!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Θαύμα !

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Re: Θαύμα !

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros »

Σουβλίτσα έγραψε: 30 Ιουν 2018, 14:25 Τί λες τρελό αγόρι, nikkillthemall σε λένε? !!!!!!!!!!!!!!!

απάντησε σε όλα τα άλλα και άσε τις ορχιδέες για αυτούς που μπορούν να τις καλλιεργούν και να τις χαίρονται, είναι ευαίσθητα και δύσκολα λελούδια

Και φυσικά, όχι σε εμένα να απαντήσεις, σε αυτά που ερωτήθηκες
Εγώ, αν χαλάσω άλλο σάλιο στην κουβέντα μαζί σου θα είναι περιττό

Πάω να γλύψω παγωτάκι
Βρέθηκε τέτοιος ήρωας;
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
Άβαταρ μέλους
Nandros

'
Επειδή παρατράβηξε η υπόθεση των θαυμάτων...

Φέρτε μας περίπτωση που θεραπεύθηκε ακρωτηριασμένος μέσω θαύματος και τότε το συζητάμε.
Και οπωσδήποτε φρέσκο "θαύμα" με ειδησεογραφία και όλα τα καλά.

Μέχρι τότε...
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
Άβαταρ μέλους
Ιωάννης Ειρηναίος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ιωάννης Ειρηναίος »

Εγώ θαυμάζω την υπομονή και την επιμονή των ένθεων και των άθεων. Δεν γνωρίζετε και οι δύο μεριές ότι κανείς δεν πρόκειται να πείσει τον άλλον;; Κάθεστε με τις ώρες και γράφετε σεντόνια.

Ούτε οι άθεοι θα πιστέψουν, ούτε οι πιστοί θα γίνουν άθεοι. Διότι κάνετε στρατευμένο διάλογο...
Ο παλαιός των ημερών...
Άβαταρ μέλους
Nandros

Ιωάννης Ειρηναίος έγραψε: 30 Ιουν 2018, 14:49 Εγώ θαυμάζω την υπομονή και την επιμονή των ένθεων και των άθεων. Δεν γνωρίζετε και οι δύο μεριές ότι κανείς δεν πρόκειται να πείσει τον άλλον;; Κάθεστε με τις ώρες και γράφετε σεντόνια.

Ούτε οι άθεοι θα πιστέψουν, ούτε οι πιστοί θα γίνουν άθεοι. Διότι κάνετε στρατευμένο διάλογο...
Επειδή κάποιος πρέπει να ξεμπροστιάζει τους ψεύτες και απατεώνες! τώρα πήρα ανάποδες και το χοντραίνω!
.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Τι υποτιθεται οτι δειχνει το βιντεο;
Άβαταρ μέλους
Nandros

foscilis έγραψε: 30 Ιουν 2018, 15:04Τι υποτιθεται οτι δειχνει το βιντεο;
Περπάτησε ένας "παραλυτικός".
Άβαταρ μέλους
Ιωάννης Ειρηναίος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ιωάννης Ειρηναίος »

Nandros έγραψε: 30 Ιουν 2018, 15:01 Επειδή κάποιος πρέπει να ξεμπροστιάζει τους ψεύτες και απατεώνες! τώρα πήρα ανάποδες και το χοντραίνω!
Δεν είναι όλοι οι πιστοί ψεύτες και απατεώνες ρε συ Νάνδρος. :)

Μην ξεχνάς ότι πολλοί (τι πολλοί, οι περισσότεροι δηλαδή) είναι χριστιανοί και λόγω παράδοσης. Αυτή είναι η παράδοση του τόπου μας, τι να κάνουμε, καλή κακή, είναι αυτή.

Δηλαδή η πλειονότητα των κατοίκων είναι χριστιανοί. Αν αυτό αλλάξει θα αλλάξουν κι άλλα πράγματα στο μέλλον (ήδη αλλάζουν, π.χ. προσευχή στα σχολεία). Μπορεί να βγει και ο σταυρός από τη σημαία π.χ.
Ο παλαιός των ημερών...
Άβαταρ μέλους
Nandros

Ιωάννης Ειρηναίος έγραψε: 30 Ιουν 2018, 15:22
Nandros έγραψε: 30 Ιουν 2018, 15:01 Επειδή κάποιος πρέπει να ξεμπροστιάζει τους ψεύτες και απατεώνες! τώρα πήρα ανάποδες και το χοντραίνω!
Δεν είναι όλοι οι πιστοί ψεύτες και απατεώνες ρε συ Νάνδρος. :) (1)

Μην ξεχνάς ότι πολλοί (τι πολλοί, οι περισσότεροι δηλαδή) είναι χριστιανοί και λόγω παράδοσης. Αυτή είναι η παράδοση του τόπου μας, τι να κάνουμε, καλή κακή, είναι αυτή.

Δηλαδή η πλειονότητα των κατοίκων είναι χριστιανοί. Αν αυτό αλλάξει θα αλλάξουν κι άλλα πράγματα στο μέλλον (ήδη αλλάζουν, π.χ. προσευχή στα σχολεία). Μπορεί να βγει και ο σταυρός από τη σημαία π.χ.
(1) Λες να μην το γνωρίζω;

Επαναλαμβάνω:
Nandros έγραψε: 21 Ιουν 2018, 15:02 Δεν βρίζω - γενικά - τους πιστούς. Όλοι γύρω μου, οικογένεια, φίλοι, γνωστοί είναι λίγο-πολύ πιστοί.
Τα χώνω σε όσους μας περνούν για χαζούς, προσβάλουν την νοημοσύνη μας (όλων) κάνουν προσηλυτισμό, κλπ κουμάσια. :g030:
.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Nandros έγραψε: 30 Ιουν 2018, 15:07
foscilis έγραψε: 30 Ιουν 2018, 15:04Τι υποτιθεται οτι δειχνει το βιντεο;
Περπάτησε ένας "παραλυτικός".
Χαχαχα τι κορόιδα.
Άβαταρ μέλους
Custom_F

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Custom_F »

Διαβασα οτι εβαλε το Γιολακι θεμα στη θρησειολογια και ειπα ναρθω να δω...

Δυστυχως τα αντικειμενα ειναι αντικειμενα και κακως τους προσδιδουν τετοιες ικανοτητες. Τιμιο ξυλο και θαυματουργες εικονες.
Δεν ειμαι αρνητικη στο οτι οι ιδιοι ενδεχομενως να μπορουμε να αυτοιαθουμε, απλως απεχουμε πολυ απαυτη την εξελιξη ωστε να μπορει κατι τετοιο να γινει συνειδητα. Παντως σιγουρα οταν συμβει εμεις ολοι δε θα ειμαστε δω.

Ισως η πολλη πιστη να βοηθαει, οχι βεβαια το αντικειμενο της πιστης, οχι το τιμιο ξυλο, οχι η θαυματουργη εικονα, αλλα το αισθημα αυτης, η δυναμη που παιρνει καποιος πιστευοντας σε κατι, ειτε στον τριαδικο, ειτε στα μπλε ανθρωπακια. Εμεις οι ιδιοι ειμαστε η λυση και η απαντηση, απλως δεν ξερουμε πως να φτασουμε εκει. Ακομη.

Ααα το βιντεο δεν το πιστευω.

HaTeRs GoNnA hAtE... :102:
νύχτα έγραψε: 23 Δεκ 2019, 09:51...η φιλία γενικώς μας εξημερώνει
Άβαταρ μέλους
nik_killthemall

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nik_killthemall »

jey_pap έγραψε: 30 Ιουν 2018, 13:52
Φαίνεται ότι χρειάζεται λίγο προσοχή με τη χρήση του πληθυντικού ευγενείας :cry
its ok man έγραψες κάτι κατάλαβα λάθος, νο προμπ από μένα.

Θα ήθελες να σχολιάσεις και αυτό ?
nik_killthemall έγραψε: 30 Ιουν 2018, 01:55
jey_pap έγραψε: 30 Ιουν 2018, 01:16 Δε με διαβάζετε:
όταν κάποιοι που γνωρίζουν καλά κάτι ύποπτο σχετικά με τη «θεραπεία» και υποβάλλουν έγγραφες ενστάσεις και παράπονα (επώνυμα) στην Εκκλησία για περίπτωση εξαπάτησης, τότε έχει η Εκκλησία σπουδαίο λόγο κοινητοποίησης «μηχανισμού».
Δεν ξέρω αν το αντιλαμβάνεσαι αλλά αυτό σημαίνει πως ΔΕΝ ελέγχονται όλα τα θαύματα, αλλά μόνο αυτά για τα οποία κάποιοι (ποιοι είναι αυτοί οι κάποιοι ? είναι κάποιο επίσημο, πιστοποιημένο, εκπαιδευμένο και καταρτισμένο όργανο της εκκλησίας ή είναι ξέρω γω η σουβλίτσα ? ) υποβάλλουν ένσταση ενάντια στο υποψήφιο θαύμα ! Το αν κάτι λοιπόν ληφθεί ως θαύμα θα το προ-αποφασίσουν οι "κάποιοι" και όχι η έρευνα !

ΑΡΑ ΣΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ jpap ?
ΥΓ γκολάρα η ισοφάριση της Αργεντινής
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.
Άβαταρ μέλους
Nandros

'
Εγώ έχω εμπειρία από ένα αντίστροφο "θαύμα"!
Πριν πολλά-πολλά χρόνια χρειάστηκε να κάνω κάποιες φυσικοθεραπείες στο νοσοκομείο της Βούλας.
Την ώρα που με ζούλαγε ο θεραπευτής, περνάει από δίπλα μια νοσοκόμα που έσπρωχνε ένα καροτσάκι με μια πανέμορφη κοπελίτσα, μικρή θεά! Ήταν αρτιμελής και όλα στην θέση τους. Θεά λέμε!
Ρωτώ τον δικό μου, τί έτρεξε με την κοριτσάρα; Και μου απαντά ότι έπαθε παράλυση των κάτω άκρων από ερωτική απογοήτευση! Νόμισα ότι μου έκανε πλάκα και του το είπα. Μου απάντησε ότι δεν είναι η πρώτη φορά με τέτοια φαινόμενα και μου έδειξε με το δάκτυλο τον κρόταφο του, εννοώντας ότι πολλά προέρχονται από τον εγκέφαλο.

Στην περίπτωση του βίντεο, δεν γνωρίζουμε το ιστορικό του παιδιού και κάθε σενάριο παίζει. Το περισσότερο που μπορώ να αποδεχτώ είναι αυτοΐαση, λόγω αυτού που αναφέρει η Custom_F.

Όσον αφορά τις δυνατότητες του εγκεφάλου, γνωρίζουμε ελάχιστα και όταν συμβαίνει κάτι εκτός του συνηθισμένου, κάποιοι μιλούν για "θαύματα"!

Όσο θαύμα είναι η περίπτωση με το κορίτσι, άλλο τόσο θαύμα είναι με το αγόρι.
.
Άβαταρ μέλους
nik_killthemall

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nik_killthemall »

Και να κλείσουμε λίγο και με το "θαύμα" με το παιδάκι που έκλαιγε και τα 3 πουλάκια κάθονται, αν και ξέρω πως θα είναι άλλο ένα ποστ που θα ληφθεί ως πράξη μίσους και προσβολής της ιερής πίστης των πιστών γιατί απλά θα τολμήσω να διαφωνήσω με την άποψή τους εκθέτωντας στοιχεία ...
Σε αρκετά από τα δημοσιεύματα παρουσιάστηκε ένας πιστός που ενώ ήταν παράλυτος και περπατούσε με πατερίτσες, τις άφησε και περπάτησε κανονικά.

Πήγαμε στον Ιερό Ναό. Στον προαύλιο χώρο εντοπίσαμε αυτόν τον άνδρα. Πρόκειται για Βούλγαρο που ζητιανεύει έξω από Ναούς. Μιλήσαμε μαζί του, με τη βοήθεια μεταφραστή, καθώς δεν γνωρίζει ελληνικά. Στην αρχή επέμενε ότι δεν περπατούσε χωρίς πατερίτσες και έγινε καλά «από θαύμα», από τον ιερέα Δημήτριο Λουπασάκη. Όταν όμως του είπαμε ότι τον έχουν δει αρκετοί κάτοικοι της περιοχής να περπατάει κανονικά πριν το «θαύμα», τότε παραδέχτηκε ότι: «Χωρίς πατερίτσες περπατούσα το πολύ μια ώρα». Δείτε το παρακάτω βίντεο.

Στη συνέχεια μπήκαμε στον Ιερό Ναό όπου ο ιερέας Δημήτριος Λουπασάκης ευλογούσε τους πιστούς. Από την πρώτη στιγμή νιώσαμε ανεπιθύμητοι, και ενώ υπήρχαν άλλοι (ένας ρασοφόρος και μια κοπέλα) που βιντεοσκοπούσαν συνέχεια, σε εμάς έκαναν παρατήρηση για να κατεβάσουμε την κάμερα. Ήταν εμφανές ότι επιθυμούσαν απόλυτα ελεγχόμενο περιβάλλον. Δείτε στο 26ο δευτερόλεπτο το χαρακτηριστικό βλέμμα του ιερέα προς τον συνεργάτη του που στέκεται ακριβώς δίπλα μας, και αμέσως μετά το χαρακτηριστικό νεύμα του. Στη συνέχεια, όπως θα δείτε και στο βίντεο, πλησιάζει προς το μέρος μας για να ευλογήσει άλλους πιστούς. Ταυτόχρονα έρχονται δύο συνεργάτες του και στέκονται δεξιά και αριστερά μας. Ξαφνικά ο ιερέας κάνει πίσω, πέφτει επάνω μας και μας κατεβάζει την κάμερα με το χέρι του. Δείτε το βίντεο.

Αμέσως μετά από αυτή την σκηνή, και ενώ είχαμε απομακρυνθεί, μας πλησίασαν εχθρικά οι δύο ρασοφόροι – συνεργάτες του Λουπασάκη και ζήτησαν να ελέγξουν την κάμερα αν ήταν κλειστή, ενώ παράλληλα μας έκαναν διάφορες ερωτήσεις.

Αντίδραση της Αρχιεπισκοπής.
Επικοινωνήσαμε με το γραφείο του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου, Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου. Ο εκπρόσωπός του Αρχιεπισκόπου, πρωτ. Παναγιώτης Χαβατζάς, μας δήλωσε ότι: «Υπάρχει επιφύλαξη εκ μέρους της Αρχιεπισκοπής». Λίγη ώρα αργότερα, επικοινωνήσαμε και με το Γραφείο Τύπου της Αρχιεπισκοπής. Ο διευθυντής του γραφείου, Χάρης Κονιδάρης δήλωσε στα ΕΗ: «Διεξάγεται έρευνα για τον ιερέα, από την Αρχιεπισκοπή, έπειτα από καταγγελίες».

Το αγοράκι που πέταξε τις πατερίτσες και έγινε πρωτοσέλιδο.
Ήδη στις αναρτήσεις του συγκεκριμένου βίντεο στο facebook, διορθώθηκε η αρχική περιγραφή που μιλούσε για «ανάπηρο παιδάκι» και αναφέρεται ότι σύμφωνα με την μητέρα του μικρού, το παιδί δεν ήταν ανάπηρο ή παραπληγικό, αλλά είχε εγχειριστεί πριν λίγες μέρες στο πέλμα και ο μικρός απλά νόμιζε ότι δεν θα ξαναπερπατήσει.

Η περίπτωση του «θαυματοποιού» ιερέα έχει πάρει διαστάσεις κοινωνικού φαινομένου. Τα όρια μεταξύ θρησκευτικής πίστης και τσαρλατανισμού δεν είναι πάντα ευδιάκριτα. Φαίνεται όμως ότι στην περίπτωση του συγκεκριμένου ρασοφόρου έχουν χαθεί εντελώς (ανάπηροι περπατούν, παραπληγικοί σηκώνονται, σταυροί αιμορραγούν). Η πρώτη επίσημη αντίδραση της Εκκλησίας είναι μια καλή αρχή, αλλά δεν φτάνει. Οφείλει να προστατεύσει τους πιστούς και τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας από φαινόμενα σαν και αυτό, που εκμεταλλεύεται το θρησκευτικό τους συναίσθημα.
Τα ΕλληνικάHoaxes θα επιμείνουν σε αυτό το θέμα και θα συνεχίσουν την έρευνα.

http://ellinikahoaxes.gr/2018/06/30/tha ... to-lagada/
στο λινκ όλα τα βίντεο και οι φωτογραφίες ...
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.
jey_pap
Phorum.gr user: j_pap

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από jey_pap »

nik_killthemall έγραψε: 30 Ιουν 2018, 17:43
jey_pap έγραψε: 30 Ιουν 2018, 13:52
Φαίνεται ότι χρειάζεται ....
..................

Θα ήθελες να σχολιάσεις και αυτό ?
nik_killthemall έγραψε: 30 Ιουν 2018, 01:55
jey_pap έγραψε: 30 Ιουν 2018, 01:16 .........
όταν κάποιοι που γνωρίζουν καλά κάτι ύποπτο σχετικά με τη «θεραπεία» και υποβάλλουν έγγραφες ενστάσεις και παράπονα (επώνυμα) στην Εκκλησία για περίπτωση εξαπάτησης, τότε έχει η Εκκλησία σπουδαίο λόγο κοινητοποίησης «μηχανισμού».
Δεν ξέρω αν το αντιλαμβάνεσαι αλλά αυτό σημαίνει πως ΔΕΝ ελέγχονται όλα τα θαύματα,
έγραψα: «τότε έχει η Εκκλησία σπουδαίο λόγο κοινητοποίησης «μηχανισμού».» Ο «σπουδαίος λόγος» δεν ισοδυναμεί με υποχρεωτική δέσμευση για έρευνα σε κάθε περίπτωση, άσχετα αν έχει τακτική να ενεργεί όπως αποφασιστεί,φαντάζομαι, από κάθε Μητροπολίτη.

αλλά μόνο αυτά για τα οποία κάποιοι (ποιοι είναι αυτοί οι κάποιοι ? είναι κάποιο επίσημο, πιστοποιημένο, εκπαιδευμένο και καταρτισμένο όργανο της εκκλησίας ή είναι ξέρω γω η σουβλίτσα ? ) υποβάλλουν ένσταση ενάντια στο υποψήφιο θαύμα ! Το αν κάτι λοιπόν ληφθεί ως θαύμα θα το προ-αποφασίσουν οι "κάποιοι" και όχι η έρευνα !
Όπως για την αγιοκατάταξη (κι όχι αγιοποίηση) κάποιου, χρειάζονται μαρτυρίες και από ανθρώπους προς εξέταση από την Εκκλησία μέσω επιτροπών με την όποια ανάγκη για τη συμμετοχή συμβούλων-πραγματογνωμόνων καθορισμένων ειδικοτήτων, προκειμένου να αποφασιστεί αυτή (η αγιοκατάταξη, κι όχι αγιοποίηση), έτσι δύναται να χρησιμοποιηθούν φαντάζομαι, μαρτυρίες από ανθρώπους για συγκέντρωση στοιχείων προς ερμηνεία δυσεξήγητων συμβάντων με θρησκευτική σημασία και τελικό καθορισμό σε «σημερινό» χώρο του επιστητού ή πέραν αυτού.

................
ΥΓ ...
[/quote]
«...γιατί σκοπός μας δεν είναι να μάθουμε πολλά. Σκοπός μας είναι μέσα από την εξάσκησή μας να φέρουμε σε κατάσταση κβαντισμού τον ίδιο το νου μας...»
Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα »

Τελικά η διοικούσα Εκκλησία διεξάγει έρευνες ή όχι?

(ρωτάω γενικότερα, δεν θέλω απάντηση για εμένα, μην δυσανασχετίσει κανείς :lol: )
...δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι...
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”