!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Η απόλυτη γελοιοποίηση των πανελλαδικών και της έννοιας του ΑΕΙ

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Γενιά της Αμαρτίας
Phorum.gr user: Γενιά των 700

Re: Η απόλυτη γελοιοποίηση των πανελλαδικών και της έννοιας του ΑΕΙ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γενιά της Αμαρτίας »

Για κορονοιοπανελλήνιες μια χαρά τα πήγαμε
Από του χρόνου κανονικότητα.

Κατ' εμέ και γιατρός που δεν ξέρει αρχαία ελληνικά φέηλ είναι. Οι παλιοί ήταν καλοί. Αλλά τι να κάνουμε.
Έτσι πρέπει να γίνει, έτσι θα γίνει.
Άβαταρ μέλους
dna replication
Phorum.gr user: dna

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dna replication »

alekhine έγραψε: 31 Αύγ 2020, 11:49 για μενα η απαντηση για αυτο που συμβαινει ειναι σχετικα απλη

το 1998 που εδωσα πανελληνιες οι υποψηφιοι για ολα τα ΑΕΙ και ΤΕΙ ηταν 161 χιλιαδες για 62 χιλιαδες θεσεις (πηγη)

φετος υπηρχαν 82 χιλιαδες υποψηφιοι για 78 χιλαδες θεσεις (πηγη)

οταν λοιπον μεσα σε 20 χρονια αυξηθηκαν οι θεσεις στις σχολες και οι υποψηφιοι μειωθηκαν στο μισο ειναι φυσικο να περνουν ακομα και οι κουμπουρες(ασχετα αν θα πανε να παρακολουθησουν η οχι)
μειώνεται ο μαθητικός πληθυσμός

ακομα και αν επιτραπει να ιδρυθουν ιδιωτικα πανεπιστημια μην περιμενεις να υπαρξουν ιδιωτικες σχολες για ολες τις ειδικοτητες

για να ιδρυθει π.χ. ιατρικη σχολη θα πρεπει να φτιαχτουν εργαστηρια πληρως εξοπλισμενα και δομες απο το μηδεν
πραγμα που απαιτει τεραστια επενδυση κεφαλαιου(τουλαχιστον στην αρχη) χωρις να ειναι σιγουρο οτι θα υπαρξει πελατεια

αυτο που θα γινει αν επιτραπουν ιδιωτικα πανεπιστημια που δεν θα απαιτουν κεφαλαια(π.χ. νομικες)

το οποιο δεν ειναι κακο αλλα εκει ειναι κυριως το πεδιο που γινεται ο καυγας για να ιδρυθουν ιδιωτικα πανεπιστημια με πτυχιο ισοτιμο των υπαρχοντων ΑΕΙ
η Κεραμέως έδωσε ήδη ισοτιμία πτυχίου και επαγγελματικά δικαιώματα στα πανεπιστήμια ΞΥΝΗ και Στρατηγάκη
Άβαταρ μέλους
Γενιά της Αμαρτίας

Το σύστημα των Πανελληνίων έίναι ό,τι πιο αξιοκρατικό έχει βρεθεί μέχρι τώρα στη χώρα.
Διαβάζεις γράφεις.
Αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι όσο το πειράζεις τόσο χειρότερο γίνεται.
4 μαθήματα. Ας τα αφησουμε.
Εμπεδοκλής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής »

stavmanr έγραψε: 31 Αύγ 2020, 11:51
Εμπεδοκλής έγραψε: 31 Αύγ 2020, 11:25
Scouser έγραψε: 31 Αύγ 2020, 11:21
Φυσικά και ισχύει. Όλο μου το σοϊ είναι γιατροί, αν εξαιρέσεις ένα μάθημα στο πρώτο έτος της σχολής μπορείς να αποφοιτήσεις χωρίς να σου χρειαστεί πουθενά η φυσική. Το ίδιο ισχύει και για τα μαθηματικά και τη γεωμετρία. Είναι γελοίο να χάνει κάποιος την είσοδο σε μια σχολή γιατί δεν κατάφερε να αριστεύσει σε ένα μάθημα που δεν θα του χρειαστεί πουθενά ή σχεδόν πουθενά.
Επίσης είναι γελοίο να λες σε έναν γιατρό τι είναι το Πυθαγόρειο και να σε κοιτά σαν εξωγήινος.
Αυτά είναι τα κακά της εξειδίκευσης. :102:
Δεν μπορείς να τα έχεις όλα.
Μπορείς. Με την εξέταση τους για την είσοδο στις σχολές. Oh wait. Αυτό συμβαίνει και τώρα. Άρα οι μελλοντικοί και νυν μας γιατροί δεν σε κοιτούν σαν εξωγήινοι...
jimdenin

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από jimdenin »

Το 98; Που να πάει κάποιος δύο χρόνια πίσω (96) όταν οι θέσεις ήταν 49000 και άλλα δύο χρόνια πίσω (94) όταν οι θέσεις ήταν 44000-45000 περίπου.

Η ζημιά ξεκίνησε από το 98-99 και ολοκληρώθηκε το 2001 και έπειτα με 1) την αλλαγή του συστήματος των δεσμών στο σύστημα του συγχωρεμενου του Γεράσιμου 2) τον τρόπο που αξιοποιήθηκαν τα κονδύλια των προγραμμάτων ΕΠΕΑΕΚ.

ΥΓ: Δεν χρειάζεται να πιάσει κάποιος το διάστημα 86-94 με την χώρα να έχει υπαρκτή βιοτεχνική και εν μέρει βιομηχανική δραστηριότητα οι θέσεις να είναι σε αυτή την οκταετία καρφωμένες στις 40000-42000 περίπου και να βγαίνουν διάφοροι επαγγελματικοί φορείς και να λένε ότι και πάλι ακόμα και αυτός ο αριθμός ήταν μεγάλος με βάση τις ανάγκες της αγοράς εργασίας. Το τελευταίο όχι τίποτα άλλο αλλά για να γίνει αντιληπτό τι είδους ζημιά συντελέστηκε αρχές της προηγούμενης δεκαετίας.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος jimdenin την 31 Αύγ 2020, 12:41, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares »

Εν τω μεταξύ ακόμη και της ηλικίας μου παραπονούνται που δεν τους είχε το κράτος έτοιμη δουλειά με την αποφοίτηση, από φιλοσοφικές, αρχαιολογικές, θεολογικές κλπ. Αυτή ήταν και είναι η νοοτροπία.
Άβαταρ μέλους
Γενιά της Αμαρτίας

Antares έγραψε: 31 Αύγ 2020, 12:39 Εν τω μεταξύ ακόμη και της ηλικίας μου παραπονούνται που δεν τους είχε το κράτος έτοιμη δουλειά με την αποφοίτηση, από φιλοσοφικές, αρχαιολογικές, θεολογικές κλπ. Αυτή ήταν και είναι η νοοτροπία.
Εσύ τι σχολή τελείωσες κούκλα; Πρέπει να σε έχω ξαναρωτήσει αλλά δεν θυμάμαι.
Άβαταρ μέλους
Antares

Γενιά της Αμαρτίας έγραψε: 31 Αύγ 2020, 12:43
Antares έγραψε: 31 Αύγ 2020, 12:39 Εν τω μεταξύ ακόμη και της ηλικίας μου παραπονούνται που δεν τους είχε το κράτος έτοιμη δουλειά με την αποφοίτηση, από φιλοσοφικές, αρχαιολογικές, θεολογικές κλπ. Αυτή ήταν και είναι η νοοτροπία.
Είχα περάσει τότε ΤΕΙ Ηλεκτρολογίας (λόγω οικογενειακών θεμάτων, σοβαρών, γιατί ήμουν καλή μαθήτρια), δεν πήγα, δεν ξαναέδωσα και πήγα στην Γερμανία όπου ξεκίνησα σπουδές στο φυσικό (ζούσε ο πατέρας μου εκεί). Ζητούσαν σύνολο πάνω από την βάση και πάνω από την βάση στην φυσική στις πανελλήνιες, αλλιώς έπρεπε να κάνεις προπαρασκευαστικό έτος. Δεν τελείωσα εκεί (μου άρεσε πάρα πολύ το πανεπιστήμιο, ενθουσιάστηκα) λόγω των ίδιων θεμάτων και να μην σώσω ήρθα στην Ελλάδα.
Εδώ τελείωσα τις Φυσικές Επιστήμες του Ανοικτού Πανεπιστημίου. Οπότε δεν έχω επιβαρύνει το κράτος με τις σπουδές μου.
Πάντως είμαι μεγάλη. Συγχαρητήρια και καλή επιτυχία στις σπουδές σου.
Άβαταρ μέλους
Γενιά της Αμαρτίας

Antares έγραψε: 31 Αύγ 2020, 12:51
Γενιά της Αμαρτίας έγραψε: 31 Αύγ 2020, 12:43
Είχα περάσει τότε ΤΕΙ Ηλεκτρολογίας (λόγω οικογενειακών θεμάτων, σοβαρών, γιατί ήμουν καλή μαθήτρια), δεν πήγα, δεν ξαναέδωσα και πήγα στην Γερμανία όπου ξεκίνησα σπουδές στο φυσικό (ζούσε ο πατέρας μου εκεί). Ζητούσαν σύνολο πάνω από την βάση και πάνω από την βάση στην φυσική στις πανελλήνιες, αλλιώς έπρεπε να κάνεις προπαρασκευαστικό έτος. Δεν τελείωσα εκεί (μου άρεσε πάρα πολύ το πανεπιστήμιο, ενθουσιάστηκα) λόγω των ίδιων θεμάτων και να μην σώσω ήρθα στην Ελλάδα.
Εδώ τελείωσα τις Φυσικές Επιστήμες του Ανοικτού Πανεπιστημίου. Οπότε δεν έχω επιβαρύνει το κράτος με τις σπουδές μου.
Πάντως είμαι μεγάλη. Συγχαρητήρια και καλή επιτυχία στις σπουδές σου.
Σ' ευχαριστώ ρε συ. Ελπίζω να ήταν καλές εν τέλει οι σπουδές σου. Και η οικογένεια πάνω από όλα. Στο ΕΑΠ είναι καλό το πρόγραμμα Δημιουργικής Γραφής αν ξέρεις; Γενικά έχει επίπεδο;
πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης »

jimdenin έγραψε: 31 Αύγ 2020, 12:22 Το 98; Που να πάει κάποιος δύο χρόνια πίσω (96) όταν οι θέσεις ήταν 49000 και άλλα δύο χρόνια πίσω (94) όταν οι θέσεις ήταν 44000-45000 περίπου.
Το 1976 πάντως που έδωσα εγώ οι θέσεις ήσαν 10.500 και είχαν περικοπεί από τις 14.000 που ήσαν το προηγούμενο έτος διότι η κυβέρνηση Καραμανλή διεπίστωνε ότι υπάρχει προβλημα απασχόλησης των πτυχιούχων. :D Η "αντιλαική" αυτή απόφαση κατηγγέλθη από όλη τη "δημοκρατική αντιπολίτευση".
Από τότε έχει κυλήσει πολύ νερό στο ποτάμι.Μπορεί το όνομα του κόμματος (ΝΔ) να μένει το ίδιο και διάφορα ονόματα γόνων επίσης αλλά δεν έχει και μεγάλη σχέση επί της ουσίας με την παλιά δεξιά.
Βέβαια την ίδια εποχή η ίδια κυβέρνηση διατυμπάνιζε την καλή πιστοληπτική ικανότητα της χώρας που οφείλεται στον χαμηλό δανεισμό (χρέος 25% του ΑΕΠ) και έδειχνε προς την Τουρκία που είχε προσφύγει στο ΔΝΤ. Η απάντηση των δημοκρατικών δυνάμεων ήταν το βαθυστόχαστο "καλή οικονομία ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ;" :D
Αυτό λένε και τώρα οι νταουλιέρηδες αλλά τα νταούλια έχουν σιγήσει.
Άβαταρ μέλους
Antares

Γενιά της Αμαρτίας έγραψε: 31 Αύγ 2020, 12:56
Σ' ευχαριστώ ρε συ. Ελπίζω να ήταν καλές εν τέλει οι σπουδές σου. Και η οικογένεια πάνω από όλα. Στο ΕΑΠ είναι καλό το πρόγραμμα Δημιουργικής Γραφής αν ξέρεις; Γενικά έχει επίπεδο;
Δεν γνωρίζω για το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Αλλά γενικά το επίπεδο είναι καλό. Θα μάθεις δηλαδή.
Είχα ξεκινήσει μεταπτυχιακό στη φυσική και ακόμη και απόφοιτοι φυσικών τμημάτων από ΑΕΙ δυσκολεύονταν.
Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria »

πατησιωτης έγραψε: 31 Αύγ 2020, 13:06
jimdenin έγραψε: 31 Αύγ 2020, 12:22 Το 98; Που να πάει κάποιος δύο χρόνια πίσω (96) όταν οι θέσεις ήταν 49000 και άλλα δύο χρόνια πίσω (94) όταν οι θέσεις ήταν 44000-45000 περίπου.
Το 1976 πάντως που έδωσα εγώ οι θέσεις ήσαν 10.500 και είχαν περικοπεί από τις 14.000 που ήσαν το προηγούμενο έτος διότι η κυβέρνηση Καραμανλή διεπίστωνε ότι υπάρχει προβλημα απασχόλησης των πτυχιούχων. :D Η "αντιλαική" αυτή απόφαση κατηγγέλθη από όλη τη "δημοκρατική αντιπολίτευση".
Από τότε έχει κυλήσει πολύ νερό στο ποτάμι.Μπορεί το όνομα του κόμματος (ΝΔ) να μένει το ίδιο και διάφορα ονόματα γόνων επίσης αλλά δεν έχει και μεγάλη σχέση επί της ουσίας με την παλιά δεξιά.
Βέβαια την ίδια εποχή η ίδια κυβέρνηση διατυμπάνιζε την καλή πιστοληπτική ικανότητα της χώρας που οφείλεται στον χαμηλό δανεισμό (χρέος 25% του ΑΕΠ) και έδειχνε προς την Τουρκία που είχε προσφύγει στο ΔΝΤ. Η απάντηση των δημοκρατικών δυνάμεων ήταν το βαθυστόχαστο "καλή οικονομία ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ;" :D
Αυτό λένε και τώρα οι νταουλιέρηδες αλλά τα νταούλια έχουν σιγήσει.
Κι εγώ που έδωσα το 1979 η αναλογία επιτυχόντων προς υποψηφίων ήταν 1/10

Μου φαίνεται λογικό να υπάρχει τετοιο ποσοστό
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
Άβαταρ μέλους
NewModelArmy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από NewModelArmy »

Αλλο ενα μπουμερονημα."Τι δυσκολα ηταν οταν γραφαμε πανελληνιες το 1920,πως τα ξεφτυλισε ολα η Αριστερα"
Άβαταρ μέλους
Scouser

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Scouser »

Εμπεδοκλής έγραψε: 31 Αύγ 2020, 11:25
Scouser έγραψε: 31 Αύγ 2020, 11:21
Υδράργυρος έγραψε: 31 Αύγ 2020, 09:08

Δεν ισχύει αυτό.
Φυσικά και ισχύει. Όλο μου το σοϊ είναι γιατροί, αν εξαιρέσεις ένα μάθημα στο πρώτο έτος της σχολής μπορείς να αποφοιτήσεις χωρίς να σου χρειαστεί πουθενά η φυσική. Το ίδιο ισχύει και για τα μαθηματικά και τη γεωμετρία. Είναι γελοίο να χάνει κάποιος την είσοδο σε μια σχολή γιατί δεν κατάφερε να αριστεύσει σε ένα μάθημα που δεν θα του χρειαστεί πουθενά ή σχεδόν πουθενά.
Επίσης είναι γελοίο να λες σε έναν γιατρό τι είναι το Πυθαγόρειο και να σε κοιτά σαν εξωγήινος.
Γιατί;
In Washington, there is a new sheriff in town, and under Donald Trump’s leadership, we may disagree with your views, but we will fight to defend your right to offer it in the public square, agree or disagree.
JD Vance
Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria »

NewModelArmy έγραψε: 31 Αύγ 2020, 13:13 Αλλο ενα μπουμερονημα."Τι δυσκολα ηταν οταν γραφαμε πανελληνιες το 1920,πως τα ξεφτυλισε ολα η Αριστερατο πασοκ"
και δεν είμαι μπούμερ
είμαι επιτομικός Χ
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”