Πασιφάη έγραψε: 17 Ιαν 2023, 12:34
(...) Όπως έχω ήδη πει στο νήμα, καλό κατευόδιο στον άνθρωπο.
Τι καλό κατευόδιο, μαρή κι εσύ, τροφή για τα σκουλήκια θα γίνουν όλοι.
Και λέω θα γίνουν, και όχι θα γίνουμε, γιατί κι εγώ, όπως κι εσύ, θα ζητήσω να με κάψουν στη Ριτσώνα. Θα το βάλω και όρο στη διαθήκη μου: άμα κάνετε καμιά μαλακία και δεν με αποτεφρώσετε, τ' αρχίδια μου θα πάρετε.
Εννοείται σεβασμός στον πόνο των οικείων του. Όπως έχω ήδη πει στο νήμα, καλό κατευόδιο στον άνθρωπο. Ασχέτως διαφωνιών περί μοναρχίας.
Αλλά..oh wait..Αυτοί δεν είπαν πως θέλουν να είναι ιδιωτικό το πένθος... στο Τατόι; Μάλλον δουλευόμαστε. Ποιοί ''τόλμησαν'' να τραβήξουν φωτογραφιες; Εκτός κι αν δεν κατάλαβα την ανακόινωση της οικογενείας, πριν την κηδεία.
Φωτογραφιες τράβηξε ένας φωτογράφος της τεως βασιλικής οικογένειας της Ελλάδος οι οποίες κατόπιν δοθηκαν στη δημοσιοτητα.
Εγώ, άλλο ρώτησα. Είχαν πει πως δεν επιθυμούν να υπάρχουν φωτογράφοι γενικότερα, διότι ήταν μια προσωπική στιγμή που ήθελαν προφανώς να την κρατήσουν σε οικογενειακό επίπεδο. Γιατί διέρρευσαν τις φωτογραφίες το λοιπόν;
Περιμένω τον Νοσταλγία να απαντήσει,αλλά μάλλον επειδή είναι κολλητός της Γαλής, θα κάνει το παπί.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Πασιφάη την 17 Ιαν 2023, 12:49, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison
Και λέω θα γίνουν, και όχι θα γίνουμε, γιατί κι εγώ, όπως κι εσύ, θα ζητήσω να με κάψουν στη Ριτσώνα. Θα το βάλω και όρο στη διαθήκη μου: άμα κάνετε καμιά μαλακία και δεν με αποτεφρώσετε, τ' αρχίδια μου θα πάρετε.
Θέλω να είμαι κυρία..
Εννοείται σεβασμός στον πόνο των οικείων του. Όπως έχω ήδη πει στο νήμα, καλό κατευόδιο στον άνθρωπο. Ασχέτως διαφωνιών περί μοναρχίας.
Αλλά..oh wait..Αυτοί δεν είπαν πως θέλουν να είναι ιδιωτικό το πένθος... στο Τατόι; Μάλλον δουλευόμαστε. Ποιοί ''τόλμησαν'' να τραβήξουν φωτογραφιες; Εκτός κι αν δεν κατάλαβα την ανακόινωση της οικογενείας, πριν την κηδεία.
Φωτογραφιες τράβηξε ένας φωτογράφος της τεως βασιλικής οικογένειας της Ελλάδος οι οποίες κατόπιν δοθηκαν στη δημοσιοτητα. Επιπλέον δεν υπηρξε ζωντανη βιντεοσκόπηση κατά την ταφή καθως δεν το επιθυμούσε η οικογένεια.
https://www.facebook.com/andreas.megos αυτό είναι το προφίλ του Ανδρέα Μεγγου, γνωστού βασιλοφρονα και χειριστη της ιστοσελίδας royalchronicles.gr. τον ήξερα από τη νεολαία ΛΑΟΣ στις αρχές της δεκαετίας του 2000.
πιστεύω ότι θα σου αρέσει το υλικό που ανεβάζει
Φωτογραφιες τράβηξε ένας φωτογράφος της τεως βασιλικής οικογένειας της Ελλάδος οι οποίες κατόπιν δοθηκαν στη δημοσιοτητα.
Εγώ, άλλο ρώτησα. Είχαν πει πως δεν επιθυμούν να υπάρχουν φωτογράφοι γενικότερα, διότι ήταν μια προσωπική στιγμή που ήθελαν προφανώς να την κρατήσουν σε οικογενειακό επίπεδο. Γιατί διέρρευσαν τις φωτογραφίες το λοιπόν;
Περιμένω τον Νοσταλγία να απαντήσει,αλλά μάλλον επειδή είναι κολλητός της Γαλής, θα κάνει το παπί.
Δεν επιθυμουσαν καναλια κλπ, προφανως εβγαλαν στην δημοσιοτητα αυτο που ηθελαν να βγαλουν. Αλλα τι αλλο θα ψαξετε να τους βρειτε για να τους κατηγορησετε;
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."
To ότι δεν πιστεύετε αλλά ενδιαφέρεστε για το τι θα γίνει το σώμα σας μετά θάνατον με ξεπερνά.
In Washington, there is a new sheriff in town, and under Donald Trump’s leadership, we may disagree with your views, but we will fight to defend your right to offer it in the public square, agree or disagree.
JD Vance
Αλιόσα έγραψε: 17 Ιαν 2023, 11:44
O Σωκρατης εν τω μεταξύ ηταν κατά της Δημοκρατιας, οπως και πολλοι άλλοι γνωστοι Αθηναιοι της εποχής. Προτιμουσαν να κυβερνουνε οι άριστοι οχι το ποπολο αδιακρίτως.
Αν διάβαζες και λίγο Σωκράτη θα διαπίστωνες ότι οι άριστοι δεν προκύπτουν αυτόκλητα, αλλά από το δημόσιο διάλογο και το λαό.
Δεν είναι άριστος εκείνος που λέει ότι είναι άριστος, αλλά εκείνος που αποδεικνύει με επιχειρήματα κι έργο ότι είναι άριστος. Και τα επιχειρήματα δεν πρέπει να κρίνονται με βάση την ρητορική δεινότητα, αλλά την ουσία αυτών που υποστηρίζουν.
Δεν επιθυμουσαν καναλια κλπ, προφανως εβγαλαν στην δημοσιοτητα αυτο που ηθελαν να βγαλουν. Αλλα τι αλλο θα ψαξετε να τους βρειτε για να τους κατηγορησετε;
Διότι προφανώς γνώριζαν πως θα διαρρεύσει και θα παίξει στα κανάλια.
Εγώ ξέρω πως αν κάποιος επιθυμεί ιδιωτικότητα, βρίσκει κάλλιστα τρόπο να την τηρήσει.
Ειλικρινής απορία μου κι ευχαριστώ για την απάντηση. Αν και δεν με κάλυψε.
Πασιφάη έγραψε: 17 Ιαν 2023, 12:58
Διότι προφανώς γνώριζαν πως θα διαρρεύσει και θα παίξει στα κανάλια.
Εγώ ξέρω πως αν κάποιος επιθυμεί ιδιωτικότητα, βρίσκει κάλλιστα τρόπο να την τηρήσει.
Ειλικρινής απορία μου κι ευχαριστώ για την απάντηση. Αν και δεν με κάλυψε.
Δεν ειπαν πως δεν θα δειξουν τιποτα απο το σημειο της ταφης, ειπαν πως δεν επιθυμουσαν τα κανάλια και τις βιντεοκάμερες στο σημείο εκείνο.
Νομίζω θα έπρεπε να διδάσκεται η Πολιτεία του Πλάτωνα στα σχολεία ή να είναι υποχρεωτική η μελέτη της, σε μετάφραση έστω.
Είναι το έργο που απορρίπτει την οικογενειοκρατία στις τάξεις των αρίστων, βασικά προτείνει αυτοί να μην έχουν καν οικογένεια και τους απαγορεύεται να συσσωρεύουν πλούτο.
To ότι δεν πιστεύετε αλλά ενδιαφέρεστε για το τι θα γίνει το σώμα σας μετά θάνατον με ξεπερνά.
Το να βάλω την οικογένειά μου στη διαδικασία να με χώσει σε ένα τάφο, να πληρώνει τα'' μπες- βγες'', ή να πρέπει εγώ να αγοράσω εν ζωή , ''βίλα'' με κανα 5χίλιαρο έουρος το φθηνότερο και χωρίς θέα, το θεωρώ γελοίο.
Άσε που προτιμώ τη διαδικασία της αποτέφρωσης διότι δεν επιβαρύνω τη γαία με το σαπισμένο κορμί μου.
Σαφώς όμως είναι και θέμα λογικής, μιας και μετά θάνατον δεν υπάρχει κάτι, ούτε βρέθηκε ποτέ κανείς να γυρίσει και να μας πει τα χαμπέρια.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Πασιφάη την 17 Ιαν 2023, 13:08, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Σταχτη δηλαδη, ενα τιποτα.
Ο Ανθρωπος που βλεπει μπροστα, εγω δηλαδη, επιθυμει την καταψυξη ωστε να επανελθει.
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars