Κοίτα να δεις τι παίζει.alekhine έγραψε: 05 Ιούλ 2022, 11:23124 κλια βαρος ρε μλκ?stergiosbik έγραψε: 04 Ιούλ 2022, 22:39 Για τα λεφτά που έψαχνα νομίζω ότι είναι μια καλή επιλογή.
Κορωνα-πηνιο,αρκετά άλογα και με κτηνώδη άξονα για τ μαχαίρια!
Η πλάκα είναι ότι κάτι κινέζικα με αντίστοιχες προδιαγραφές βγαίνουν πιο ακριβά λόγω προσφοράς της Stihl!
Και το stihl κινεζικο είναι βέβαια με κινητήρα loncin αλλά τα περιφερειακά του δείχνουν πολύ πιο ποιοτικά.
Λίγο αυτά,λίγο το όνομα με την οποια σιγουριά προσφέρει,με οδήγησαν σε αυτό το μηχάνημα.
Ελπίζω να μην βγει μάπα.![]()
![]()
![]()
![]()
Πιο ελαφρά σκαπτικά έχουν και λιγότερα άλογα,πράγμα που για μένα σήμαινε αυτομάτως διαγραφή.
Λόγω του ότι δεν έχω την πολυτέλεια να φρεζαρω 3-4 φορές τον χρόνο έτσι ώστε να παραμένει ελαφρύ το χωμα κι επειδή το χώμα στον κήπο είναι αρκετά σφιχτό χρειάζομαι ιπποδύναμη κ' ενισχυμένο άξονα έτσι ώστε η μια φορά που θα σκαφτεί ο κήπος να γίνει σχετικά εύκολα και γρήγορα.
Δεν έχω δηλαδή την πολυτέλεια του χρόνου να το κάνω πολλές φορές.
Φρεζες έως κ 6 άλογα που έχω δουλέψει στον κήπο έχει τύχει να κολωσουν με αποτελεσμα να ταλαιπωρηθω πολύ.
Βέβαια αυτές ήταν με ιμάντα οπότε είχαν και σημαντικές απώλειες λόγω πατιναρισματος.
Όλα τα σκαπτικά αυτής της ιπποδύναμης με γρανάζια είναι πάνω από 100 κιλά.
Δεν θεωρώ ότι θα έχω πρόβλημα γιατί στην ουσία η φρεζα θα πηγαίνει μόνη της.
Με τις μικρότερες φρεζες κουραζομουν γιατί αναγκαζόμουν να τις "παίζω" συνεχώς δεξιά αριστερά για να τις δίνω αέρα για να μπορούν να σκάβουν.