ST48410 έγραψε: 06 Φεβ 2020, 00:18
Μην αναλώνεστε σε προσωπικές κόντρες. Έχει πολύ ενδιαφέρουσες πτυχές το θέμα και περιμένω όσους γνωρίζουν να βάλουν σοβαρά στοιχεία.
Ας πούμε πόσοι είναι οι μικροπαραγωγοί στην Ελλάδα και τι ακριβώς σημαίνει μικροπαραγωγός; Πόσους τενεκέδες εκτιμάται ότι βγάζουν το έτος κατά μέσο όρο; Αν μου πείτε 5-20, καταλαβαίνω ότι μπορεί να το ξοδεύουν σπίτι τους και σε κοντινούς συγγενείς. Αν όμως το νούμερο είναι 1-2 τάξεις μεγέθους μεγαλύτερο τότε συνεισφέρουν κάτι στο κράτος;
Κατά πάσα πιθανότητα είναι πάνω από 200.000 το σύνολο των καλλιεργητών, μικρών και μεγάλων. Αν κατά μέσο όρο προμηθεύουν με λάδι 10 άτομα (άμεσος οικογενειακός κύκλος*), με κατανάλωση 18 λίτρα άνα άτομο/έτος, όπως είναι ο εθνικός μέσος όρος, έχουμε 36 εκατομμύρια λίτρα. 35.000 τόνους δεν παράθεσε ο ΓΓ;
* π.χ. από τα δικά μου 10 στρέμματα τρώνε λάδι τουλάχιστον 12 άτομα. Εγώ, τα αδέρφια μου και οι οικογένειές τους, ο πατέρας μου και οι παππούδες μου.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
ST48410 έγραψε: 06 Φεβ 2020, 00:18
Μην αναλώνεστε σε προσωπικές κόντρες. Έχει πολύ ενδιαφέρουσες πτυχές το θέμα και περιμένω όσους γνωρίζουν να βάλουν σοβαρά στοιχεία.
Ας πούμε πόσοι είναι οι μικροπαραγωγοί στην Ελλάδα και τι ακριβώς σημαίνει μικροπαραγωγός; Πόσους τενεκέδες εκτιμάται ότι βγάζουν το έτος κατά μέσο όρο; Αν μου πείτε 5-20, καταλαβαίνω ότι μπορεί να το ξοδεύουν σπίτι τους και σε κοντινούς συγγενείς. Αν όμως το νούμερο είναι 1-2 τάξεις μεγέθους μεγαλύτερο τότε συνεισφέρουν κάτι στο κράτος;
Κατά πάσα πιθανότητα είναι πάνω από 200.000 το σύνολο των καλλιεργητών, μικρών και μεγάλων. Αν κατά μέσο όρο προμηθεύουν με λάδι 10 άτομα (άμεσος οικογενειακός κύκλος*), με κατανάλωση 18 λίτρα άνα άτομο/έτος, όπως είναι ο εθνικός μέσος όρος, έχουμε 36 εκατομμύρια λίτρα. 35.000 τόνους δεν παράθεσε ο ΓΓ;
* π.χ. από τα δικά μου 10 στρέμματα τρώνε λάδι τουλάχιστον 12 άτομα. Εγώ, τα αδέρφια μου και οι οικογένειές τους, ο πατέρας μου και οι παππούδες μου.
Κομματάκι μεγάλα τα νούμερα από την εξής σκοπιά. Σε οικογένειες που ασχολούνται με τη γη, έχει και ο αδελφός και ο πατέρας κλπ στρέμματα. Δεν είναι ανάγκη ο ένας να δώσει σε 10 άτομα. Αλλά μπορεί να μη λαμβάνω κάποια πράγματα υπόψη μου και μάλλον από περιγραφές του Μηχανικού θυμάμαι ότι κάποιοι καταναλώνουν αρκετά πάνω από το μέσο όρο.
Από τα 10 στρέμματα παράγονται χοντρικά 12-15 τενεκέδες ανά έτος;
Χοντρικά παράγεται το ποσό που έγραψα. Δηλαδή γύρω στα 200 λίτρα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
hellegennes έγραψε: 06 Φεβ 2020, 01:12
Χοντρικά παράγεται το ποσό που έγραψα. Δηλαδή γύρω στα 200 λίτρα.
Ευχαριστώ. Τελευταία ερώτηση. Τα 10 στρέμματα τι είναι; Λίγα, μέτρια, ελάχιστα; Ξέρουμε τι έχει πάνω κάτω ένας μικροκαλλιεργητής;
10 στρέμματα είναι μια κουτσουλιά. Έχει και μικρότερους καλλιεργητές, βέβαια.
Να προσθέσω, εδώ, ότι έχει τύχει χρονιά να βγάλω και 500 λίτρα. Το πλεόνασμα το κρατάω ρεζέρβα σε περίπτωση που την επόμενη χρονιά δεν βγάλουν τίποτα. Αν βγάλουν και την επόμενη, πουλάω το επόμενο πλεόνασμα στο ελαιοτριβείο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Δεν τις καλλιεργώ συστηματικά και δεν είναι ιδιαίτερα πυκνές. Είναι περίπου 100 δέντρα. Η υψηλότερή τους απόδοση ήταν κάπου στα 90's, με peak κοντά στα 1500 λίτρα, τότε που ο πατέρας μου ασχολιόταν (το χωράφι έχει γύρω στα 200 δέντρα αλλά πλέον καρποφορία έχουν περίπου τα 100).
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
hellegennes έγραψε: 05 Φεβ 2020, 12:08
Έχω 10 στρέμματα ελιές. Ποτέ δεν έχω αγοράσει λάδι και ποτέ δεν έχω πουλήσει.
από hellegennes » Σήμερα, 01:17
Να προσθέσω, εδώ, ότι έχει τύχει χρονιά να βγάλω και 500 λίτρα. Το πλεόνασμα το κρατάω ρεζέρβα σε περίπτωση που την επόμενη χρονιά δεν βγάλουν τίποτα. Αν βγάλουν και την επόμενη, πουλάω το επόμενο πλεόνασμα στο ελαιοτριβείο
.
από hellegennes » 04 Φεβ 2020, 00:06
Π.χ. εγώ αυτήν την στιγμή αγοράζω τυποποιημένο παρθένο ελαιόλαδο στα 2,5 ευρώ (μονόλιτρο) και πεντόλιτρο στα 2,1 ευρώ το λίτρο· τυποποιημένα, κανονικότατα.
από hellegennes » 04 Φεβ 2020, 00:37 Δεν αγοράζωτυποποιημένο έτσι κι αλλιώς. Έχω δικό μου λάδι. Αλλά ναι, θα προτιμούσα να αγοράσω μη τυποποιημένο αλλά ποτέ από άγνωστο.
Αρίστος for Tsirpas Eχουμε ΔΙΠΛΗ πολιτειακη εκτροπη
Μια γιατι ο πρωθυπουργος επραξε αντιθετα στο ΟΧΙ του δημοψηφισματος...
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες
Ο ίδιος δεν πουλάω, ηλίθιε. Η παράδοση στο ελαιοτριβείο δεν είναι λιανική πώληση. Και προσωπικά μού έχει τύχει μόνο δύο χρονιές. Το ελαιοτριβείο εκδίδει παραστατικό με την παράδοση.
Το καταλαβαίνω ότι έχεις βαρέσει τιλτ από τις φάπες σ' αυτό το νήμα, αλλά προσπάθησε να διατηρήσεις μερικά ψήγματα αντιληπτικών λειτουργιών.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
από hellegennes » 04 Φεβ 2020, 00:06
Π.χ. εγώ αυτήν την στιγμή αγοράζω τυποποιημένο παρθένο ελαιόλαδο στα 2,5 ευρώ (μονόλιτρο) και πεντόλιτρο στα 2,1 ευρώ το λίτρο· τυποποιημένα, κανονικότατα.
από hellegennes » 04 Φεβ 2020, 00:37 Δεν αγοράζωτυποποιημένο έτσι κι αλλιώς. Έχω δικό μου λάδι. Αλλά ναι, θα προτιμούσα να αγοράσω μη τυποποιημένο αλλά ποτέ από άγνωστο.
Μαλάκα, έχεις αποζουρλαθεί τελείως και δεν αντιλαμβάνεσαι τι διαβάζεις. Το πρώτο μήνυμα αφορά το παντοπωλείο, όχι εμένα σαν ιδιώτη. Δυσκολεύεσαι να διαβάσεις πάνω από δυο γραμμές για να δεις τι λέει το υπόλοιπο ποστ;
Δεδομένου ότι δεν τα αγοράζω απευθείας από τον τυποποιητή αλλά μέσω εταιρείας χοντρικής
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Ναι ειναι απολυτα ξεκαθαρο
Ποτε δεν εχεις πουλησει και πουλας
Ποτε δεν εχεις αγορασει και αγοραζεις
Πουλας στο ελαιοτριβειο αλλα δεν ειναι πωληση
Το πλεονασμα το μοιραζεις στους συγγενεις
Το πλεονασμα το κρατας για την επομενη χρονια
Το πλεονασμα το πουλας μη πωλοντας το στο ελαιοτριβειο
Ησουν απολυτα σαφης
Τα κανεις ολα και συμφερεις
Παω για υπνο αλλα πολυ φοβαμαι οτι θα γελαω στον υπνο μου
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες
hellegennes
Το πρώτο μήνυμα αφορά το παντοπωλείο, όχι εμένα σαν ιδιώτη.
Δηλαδη αν αυριο δεν εχεςι λαδι σπιτι δεν θα παρεις απο το λαδι που εχεςι στο μαγαζι σου γιατι εισαι αλλος εσυ σαν ιδιωτης και αλλος εσυ σαν παντοπωλειο;
Αν θες να φας κατι στο μαγαζι κουβαλας λαδι απο το σπιτι και δεν βαζεις λαδι απο το παντοπωλειο;
Παιζει να μην εχεις καταναλωσει και ποτε προιοντα του παντοπωλειου σου
Απο σενα ολα τα περιμενω
πήζον bot έγραψε: 06 Φεβ 2020, 00:25
φιλε στο εβαλα και πριν. οι ισπανοι πωλουν 2.10 και το κοστος τους λενε οτι ειναι 2.75.
Πες οτι υπερβαλλουν λιγο.
Εμενα μου ελεγε παπους παραγωγος φετος οτι του κοστισε 2.30 η καλλιεργεια.
Στο ραφι η τιμη δεν πεφτει ποτε. Τωρα αμα θες να παιζουμε την τσιγκολελετα του γιαννοπουλου πασο, συνεχιστε
Οκ. Όμως οι απόψεις είναι χοντρικά οι 3 παρακάτω:
* Η δική σου που λέει ότι δεν βγαίνουν να το πουλήσουν στον παραγωγό και προτιμούν τον τενεκέ και μαύρα (;)
* Η άλλη που λέει ότι επιτρέπεται να πωλούν τενεκέδες και χωρίς απόδειξη
* Η τρίτη που λέει ότι οι τενεκέδες είναι κυρίως ιδιοκατανάλωση και χάρισμα σε συγγενείς και φίλους
ΚΑΙ Η 4η ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΟΤΙ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΤΕΝΕΚΕΔΩΝ ΠΑΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ (ΔΙΧΩΣ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΟ) ΣΕ ΛΑΔΩΜΑ ΤΡΥΠΙΔΩΝ
https://i.imgur.com/p7krvsa.jpg
Πρόεδρος του Σ.Φ.Σ.Σ.Κ.Π.Ο
Ωραίο πρωτάθλημα ρε κατσικοειδή φυστικοβουτηρομένα λοβοτομημένα καγκουροειδή κατσίκια!
hellegennes
Δηλαδη αν αυριο δεν εχεςι λαδι σπιτι δεν θα παρεις απο το λαδι που εχεςι στο μαγαζι σου γιατι εισαι αλλος εσυ σαν ιδιωτης και αλλος εσυ σαν παντοπωλειο;
Αν θες να φας κατι στο μαγαζι κουβαλας λαδι απο το σπιτι και δεν βαζεις λαδι απο το παντοπωλειο;
Απο σενα ολα τα περιμενω
Κοιτά τι παίζει εμείς είχαμε εργαστήριο τυροπιτων, στο μαγαζί χρησιμοποιούσαμε τυρί φέτα όπου την αγοράζαμε ,σπίτι τρωγαμε κατσικίσιο τυρί από το χωριό... Επίσης κατά τον jj ειμασταν εγκληματίες γιατί στις πίτσες μας βαζαμε λίγο ρίγανη από τον κήπο της γιαγιάς μου ( ο πατέρας μου το θεωρούσε μυστικό της επιτυχίας) Τυρί δεν αγοράζαμε για να φάμε.
Παράγγελνε ο πατέρας μου τυρί φέτα για το εργαστήριο σε τιμή χοντρική . Στο μαγαζί ο πατέρας μου έφτιαχνε κάτι ακόμα ,έφτιαχνε παρασκευάσματα μόνο για μένα και την αδερφή μου πχ κρουασάν με σταφίδες και κρέμα . Τις σταφίδες τις έπαιρνε από το σούπερ μάρκετ . Ειδες τι εγκληματίες είμαστε. Κάποτε διναμε χοντρική σε όλα τα σχολεία και τα εργοστάσια της πόλης μετά ανοιξαμε και ένα κατάστημα λιανικής . Σε ακούω να μιλάς περι εμπορίου χονδρικής και λιανικής . Έξω από τον χορό πολλά τραγούδια λέγονται .
hellegennes
Απο σενα ολα τα περιμενω
Κοιτά τι παίζει εμείς είχαμε εργαστήριο τυροπιτων, στο μαγαζί χρησιμοποιούσαμε τυρί φέτα όπου την αγοράζαμε ,σπίτι τρωγαμε κατσικίσιο τυρί από το χωριό... Επίσης κατά τον jj ειμασταν εγκληματίες γιατί στις πίτσες μας βαζαμε λίγο ρίγανη από τον κήπο της γιαγιάς μου ( ο πατέρας μου το θεωρούσε μυστικό της επιτυχίας) Τυρί δεν αγοράζαμε για να φάμε.
Παράγγελνε ο πατέρας μου τυρί φέτα για το εργαστήριο σε τιμή χοντρική . Στο μαγαζί ο πατέρας μου έφτιαχνε κάτι ακόμα ,έφτιαχνε παρασκευάσματα μόνο για μένα και την αδερφή μου πχ κρουασάν με σταφίδες και κρέμα . Τις σταφίδες τις έπαιρνε από το σούπερ μάρκετ . Ειδες τι εγκληματίες είμαστε. Κάποτε διναμε χοντρική σε όλα τα σχολεία και τα εργοστάσια της πόλης μετά ανοιξαμε και ένα κατάστημα λιανικής . Σε ακούω να μιλάς περι εμπορίου χονδρικής και λιανικής . Έξω από τον χορό πολλά τραγούδια λέγονται .
Αν οι σταφίδες ήταν από κάποιο σούπερ ντούπερ συσκευαστήριο που πουλάει 1.000.000.000 τόνους ημερησίως τότε οκ. Αν ήταν από κανέναν <<κακομοίρη>> που την βγάζει δεν την βγάζει τότε μιλάμε για έγκλημα. Τι έγκλημα ακριβώς δεν ξέρω, αλλά θα μας ενημερώσει ο Γιαννόπουλας που είναι διαβαστερό παιδί, αφού συμβουλευτεί το εγχειρίδιο. Γιαννόπουλα το φως να ανάψεις, έξω έχει συννεφιά, δεν προβλέπεται ήλιος σήμερα.