Σελίδα 24 από 47
Re: Τί πίνουμε σήμερα;
Δημοσιεύτηκε: 21 Σεπ 2020, 23:03
από Cecily Anne
stella έγραψε: 21 Σεπ 2020, 22:59
Σπύρος έγραψε: 21 Σεπ 2020, 22:47
stella έγραψε: 11 Σεπ 2020, 09:47
Ωραία η σουμάδα, ξέρω. Αυτό είναι απλά αμύγδαλα που έχουν μουσκέψει, μετά αλέθονται και στραγγίζουν, με προσθήκη νερού. Χωρίς ζάχαρη, χωρίς άλλη επεξεργασία. Κάτι σαν εναλλακτική στο συμβατικό γάλα.
Όχι ακριβώς. Έχει και ασβέστιο μέσω προσθήκης χημικής ουσίας. Μόνο του το νεροζούμι αυτό έχει ελάχιστη θρεπτική αξία. Δεν μπορεί να κοντράρει το γάλα σε θρεπτικά συστατικά. Καλύτερα να φάει κανείς αμύγδαλα ή αμυγδαλοβούτυρο.
Κοίταξε, συνήθως φτιάχνω γάλα αμυγδάλου, γι' αυτό περιέγραψα τη διαδικασία. Επίσης, δεν μπορώ να χωνέψω το γάλα δυστυχώς. Σαν εναλλακτική σε αυτό, παίζει πολύ καλά.
Όχι, πάρε γάλα χωρίς λακτόζη και μη φτιάχνεις μόνη γάλα αμυγδάλου. Επίσης η δυσανεξία στη λακτόζη πάει κι έρχεται, δεν είμαι μόνιμη. Ή τεσπα πάρε γάλα αμυγδάλου με τα πρόσθετα από το τίποτα.
Re: Τί πίνουμε σήμερα;
Δημοσιεύτηκε: 21 Σεπ 2020, 23:47
από stella
Cecily Anne έγραψε: 21 Σεπ 2020, 23:03
stella έγραψε: 21 Σεπ 2020, 22:59
Σπύρος έγραψε: 21 Σεπ 2020, 22:47
Όχι ακριβώς. Έχει και ασβέστιο μέσω προσθήκης χημικής ουσίας. Μόνο του το νεροζούμι αυτό έχει ελάχιστη θρεπτική αξία. Δεν μπορεί να κοντράρει το γάλα σε θρεπτικά συστατικά. Καλύτερα να φάει κανείς αμύγδαλα ή αμυγδαλοβούτυρο.
Κοίταξε, συνήθως φτιάχνω γάλα αμυγδάλου, γι' αυτό περιέγραψα τη διαδικασία. Επίσης, δεν μπορώ να χωνέψω το γάλα δυστυχώς. Σαν εναλλακτική σε αυτό, παίζει πολύ καλά.
Όχι, πάρε γάλα χωρίς λακτόζη και μη φτιάχνεις μόνη γάλα αμυγδάλου. Επίσης η δυσανεξία στη λακτόζη πάει κι έρχεται, δεν είμαι μόνιμη. Ή τεσπα πάρε γάλα αμυγδάλου με τα πρόσθετα από το τίποτα.
Μαλακία κάνω; Μια συνταγή του Άκη χρησιμοποιώ, δε μένει μέρες εννοείται. Χωρίς λακτόζη έχω πάρει γιαούρτι, καλό ήταν.
Re: Τί πίνουμε σήμερα;
Δημοσιεύτηκε: 21 Σεπ 2020, 23:55
από Αγις
stella έγραψε: 21 Σεπ 2020, 23:47
Cecily Anne έγραψε: 21 Σεπ 2020, 23:03
stella έγραψε: 21 Σεπ 2020, 22:59
Κοίταξε, συνήθως φτιάχνω γάλα αμυγδάλου, γι' αυτό περιέγραψα τη διαδικασία. Επίσης, δεν μπορώ να χωνέψω το γάλα δυστυχώς. Σαν εναλλακτική σε αυτό, παίζει πολύ καλά.
Όχι, πάρε γάλα χωρίς λακτόζη και μη φτιάχνεις μόνη γάλα αμυγδάλου. Επίσης η δυσανεξία στη λακτόζη πάει κι έρχεται, δεν είμαι μόνιμη. Ή τεσπα πάρε γάλα αμυγδάλου με τα πρόσθετα από το τίποτα.
Μαλακία κάνω; Μια συνταγή του Άκη χρησιμοποιώ, δε μένει μέρες εννοείται. Χωρίς λακτόζη έχω πάρει γιαούρτι, καλό ήταν.

Re: Τί πίνουμε σήμερα;
Δημοσιεύτηκε: 21 Σεπ 2020, 23:57
από Cecily Anne
stella έγραψε: 21 Σεπ 2020, 23:47
Μαλακία κάνω; Μια συνταγή του Άκη χρησιμοποιώ, δε μένει μέρες εννοείται. Χωρίς λακτόζη έχω πάρει γιαούρτι, καλό ήταν.
Ναι, κάνεις τεράστια μαλακία διότι κατά πάσα πιθανότητα δεν παραλαμβάνεις σωστά τα micronutrients, θεωρητικά θα μείνουν με τον καρπό στο πανί. Στο αμυγδαλόγαλα του εμπορίου, τα παίρνεις ως πρόσθετο χημικό, οπότε καλύτερα.
Αντικατάστησέ το με χωρίς λακτόζη, αναγκαστικά βγαινει 1.5% λιπαρά και δεν είναι βαριά η γεύση του. Επίσης, μπορείς να δοκιμάσεις να κάνε ις κύκλους με γάλα κανονικό, επανέρχεται συχνά η δυσανεξία, αν έχει προκληθεί μετά από γαστρεντερίτιδες κλπ.
Αν δεν τρως παγωτό, γιαούρτια, τυριά μαλακά κλπ γιατί σε στέλνουν τουαλέτα συνέχεια, τότε άστο, μείνε στο χωρίς λακτόζη και ρώτα το γιατρό σου για να το τσεκάρεις.
Re: Τί πίνουμε σήμερα;
Δημοσιεύτηκε: 21 Σεπ 2020, 23:59
από stella
Χαχα ρε συ περίμενα να πεταχτεί κανένας hater!!!
Cecily, σε ευχαριστώ πολύ! Παίρνω κιόλας εμπορίου, οπότε θα μείνω σε αυτά και θα δοκιμάσω χωρίς λακτόζη.
Re: Τί πίνουμε σήμερα;
Δημοσιεύτηκε: 22 Σεπ 2020, 00:15
από gassim
Τελικά το γάλα αγελάδας να το πίνουμε;
Προσφέρει κάτι ουσιαστικό;
Re: Τί πίνουμε σήμερα;
Δημοσιεύτηκε: 22 Σεπ 2020, 00:16
από Αγις
stella έγραψε: 21 Σεπ 2020, 23:59
Χαχα ρε συ περίμενα να πεταχτεί κανένας hater!!!
Cecily, σε ευχαριστώ πολύ! Παίρνω κιόλας εμπορίου, οπότε θα μείνω σε αυτά και θα δοκιμάσω χωρίς λακτόζη.
χειτερ κ παπαριες
για το μπουτζο ειναι ο παπαρακης - δεν χρειαζοταν η επιστημονικη αναλυση της Σεσιλυ
μαλακια θα ειχε προτεινει ο αχρηστος σιγουρα
Re: Τί πίνουμε σήμερα;
Δημοσιεύτηκε: 22 Σεπ 2020, 00:20
από stella
Αγις έγραψε: 22 Σεπ 2020, 00:16
stella έγραψε: 21 Σεπ 2020, 23:59
Χαχα ρε συ περίμενα να πεταχτεί κανένας hater!!!
Cecily, σε ευχαριστώ πολύ! Παίρνω κιόλας εμπορίου, οπότε θα μείνω σε αυτά και θα δοκιμάσω χωρίς λακτόζη.
χειτερ κ παπαριες
για το μπουτζο ειναι ο παπαρακης - δεν χρειαζοταν η επιστημονικη αναλυση της Σεσιλυ
μαλακια θα ειχε προτεινει ο αχρηστος σιγουρα
Ε καλά χαλάρωσε, δεν ανακάλυψε τον τροχό. Την ίδια συνταγή κάνουν όλοι σχεδόν παγκοσμίως για DIY φυτικό γάλα.
Re: Τί πίνουμε σήμερα;
Δημοσιεύτηκε: 22 Σεπ 2020, 00:21
από sys3x
Αγις έγραψε: 21 Σεπ 2020, 23:55
stella έγραψε: 21 Σεπ 2020, 23:47
Cecily Anne έγραψε: 21 Σεπ 2020, 23:03
Όχι, πάρε γάλα χωρίς λακτόζη και μη φτιάχνεις μόνη γάλα αμυγδάλου. Επίσης η δυσανεξία στη λακτόζη πάει κι έρχεται, δεν είμαι μόνιμη. Ή τεσπα πάρε γάλα αμυγδάλου με τα πρόσθετα από το τίποτα.
Μαλακία κάνω; Μια συνταγή του Άκη χρησιμοποιώ, δε μένει μέρες εννοείται. Χωρίς λακτόζη έχω πάρει γιαούρτι, καλό ήταν.
Ακολούθησα την συνταγή για κρέπες και έχω κολλήσει εδώ και μισό μήνα

, φυσικά αντικατέστησα λίγη ποσότητα από το κανονικό αλεύρι με καλαμποκάλευρο.
Χωρίς πλάκα, γαμάνε.
(λιώνω και λίγο κερκυραϊκό στο τηγάνι πρώτα βέβαια).
Re: Τί πίνουμε σήμερα;
Δημοσιεύτηκε: 22 Σεπ 2020, 00:22
από Αγις
sys3x έγραψε: 22 Σεπ 2020, 00:21
Αγις έγραψε: 21 Σεπ 2020, 23:55
stella έγραψε: 21 Σεπ 2020, 23:47
Μαλακία κάνω; Μια συνταγή του Άκη χρησιμοποιώ, δε μένει μέρες εννοείται. Χωρίς λακτόζη έχω πάρει γιαούρτι, καλό ήταν.
Ακολούθησα την συνταγή για κρέπες και έχω κολλήσει εδώ και μισό μήνα

, φυσικά αντικατέστησα λίγη ποσότητα από το κανονικό αλεύρι με
καλαμποκάλευρο.
Χωρίς πλάκα, γαμάνε.
(λιώνω και λίγο
κερκυραϊκό στο τηγάνι πρώτα βέβαια).

Re: Τί πίνουμε σήμερα;
Δημοσιεύτηκε: 22 Σεπ 2020, 00:24
από Αγις
stella έγραψε: 22 Σεπ 2020, 00:20
Αγις έγραψε: 22 Σεπ 2020, 00:16
stella έγραψε: 21 Σεπ 2020, 23:59
Χαχα ρε συ περίμενα να πεταχτεί κανένας hater!!!
Cecily, σε ευχαριστώ πολύ! Παίρνω κιόλας εμπορίου, οπότε θα μείνω σε αυτά και θα δοκιμάσω χωρίς λακτόζη.
χειτερ κ παπαριες
για το μπουτζο ειναι ο παπαρακης - δεν χρειαζοταν η επιστημονικη αναλυση της Σεσιλυ
μαλακια θα ειχε προτεινει ο αχρηστος σιγουρα
Ε καλά χαλάρωσε, δεν ανακάλυψε τον τροχό. Την ίδια συνταγή κάνουν όλοι σχεδόν παγκοσμίως για DIY φυτικό γάλα.
σιγα μην τον θιξαμε τον μουτσουμπλετη
Re: Τί πίνουμε σήμερα;
Δημοσιεύτηκε: 22 Σεπ 2020, 00:47
από Cecily Anne
gassim έγραψε: 22 Σεπ 2020, 00:15
Τελικά το γάλα αγελάδας να το πίνουμε;
Προσφέρει κάτι ουσιαστικό;
LOL

ναι, της παναγιάς τα μάτια και τα αυτιά
Re: Τί πίνουμε σήμερα;
Δημοσιεύτηκε: 24 Σεπ 2020, 22:11
από νύχτα
Re: Τί πίνουμε σήμερα;
Δημοσιεύτηκε: 29 Σεπ 2020, 22:38
από talaipwros
Πριν καταλήξει στα μελομακάρονα
Re: Τί πίνουμε σήμερα;
Δημοσιεύτηκε: 29 Σεπ 2020, 22:40
από Αγις
απο κηδεια το κονομησες ;