Ε, αυτό δεν λέει και ο hellegennes ; Μπορείς να υποχρεώσεις κάποιον σε συνθηκολόγηση χωρίς να επιχειρήσεις με χερσαίες δυνάμεις.SuperRogue έγραψε: 27 Ιαν 2020, 19:47"Μεσολαβητικές" δεν ήταν οι βόμβες του Νάτο για να σταματήσουν τις επιχειρήσεις των Σέρβων στο Κοσόβο ?Ζαποτέκος έγραψε: 27 Ιαν 2020, 19:38 Στους βομβαρδισμούς της Σερβίας πάτησαν οι ΗΠΑνοί σερβικό έδαφος ;
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Φανταρος
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Re: Φανταρος
… εις μικράς μεν ατυχίας ευρεθήσεται φίλος, εις μεγίστην δε και επιμένουσαν συμφοράν μηδείς σε πλανήση , φίλος ουκ έσται . ( Στρατηγικόν Κεκαυμένου )
Λειτουργούσαν ως χερσαίες δυνάμεις οι κατσαπλιάδες του ουτσεκά.
Ομοίως όπως λειτουργούσαν ως χερσαίες δυνάμεις οι Κούρδοι στη Συρία.
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
Φυσικά δεν ήταν οι Ουτσεκάδες αυτοί που υποχρέωσαν τους Σέρβους να συμμορφωθούν.
… εις μικράς μεν ατυχίας ευρεθήσεται φίλος, εις μεγίστην δε και επιμένουσαν συμφοράν μηδείς σε πλανήση , φίλος ουκ έσται . ( Στρατηγικόν Κεκαυμένου )
- hellegennes
Ποιος νίκησε στον πόλεμο του ΝΑΤΟ με την Γιουγκοσλαβία; Α, οι Αμερικάνοι. Θα έστειλαν 150.000 πεζικάριους να καταλάβουν πόλεις.SuperRogue έγραψε: 27 Ιαν 2020, 19:34Αυτό είναι μία μεγάλη αρλούμπα που ακούω πυκνά συχνά. Μέχρι το τέλος του κόσμου, πόλεμος θα σημαίνει -όπως λένε και οι Αμερικάνοι- μπότες στο έδαφος. Τίποτα λιγότερο. Αν δεν έχεις πατήσει με πεζικό δεν έχεις καταλάβει περιοχή, δεν έχεις κάνει τίποτα.hellegennes έγραψε: 27 Ιαν 2020, 14:55...Οι σημερινοί πόλεμοι μεταξύ σύγχρονων κρατών είναι βομβαρδισμοί, όχι χαρακώματα και έφοδοι του πεζικού. Το πεζικό θα παίξει υποστηρικτικό ρόλο. Στην δική μας περίπτωση μπορεί και ναυμαχίες. Δεν ξέρω πώς το οραματίζεται το ναυτικό ή τι θα γίνει σε περίπτωση πολέμου....
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
η Ιαπωνία συνθηκολόγησε χωρίς να πατήσει αμερικανικό πόδι το νησί.
Σκότωσε τον ζαίο που κρύβεις μέσα σου!
- SuperRogue
- Phorum.gr user: SuperRogue
Αυτό, δυνάμεις υπήρχαν οι βόμβες του Νάτο ήταν η μεσολάβηση.Kauldron έγραψε: 27 Ιαν 2020, 19:54 Λειτουργούσαν ως χερσαίες δυνάμεις οι κατσαπλιάδες του ουτσεκά.
Για τις πυρηνικές ισχύει.Lord Brum έγραψε: 27 Ιαν 2020, 20:02 η Ιαπωνία συνθηκολόγησε χωρίς να πατήσει αμερικανικό πόδι το νησί.
- hellegennes
Συγγνώμη, πρέπει να διαβάζω τις απαντήσεις των υπολοίπων πριν ποστάρω το ίδιο πράγμα.Ζαποτέκος έγραψε: 27 Ιαν 2020, 19:38Στους βομβαρδισμούς της Σερβίας πάτησαν οι ΗΠΑνοί σερβικό έδαφος ; Γιατί 3 ΗΠΑνοί που το είχαν κάνει συνελήφθησαν στα σκοπιανοσερβικά σύνορα και έφαγαν της χρονιάς τους. Μετά τους απελευθέρωσαν βέβαια. Μαλακία των Σέρβων.SuperRogue έγραψε: 27 Ιαν 2020, 19:34Αυτό είναι μία μεγάλη αρλούμπα που ακούω πυκνά συχνά. Μέχρι το τέλος του κόσμου, πόλεμος θα σημαίνει -όπως λένε και οι Αμερικάνοι- μπότες στο έδαφος. Τίποτα λιγότερο. Αν δεν έχεις πατήσει με πεζικό δεν έχεις καταλάβει περιοχή, δεν έχεις κάνει τίποτα.hellegennes έγραψε: 27 Ιαν 2020, 14:55...Οι σημερινοί πόλεμοι μεταξύ σύγχρονων κρατών είναι βομβαρδισμοί, όχι χαρακώματα και έφοδοι του πεζικού. Το πεζικό θα παίξει υποστηρικτικό ρόλο. Στην δική μας περίπτωση μπορεί και ναυμαχίες. Δεν ξέρω πώς το οραματίζεται το ναυτικό ή τι θα γίνει σε περίπτωση πολέμου....
Επίσης αμερικανοϊαπωνικός πόλεμος. Όλοι θυμόμαστε τότε που μπούκαραν οι Αμερικάνοι στο Τόκυο και έδεσαν χειροπόδαρα τον αυτοκράτορα.Ζαποτέκος έγραψε: 27 Ιαν 2020, 19:51Ε, αυτό δεν λέει και ο hellegennes ; Μπορείς να υποχρεώσεις κάποιον σε συνθηκολόγηση χωρίς να επιχειρήσεις με χερσαίες δυνάμεις.SuperRogue έγραψε: 27 Ιαν 2020, 19:47 "Μεσολαβητικές" δεν ήταν οι βόμβες του Νάτο για να σταματήσουν τις επιχειρήσεις των Σέρβων στο Κοσόβο ?
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Έλα, λυπήσου μας. Ακόμα και στον Β΄ΠΠ σημαντικό μέρος των συνθηκολογήσεων συνέβη πριν πατήσει το πεζικό πόδι σε πόλεις. Η Δανία συνθηκολόγησε σε 6 ώρες, από φόβο και μόνο των βομβαρδισμών. Ούτε καν δηλαδή χρειάστηκε να βομβαρδιστούν, πόσο μάλλον να κατακτηθούν με επέλαση του πεζικού. Έναν αιώνα πριν, θα ήταν αδιανόητο να υποχωρήσουν τόσο εύκολα, θα έπρεπε όντως να μπουκάρει το πεζικό.SuperRogue έγραψε: 27 Ιαν 2020, 20:04Για τις πυρηνικές ισχύει.Lord Brum έγραψε: 27 Ιαν 2020, 20:02 η Ιαπωνία συνθηκολόγησε χωρίς να πατήσει αμερικανικό πόδι το νησί.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- SuperRogue
- Phorum.gr user: SuperRogue
hellegennes έγραψε: 27 Ιαν 2020, 20:12Έλα, λυπήσου μας. Ακόμα και στον Β΄ΠΠ σημαντικό μέρος των συνθηκολογήσεων συνέβη πριν πατήσει το πεζικό πόδι σε πόλεις. Η Δανία συνθηκολόγησε σε 6 ώρες, από φόβο και μόνο των βομβαρδισμών. Ούτε καν δηλαδή χρειάστηκε να βομβαρδιστούν, πόσο μάλλον να κατακτηθούν με επέλαση του πεζικού. Έναν αιώνα πριν, θα ήταν αδιανόητο να υποχωρήσουν τόσο εύκολα, θα έπρεπε όντως να μπουκάρει το πεζικό.SuperRogue έγραψε: 27 Ιαν 2020, 20:04Για τις πυρηνικές ισχύει.Lord Brum έγραψε: 27 Ιαν 2020, 20:02 η Ιαπωνία συνθηκολόγησε χωρίς να πατήσει αμερικανικό πόδι το νησί.
Πόσο θέλεις να σε βρίσω ?
Ρε αθεοφοβε γιατι προσπαθεις να φέρεις την-τις εξαιρεσεις ως κανονα ? Στη γαλλια τι εγινε ? στην πολωνια ? σε ολη το βορειο αφρικη ? βαλκανια ρωσσια ?hellegennes έγραψε: 27 Ιαν 2020, 20:12Έλα, λυπήσου μας. Ακόμα και στον Β΄ΠΠ σημαντικό μέρος των συνθηκολογήσεων συνέβη πριν πατήσει το πεζικό πόδι σε πόλεις. Η Δανία συνθηκολόγησε σε 6 ώρες, από φόβο και μόνο των βομβαρδισμών. Ούτε καν δηλαδή χρειάστηκε να βομβαρδιστούν, πόσο μάλλον να κατακτηθούν με επέλαση του πεζικού. Έναν αιώνα πριν, θα ήταν αδιανόητο να υποχωρήσουν τόσο εύκολα, θα έπρεπε όντως να μπουκάρει το πεζικό.SuperRogue έγραψε: 27 Ιαν 2020, 20:04Για τις πυρηνικές ισχύει.Lord Brum έγραψε: 27 Ιαν 2020, 20:02 η Ιαπωνία συνθηκολόγησε χωρίς να πατήσει αμερικανικό πόδι το νησί.
- hellegennes
Και στους δυο: το πεζικό σήμερα θα παίξει υποστηρικτικό ρόλο σε έναν σύγχρονο πόλεμο. Επειδή δεν έχουμε πολλά δείγματα -ευτυχώς- από πολέμους μεταξύ σύγχρονων κρατών, αναγκαστικά θα αναφερθούμε ΚΑΙ στο παρελθόν και μάλιστα το ότι ήδη το πεζικό άρχισε να περιορίζεται σε υποστηρικτικό ρόλο από τον Β΄ΠΠ ενισχύει αυτό το επιχείρημα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Απολαμβάνω τις απόψεις των Στρατηγών του πχόρουμ.

Απο το "συμβαίνει μόνο στα βιντεοπαιχνιδια", φτάσαμε στον "υποστηρικτικό ρόλο".hellegennes έγραψε: 27 Ιαν 2020, 20:28 Και στους δυο: το πεζικό σήμερα θα παίξει υποστηρικτικό ρόλο σε έναν σύγχρονο πόλεμο. Επειδή δεν έχουμε πολλά δείγματα -ευτυχώς- από πολέμους μεταξύ σύγχρονων κρατών, αναγκαστικά θα αναφερθούμε ΚΑΙ στο παρελθόν και μάλιστα το ότι ήδη το πεζικό άρχισε να περιορίζεται σε υποστηρικτικό ρόλο από τον Β΄ΠΠ ενισχύει αυτό το επιχείρημα.
Καλά πάμε.
- hellegennes
Δεν είπα πουθενά ότι το πεζικό σαν όπλο υπάρχει μόνο στα βιντεοπαιχνίδια. Για την κατάληψη υψωμάτων τύπου capture the flag, που ανέφερες, ήταν το συγκεκριμένο σχόλιο.
Σε λίγο θα πάρεις την συγκεκριμένη φράση και θα υποστηρίξεις ότι έγραψα πως ο πόλεμος συμβαίνει μόνο στα βιντεοπαιχνίδια. Αυτό πια δεν είναι «παίρνω μια φράση και την τοποθετώ εκτός context», είναι λογοτεχνικά σφηνοτουβλάκια.
Σε λίγο θα πάρεις την συγκεκριμένη φράση και θα υποστηρίξεις ότι έγραψα πως ο πόλεμος συμβαίνει μόνο στα βιντεοπαιχνίδια. Αυτό πια δεν είναι «παίρνω μια φράση και την τοποθετώ εκτός context», είναι λογοτεχνικά σφηνοτουβλάκια.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
ξερω τι είπες, δεν υποστηρίζω οτι γενίκευσες για όλο το πεζικό.hellegennes έγραψε: 27 Ιαν 2020, 20:44 Δεν είπα πουθενά ότι το πεζικό σαν όπλο υπάρχει μόνο στα βιντεοπαιχνίδια. Για την κατάληψη υψωμάτων τύπου capture the flag, που ανέφερες, ήταν το συγκεκριμένο σχόλιο.
Ωστόσο όσες φορές και να το αναφέρω δεν πρόκειται να μας πεις γιατί πιστεύεις οτι τα υψωματα δεν καταλαμβάνονται απο το πεζικό.
Το αναφέρω συνέχεια επίτηδες για να δω αν έχεις την ικανότητα να πεις "μου ξέφυγε μια μαλακία". Δες το σαν άσκηση.