Νομίζω ότι όλοι έχουμε καταλάβει το νόημα, απλώς ο καθένας έχει διαφορετική προσέγγιση στο θέμα τόσο για προσωπικούς όσο και "ιδεολογικούς" λόγους.Πάνας έγραψε: 15 Οκτ 2018, 14:25 Δεν ξέρω πόσοι έχουν καταλάβει πραγματικά το νόημα του κειμένου.
Δεν είναι ένα κείμενο όπου εξυψώνει και αγκαλιάζει τον φασισμό ή δίνει άφεση αμαρτιών. Είναι μια σκέψη φρένο (που την θεωρώ σωστή) ενάντια στην γιγάντωσή του και φυσικά πάντα για τις διαστάσεις που έχει πάρει η έννοια. Το γράφω έτσι γιατί δεν μας ενδιαφέρει πως ξεκίνησε αλλά πως έχει εξελιχθεί.
Όσο τον τρέφεις μεγαλώνει.
Αν αρχίσεις να βλέπεις φασίστες παντού τότε αυτοί θα αρχίσουν να αποκτούν υπόσταση. Και φυσικά δεν μιλάω για τους ήδη υπάρχων. Και φυσικά να μην γίνονται ίδιοι οι αντί με αυτό που πολεμάνε. Γιατί τότε έχουμε δύο εστίες φασιστών σε αντιπαλότητα. Δεν νομίζω να το θέλει κανείς αυτό.
Από εκεί και πέρα, υπάρχει και μία άλλη πιθανή εξέλιξη αναφορικά με το μπολνταρισμένο.
Αν αρχίσεις να βλέπεις φασίστες παντού, τότε η έννοια του φασισμού (ως αρνητικό χαρακτηριστικό μίας μόνον πλευράς) αποδαιμονοποιείται.