!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Φωτιά στην Πεντέλη: Εκκενώνεται το Ντράφι

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
axilmar
Phorum.gr user: axilmar

Re: Φωτιά στην Πεντέλη: Εκκενώνεται το Ντράφι

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από axilmar »

Bill Hicks έγραψε: 21 Ιούλ 2022, 14:32
axilmar έγραψε: 21 Ιούλ 2022, 12:27
Bill Hicks έγραψε: 20 Ιούλ 2022, 17:29

ούτε με το τελευταίο δεν γίνεται αυτό που φαντάζεσαι, εκτός αν το βυτίο είναι από κάτω οπότε δεν έχει νόημα.
Spoiler
Εικόνα
Γιατι να μην γινεται με το τελευταιο;
γιατί 30 μέτρα φ150 πυροσβεστικός σωλήνας ζυγίζει γεμάτος 420 κιλά (χώρια το δυναμικό φορτίο).
Εγω λεω οτι θα χρειαζονταν πολλαπλα ντρονς για να γινει αυτο ομως. Οχι μονο ενα.
Άβαταρ μέλους
taliban
Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taliban »

foscilis έγραψε: 21 Ιούλ 2022, 10:03 Τη γλίτωσε το σπίτι.

Αυτό που είδαμε στο ΣΚΑΪ ήταν να λαμπαδιαζουν τα δέντρα στη μάντρα ακριβώς ανάμεσα στην κάμερα και το σπίτι και λόγω τηλεφακου ήταν σα να καίγεται το σπίτι (ίδιο φαινόμενο με τους μπουγάτσοκιμαδες στην παραλιακή που η κάμερα τους έδειχνε κολλητούς ενώ ήταν είκοσι μέτρα ο ένας από τον αλλον).

Για να καταλάβετε πόσο παρά τρίχα, αυτήν την τράβηξε η μάνα μου και αμέσως μετά την πουλεψαν και οι γονείς μου τρέχοντας.

Εικόνα

είχαν επίσης φύγει στις 3 αλλά πήγαν απλά λίγο πιο κάτω και μόλις εφεξε ξαναγύρισαν αλλά αυτό το τελευταίο ήταν too much. Το έσκασαν τρέχοντας, η μάνα μου μπροστά ο πατερας μου πίσω, παράλληλα με τη ρεματιά να τους ακολουθεί η φωτιά με πεύκα να λαμπαδιαζουν και εκρήξεις από τα καλαμια, μόλις έφτασε η μάνα μου στο δρόμο ένα ελικοπτερο-δεινοσαυρος άδειασε πάνω στο μέτωπο κάνοντας λουτσα το μπαμπά μου αλλά και μάλλον σωζοντας του τη ζωή. Καπάκια ο πατέρας μου γύρισε και άρχισε να σβήνει μικροεστιες με κλαδιά, αυτά μου τα είπε η μάνα μου στο τηλέφωνο που την πήρα γιατί μόλις είχα δει αυτό στο ΣΚΑΪ και ήταν κι αυτή σίγουρη ότι κάηκε το σπίτι μας και τώρα καίγονται το δικό τους και της θείας μου

Λέω της CEO πάμε πίσω "τι νόημα έχει" "άκουσε να δεις δεν παίζει να πολεμάει ο πατέρας μου για το σπίτι του κι εγώ να μην κάνω τίποτα και στο κάτω κατω και το δικο μας άλλο να γίνει στάχτη άλλο να τη βγάλει με ζημιές".

Οδήγησα πίσω προς Παλλήνη (πρόσεξα με έκπληξη στο πάρκινγκ του σμαρτ παρκ γείτονες από την παλιά πολυκατοικία στο κέντρο του οικισμού), τους άφησα στην έξοδο της Αττικής οδού γιατι τα μικρά φοβουνταν υπερβολικα αλλά και γιατι αυτό εκείνα σαν ικανοποιητική απόσταση ασφαλείας και έτρεξα δύο χιλιομετρα μέχρι το σπίτι που για τεράστια έκπληξη μου δεν είχε καει.

Από τις εφτά το πρωί μέχρι τις οχτω το βράδυ έσβηνα μικροεστιες με το κουβαδάκι και το φτυάρι στο κτήμα και στη ρεματιά. Οχτώ ήρθε το ρεύμα και μπόρεσα να τους γαμησω επιτέλους τη μάνα με τις δυομισαρες μάνικες από τη γεώτρηση.

Από τη φουρια έφτασε 11 το μεσημερι και τότε πρόσεξα ότι όλη αυτή την ώρα μια γλάστρα στη σκεπαστή βεράντα και μια πολυθρόνα κάπνιζαν από καφτρες που είχαν φάει το πρωί. Η πολυθρόνα είχε αρχίσει να παίρνει για τα καλά.

Τελικά τη βγάλαμε πάρα πολύ φτηνα. Τσουρουφλιστηκαν ανεπανορθωτα δεκαεφτα πορτοκαλιές-λεμονιες, μια μουριά, μια λευκα, μισή ελιά ενώ κάηκαν ολοσχερώς δύο υπεραιωνόβιος ελιές, 3 γκρεηπ φρουτκαι μια βερικοκιά μωρό που είχα φυτεψει την ανοιξη, ο,τι εφάπτονταν στη ρεματιά δηλαδή με τα πεύκα και τα καλάμια. Το σύνολο του κτήματος έχει ζημιές από καφτρες ακόμα και σε τελείως άσχετα μέρη. Λιωσανε οι πιο πολλοί ποτιστικοι σωληνες. Μηδέν απώλειες σε σπίτια. Μηδέν απώλειες σε δικά μας πεύκα (αν και σκοπεύω να τα κόψω όλα κι ας τολμήσει να μου πει κάτι η νομαρχία που είχαν τα ΜΟΥΝΙΑ είκοσι χρονών καλαμιωνα και σκουπιδαριο στη ρεματιά και έφτασαν οι φλόγες μέχρι και δύο χιλιόμετρα από το μέτωπο διασχίζοντας τούνελ και αστικούς ιστους).

Τα παιδιά είναι στην αδερφή μου για να ξεχαστούν λίγο, νομίζω πέρασαν μια απίστευτα τραυματική εμπειρία, να τα ξυπνάμε τρεις η ώρα και να φεύγουμε άρον άρον με φωτιά να βρέχει και τον αέρα να φυσσα από το κατακόκκινο μέτωπο και σειρήνες και πανικόβλητους ανθρώπους παντού. Η μικρή έκανε πέντε εμετούς όταν γυρίσαμε στο war zone.

Με πονάει η μέση μου έχω κάνει από ήλιο και φωτιές έχω καταγρατζουνιστει απο κλαδιά και συρματοπλέγματα έχω πιαστεί ακόμα και στα δάχτυλα των ποδιών όλα αυτά τα γράφω από το κρεβατι που κοιμηθηκα 11 ωρες (ξυπνώντας και οι δύο με βάρδιες για να τσεκαρουμε).

Τώρα πάντως η πιθανότητα να ενεργοποιηθεί η πυριτιδαποθήκη των καλαμιών στο ρέμα είναι ακριβώς μηδέν.

Συνολικά τέτοια κωλοφαρδια δεν έχει ξαναγίνει.
:bravo:
don't speak
Γενική Γραμματέας Συντονισμού

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από don't speak »

Μπράβο φοσίλη, χάρηκα που την γλίτωσε το σπίτι σας.

Όσο για τα πεύκα, το χειμώνα με την έντονη χιονόπτωση, που είχε διακοπεί η ηλεκτροδότηση στα βόρεια προάστια για μερικές μέρες λόγω πτώσης δέντρων, βρήκαν ευκαιρία μερικοί και έκοψαν.

Δυστυχώς όπως φαίνεται το πράγμα δεν μπορούμε να περιμένουμε από την πολιτεία να μας προστατεύσει και σε περιοχές με πυκνή βλάστηση πρέπει οι κάτοικοι να φροντίζουν και για πυροπροστασία.
Άβαταρ μέλους
taliban
Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taliban »

Για τα πεύκα επειδή είχα παλιά και γω θέμα και δεν τα ηθελα διπλα στο σπιτι πρώτα έκανα αίτηση στον δήμο.

Μετά αποφάσισε θετικά στο συμβούλιο και ήρθε το δασαρχείο να κανει εκτίμηση η οποία ήταν θετική και συγκεκριμένα ήταν επικίνδυνα.

Τέλος ήρθαν και από την πολεοδομία γιατί τα πεύκα ήταν μέσα σε κοινοτικό χώρο οι οποίοι και αυτοί ήταν θετικοί αλλά με τα χίλια ζόρια....

Ολο αυτό πήρε ένα χρόνο σχεδόν.

Και στις τρεις υπηρεσίες είπα πως αν δεν έρθουν να τα απομακρύνουν επειδή θα κινδυνέψει το σπίτι μου θα τα κόψω μόνος μου και θα τα κάψω στο τζάκι.

Χρειάστηκε και λίγο φασαρία αλλιώς ΔΕΝ.

Τώρα που έγινε η φάση αν είχα σπίτι και πέρναγε φωτιά θα είχα ήδη κόψει ότι κόβεται δίχως να περιμένω την παραπάνω διαδικασία από τις ανευθυνες υπηρεσίες.

Και ας ερχόντουσαν να μου ζητήσουν τον λόγο... :lol:
don't speak

Ασέβαστος έγραψε: 21 Ιούλ 2022, 12:23
foscilis έγραψε: 21 Ιούλ 2022, 10:03 . Οχτώ ήρθε το ρεύμα και μπόρεσα να τους γαμησω επιτέλους τη μάνα με τις δυομισαρες μάνικες από τη γεώτρηση.

περα απο το οτι χαρηκα που τη σκαπουλαρες και μπραβο, τα λογια συμπαραστασης νομιζω ειναι περιττα, μια παρεα ειμαστε δωμεσα ακομη κι οταν αλληλομπινελικονωμαστε.

εχω να σου πω οτι ελπιζω πως την ωρα που το διαβαζεις αυτο, στο διπλα παραθυρο εχεις ανοιχτο το σκρουτζ και αγοραζεις γεννητρια, η βενζινοκινητη αντλια, η αυτονομο φβ με μεγαλη μπαταρια.
Γεννήτρια και καύσιμα πιστεύω θα πρέπει να είναι κάπου που δεν κινδυνεύουν από φωτιά. Πχ μια αποθήκη εκτός σπιτιού, χτισμένη με μη εύφλεκτα υλικά και με παραπάνω προστασία, μόνωση. Οι μπαταρίες επίσης δεν είναι εύφλεκτες;

Για τα φωτοβολταϊκά είμαι υπέρμαχος, δεν βρίσκω κάτι αρνητικό.

Πάντως όσα σπίτια έχουν καεί ολοσχερώς είχαν ξύλινη σκεπή ή ξύλινα κουφώματα. Επίσης κάτι εύφλεκτο δίπλα σε πόρτες παράθυρα, όπως ξύλινα τραπέζια ζαρντινιέρες ή δέντρο είναι άκρως επικίνδυνα.
Άβαταρ μέλους
Bill Hicks

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bill Hicks »

axilmar έγραψε: 21 Ιούλ 2022, 16:38
Bill Hicks έγραψε: 21 Ιούλ 2022, 14:32
axilmar έγραψε: 21 Ιούλ 2022, 12:27

Γιατι να μην γινεται με το τελευταιο;
γιατί 30 μέτρα φ150 πυροσβεστικός σωλήνας ζυγίζει γεμάτος 420 κιλά (χώρια το δυναμικό φορτίο).
Εγω λεω οτι θα χρειαζονταν πολλαπλα ντρονς για να γινει αυτο ομως. Οχι μονο ενα.
:smt023 πολλαπλά 5μετρα ντρόουν για να κουβαλάνε μια μάνικα. είσαι σε καλό δρόμο, συνέχισε το initial design.
I have taken drugs before and I had a real good time... didn’t murder anybody, didn’t rob anybody, didn’t rape anybody... didn’t lose ONE fuckin’ job, laughed my ass off... and went about my day! :smt033
Στύγιος
Phorum.gr user: C'est fini

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύγιος »

Ασέβαστος έγραψε: 21 Ιούλ 2022, 09:09
Στύγιος έγραψε: 20 Ιούλ 2022, 21:30
πήζον bot έγραψε: 20 Ιούλ 2022, 21:24 με 2 10κιλους πυροσβεστηρες παντως σβηνεις ολοκληρη πλαγια.

τι γραφετε ρε χαβαλδες?
Με 15κιλο του σχολείου σε επίδειξη από επιπυραγό πυροσβεστικής , είχε άνετα 10 τετραγωνικά για αρκετά λεπτά.
πυροσβεστηρας για φωτια στο σπιτι σου, μια χαρα ειναι και πολυ καλα κανεις που εχεις.

για δασικη πυρκαγια, αχρηστος. καλυτερα λαστιχο ποτισματος.

Καλά ,δεν είπαμε να σβήσω δασική πυρκαγιά , είναι αδύνατον. Για προσωρινή ανάσχεση κάνω λόγο.
Στύγιος
Phorum.gr user: C'est fini

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύγιος »

don't speak έγραψε: 21 Ιούλ 2022, 16:45 Μπράβο φοσίλη, χάρηκα που την γλίτωσε το σπίτι σας.

Όσο για τα πεύκα, το χειμώνα με την έντονη χιονόπτωση, που είχε διακοπεί η ηλεκτροδότηση στα βόρεια προάστια για μερικές μέρες λόγω πτώσης δέντρων, βρήκαν ευκαιρία μερικοί και έκοψαν.

Δυστυχώς όπως φαίνεται το πράγμα δεν μπορούμε να περιμένουμε από την πολιτεία να μας προστατεύσει και σε περιοχές με πυκνή βλάστηση πρέπει οι κάτοικοι να φροντίζουν και για πυροπροστασία.
Έναν γμημένο πλάτανο είχε στο εξοχικό ο πατήρ, και μας έβγαλε την ψυχή η δασική κι ο δήμος μέχρι να πάρει άδεια να τον κόψει.
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

taliban έγραψε: 21 Ιούλ 2022, 16:54 Για τα πεύκα επειδή είχα παλιά και γω θέμα και δεν τα ηθελα διπλα στο σπιτι πρώτα έκανα αίτηση στον δήμο.

Μετά αποφάσισε θετικά στο συμβούλιο και ήρθε το δασαρχείο να κανει εκτίμηση η οποία ήταν θετική και συγκεκριμένα ήταν επικίνδυνα.

Τέλος ήρθαν και από την πολεοδομία γιατί τα πεύκα ήταν μέσα σε κοινοτικό χώρο οι οποίοι και αυτοί ήταν θετικοί αλλά με τα χίλια ζόρια....

Και στις τρεις υπηρεσίες είπα πως αν δεν έρθουν να τα απομακρύνουν επειδή θα κινδυνέψει το σπίτι μου θα τα κόψω μόνος μου και θα τα κάψω στο τζάκι.

Τώρα που έγινε η φάση αν είχα σπίτι και πέρναγε φωτιά θα είχα ήδη κόψει ότι κόβεται δίχως να περιμένω την παραπάνω διαδικασία από τις ανευθυνες υπηρεσίες.

Θα τα κλαδεψω σε πρώτη φάση να μείνει μόνο ο κορμός και κάποιο συμβολικό κλαδάκι χαμηλά.

Αυτό δε θέλει καμία άδεια γιατί είναι ιδιωτικός χώρος. ;)
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

foscilis έγραψε: 21 Ιούλ 2022, 18:02
taliban έγραψε: 21 Ιούλ 2022, 16:54 Για τα πεύκα επειδή είχα παλιά και γω θέμα και δεν τα ηθελα διπλα στο σπιτι πρώτα έκανα αίτηση στον δήμο.

Θα τα κλαδεψω σε πρώτη φάση να μείνει μόνο ο κορμός και κάποιο συμβολικό κλαδάκι χαμηλά.

Αυτό δε θέλει καμία άδεια γιατί είναι ιδιωτικός χώρος. ;)
Μισο λεπτό.
Άντε και πήρες ένα αλυσοπριονο και τους γαμησες την μανα.
Τι θα σου κάνουν; Πρόστιμο ας πούμε;
Και πόσο είναι μπροστά στην ασφάλεια του σπιτιού σου ;

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Phorum.gr user: Wild Rebel

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel »

21.07.2022
Τόσα εκατομμύρια ευρώ για τα Air Tractors και η κατάληξη ήταν αυτή: Αστυνομικοί με ποτιστήρια σβήνουν τη φωτιά!
Με ποιες διαδικασίες η κυβέρνηση αποφάσισε την προμήθεια των αεροσκαφών;

Εικόνα

Τόσα εκατομμύρια ευρώ δαπανήθηκαν για τα Air Tractors και η κατάληξη ήταν αστυνομικοί με ποτιστήρια να προσπαθούν να σβήσουν την φωτιά της Πεντέλης και να σώσουν περιουσίες πολιτών.
https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/e ... llada-oli/

Και αυτό γιατί; Επειδή τα Air Tractors δεν μπορούσαν να πετάξουν λόγω των ανέμων!

Από την αρχή το pronews.gr είχε προειδοποιήσει ότι τα πυροσβεστικά αυτά είναι πολύ ελαφριά ενώ από τους 3 τόνους νερού που μεταφέρουν ζήτημα να φτάσει ο ένας τόνος στο πεδίο της πυρκαγιάς λόγω εξαέρωσης του υπόλοιπου υδάτινου όγκου από το θερμικό κύμα.

Εικόνα

Βασικά είναι τόσο ελαφρά όσο ήταν τα PZL (Mielec) M-18 με την διαφορά ότι μεταφέρουν 800 κιλά νερού παραπάνω από αυτά.

Το πρόβλημα είναι ότι τα αεροσκάφη δεν είναι κατάλληλα για πυροσβεστικά καθώς σχεδιάστηκαν μάλλον για… ψεκασμούς ενώ μεταφέρουν μόνο μέρος του νερού που μπορούν να φέρουν τα CL-415 (δηλαδή το μισό) και κλάσμα του αντίστοιχου φορτίου που μπορούν να φέρουν αεροσκάφη όπως το BE-200 ή το IL-76.
https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/a ... heia-tous/

Πιο συγκεκριμένα το Air Tractor μεταφέρει μόνο 3 τόνους νερού την στιγμή που το CL-415 μπορεί να μεταφέρει πάνω από έξι, το Be-200 (το ρωσικό «θηρίο» που έσβηνε πέρυσι τις πυρκαγιές) 12 τόνους και το IL-76 που ξεπερνά τους 16 τόνους!

Έτσι η κυβέρνηση αντί να αναζητήσει πραγματικά πυροσβεστικά αεροσκάφη θεώρησε σωστό να αναζητήσει λύσεις σε ένα ελικοφόρο αεροσκάφος το οποίο πρακτικά δεν μπορεί να σβήσει ούτε… ψησταριά.

Εικόνα

Εκτός αυτού το αεροσκάφος δεν μπορεί να κάνει υδροληψία σε μεγάλο κυματισμό (όταν πνέουν δηλαδή ισχυροί άνεμοι) σε αντίθεση με το CL-415 ή το Be-200 κάτι που περιορίζει σημαντικά την επιχειρησιακή του ευελιξία αφού θα πρέπει να αναζητήσει το πλησιέστερο αεροδρόμιο και αυτό αν έχει τις υποδομές για την ανεφοδιασμό του σε νερό ή επιβραδυντικό υλικό.

Εκτός των άλλων το AT 802 είναι ένα αργό αεροσκάφος αφού αναπτύσσει μεγίστη ταχύτητα 350 χ.α.ω. σε σχέση με τα 710 του Be-200!

Συνεπώς, με ποιο σκεπτικό προμηθεύτηκε η ελληνική κυβέρνηση ένα πυροσβεστικό το οποίο αποδείχτηκε εντελώς ακατάλληλο στις πρόσφατες πυρκαγιές;

Εικόνα

Η Ελλάδα είναι μία χώρα που μετά τα μέσα Ιουλίου έχει έντονους και θυελλώδεις ανέμους.

Τα Air Tractors μέχρι πότε θα χρησιμοποιούνται. Μέχρι τον Ιούνιο; Ποια θα είναι η συμβολή τους όταν κάνουν ρίψεις νερού κατά την έναρξη μίας πυρκαγιάς όπου απαιτείται ο μέγιστος δυνατός υδάτινος όγκος για να σβηστεί εν τη γενέσει της;

Το θέμα είναι με ποιες διαδικασίες η κυβέρνηση αποφάσισε την προμήθεια των αεροσκαφών και ποιος κρύβεται από πίσω από αυτή.

Εδώ κάποιος πήρε λεφτά για να επιλεγούν αυτά όπως και να το δει κανείς. Η φωτιά στην Πεντέλη «ξεγύμνωσε» την επιλογή της κυβέρνησης μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.
https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/f ... pikindyna/
https://www.pronews.gr/elliniki-politik ... -ti-fotia/
don't speak

Μήπως προσπαθούσαν να αποτρέψουν τις μικρές έως ελάχιστες ζημιές που μπορούσε να πάθει η πολύ ωραία μονοκατοικία δίπλα;
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”