είναι πολιτική τάση που συνδυάζει στοιχεία ριζοσπαστικού εθνικισμού και μπολσεβικισμού. Έχει αντικαπιταλιστική τάση και συμπάθεια προς ορισμένες εθνικιστικές μορφές σοσιαλισμού.............................................
https://el.metapedia.org/wiki/%CE%95%CE ... F%8C%CF%82
Antisemitism in the Soviet Union
The 1917 Russian Revolution overthrew a centuries-old regime of official antisemitism in the Russian Empire, including its Pale of Settlement.[1] However, the previous legacy of antisemitism was continued by the Soviet state, especially under Stalin, who spread anti-Jewish conspiracy theories through his propaganda network. Antisemitism in the Soviet Union reached new heights after 1948 during the campaign against the "rootless cosmopolitan", in which numerous Yiddish-writing poets, writers, painters and sculptors were killed or arrested.[2][3] This culminated in the so-called Doctors' plot, in which a group of doctors (almost all of whom were Jewish) were subjected to a show trial for supposedly having plotted to assassinate Stalin.[...........................................
https://en.wikipedia.org/wiki/Antisemit ... viet_Union
Kομμουνισμος ρε.Για να μην υπαρχουν ουτε αναπηροι
στο Τορόντο του Καναδά, η Μόσχα(1980) η οποία αρνήθηκε την ανάληψη των Παραολυμπιακών αγώνων με το σκεπτικό ότι η Σοβιετική Ένωση δεν έχει αναπήρους λόγο της προηγμένης ιατρικής περίθαλψης του κράτους και έτσι διεξήχθησαν στο Άρνεμ της Ολλανδίας
https://disabilitymyths.wordpress.co...D%CE%BD%CE%B1/
- Golden Age
Να σου και άρθρο κοινωνικής ευαισθησίας απο τον συνέταιρο σε ΜΜΕ του συνεταίρου:
https://www.in.gr/2019/10/16/apopsi/kai ... tTDwNcDv48
Ο ρατσισμός καταπιέζει τα βαπόρια απ' την Περσία
https://www.in.gr/2019/10/16/apopsi/kai ... tTDwNcDv48
Ο ρατσισμός καταπιέζει τα βαπόρια απ' την Περσία
Δεν ειναι ολοι οι ναζι χιτλερικοι,υπαρχουν και οι Στρασσερικοι οι οποιοι θεωρουν οτι ο Χιτλερ προδωσε τον εθνικοσοσιαλισμο συμβιβαζομενος με τον Καπιταλισμο.Αυτοι ηταν και κατα των εβραικων διωξεων.Επισης οι φαιοχιτωνες του Ρεμ ζητουσαν την ''δευτερη επανασταση'' την σοσιαλιστικη μετα την εθνικη.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 17 Οκτ 2019, 17:55
Με λογισμό και μ' όνειρο τσακίζουμε το ημιπρολεταριάτο!
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 23 Απαντήσεις
- 883 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΓΑΛΗ
-
- 107 Απαντήσεις