!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ο ΜΗ ΩΝ: η δύναμη του Σκότους ως εχθρός του Θεού της Δημιουργίας

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Re: Ο ΜΗ ΩΝ: η δύναμη του Σκότους ως εχθρός του Θεού της Δημιουργίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares »

Natasha έγραψε: 27 Αύγ 2019, 19:34 Είσαι πολυ διαβασμένη, σε παραδεχομαι. Το βιβλίο που εχω σε ψηφιακή μορφη θα το βαλω εδω στο φόρουμ καποια ωρα και να κοιταξεις να το διαβασεις. Θα καταλαβεις πολυ περισσότερα απ ότι τωρα.

Σχόλιο για τους λαους: θυμασαι που είχα ανοιξει ενα θεμα με τους γερμανους και είχε κλειδωθεί αρον αρον; Προφανως για καποιους λαους δεν πρεπει να μιλάμε και να λεμε τα αρνητικά τους. Καταλαβες καλή μου Ανταρες;
Δεν είχα δει το θέμα με τους Γερμανούς. Αλλά και οι Γερμανοί πια. Δεν ξέρω τι να πω. Μήπως και αυτοί δεν είχαν και έχουν άλλους μέσα στη χώρα και την ηγεσία τους; Για άλλον λαό δεν πρέπει να λέμε τα αρνητικά του κατά την γνώμη μου.
Για να πω την αλήθεια από παιδί με παραξένευε το γεγονός των φατσών που έβλεπα στην κυβέρνηση τέτοιων χωρών όπως και της Ρωσίας. Περίμενα το ροζ μαγουλάκι, το γαλανό ματάκι, ανοιχτόχρωμο μαλλάκι κλπ. :lol: όπως ήταν οι περισσότεροι μονάρχες τους.
Επίσης πιστεύω ότι το "κακό" αναγεννήθηκε εκεί (Βαβυλώνα). Για πριν τον κατακλυσμό δεν γνωρίζουμε τίποτε. Προφανώς υπήρξε η Ατλαντίδα και ήταν εκεί που την τοποθέτησε ο Πλάτωνας (αυτά που είπε ο Αιγύπτιος ιερέας στον Τίμαιο, στον σημερινό Ατλαντικό ωκεανό). Στον Τίμαιο όμως περιγράφεται σαν γη του Ποσειδώνα που κυβερνιόταν με δικαιοσύνη. Ίσως βέβαια να ήταν ο ίδιος τόπος (περιοχή της Μεσοποταμίας) που δρούσαν οι κακές δυνάμεις από την αρχή.
Δεν ξέρω αν το έχω ξαναγράψει αυτό, στη Γερμανία ένιωσα πολύ άβολα όταν περιμένοντας σε κάποιο ιατρείο ένιωσα έναν υπερήλικα να με κοιτάει με πολύ μίσος (φαίνονταν σαν παλιός ναζί). Μου σηκώθηκε η τρίχα στην πλάτη μου (που δεν έχω). Μόλις όμως φώναξαν το όνομά μου το βλέμμα του άλλαξε ξαφνικά και έγινε καλοσυνάτο. Κάπως έτσι θα ένιωθε ο Εβραίος που δεν έφταιξε σε τίποτε στην περίοδο του Χίτλερ. Αυτή είναι η άγνοια που κάνει το κακό. Ο άνθρωπος δεν γνωρίζει ποιοι ακριβώς φταίνε. Δεν φταίνε όλοι λόγω μια ταμπέλας.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Antares την 27 Αύγ 2019, 20:15, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Νατάσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νατάσα »

Antares έγραψε: 27 Αύγ 2019, 19:50
Natasha έγραψε: 27 Αύγ 2019, 19:34 Είσαι πολυ διαβασμένη, σε παραδεχομαι. Το βιβλίο που εχω σε ψηφιακή μορφη θα το βαλω εδω στο φόρουμ καποια ωρα και να κοιταξεις να το διαβασεις. Θα καταλαβεις πολυ περισσότερα απ ότι τωρα.

Σχόλιο για τους λαους: θυμασαι που είχα ανοιξει ενα θεμα με τους γερμανους και είχε κλειδωθεί αρον αρον; Προφανως για καποιους λαους δεν πρεπει να μιλάμε και να λεμε τα αρνητικά τους. Καταλαβες καλή μου Ανταρες;
Δεν είχα δει το θέμα με τους Γερμανούς. Αλλά και οι Γερμανοί πια. Δεν ξέρω τι να πω. Μήπως και αυτοί δεν είχαν και έχουν άλλους μέσα στη χώρα και την ηγεσία τους; Για άλλον λαό δεν πρέπει να λέμε τα αρνητικά του κατά την γνώμη μου.
Για να πω την αλήθεια από παιδί με παραξένευε το γεγονός των φατσών που έβλεπα στην κυβέρνηση τέτοιων χωρών όπως και της Ρωσίας. Περίμενα το ροζ μαγουλάκι, το γαλανό ματάκι, ανοιχτόχρωμο μαλλάκι κλπ. :lol: όπως ήταν οι περισσότεροι μονάρχες τους.
Επίσης πιστεύω ότι το "κακό" αναγεννήθηκε εκεί (Βαβυλώνα). Για πριν τον κατακλυσμό δεν γνωρίζουμε τίποτε. Προφανώς υπήρξε η Ατλαντίδα και ήταν εκεί που την τοποθέτησε ο Πλάτωνας (αυτά που είπε ο Αιγύπτιος ιερέας στον Τίμαιο, στον σημερινό Ατλαντικό ωκεανό). Στον Τίμαιο όμως περιγράφεται σαν γη του Ποσειδώνα που κυβερνιόταν με δικαιοσύνη. Ίσως βέβαια να ήταν ο ίδιος τόπος (περιοχή της Μεσοποταμίας) που δρούσαν οι κακές δυνάμεις από την αρχή.
Μια ερωτηση λίγο, ποσους κατακλυσμους γνωρίζεις ότι εγιναν; Και γενικότερα, ποσες καταστροφές ολικές της γης;
"Άχρι καιρού..."
Άβαταρ μέλους
Antares

Natasha έγραψε: 27 Αύγ 2019, 20:08
Μια ερωτηση λίγο, ποσους κατακλυσμους γνωρίζεις ότι εγιναν; Και γενικότερα, ποσες καταστροφές ολικές της γης;
Η επιστήμη μιλάει για αρκετές αλλά δεν είναι ο τομέας μου και δεν έχω ασχοληθεί. Δεν μας λέει επίσης αν υπήρχε ανθρώπινο είδος ή μάλλον λέει ότι δεν υπήρχε.
Άβαταρ μέλους
Νατάσα

Antares έγραψε: 27 Αύγ 2019, 20:17
Natasha έγραψε: 27 Αύγ 2019, 20:08
Η επιστήμη μιλάει για αρκετές αλλά δεν είναι ο τομέας μου και δεν έχω ασχοληθεί. Δεν μας λέει επίσης αν υπήρχε ανθρώπινο είδος ή μάλλον λέει ότι δεν υπήρχε.
Εχω πετυχει καπου ότι ηταν 5 γενικά οι καταστροφές. Και γω δεν το εχω ψαξει περισσότερο, αλλά σκεφτομαι καμια φορα ότι αρκετες φορές μαλλον φτασαμε στο τελος. Και γιατί δεν ηταν ακόμα τα εσχατα χρόνια; Προφανώς επειδη δεν ειχε ακόμα ενσαρκωθεί ο Λογος (Χριστός).
Απλα μια σκεψη.
"Άχρι καιρού..."
Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros »

Antares έγραψε: 27 Αύγ 2019, 20:17
Natasha έγραψε: 27 Αύγ 2019, 20:08Μια ερωτηση λίγο, ποσους κατακλυσμους γνωρίζεις ότι εγιναν; Και γενικότερα, ποσες καταστροφές ολικές της γης;
Κάποτε είχα ένα πολύ χοντρό βιβλίο με την Παγκόσμια Μυθολογία κάποιου Γερμανού Συγγραφέα. Η Ελληνική ήταν ένα εξίσου μεγάλο βιβλίο.

Πάρα πολλοί λαοί σε όλες της ηπείρους, στις μυθολογίες τους αναφέρουν κατακλυσμούς.
Αυτό δεν σημαίνει γενικούς/παγκόσμιους κατακλυσμούς, αλλά τοπικούς, μέσα στα όρια της γνώσης του κάθε λαού. Πχ, πλημμύρισε το διπλανό ποτάμι, πήρε παραμάζωμα το χωριό και το γεγονός μεταφέρθηκε από στόμα σε στόμα στους απογόνους, μεγαλοποιημένο.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
Άβαταρ μέλους
O I
Phorum.gr user: Ο.Ι.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από O I »

Natasha έγραψε: 27 Αύγ 2019, 15:17
O I έγραψε: 27 Αύγ 2019, 15:05
Natasha έγραψε: 27 Αύγ 2019, 15:01

Απλουστατο, "εσείς απο τον πατερα του διαβολου είστε"! (ή προέρχεστε, ή καταγεστε)
Δε σου είπα να κάνεις αυτή τη μετάφραση βρε Νατάσα αλλά ολόκληρου τού κειμένου:

Ιω. 8,44
"ὑμεῖς ἐκ τοῦ πατρὸς τοῦ διαβόλου ἐστέ, καὶ τὰς ἐπιθυμίας τοῦ πατρὸς ὑμῶν θέλετε ποιεῖν. ἐκεῖνος ἀνθρωποκτόνος ἦν ἀπ᾿ ἀρχῆς καὶ ἐν τῇ ἀληθείᾳ οὐχ ἕστηκεν, ὅτι οὐκ ἔστιν ἀλήθεια ἐν αὐτῷ· ὅταν λαλῇ τὸ ψεῦδος, ἐκ τῶν ἰδίων λαλεῖ, ὅτι ψεύστης ἐστὶ καὶ ὁ πατὴρ αὐτοῦ."

Αυτό ζήτησα :lol:

Ο.Ι.
Εσείς απο τον πατερα του διαβολου είστε και τις επιθυμίες του πατερα σας (του μη όντος δηλ) θελετε να κανετε. Εκείνος, (εδω εννοεί τον διαβολο) ήταν ανθρωποκτόνος απο την αρχη και στην αληθεια δεν εστεκε, επειδη μεσα του δεν υπαρχει αλήθεια. Όταν λαλεί το ψεμα, απο το "μεσα" του το λεει (δηλ απο αυτό το ψευτικό που πηγαζει απο μεσα του), αφου ψευτης είναι και ο ΠΑΤΕΡΑΣ του (δηλ ο Μη Ων).
Αν ήθελε να πει αυτό που λες: "Εσείς απο τον πατερα του διαβολου είστε" με το "ὑμεῖς ἐκ τοῦ πατρὸς τοῦ διαβόλου ἐστέ", δεν θα το έλεγε έτσι αλλά θα έλεγε "ὑμεῖς ἐκ τοῦ πατρὸς τόν τοῦ διαβόλου ἐστέ" όπως ακριβώς λέει και αλλού ο Ματθαίος στο Ματθ. 4,21 "εἶδεν ἄλλους δύο ἀδελφούς, Ἰάκωβον τὸν τοῦ Ζεβεδαίου καὶ Ἰωάννην τὸν ἀδελφὸν αὐτοῦ".

Από την άλλη, κακώς εκλαμβάνεις ότι μόνο μετά την πρώτη τελεία εννοεί τον Διάβολο μιας και όλο το χωρίο στον Διάβολο αναφέρετε και δεν υπάρχει διαχωριστική γραμμή σε αυτό παρά μόνο η πίστη σου που θέλει τον Διάβολο να έχει πατέρα και εξ αυτού παραποιείς το κείμενο.

Η μετάφραση τού όλου χωρίου είναι αυτή:

Πρωτότυπο
Ιω. 8,44
"ὑμεῖς ἐκ τοῦ πατρὸς τοῦ διαβόλου ἐστέ, καὶ τὰς ἐπιθυμίας τοῦ πατρὸς ὑμῶν θέλετε ποιεῖν. ἐκεῖνος ἀνθρωποκτόνος ἦν ἀπ᾿ ἀρχῆς καὶ ἐν τῇ ἀληθείᾳ οὐχ ἕστηκεν, ὅτι οὐκ ἔστιν ἀλήθεια ἐν αὐτῷ· ὅταν λαλῇ τὸ ψεῦδος, ἐκ τῶν ἰδίων λαλεῖ, ὅτι ψεύστης ἐστὶ καὶ ὁ πατὴρ αὐτοῦ."

Μετάφραση
Εσείς, από τον πατέρα (σας) τον Διάβολο είστε και τις επιθυμίες τού πατέρα σας θέλετε να κάνετε. Εκείνος ο διάβολος ανθρωποκτόνος ήταν εξαρχής και στην αλήθεια ποτέ δεν μπόρεσε να σταθεί, διότι δεν υπάρχει αλήθεια μέσα του, και όταν εκφράζει το ψέμα,από το είναι του το εκφράζει, διότι είναι ψεύτης και ο πατέρας αυτού (τού ψεύδους).

Τώρα εσύ ψάχνε για πατέρες και μητέρες τού Διαβόλου Νατάσα μου βάση τής πίστης σου σ' αυτά που λέει ο Λιακόπουλος.

Τα λέμε

Ο.Ι.
Η μεγάλη ιδέα που έχουμε για τον εαυτό μας, είναι το μεγάλο κενό που θα πέσουμε μέσα.
Άβαταρ μέλους
Antares

Εγώ Natasha άρχισα να ασχολούμαι βιαστικά με αυτά λόγω κάποιων αποκαλύψεων που μου έγιναν (όχι με κάποιον συμβατικό τρόπο).
Δεν ξέρω αν προορίζομαι να φύγω από εδώ και να περάσει το δικό τους (όπως έχει περάσει με πολλούς ανώνυμους αλλά και ηγέτες) ή αν θα έρθει το πάνω κάτω. Είναι τεράστιες απάτες, μεγάλα ψέματα, στυγερά εγκλήματα, με τα οποία παραπλανούν τον κόσμο. Λέω "δεν θα σας περάσει" όχι μόνο για την αποκατάσταση της ψυχής μου, αλλά και για τις άλλες και για τους ζωντανούς που πάνε σαν πρόβατα στη σφαγή.
Στην πρώτη περίπτωση ποτέ δεν θα ησυχάσει η ψυχή μέχρι να γίνει αυτό που πρέπει να γίνει, όπως και τόσες άλλες ψυχές και γι' αυτό δεν πιστεύω σε αγάπες και λουλούδια σε όλους για το τέλος και την αποκάλυψη.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Antares την 27 Αύγ 2019, 21:15, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
stargazer

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stargazer »

Antares έγραψε: 27 Αύγ 2019, 21:02 Εγώ Narasha άρχισα να ασχολούμαι βιαστικά με αυτά λόγω κάποιων αποκαλύψεων που μου έγιναν (όχι με κάποιον συμβατικό τρόπο).
Δεν ξέρω αν προορίζομαι να φύγω από εδώ και να περάσει το δικό τους (όπως έχει περάσει με πολλούς ανώνυμους αλλά και ηγέτες) ή αν θα έρθει το πάνω κάτω. Είναι τεράστιες απάτες, μεγάλα ψέματα, στυγερά εγκλήματα, με τα οποία παραπλανούν τον κόσμο. Λέω "δεν θα σας περάσει" όχι μόνο για την αποκατάσταση της ψυχής μου, αλλά και για τις άλλες και για τους ζωντανούς που πάνε σαν πρόβατα στη σφαγή.
Στην πρώτη περίπτωση ποτέ δεν θα ησυχάσει η ψυχή μέχρι να γίνει αυτό που πρέπει να γίνει, όπως και τόσες άλλες ψυχές και γι' αυτό δεν πιστεύω σε αγάπες και λουλούδια σε όλους για το τέλος και την αποκάλυψη.
Ποιοι ρε παιδιά; Πείτε μας και μας
Άβαταρ μέλους
Antares

Nandros έγραψε: 27 Αύγ 2019, 20:57
Κάποτε είχα ένα πολύ χοντρό βιβλίο με την Παγκόσμια Μυθολογία κάποιου Γερμανού Συγγραφέα. Η Ελληνική ήταν ένα εξίσου μεγάλο βιβλίο.

Πάρα πολλοί λαοί σε όλες της ηπείρους, στις μυθολογίες τους αναφέρουν κατακλυσμούς.
Αυτό δεν σημαίνει γενικούς/παγκόσμιους κατακλυσμούς, αλλά τοπικούς, μέσα στα όρια της γνώσης του κάθε λαού. Πχ, πλημμύρισε το διπλανό ποτάμι, πήρε παραμάζωμα το χωριό και το γεγονός μεταφέρθηκε από στόμα σε στόμα στους απογόνους, μεγαλοποιημένο.
Μιλάω για την σημερινή επιστήμη, γεωλογία ή παλαιοντολογία, δεν γνωρίζω ακριβώς ποια ασχολείται, η οποία μας δίνει αρκετές καταστροφές από αστεροειδείς, χαμηλές θερμοκρασίες, ηφαιστειακή δραστηριότητα και δεν γνωρίζω τι άλλο. Ολικές καταστροφές ή να καλύπτουν μεγάλο μέρος της Γης. Χωρίς να αναφέρουν ανθρώπινο στοιχείο.
Τον Ιούλιο του 2019 στις 25 πέρασε ένας αστεροειδής σε απόσταση σελήνης από τη Γη.
Άβαταρ μέλους
Νατάσα

O I έγραψε: 27 Αύγ 2019, 21:00
Natasha έγραψε: 27 Αύγ 2019, 15:17
O I έγραψε: 27 Αύγ 2019, 15:05
Δε σου είπα να κάνεις αυτή τη μετάφραση βρε Νατάσα αλλά ολόκληρου τού κειμένου:

Ιω. 8,44

Αυτό ζήτησα :lol:

Ο.Ι.
Εσείς απο τον πατερα του διαβολου είστε και τις επιθυμίες του πατερα σας (του μη όντος δηλ) θελετε να κανετε. Εκείνος, (εδω εννοεί τον διαβολο) ήταν ανθρωποκτόνος απο την αρχη και στην αληθεια δεν εστεκε, επειδη μεσα του δεν υπαρχει αλήθεια. Όταν λαλεί το ψεμα, απο το "μεσα" του το λεει (δηλ απο αυτό το ψευτικό που πηγαζει απο μεσα του), αφου ψευτης είναι και ο ΠΑΤΕΡΑΣ του (δηλ ο Μη Ων).
Αν ήθελε να πει αυτό που λες: "Εσείς απο τον πατερα του διαβολου είστε" με το "ὑμεῖς ἐκ τοῦ πατρὸς τοῦ διαβόλου ἐστέ", δεν θα το έλεγε έτσι αλλά θα έλεγε "ὑμεῖς ἐκ τοῦ πατρὸς τόν τοῦ διαβόλου ἐστέ" όπως ακριβώς λέει και αλλού ο Ματθαίος στο Ματθ. 4,21 "εἶδεν ἄλλους δύο ἀδελφούς, Ἰάκωβον τὸν τοῦ Ζεβεδαίου καὶ Ἰωάννην τὸν ἀδελφὸν αὐτοῦ".

Από την άλλη, κακώς εκλαμβάνεις ότι μόνο μετά την πρώτη τελεία εννοεί τον Διάβολο μιας και όλο το χωρίο στον Διάβολο αναφέρετε και δεν υπάρχει διαχωριστική γραμμή σε αυτό παρά μόνο η πίστη σου που θέλει τον Διάβολο να έχει πατέρα και εξ αυτού παραποιείς το κείμενο.

Η μετάφραση τού όλου χωρίου είναι αυτή:

Πρωτότυπο
Ιω. 8,44

Μετάφραση
Εσείς, από τον πατέρα (σας) τον Διάβολο είστε και τις επιθυμίες τού πατέρα σας θέλετε να κάνετε. Εκείνος ο διάβολος ανθρωποκτόνος ήταν εξαρχής και στην αλήθεια ποτέ δεν μπόρεσε να σταθεί, διότι δεν υπάρχει αλήθεια μέσα του, και όταν εκφράζει το ψέμα,από το είναι του το εκφράζει, διότι είναι ψεύτης και ο πατέρας αυτού (τού ψεύδους).

Τώρα εσύ ψάχνε για πατέρες και μητέρες τού Διαβόλου Νατάσα μου βάση τής πίστης σου σ' αυτά που λέει ο Λιακόπουλος.

Τα λέμε

Ο.Ι.
Κατα την γνωμη μου είναι λαθος η μεταφραση που λες και λενε όσοι την λενε ετσι! ΚΑΛΕΣΕ σου είπα τους φιλολογους του φόρουμ να δουμε τί θα μας πουνε! Σοβαρα το λεω, να παρουμε μια γνωμη και απο αυτους.
"Άχρι καιρού..."
Άβαταρ μέλους
Antares

stargazer έγραψε: 27 Αύγ 2019, 21:06
Να μάθεις μόνος σου. Η ιστορία εκεί είναι. Ψάξε λίγο πιο βαθιά. Κάποιοι έγραψαν και γι΄αυτά και τα ζούσαν μάλιστα, δεν τα έγραψαν εκ' των υστέρων, όπως γράφεται η επίσημη ιστορία.
Άβαταρ μέλους
Νατάσα

Antares έγραψε: 27 Αύγ 2019, 21:02 Εγώ Narasha άρχισα να ασχολούμαι βιαστικά με αυτά λόγω κάποιων αποκαλύψεων που μου έγιναν (όχι με κάποιον συμβατικό τρόπο).
Αυτό που εχεις μεσα σου μαλλον είναι δυνατό αισθημα δικαίου και σου λεω ότι όπως ολοι οι δικαιοι του κόσμου, θα ικανοποιηθείς ΠΟΛΥ στο τελος, τόσο, που θα δοξαζεις τον Θεό. Αν μπορείς μονο, κανε υπομονη.
"Άχρι καιρού..."
Άβαταρ μέλους
Antares

Natasha έγραψε: 27 Αύγ 2019, 21:12 Κατα την γνωμη μου είναι λαθος η μεταφραση που λες και λενε όσοι την λενε ετσι! ΚΑΛΕΣΕ σου είπα τους φιλολογους του φόρουμ να δουμε τί θα μας πουνε! Σοβαρα το λεω, να παρουμε μια γνωμη και απο αυτους.
Nα μας διαφωτίσει ο Στύγιος που είναι φιλόλογος και θεολόγος. :a015:
Αυτό το χωρίο το καταλαβαίνω όπως ο Ο.Ι. μιλάει για τον πατέρα τους τον διάολο και όχι για τον πατέρα του διαόλου.
Αλλά στην αρχαία ελληνική φιλοσοφία μιλούσαν για το Έν και το Όντως Ον που έχει την σφραγίδα του Εν αλλά είναι υποδεέστερο. Κατά συνέπεια μπορεί να υπάρχει και το μη Όντως Ον. Μόνο το Εν είναι αδιαίρετο.
Άβαταρ μέλους
stargazer

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stargazer »

Antares έγραψε: 27 Αύγ 2019, 21:12
stargazer έγραψε: 27 Αύγ 2019, 21:06
Να μάθεις μόνος σου. Η ιστορία εκεί είναι. Ψάξε λίγο πιο βαθιά. Κάποιοι έγραψαν και γι΄αυτά και τα ζούσαν μάλιστα, δεν τα έγραψαν εκ' των υστέρων, όπως γράφεται η επίσημη ιστορία.
Οκ, η κοροϊδία ποια είναι;

Πρέπει να ξεκινήσω από κάπου
Άβαταρ μέλους
Νατάσα

Antares έγραψε: 27 Αύγ 2019, 21:24
Natasha έγραψε: 27 Αύγ 2019, 21:12 Κατα την γνωμη μου είναι λαθος η μεταφραση που λες και λενε όσοι την λενε ετσι! ΚΑΛΕΣΕ σου είπα τους φιλολογους του φόρουμ να δουμε τί θα μας πουνε! Σοβαρα το λεω, να παρουμε μια γνωμη και απο αυτους.
Nα μας διαφωτίσει ο Στύγιος που είναι φιλόλογος και θεολόγος. :a015:
Αυτό το χωρίο το καταλαβαίνω όπως ο Ο.Ι. μιλάει για τον πατέρα τους τον διάολο και όχι για τον πατέρα του διαόλου.
Αλλά στην αρχαία ελληνική φιλοσοφία μιλούσαν για το Έν και το Όντως Ον που έχει την σφραγίδα του Εν αλλά είναι υποδεέστερο. Κατά συνέπεια μπορεί να υπάρχει και το μη Όντως Ον. Μόνο το Εν είναι αδιαίρετο.
Και ο Στυγιος, και όποιος αλλος μπορεί. Ευχαρίστως. Αλλα δεν βλέπω ενδιαφέρον.

Κανονικά όμως, για να βγαλει κανείς συμπερασμα για το αν υπαρχει κατι πιο πανω απο τον διαβολο, πρεπει να ψαξει και αλλα χωρία της αγ. Γραφης.

Ενα που εβαλα στην αρχη του θεματος, κανείς δεν το σχολίασε:

Ιω. Α-5,
" καὶ τὸ φῶς ἐν τῇ σκοτίᾳ φαίνει, καὶ ἡ σκοτία αὐτὸ οὐ κατέλαβεν."

Αναρωτηθηκε ποτε κανείς θεολόγος, τί σημαίνει ο παρελθοντικός χρόνος του ρηματος "κατελαβεν";;;

Αυτό σημαίνει ότι ΚΑΠΟΤΕ εγινε προσπαθεια να κυριαρχησει το σκότος πανω στο φως, αλλα΄ΔΕΝ το καταφερε!
Τί συνεβη αραγε;
"Άχρι καιρού..."
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”