!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Βουλευτής της Νίκης εισέβαλε στην Εθνική πινακοθήκη και κατέστρεψε εκθεματα
- kongrosian
Re: Βουλευτής της Νίκης εισέβαλε στην Εθνική πινακοθήκη και κατέστρεψε εκθεματα
άθλιος ο χριστιανοταλιμπαν της νίκης. +10% η νίκη μετά από αυτό.
άθλια και τα εκθέματα. +50% δημοσιότητα μετά από αυτό.
γενικά, μια αθλιότητα παντού.
άθλια και τα εκθέματα. +50% δημοσιότητα μετά από αυτό.
γενικά, μια αθλιότητα παντού.
Μεταξύ μας ρε τύπε, είναι απαίσια και όχι με τον καλό τρόπο.
Υποτίθεται η έκθεση ήταν κάπως εμπνευσμένη από μια άλλη με τον Francisco Goya και εξερευνούσε το αλλόκοτο και το γκροτέσκο. Πώς αυτή η μαλακία που θα μπορούσε να κάνει 12 χρόνος, εξερευνεί το αλλόκοτο, το γκροτέσκο και έχει σχέση με τον Goya, ούτε αυτός που το δημιούργησε δεν ξέρει. Απλά ήθελε να προκαλέσει. Αυτό το πράγμα όμως δεν είναι τέχνη. Είναι σαν χαζό τραγούδι επαναστατημένων εφήβων.
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir
Ab jetzt gehörst du nur mir
- Golden Age
Μην στηρίζεις ΝΔ έτσι απροκάλυπτα ρε αδερφέ
γυναικα ειναι
- Οργισμένος
Το νεο πουτλερομποτ , 0,55€ , η ενδοξη σταλινογρια!!!322232!!!Καραμελίτσα έγραψε: 10 Μαρ 2025, 21:09 Εδώ είναι ένα καλό νήμα αναζήτησης σουργέλων.
Πόσοι σκίζουν τα ιμάτια τους για την ελευθερία του λόγου στην έκφραση, αλλά σήμερα χειροκροτούν την Ρουμανία που απαγόρευσε τον Γκεοργκέσκου και τρία χρόνια χαίρονται που έχουν απαγορευτεί τα ρωσικά μμε στην ΕΕ;
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...
Έχουμε, όπως πολιτικούς - έτσι και καλλιτέχνες, που μας αξίζουν.
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Πως ορίζεται η τέχνη καλέ μου άνθρωπε; Ό,τι μας αρέσει; Και ζωγραφικά σωστοί είναι οι πίνακες από άποψη σχεδίου και μήνυμα εξάγουν.Feindflug έγραψε: 10 Μαρ 2025, 21:18Μεταξύ μας ρε τύπε, είναι απαίσια και όχι με τον καλό τρόπο.
Υποτίθεται η έκθεση ήταν κάπως εμπνευσμένη από μια άλλη με τον Francisco Goya και εξερευνούσε το αλλόκοτο και το γκροτέσκο. Πώς αυτή η μαλακία που θα μπορούσε να κάνει 12 χρόνος, εξερευνεί το αλλόκοτο, το γκροτέσκο και έχει σχέση με τον Goya, ούτε αυτός που το δημιούργησε δεν ξέρει. Απλά ήθελε να προκαλέσει. Αυτό το πράγμα όμως δεν είναι τέχνη. Είναι σαν χαζό τραγούδι επαναστατημένων εφήβων.
Άλλωστε τι είναι γκροτέσκο; Που το αντιπαραβάλεις με αυτά τα έργα; Αυτό ακριβώς είναι και αυτό το θέμα έχει η έκθεση.
Και είναι τέρμα κακομοιριά να ξεπλένεις φασίστες. Γιατί το νήμα αυτό το θέμα έχει - για τις ενέργειες του καραγκιόζη βουλευτή που έλεγε για καλικάντζαρους. Βρήκαν θέμα να ασχοληθούν τα ακροδεξιά ζωντανά που εύχονται θανάτους και νομιμοποιούν φόνους λαών ή και μεμονωμένων ανθρώπων, με πάτημα στη θρησκεία τους που είναι της αγάπης κατά τ΄άλλα. Κι έρχεσαι και τους σιγοντάρεις.
Θ πρέπει να αρθεί η ασυλία του καραγκιόζη και να δικαστεί κανονικά. όσο για τα έργα είναι μια χαρά. Εσένα σου αρέσει ο Γκόγια. Εμένα όχι - μια σεξουαλική ανωμαλία έβγαζε.
Σαν άνθρωπος είναι ο Θεός σας. Δεν τον θέλω.
- ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Η Σαγήνη του Αλλόκοτου – Ενδιάμεσος Χώρος
Ένα θεματικό αφιέρωμα στην ελληνική Τέχνη
Η επιδραστικότητα της ανατρεπτικής θέασης του κόσμου από τον Goya αποδεικνύεται εξαιρετικά ανθεκτική στο χρόνο. Κάνει εμφανή την παρουσία της στην απελευθερωτική έκρηξη των σουρεαλιστικών οραμάτων και της ποιητικής γλώσσας του μοντερνισμού, ενώ συνεχίζει μέχρι σήμερα να μας προσφέρει μια πολύτιμη δεξαμενή πρωτότυπων εικαστικών ερμηνειών για τη σχέση μας με τον κόσμο και τα όντα που τον συναποτελούν. Τα χαρακτικά του διακρίνονται για την αληθοφάνεια του τερατώδους, την πειστικότητα του παραλόγου και την έλξη του αποτρόπαιου. Αξιοποιώντας τη θεατρικότητα της καρναβαλικής παράδοσης και της Commedia dell’ Arte, ο Goya συνθέτει ένα καινοφανές σύμπαν στο οποίο κυριαρχεί η αμφισημία και η υβριδικότητα, η διαρκής αιώρηση ανάμεσα στο οικείο και το ανοίκειο, αίσθηση που οφείλεται στην αριστοτεχνική συναρμογή δημοφιλών, καθημερινών θεμάτων με παράταιρες, απειλητικές, αποκρουστικές ή και δυσερμήνευτες μορφές οι οποίες παραδόξως μας έλκουν αντί να μας απωθούν, ίσως διότι σ’ αυτές αναγνωρίζουμε διαισθητικά κάτι βαθιά δικό μας.
Με κινητήριο μοχλό τις σειρές των χαρακτικών έργων του Goya στην Εθνική Πινακοθήκη και συνεπείς στην πρόθεση να ανανεώσουμε τα εργαλεία ανάγνωσης των ιστορικών συλλογών με το πρόγραμμα δράσεων του Ενδιάμεσου Χώρου, παρουσιάζουμε παράλληλα με την έκθεση των 80 χαρακτικών της σειράς Los Caprichos, ένα θεματικό αφιέρωμα στην ελληνική τέχνη με τίτλο Η Σαγήνη του Αλλόκοτου. Στην ομαδική έκθεση περιλαμβάνονται έργα δέκα καλλιτεχνών που από διαφορετικές αφετηρίες εναγκαλίζονται και εικονίζουν το αλλόκοτο, το υβριδικό, και το γκροτέσκο. Οικειοποιούμενοι το παράταιρο, το ξένο και το αποτρόπαιο, οι καλλιτέχνες επαναπροσδιορίζουν τα όρια του ανθρώπινου και αμφισβητούν τις αυστηρές διχοτομικές διακρίσεις μεταξύ φυσικού και τεχνητού, ακυρώνοντας στην πράξη τις παραδοσιακές ταξινομήσεις που οριοθετούν με αυστηρότητα τα είδη. Πραγματεύονται τη σχέση του εύμορφου με το δύσμορφο, του ανθρωπόμορφου με το ζωόμορφο, τη φύση και τον τεχνολογικό πολιτισμό, για να διερμηνεύσουν ψυχικές καταστάσεις και κοινωνικές διεργασίες αποκλεισμού και περιθωριοποίησης, αλλά και να προτείνουν, άλλοτε με χιούμορ, άλλοτε με καυστική ειρωνεία και άλλοτε με βαθιά υπαρξιακή αγωνία, την ανατρεπτική αποδόμηση των στερεότυπων με τα οποία έχουμε γαλουχηθεί. Η έκθεση Η Σαγήνη του Αλλόκοτου συμπεριλαμβάνει εικαστικές δημιουργίες που υλοποιούνται με ποικίλα μέσα (ζωγραφική, γλυπτική, χαρακτική, σχέδιο, animation, performance), αξιοποιεί το απόθεμα των συλλογών της ΕΠΜΑΣ και συνοδεύεται από δίγλωσσο κατάλογο (ελληνικά – αγγλικά).
Καλλιτέχνες: Άγγελος Αντωνόπουλος, Γιάννης Γαΐτης, Σίλεια Δασκοπούλου, Μαριάννα Ιγνατάκη, Διονύσης Καβαλλιεράτος, Χριστόφορος Κατσαδιώτης, Τάσος Μαντζαβίνος, Μαλβίνα Παναγιωτίδη, Άγγελος Παπαδημητρίου, Φίλιππος Τσιτσόπουλος
Ξενάγηση από τη διευθύντρια της ΕΠΜΑΣ: Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου, Ώρα: 18:00
Επιμέλεια: Συραγώ Τσιάρα
Χώρος: Κεντρικό Κτήριο ΕΠΜΑΣ – Ενδιάμεσος Χώρος
Διάρκεια: Ιανουάριος – Σεπτέμβριος 2025
Κρατήσεις: edu.episkepseis@nationalgallery.gr
Μέγιστος αριθμός ατόμων: 30 άτομα
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
-
πατησιωτης
- Phorum.gr user: πατησιωτης
nemo έγραψε: 10 Μαρ 2025, 21:23γυναικα ειναι
Spoiler
Σίγουρα δεν είναι τραβέλι;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Pillars την 10 Μαρ 2025, 21:46, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Δεν πιστεύω να συμφωνεί ο πρόεδρος του με την συμπεριφορά αυτή επειδή άσχετα με τα πιστεύω του είναι χαμηλών τόνων και αποφεύγει τις ακρότητες.
Όχι δεν είμαι ο μπαμπάς σου
Έτσι ακριβώς.Feindflug έγραψε: 10 Μαρ 2025, 21:18Μεταξύ μας ρε τύπε, είναι απαίσια και όχι με τον καλό τρόπο.
Όποιος ... ψαγμένος γουστάρει να κάνει σύγκριση ας ρίξει μια ματιά στο γκροτέσκο του Γκόγια εδώ:
https://mikropragmata.lifo.gr/listes/oi ... -eftiakse/
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Όχι γιατί να παρεξηγηθώ; Γι αυτό και σου μιλάω ανοιχτά και εγκάρδια γιατί κι εγώ σε θεωρώ ανοιχτόμυαλο
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 6 Απαντήσεις
- 288 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από taxalata xalasa
-
- 3 Απαντήσεις