!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Σιχαίνομαι τις απόκριες
- Space_Passenger
Re: Σιχαίνομαι τις απόκριες
Δεν εχω προβλημα με τις αποκριες. Οχι οτι τρελαινομαι αλλα ειναι οκ.
Σούβλισμα αρνιού (όπως και κοκορέτσι) έτρωγε ο Αχιλλέας. Τον χαρταετό τον "δανειστήκαμε" απ' τους Κινέζους (με αντίστοιχο συμβολισμό). Ο Βαλεντίνος δεν είναι καν έθιμο. Ο Άι-Κοκακόλας λογικά είναι. Τα καρναβάλια βέβαια, καμμιά σχέση.Cecily Anne έγραψε: 20 Φεβ 2023, 22:27Όσο και να σκούζετε, το σούβλισμα του αρνιού-χριστινικό έθιμο. Ο άγιος Βαλεντίνος-χριστιανικό έθιμο (απλά όχι ορθοδόξων), το πέταγμα χαρταετού-χριστιανικό έθιμο. Ο άγιος βασίλης-χριστιανικό έθιμο. κλπ κλπ κλπΤζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 20 Φεβ 2023, 22:25Άκου τι λέει ο Μητροπολίτης σου και μετανόησε αμαρτωλή:Cecily Anne έγραψε: 20 Φεβ 2023, 22:10
Μια χαρά χριστιανικότατα είναι, σχετίζονται με τις απόκριες, πιο χριστιανικά πεθαίνεις. Μην πετάς χαρταετό.. (χριστιανικότατο επίσης).
"Βρισκόμαστε σε μια χρονική περίοδο, σε μια διάρκεια που ενώ για την Εκκλησία έχει αρχίσει το Τριώδιο, ο κόσμος επιδίδεται σε μεταμφιέσεις και καρναβάλια. Πολλοί Χριστιανοί μεταμφιέζονται. Οι ίδιοι που ενδύθηκαν τον Χριστό με το βάπτισμα, οι ίδιοι φοράνε καρναβαλική αμφίεση.
Η Εκκλησία δεν συμφωνεί με τις μεταμφιέσεις και τα καρναβάλια, όχι μόνο επειδή αυτά είναι παγανιστικά και ειδωλολατρικά έθιμα, αλλά διότι διαφωνεί με την απόκρυψη, με την εξαφάνιση του προσώπου. "
https://www.i-m-paronaxias.gr/paronaxia ... Itemid=482
Το ότι πολλά απ' αυτά τα "κούμπωσαν" σε αντίστοιχες χριστιανικές γιορτές, δεν σημαίνει ότι τα δημιούργησαν κιόλας.
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... 
- Cecily Anne
Mάλλον δεν κατάλαβες Χριστό. Λόγω ύπαρξης ναών, υπήρχαν τελετές. Μία εμπνευσμένη προς το θεό Διόνυσο, με αυτούσιο τίτλο "λαμπαδηφορίες-διονυσιακό καρναβάλι" αναβιώνεται εθιμοτυπικά. Επειδή ακριβώς είναι μασκαρέματα, τη χώσανε κοντά στο καρναβάλι και όχι ξέρω'γω το καλοκαίρι, πρόσεξε ΠΟΤΕ την ημέρα του καρναβαλιού, δεν συμπίπτει ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ. Οι υπόλοιπες 3 που έχουμε (και προηγούνταν) σε 3 διαφορετικές περιοχές (ταυτόχρονα) είναι καθαρά "καρναβάλι" χριστιανικότατο και λαμβάνουν χώρα την Κυριακή του καρναβαλιού. Τώρα, αν η εκκλησία ή ο ψυχισμός σας, τρελαίνεται με το εθιμοτυπικό, να μη σφάζετε αρνιά, να μη ντύνεστε Άη Βασίληδες, να μη γιορτάζετε Βαλεντίνους κλπ.έθιμα ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ.Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 20 Φεβ 2023, 23:07Cecily Anne έγραψε: 20 Φεβ 2023, 22:41Ναι, δεν είναι δυνατόν να τραβάμε το στόρυ με τους κρίνους τους καρπερούς μειτ, καποτε έπρεπε να μπει και η πούτσα στην εξίσωση.Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 20 Φεβ 2023, 22:35
Να κι ένας ψαλμός από το χριστιανικό καρναβάλι στην Κοζάνη:
Σαράντα μ’νιά, μπρε, μπρε, μπρε, σαράντα μ’νιά μι κύκλουσαν,
σαράντα μ’νιά μι κύκλουσαν τον πούτσου να μι φάνι.
Κι ο πούτσος μου καμαρωτός τ’ αρχίδια μου ρουτάει:
– Τι λιέτι σεις, αρχίδια μου, μπουρώ να τα γαμήσω;
– Να τα γαμήσεις, πούσκαρη, κι μεις θα σι βουηθούμι,
μόνο ν’ αφήσεις κι για μας, λίγο μέσα να μπούμι.
Mα δεν έχει σχέση με θρησκεία. Όλοι οι λαοί τον ίδιο καημό είχαν και έχουν : πούτσα, λούσα και χορό. Και οι αρχαίοι ημών τα ίδια.
Και είναι αστείο που όλα τα σχετίζουν με "διονυσιακές λατρείες" -ειδικά για τα παραδοσιακά, για να αποδείξουμε πως είμεθα γνήσιοι απόγονοι των Ελλήνων (του Θράκα θεού (;) ). Παρόμοια καρναβάλια και κουδούνια και άσεμνα έχει και στα Βαλκάνια, την Αυστρία, τη Γερμανία και αλλού.
Τώρα και το τρέντυ αρχαιοχαλογουίν της Νάξου ,πέρα του ότι δεν είναι αναβίωση κάποιας συγκεκριμένης αρχαίας γιορτής, τις Απόκριες γίνεται. με τη λογική σου, χριστιανικό είναι.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
- Cecily Anne
Εννοείς δεν έγινε παρθενογένεση. Δεν είπα εγώ πότέ ότι "τα δημιούργησαν". Εννοείται αντιγραφές από αλλού είναι.Bic έγραψε: 21 Φεβ 2023, 12:16Σούβλισμα αρνιού (όπως και κοκορέτσι) έτρωγε ο Αχιλλέας. Τον χαρταετό τον "δανειστήκαμε" απ' τους Κινέζους (με αντίστοιχο συμβολισμό). Ο Βαλεντίνος δεν είναι καν έθιμο. Ο Άι-Κοκακόλας λογικά είναι. Τα καρναβάλια βέβαια, καμμιά σχέση.Cecily Anne έγραψε: 20 Φεβ 2023, 22:27Όσο και να σκούζετε, το σούβλισμα του αρνιού-χριστινικό έθιμο. Ο άγιος Βαλεντίνος-χριστιανικό έθιμο (απλά όχι ορθοδόξων), το πέταγμα χαρταετού-χριστιανικό έθιμο. Ο άγιος βασίλης-χριστιανικό έθιμο. κλπ κλπ κλπΤζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 20 Φεβ 2023, 22:25
Άκου τι λέει ο Μητροπολίτης σου και μετανόησε αμαρτωλή:
"Βρισκόμαστε σε μια χρονική περίοδο, σε μια διάρκεια που ενώ για την Εκκλησία έχει αρχίσει το Τριώδιο, ο κόσμος επιδίδεται σε μεταμφιέσεις και καρναβάλια. Πολλοί Χριστιανοί μεταμφιέζονται. Οι ίδιοι που ενδύθηκαν τον Χριστό με το βάπτισμα, οι ίδιοι φοράνε καρναβαλική αμφίεση.
Η Εκκλησία δεν συμφωνεί με τις μεταμφιέσεις και τα καρναβάλια, όχι μόνο επειδή αυτά είναι παγανιστικά και ειδωλολατρικά έθιμα, αλλά διότι διαφωνεί με την απόκρυψη, με την εξαφάνιση του προσώπου. "
https://www.i-m-paronaxias.gr/paronaxia ... Itemid=482
Το ότι πολλά απ' αυτά τα "κούμπωσαν" σε αντίστοιχες χριστιανικές γιορτές, δεν σημαίνει ότι τα δημιούργησαν κιόλας.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
-
user0972003
dna replication έγραψε: 21 Φεβ 2023, 01:37user έγραψε: 20 Φεβ 2023, 18:18Τέλειο...θέλω να το δω!Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 20 Φεβ 2023, 11:49 εξαναγκασμένη χαρά και κιτς.
Βέβαια φοιτητής έχω περάσει πολύ καλά.
Γενικώς μου αρέσουν πιο πολύ οι φολκλόρ καταστάσεις , αν και κυρίως του 12ημερου , κάποια έχουν μεταφερθεί και στις απόκριες.( Πχ Σωχος)
Να εδώ θεοφάνεια στα δάση της Ροδοπης.
..
![]()
Τέτοια μου αρέσουν που βγάζουν το αρχέγονο πνεύμα, όπως είναι και οι γενίτσαροι κι οι μπούλες και τα άλλα με τα κουδούνια.
Ωραία είναι και τα ραγκουτσάρια στην Καστοριά τα θεοφάνεια.
Καλά η δεύτερη φωτογραφία είναι καταπληκτική!user έγραψε: 20 Φεβ 2023, 22:43Πολύ ωραία!The Age of Aquarius έγραψε: 20 Φεβ 2023, 16:43 Ως παιδιά, την περίοδο της Αποκριάς, γυρνούσαμε τα βράδια το χωριό "μπουλωμένοι" και μπαίναμε στα σπίτια. Οι νοικοκυραίοι προσπαθούσαν να μας αναγνωρίσουν από την κορμοστασια και τις κινήσεις που κάναμε με τις αγκούτσες, τα κουδούνια και τα κέρατα. Και ακολουθούσαν κεράσματα. Στη συνέχεια γυρνούσαμε τις γειτονιές όπου οι γέροντες και οι γριές συντηρούσαν φωτιές στο δρόμο μέχρι τα μεσάνυχτα.
Σήμερα αυτά έχουν εκλείψει σχεδόν εντελώς.
Και στο χωριό μου κάπως έτσι ήταν, όμως εγώ το πρόλαβα όταν ήμουν μικρό. Τότε όλος ο κόσμος άνοιγε την πόρτα. Και τα καρναβάλια δεν μιλούσαν κι έπιναν το ποτό με το καλαμάκι..
Επίσης ξέρω περιπτώσεις που κάποιες τις καταλάβαιναν από τον κώλο για αυτό κοιτούσαν να φορούν ριχτά ενδύματα.
Έχω ρίξει πάρα πολύ κλάμα κάθε φορά που έρχονταν στο σπίτι.
![]()
Θα το δω, ευχαριστώ
-
user0972003
Ok boomer
Είναι το αντίστοιχο στα ελληνικά;
Εκ του Μητσοκολλια;
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
- Αλιόσα
- Phorum.gr user: Αλιόσα
Επιστρέψαμε το 2023 στα αισχη των αρχαιων στην Ελληνοχριστιανική χώρα μας απλώς για να προκαλέσουμε; Αμα ήμασταν Βυζαντινη Αυτοκρατορια ολοι αυτοί μάλλον θα ειχανε καει στην πυρά
Να εχεις τώρα παιδιά αγοράκια κοριτσάκια και να περνάς απο εκεί...
https://twitter.com/oulosP/status/1629529125378555909
https://twitter.com/oulosP/status/1629532684086128642
https://twitter.com/oulosP/status/1629529125378555909
https://twitter.com/oulosP/status/1629532684086128642
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Αλιόσα την 26 Φεβ 2023, 09:23, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
-
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης
έχουν πάει και όλοι στην Πάτρα, πρέπει αυτές τις μέρες η πόλη να είναι ένας ατέλειωτος εμετός. αν ζεις εκεί, πρέπει να είσαι όλη μέρα με ακουστικά και κλειστά τα παντζούρια, μέχρι να φύγουν οι βάρβαροι.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
- Libre arbitre
- Phorum.gr user: Βασίλης
Καλό είναι γιατί βλέπουμε τους ανθρώπους χωρίς να καταπιέζουν τα ένστικτα τους.
- Κάνουν τέτοια πράγματα οι ρωSSιστές; Είναι απλά γενοκτόνοι, οικοκτόνοι και αντιγκέι...
https://fr.m.wikipedia.org/wiki/Sp%C3%A ... l/newusers
-
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης
ναι μωρέ, όλο το χρόνο τα καταπιεζαν τα παιδιά. Τουλαχιστον να το κάνουν με ποιοτικη μουσική, κάνα τρανς, κάνα Μέταλ, κάνα πανκ, συναυλίες Πάρτυ, κλπ, όχι αυτά τα άθλια καραγκιοζιλίκια. άλλη μια μέρα, υπομονή.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
Φέτος στην Πάτρα πρέπει να είναι εμετικά τα πράγματα.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"