Dwarven Blacksmith έγραψε: 21 Οκτ 2018, 13:23
Φούμαρα είναι οι αοριστολογίες που λες εσύ. Το Total Cost of Ownership είναι μετρήσιμο και κυκλοφορεί.
Πες τότε εσύ που ξέρεις:
πόσο στοιχίζουν σήμερα οι μπαταρίες των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν,
πως μειώνεται η απόδοσή τους με τον χρόνο,
σε πόσα χρόνια θέλουν άλλαγμα,
πόσα χρόνια δίνει εγγύηση ο κατασκευαστής ότι θα κρατήσουν τα αρχικά τους χαρακτηριστικά.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Μηχανικός την 21 Οκτ 2018, 13:28, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Μηχανικός έγραψε: 21 Οκτ 2018, 13:21
Μήπως σας ψεκάζουν;
Σήμερα λέμε γι αυτούς αγοράζουν ηλεκτρικό αυτοκίνητο
που η μισή του αξία είναι οι μπαταρίες του
και δεν τους λένε ότι σε μερικά χρόνια θα θέλουν άλλαγμα
και τους πουλάνε φούμαρα για την οικονομία που θα κάνουν σε σχέση με την βενζίνη.
Άλλαγμα, ανακύκλωση, επεξεργασία, εργατοώρες, ενέργεια που θα καταναλωθεί.
Dwarven Blacksmith έγραψε: 21 Οκτ 2018, 13:23
Φούμαρα είναι οι αοριστολογίες που λες εσύ. Το Total Cost of Ownership είναι μετρήσιμο και κυκλοφορεί.
Πες τότε εσύ που ξέρεις:
πόσο στοιχίζουν σήμερα οι μπαταρίες των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν,
πως μειώνεται η απόδοσή τους με τον χρόνο,
σε πόσα χρόνια θέλουν άλλαγμα,
πόσα χρόνια δίνει εγγύηση ο κατασκευαστής ότι θα κρατήσουν τα αρχικά τους χαρακτηριστικά.
Σου λέω για total cost of ownership και πας πάλι τρεις το λάδι τρεις το ξύδι κι έξι το λαδόξυδο.
There are decades where you fuck around and days where you find out
Όταν θα αγοράσω για το αυτοκίνητό μου, την μοτοσυκλέτα μου, το λάπτοπ μου, μπαταρίες που αντέχουν 10 - 15 - 20 χρόνια
θα καταλάβω ότι πρέπει να αρχίσω να κοιτάω και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.
Μέχρι τότε τα κορόιδα να αγοράζουν, για να βοηθήσουν την εξέλιξη της τεχνολογίας.
Μηχανικός έγραψε: 21 Οκτ 2018, 13:34
Όταν θα αγοράσω για το αυτοκίνητό μου, την μοτοσυκλέτα μου, το λάπτοπ μου, μπαταρίες που αντέχουν 10 - 15 - 20 χρόνια
θα καταλάβω ότι πρέπει να αρχίσω να κοιτάω και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.
Μέχρι τότε τα κορόιδα να αγοράζουν, για να βοηθήσουν την εξέλιξη της τεχνολογίας.
Όταν καταλάβεις ότι αντέχουν 20 χρόνια, θα είναι 20 χρόνια αφού εφευρέθηκαν
There are decades where you fuck around and days where you find out
Chilloutbuddy έγραψε: 21 Οκτ 2018, 04:27
μου θυμίζει ακριβώς τη συζήτηση πριν 15 χρόνια για τις ψηφιακές κάμερες, αν θα αντικαταστήσουν ποτέ τις φιλμάτες.
"όταν λιώσουν οι πάγοι"
"θα πάρουν οι χαζοί και εμείς θα βρίσκουμε φτηνότερες φιλμάτες"
"εγώ δεν θ'αλλάξω ποτέ"
"μπορεί σε 100 χρόνια"
κλπ
ακριβώς τα ίδια μεγάλα λόγια
Έχω μια Asahi Pentax 100άρα με έξτρα ευρυγώνιο φακό, φίλτρα και όλα τα καλά από το '73. Μου πιάνει χώρο στην ντουλάπα και δεν ξέρω τί να την κάνω!
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
enaon έγραψε: 21 Οκτ 2018, 04:39εμένα τότε μου θύμιζε τα μεγάλα λόγια τα προηγούμενα για τις σιντιέρες, και σιγά μην το mp3 μπεί ποτέ στο αμάξι, και αυτά θα τα κάνουν τα γκίκς μόνο, και μία 16άρα είναι επένδυση, το cd δεν θα πεθάνει ποτέ κλπ
Αυτή την μπούρδα της επένδυσης σε ένα καταναλωτικό αγαθό δεν την κατάλαβα ποτέ.
Τί είναι 16άρα; (υποθέτω όχι γκόμενα, αφού και αυτή θα γίνει 50άρα, 60άρα, 70άρα!)
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
Δεν θα διαφωνήσω με το βίντεο, αλλά σε παραπέμπω στο ΥΤ, όπου κυκλοφορούν 100άδες βίντεο με ηλίθιες τράκες αυτοκινήτων, όπου θα αναφωνήσεις: Μα τί κάνεις ρε μλκ; Δεν το βλέπεις;
Η τεχνολογία θα βάλει στην άκρη τον μλκ που δεν βλέπει ή είναι μεθυσμένος και τα ατυχήματα θα μειωθούν δραστικά. Αυτό εμένα μου αρκεί και είμαι υπέρ της τεχνολογίας.
.
Μηχανικός έγραψε: 21 Οκτ 2018, 13:11
Αν δεν βρουν νέου τύπου μπαταρίες, φτηνές, με πολλά χρόνια ζωής και να φορτίζονται γρήγορα,
δεν πρόκειται να αντικατασταθούν οι κινητήρες εσωτερικής καύσης.
Αν οι σημερινές μπαταρίες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων άντεχαν πολλά χρόνια,
θα είχαν φτιάξει τέτοιες μπαταρίες και για τα συμβατικά μας αυτοκίνητα
και δεν θα χρειαζόταν να αλλάζουμε μπαταρίες κάθε 4 χρόνια.
Απλή λογική κορόιδα.
Μην γίνεσαι αντιδραστικός, γιατί το "κορόιδα" πάει σε σένα. Σου θυμίζω απλά τα πρώτα κινητά με τις ασήμαντες λειτουργικές δυνατότητες και τις τεράστιες μπαταρίες.
.
Μηχανικός έγραψε: 21 Οκτ 2018, 13:21
Μήπως σας ψεκάζουν;
Σήμερα λέμε γι αυτούς αγοράζουν ηλεκτρικό αυτοκίνητο
που η μισή του αξία είναι οι μπαταρίες του
και δεν τους λένε ότι σε μερικά χρόνια θα θέλουν άλλαγμα
και τους πουλάνε φούμαρα για την οικονομία που θα κάνουν σε σχέση με την βενζίνη.
Η μπαταρία του υβριδικού δουλεύει κανονικά εδώ και 8 χρόνια και δεν δείχνει σημεία φθοράς.
Την μικρή την άλλαξα ήδη μια φορά.
Τις παραπομπές για οικονομία που έβαλα τις είδες;
Μήπως σε ψεκάζουν;
.
Chilloutbuddy έγραψε: 21 Οκτ 2018, 04:27
μου θυμίζει ακριβώς τη συζήτηση πριν 15 χρόνια για τις ψηφιακές κάμερες, αν θα αντικαταστήσουν ποτέ τις φιλμάτες.
"όταν λιώσουν οι πάγοι"
"θα πάρουν οι χαζοί και εμείς θα βρίσκουμε φτηνότερες φιλμάτες"
"εγώ δεν θ'αλλάξω ποτέ"
"μπορεί σε 100 χρόνια"
κλπ
ακριβώς τα ίδια μεγάλα λόγια
Έχω μια Asahi Pentax 100άρα με έξτρα ευρυγώνιο φακό, φίλτρα και όλα τα καλά από το '73. Μου πιάνει χώρο στην ντουλάπα και δεν ξέρω τί να την κάνω!
.
ή θα μάθεις να εμφανίζεις και να σκανάρεις μόνος σου ή θα την κάνεις διακοσμητικό στη βιβλιοθήκη. Ξέρεις τι ωραίες που φαίνονται στο ράφι άμα τις γυαλίσεις;
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba.
Nandros έγραψε: 21 Οκτ 2018, 16:39Έχω μια Asahi Pentax 100άρα με έξτρα ευρυγώνιο φακό, φίλτρα και όλα τα καλά από το '73. Μου πιάνει χώρο στην ντουλάπα και δεν ξέρω τί να την κάνω!
ή θα μάθεις να εμφανίζεις και να σκανάρεις μόνος σου ή θα την κάνεις διακοσμητικό στη βιβλιοθήκη. Ξέρεις τι ωραίες που φαίνονται στο ράφι άμα τις γυαλίσεις;
Εμφάνιση/σκανάρισμα ξέχασε το, δεν με τραβάει.
Αλλά το μοστράρισμα - ίσως σε βιτρίνα για την σκόνη - μου αρέσει σαν ιδέα!
Έχω και έναν μπρούτζινο χερόμυλο της γιαγιάς μου συν το θραύσμα από την βόμβα που γκρέμισε την μάντρα του παππού μου στον Β'ΠΠ!
.
Nandros έγραψε: 21 Οκτ 2018, 17:00
Η μπαταρία του υβριδικού δουλεύει κανονικά εδώ και 8 χρόνια και δεν δείχνει σημεία φθοράς.
Φαίνεται έχεις μπαταρία μυστικής τεχνολογίας, που ενώ είναι γνωστή πάνω από 8 χρόνια δεν έχει εφαρμοστεί στις μπαταρίες που μπορούμε σήμερα να αγοράσουμε.
Nandros έγραψε: 21 Οκτ 2018, 17:00Η μπαταρία του υβριδικού δουλεύει κανονικά εδώ και 8 χρόνια και δεν δείχνει σημεία φθοράς.
Φαίνεται έχεις μπαταρία μυστικής τεχνολογίας, που ενώ είναι γνωστή πάνω από 8 χρόνια δεν έχει εφαρμοστεί στις μπαταρίες που μπορούμε σήμερα να αγοράσουμε.
Οκ, δεν έχεις όρεξη για σοβαρή συζήτηση, παρά μόνο για ειρωνεία όσων έχουν άλλη άποψη. ΤΕΛΟΣ!
Προσφατα ειχα δει οτι το κοστος των μπαταριων του Prius ειναι σχεδον 3 χιλιαρικα.
Για την ακριβεια 2800 αν θυμαμαι καλα.
Πας δηλαδη σαν κοτα για να πετυχεις οσο το δυνατον μικροτερη καταναλωση και στο τελος οτι καταφερες το πληρωνεις και με το παραπανω μολις αλλαξεις μπαταριες!
Ευχαριστω δεν θα παρω.
Χωρια το οτι παιζει να ειναι ενα απο τα ασχημοτερα αυτοκινητα που εχουν παραχθει ποτε.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stergiosbik την 21 Οκτ 2018, 17:57, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.