!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Γιατί οι μηχανικοί ανθίστανται στην πρόοδο που πρεσβεύει η εφεύρεση μου?

Παραφυσική, μεταφυσικά, ανεξήγητα φαινόμενα
seismic
Phorum.gr user: seismic

Re: Γιατί οι μηχανικοί ανθίστανται στην πρόοδο που πρεσβεύει η εφεύρεση μου?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic »

Archmage έγραψε: 14 Ιουν 2019, 17:56
seismic έγραψε: 14 Ιουν 2019, 17:49Τα είδα όλα Απαντάω Όταν δεν αλλάζει η συχνότητα και αλλάζει το μέγεθος της μετατόπισης αυξάνει η επιτάχυνση. Έτσι είναι και έτσι γίνεται. Δεν θα μικρύνουμε την επιτάχυνση με το ζόρι.
Αυτό είναι φυσική σχολείου και σαφώς δε σε ρώτησα αυτό.

Η ερώτηση είναι πώς συνδέεται η συχνότητα του πρωτότυπου με αυτή του μοντέλου.
Αυτοί είναι οι κανόνες της μικροκλίμακας. Για πες μου που λέει ότι αλλάζει η συχνότητα? Λέει ότι πρέπει να έχουν ανάλογη ομοιότητα και στην μετατόπιση και στην επιτάχυνση. Αυτό δηλώνει μόνο του ότι η συχνότητα δεν αλλάζει.
Αυτά δεν τα λέω εγώ αλλά οι κανόνες σχεδιασμού της μικροκλίμακας.
Να προσθέσω κάτι που έχουν παραβλέψει..ότι και η ιξώδη απόσβεση πρέπει να είναι ανάλογη του πρωτοτύπου και του ομοιώματος.
α) Γεωμετρική ομοιότητα. Το ομοίωμα να έχει όμοιο σχήμα συνήθως υπό κλίμακα, και την κλίμακα εντός της δομής του
β) Η κινηματική ομοιότητα να είναι ανάλογη τόσο της γεωμετρικής ομοιότητας όσο και της ομοιότητας της επιτάχυνσης αντίστοιχων σημείων πρωτοτύπου και ομοιώματος.
γ)Η ομοιότητα μαζών και δυνάμεων που δημιουργούν την κίνηση ομόλογων σημείων πρωτοτύπου και ομοιώματος καλείται δυναμική ομοιότητα (οι λόγοι αντίστοιχων δυνάμεων βαρύτητας, αδράνειας, ελαστικότητας, είναι ίδιοι).
Είναι προφανές ότι για να εξασφαλίζεται πλήρης ομοιότητα στην απόκριση πρωτοτύπου ομοιώματος πρέπει να ικανοποιούνται και τα τρία παραπάνω είδη ομοιότητας.
Υ.Γ
Το ρολόι μετράει ότι και η συχνότητα Μετράει διαδρομές σε ορισμένο χρόνο. Με την λογική την δική σου ένα μικρό και ένα μεγάλο ρολόι θα έπρεπε να τρέχουν διαφορετικά. :smt005:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος seismic την 14 Ιουν 2019, 18:38, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/
Άβαταρ μέλους
Archmage

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Archmage »

seismic έγραψε: 14 Ιουν 2019, 18:18Αυτά δεν τα λέω εγώ αλλά οι κανόνες σχεδιασμού της μικροκλίμακας.
Να προσθέσω κάτι που έχουν παραβλέψει..ότι και η ιξώδη απόσβεση πρέπει να είναι ανάλογη του πρωτοτύπου και του ομοιώματος.
α) Γεωμετρική ομοιότητα. Το ομοίωμα να έχει όμοιο σχήμα συνήθως υπό κλίμακα, και την κλίμακα εντός της δομής του
β) Η κινηματική ομοιότητα να είναι ανάλογη τόσο της γεωμετρικής ομοιότητας όσο και της ομοιότητας της επιτάχυνσης αντίστοιχων σημείων πρωτοτύπου και ομοιώματος.
γ)Η ομοιότητα μαζών και δυνάμεων που δημιουργούν την κίνηση ομόλογων σημείων πρωτοτύπου και ομοιώματος καλείται δυναμική ομοιότητα (οι λόγοι αντίστοιχων δυνάμεων βαρύτητας, αδράνειας, ελαστικότητας, είναι ίδιοι).
Είναι προφανές ότι για να εξασφαλίζεται πλήρης ομοιότητα στην απόκριση πρωτοτύπου ομοιώματος πρέπει να ικανοποιούνται και τα τρία παραπάνω είδη ομοιότητας.
Πού λέει σε αυτό το κείμενο ότι ο λόγος ομοιότητας για ένα μέγεθος (πχ μήκος) είναι ίσος με το λόγο ομοιότητας για ένα άλλο μέγεθος (πχ επιτάχυνση);

Όχι μόνο δεν το λέει, αλλά με πράξεις σχολείου αποδεικνύεται ότι αυτό δεν μπορεί να ισχύει.

Πχ αν Lp = λ Lm τότε λ = Lp / Lm

Άρα το μήκος και πλάτος θα είναι:

Xp = λ Xm
Yp = λ Ym

Και άρα το εμβαδό θα είναι

Sp = Xp * Yp = (λ Χm) (λ Ym) = λ2 (Xm Ym) = λ2 Sm
seismic

Archmage έγραψε: 14 Ιουν 2019, 18:35
seismic έγραψε: 14 Ιουν 2019, 18:18Αυτά δεν τα λέω εγώ αλλά οι κανόνες σχεδιασμού της μικροκλίμακας.
Πού λέει σε αυτό το κείμενο ότι ο λόγος ομοιότητας για ένα μέγεθος (πχ μήκος) είναι ίσος με το λόγο ομοιότητας για ένα άλλο μέγεθος (πχ επιτάχυνση);

Όχι μόνο δεν το λέει, αλλά με πράξεις σχολείου αποδεικνύεται ότι αυτό δεν μπορεί να ισχύει.

Πχ αν Lp = λ Lm τότε λ = Lp / Lm

Άρα το μήκος και πλάτος θα είναι:

Xp = λ Xm
Yp = λ Ym

Και άρα το εμβαδό θα είναι

Sp = Xp * Yp = (λ Χm) (λ Ym) = λ2 (Xm Ym) = λ2 Sm
Το ρολόι μετράει ότι και η συχνότητα Μετράει διαδρομές σε ορισμένο χρόνο. Με την λογική την δική σου ένα μικρό και ένα μεγάλο ρολόι θα έπρεπε να τρέχουν διαφορετικά. :smt005:
Εδώ το λέει
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/
Άβαταρ μέλους
Archmage

seismic έγραψε: 14 Ιουν 2019, 18:39
Archmage έγραψε: 14 Ιουν 2019, 18:35Πού λέει σε αυτό το κείμενο ότι ο λόγος ομοιότητας για ένα μέγεθος (πχ μήκος) είναι ίσος με το λόγο ομοιότητας για ένα άλλο μέγεθος (πχ επιτάχυνση);
Εδώ το λέει
Όχι, δεν το λέει.

Αν η γεωμετρική ομοιότητα είναι πχ λ=7, αυτό που παραθέτεις λέει ότι η κινηματική ομοιότητα είναι «ανάλογη» του 7, όχι «ίση» με 7. Στο έβαλα και με κόκκινο :lol:
seismic

Archmage έγραψε: 14 Ιουν 2019, 18:57
seismic έγραψε: 14 Ιουν 2019, 18:39
Archmage έγραψε: 14 Ιουν 2019, 18:35Πού λέει σε αυτό το κείμενο ότι ο λόγος ομοιότητας για ένα μέγεθος (πχ μήκος) είναι ίσος με το λόγο ομοιότητας για ένα άλλο μέγεθος (πχ επιτάχυνση);
Εδώ το λέει
Όχι, δεν το λέει.

Αν η γεωμετρική ομοιότητα είναι πχ λ=7, αυτό που παραθέτεις λέει ότι η κινηματική ομοιότητα είναι «ανάλογη» του 7, όχι «ίση» με 7. Στο έβαλα και με κόκκινο :lol:
Οκ βάλτο και με πράσινο Ανάλογη σημαίνει υπό κλίμακα μετατόπιση και υπό κλίμακα επιτάχυνση. Όταν η μετατόπιση και η επιτάχυνση είναι υπό κλίμακα η συχνότητα παραμένει η ίδια.
Άβαταρ μέλους
Archmage

seismic έγραψε: 14 Ιουν 2019, 19:10Οκ βάλτο και με πράσινο Ανάλογη σημαίνει υπό κλίμακα μετατόπιση και υπό κλίμακα επιτάχυνση. Όταν η μετατόπιση και η επιτάχυνση είναι υπό κλίμακα η συχνότητα παραμένει η ίδια.
Όχι, δεν ισχύει. Έστω ότι η κλίμακα της μετατόπισης είναι λ, της επιτάχυνσης είναι κ και της συχνότητας (που ψάχνουμε) είναι φ, δηλαδή:

Lp = λ Lm (μήκος)
Ap = κ Am (επιτάχυνση)
Fp = φ Fm (συχνότητα)

Άρα:

Ap = - (2 pi Fp)2 Lp ==> κ Am = - (2 pi Fp)2 λ Lm (1)
Am = - (2 pi Fm)2 Lm (2)

Από τις (1) και (2) έχουμε

κ = λ (2 pi Fp)2 / (2 pi Fm)2 = λ (Fp/Fm)2

Άρα:

κ / λ = (Fp/Fm)2

Δηλαδή:

φ2 = κ/λ

Έλεγες; :popc:
seismic

Archmage έγραψε: 14 Ιουν 2019, 19:33
seismic έγραψε: 14 Ιουν 2019, 19:10Οκ βάλτο και με πράσινο Ανάλογη σημαίνει υπό κλίμακα μετατόπιση και υπό κλίμακα επιτάχυνση. Όταν η μετατόπιση και η επιτάχυνση είναι υπό κλίμακα η συχνότητα παραμένει η ίδια.
Όχι, δεν ισχύει. Έστω ότι η κλίμακα της μετατόπισης είναι λ, της επιτάχυνσης είναι κ και της συχνότητας (που ψάχνουμε) είναι φ, δηλαδή:

Lp = λ Lm (μήκος)
Ap = κ Am (επιτάχυνση)
Fp = φ Fm (συχνότητα)

Άρα:

Ap = - (2 pi Fp)2 Lp ==> κ Am = - (2 pi Fp)2 λ Lm (1)
Am = - (2 pi Fm)2 Lm (2)

Από τις (1) και (2) έχουμε

κ = λ (2 pi Fp)2 / (2 pi Fm)2 = λ (Fp/Fm)2

Άρα:

κ / λ = (Fp/Fm)2

Δηλαδή:

φ2 = κ/λ

Έλεγες; :popc:
Είσαι λάθος. Αλλάζοντας την συχνότητα χάνονται όλα. :fp: :hammer:
FM και ΑΜ =Μesea + Vrahea :smt005:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος seismic την 14 Ιουν 2019, 19:44, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Archmage

seismic έγραψε: 14 Ιουν 2019, 19:38Είσαι λάθος. Αλλάζοντας την συχνότητα χάνονται όλα. :fp: :hammer:
Δεν άλλαξα εγώ καμία συχνότητα. Σου απέδειξα ότι αν θες να έχεις γεωμετρική ομοιότητα λ και κινηματική ομοιότητα κ τότε υποχρεωτικά οι συχνότητες πρωτότυπου Fp και μοντέλου Fm θα πρέπει να υπακούουν στη σχέση:

(Fp/Fm)2 = κ/λ

Δεν είναι στο χέρι σου να αποφασίσεις διαφορετικά.
seismic

Archmage έγραψε: 14 Ιουν 2019, 19:43
seismic έγραψε: 14 Ιουν 2019, 19:38Είσαι λάθος. Αλλάζοντας την συχνότητα χάνονται όλα. :fp: :hammer:
Δεν άλλαξα εγώ καμία συχνότητα. Σου απέδειξα ότι αν θες να έχεις γεωμετρική ομοιότητα λ και κινηματική ομοιότητα κ τότε υποχρεωτικά οι συχνότητες πρωτότυπου Fp και μοντέλου Fm θα πρέπει να υπακούουν στη σχέση:

(Fp/Fm)2 = κ/λ

Δεν είναι στο χέρι σου να αποφασίσεις διαφορετικά.

Δώσε ένα παράδειγμα
Αν π.χ με συχνότητα 2Hz και με πλήρη μετατόπιση του ομοιώματος 60 cm και με επιτάχυνση 23,6631 m/sec2 πόσα αντίστοιχα είναι του πρωτοτύπου?
Άβαταρ μέλους
Archmage

seismic έγραψε: 14 Ιουν 2019, 19:48
Archmage έγραψε: 14 Ιουν 2019, 19:43οι συχνότητες πρωτότυπου Fp και μοντέλου Fm θα πρέπει να υπακούουν στη σχέση:

(Fp/Fm)2 = κ/λ

Δώσε ένα παράδειγμα με νούμερα συχνοτήτων πρωτοτύπου και ομοιώματος
Αν π.χ η συχνότητα του ομοιώματος είναι 2Hz και η επιτάχυνση είναι 23,6631 m / sec2 πόση είναι του πρωτοτύπου?
και κάνε την μαθηματική πράξη που έδωσες.
Είναι:

λ = Lp/Lm
κ = Ap/Am
Fm = 2Hz
Am = 23,6631 m/sec2

Με αντικατάσταση η μαθηματική πράξη που σου έδωσα γίνεται:

(Fp / 2) = 0,5 Fp = (Ap/23,6631) / (Lp/Lm) = Ap Lm / (23,6631 Lp)

ή πιο απλά:

11.83155 Fp Lp = Ap Lm ==>

Fp = Ap Lm / (11.83155 Lp )
seismic

Archmage έγραψε: 14 Ιουν 2019, 20:26
Archmage έγραψε: 14 Ιουν 2019, 19:43οι συχνότητες πρωτότυπου Fp και μοντέλου Fm θα πρέπει να υπακούουν στη σχέση:

(Fp/Fm)2 = κ/λ

Αν π.χ η συχνότητα του ομοιώματος είναι 2Hz και η επιτάχυνση είναι 23,6631 m / sec2 πόση είναι του πρωτοτύπου?
Είναι:

λ = Lp/Lm
κ = Ap/Am
Fm = 2Hz
Am = 23,6631 m/sec2

Με αντικατάσταση η μαθηματική πράξη που σου έδωσα γίνεται:

(Fp / 2) = 0,5 Fp = (Ap/23,6631) / (Lp/Lm) = Ap Lm / (23,6631 Lp)

ή πιο απλά:

11.83155 Fp Lp = Ap Lm ==>

Συγνώμη δεν κατάλαβα τίποτα. Θα καταλάβω μόνο αν μου πεις καθαρά τα αποτελέσματα του πρωτοτύπου σε Hz σε μετατόπιση και σε επιτάχυνση.
Άβαταρ μέλους
Archmage

seismic έγραψε: 14 Ιουν 2019, 20:38
Είναι: Fp = Ap Lm / (11.83155 Lp )
Συγνώμη δεν κατάλαβα τίποτα. Θα καταλάβω μόνο αν μου πεις καθαρά τα αποτελέσματα του πρωτοτύπου σε Hz σε μετατόπιση και σε επιτάχυνση.
Έκανα σχολικές πράξεις για να βρω την Fp, τη συχνότητα του πρωτότυπου:

Ap είναι η επιτάχυνση του πρωτότυπου
Lm είναι η διάσταση (μήκος) του μοντέλου
Lp είναι η διάσταση (μήκος) του πρωτότυπου

Αφού δε γνωρίζουμε αυτά τα τρία μεγέθη, δεν έχει παρακάτω. Αν τα ξέρεις.. βλέπουμε :lol:

edit: Είδα ρωτάς και την επιτάχυνση. Πάλι σχολική πράξη:

Ap = 11.83155 Fp (Lp/Lm)
seismic

Archmage έγραψε: 14 Ιουν 2019, 20:42
seismic έγραψε: 14 Ιουν 2019, 20:38
Είναι: Fp = Ap Lm / (11.83155 Lp )
Έκανα σχολικές πράξεις για να βρω την Fp, τη συχνότητα του πρωτότυπου:

Ap είναι η επιτάχυνση του πρωτότυπου
Lm είναι η διάσταση (μήκος) του μοντέλου
Lp είναι η διάσταση (μήκος) του πρωτότυπου

Αφού δε γνωρίζουμε αυτά τα τρία μεγέθη, δεν έχει παρακάτω. Αν τα ξέρεις.. βλέπουμε :lol:
Δεν ξέρω την επιτάχυνση του πρωτότυπου ξέρω όμως του μοντέλου που είναι 23,6631m/sec2
Οι διαστάσεις του ομοιώματος είναι στην φωτογραφεία
Εικόνα
Η κλίμακα είναι 1 προς 7 οπότε ξέρουμε και τις διαστάσεις του πρωτοτύπου
Αν μήκος ευνοούμε την μετατόπιση, η μετατόπιση του ομοιώματος είναι
Πλάτος ταλάντωσης 0,15m Μετατόπιση 0,30m Πλήρη ταλάντωση 0,60m Συχνώτητα 2 Hz Επιτάχυνση σε ( g ) a=( -(2*π*2)^2 * 0,15 ) / 9.81
a=3,14χ2=6,28χ2=12,56X12,56=157,754X0,15=23,6631/9,81=2,41g φυσικού σεισμού.
Άβαταρ μέλους
Archmage

seismic έγραψε: 14 Ιουν 2019, 20:56Η κλίμακα είναι 1 προς 7 οπότε ξέρουμε και τις διαστάσεις του πρωτοτύπου
Άρα Lp/Lm=7

Συχνότητα πρωτότυπου Fp = Ap / (11,83155 * 7 ) = Ap / 82,82085 και δεν έχει παρακάτω διότι δεν ξέρουμε το Ap.

Εναλλακτικά, επιτάχυνση πρωτότυπου Ap = 82,82085 Fp και δεν έχει παρακάτω διότι δεν ξέρουμε το Fp.
seismic

Archmage έγραψε: 14 Ιουν 2019, 21:02
seismic έγραψε: 14 Ιουν 2019, 20:56Η κλίμακα είναι 1 προς 7 οπότε ξέρουμε και τις διαστάσεις του πρωτοτύπου
Άρα Lp/Lm=7

Συχνότητα πρωτότυπου Fp = Ap / (11,83155 * 7 ) = Ap / 82,82085 και δεν έχει παρακάτω διότι δεν ξέρουμε το Ap.

Εναλλακτικά, επιτάχυνση πρωτότυπου Ap = 82,82085 Fp και δεν έχει παρακάτω διότι δεν ξέρουμε το Fp.
Η συχνότητα του πρωτοτύπου είναι 2 Hz και η επιτάχυνση είναι 23,6631 Χ 7 =
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εναλλακτικές επιστήμες”