Πασιφάη έγραψε: 19 Ιουν 2024, 14:56
Ιδεολόγος έγραψε: 19 Ιουν 2024, 14:54
Πασιφάη έγραψε: 19 Ιουν 2024, 13:44
Ρε, τί συζητάτε; Γιατί κουτσομπολεύετε το πως και το γιατί; Η γυναίκα έφαγε πολύ ξύλο και στέκεστε σε μαλακίες. Έλεος.
Σοβαρά τώρα; Εγκαλείς για το τι γουστάρει να συζητήσει ο άλλος;
Δεν κατάλαβα. Θα μου απαγορεύσεις να εκφέρω άποψη; Παίρνεις φόρα μεγάλη και δεν κάνει.Τζίζας δεν κατάλαβες εν τω μεταξύ.
Η βασική μου ένσταση είναι ότι δεν πρόκειται για άσχετο κουτσομπολιό. Είναι πράξεις και στάσεις που υποδηλώνουν προβληματική σχέση με το σωστό και το λάθος καθώς και μια συνολικά παρακμιακή κατάσταση που ΠΑΝΤΑ υπάρχει σε τέτοιες περιπτώσεις με προφανέστατη ευθύνη όλων των εμπλεκομένων.
Αντίθετα με το μαντρά "οποιοσδήποτε μπορεί να είναι κακοποιητής/οποιαδήποτε μπορεί να κακοποιηθεί" δεν ισχύει ούτε το ένα ούτε το άλλο. Η συντριπτική πλειοψηφία ούτε κακοποιεί ούτε κακοποιείται, ούτε καν σε κοινωνίες όπου αυτό θεωρείται νορμάλ.
Σημαίνει αυτό ότι έχει δικαίωμα ο άλλος να σε πλακώσει; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ και φυσικά πρέπει να πάει φυλακή. Είναι έγκλημα να πλακώνεις οποιονδήποτε για οποιονδήποτε λόγο εκτός από αυτοάμυνα. Δεν το διαπραγματευόμαστε αυτό.
Αλλά οι επιλογές έχουν συνέπειες και όταν επιλέγεις να μπεις σε μια αρρωστημένη κατάσταση ως γυναίκα δεν είναι λογικό να περιμένεις ότι θα καταλήξει σε κάτι καλό. Συνήθως μάλιστα σε τέτοιες περιπτώσεις αυτό είναι κάτι που το βλέπουν όλοι εκτός από τις άμεσα εμπλεκόμενες.
Εν προκειμένω έπρεπε ο σαπιόχοντρας να χάσει την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος (αν όχι μόνιμα σίγουρα για κάποιο σοβαρό διάστημα) και το βλαχάκι να αναγκαστεί να πάει να κάνει κάπου αληθινή πρακτική, με την αντιδεοντολογική και ανήθικη σχέση τους να αποτελεί απλά μια δυσάρεστη ανάμνηση για αμφότερους και παράδειγμα προς αποφυγή για όλους τους υπόλοιπους, αντί για κάτι που οδήγησε (τελικά) σε όλα αυτά που βλέπουμε.
Δε μπορείς να τα δεις ανεξάρτητα το ένα από το άλλο άμα σε ενδιαφέρουν τα κοινωνικά αίτια του φαινομένου αντί για την ποινική αντιμετώπιση της συγκεκριμένης πράξης. Δηλαδή τι θα πεις στην πολύ τελική στην κόρη σου, πήγαινε παιδί μου πηδήξου με το μεσήλικο αφεντικό σου στα 22 ώσπου να σε γκαστρώσει και να σε παντρευτεί και μετά μη σε νοιάζει δεν έχεις κανένα λόγο να υποψιάζεσαι ότι θα στραβώσει η φάση αλλά μία στο τρισεκατομμύριο να μην πάει τέλεια, απαγορεύεται από τον νόμο να σε δείρει οπότε όλα θα πάνε καλά στη ζωή σου;